Израел - 55

• 150 289
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
И ние страдаме от водата ...
Нашият начин да се справим с нея:
 - На всички чешми от които се пие вода си имаме филтри ( един струва около 100 шек. )
  http://www.cleartech.co.il/32447/filters
   Сменя се веднъж на година горе долу ...
   Доста по ефекасно е от Бритата, защото така се филтрира всичката консумирана вода ( и двете са    май на базата на акривен въглен)
 - Сухотата на кожата - до сега не сме намерили едно решение - масла, крем гуф ...  в краен случай това http://www.makara.co.il/?p=16371 от супер фарма малко е скъпо но ефикасно
 - За косата - ако се бели,  отидете при лекарката нашата ни изписва един шампоан за около 17 шек. омекотява косата и помага на кожата

# 616
О, milkiway , точно тези филтри гледахме вчера в магазина, решихме да помислим, защото бяха единствени, заедно с типа за отвън, но те бяха също едва 140 ш. а продавачът не можа да даде съвет.  Ще се радвам да споделиш, как възприемаш пречистената вода, омекотена, обезмирисена. Приятна ли е за пиене? Поради липса на голям избор, най накрая ще ги купиме тях, но поне да знаем какво да очакваме.
Mentha, сигурно ли е това за флуора, като гледам и в минералните води Невиот и Еин геди го слагат?

# 617
А дестилатор за вода не е ли по-добрата алтернатива?  Thinking

# 618
Вкуса е същият като водата от каните Брита.
По мой наблюдения пречиства доста добре. Ние имаме кана за топла вода и когато водата минава през филтъра почти не се отлага котлен камък по каната ( и тенджарите).
Когато го нямахме за около седмица можеше да се види жълта утайки по дънато на кум кума.
За сега това е най-доброто решение, което сме намерили.
Флоур и по мое усещане има ...

Преди един руснак ми разправяше, че в Израел всичката минерална вода е всъщност филтрирана вода ... и обогатена а не наистина минерална ( с минерали от замята), не знам колко е вярно....

За цената, преди около седмица го купихме в Бат Ям - маркуч + крайници + филтър = 130шек (филтъра май беше около 90).

# 619
    Здравейте,
Искам да попитам за трудовия стаж в Израел.Има ли трудови книжки,и ако не, информацията за работата и осигуровките директно ли се внася в компютрите на Битуах леуми.Дали може да се направи дубликат на фишовете от работодателя и как да го намерим ако се е преместил в  друго населено място.

# 620
Няма трудови книжки. Информацията се прехвърля от работодателите директно в Битуах Леоми един път ха определено време.
За справка може да се отиде в Б.Л и да се вземе.
Дубликати може да помолиш да ти пратят по факс...  newsm78

# 621
Мили момичета,отдавна следя интересните ви разговори и дискусии по темата Израел.Може ли някоя от вас да ми препоръча  проверен , изпитан и доказал се адвокат  в сферата  на Битуах Леуми и по-специално сектора инвалидност.И имате ли представа какъв е процента комисионна ,който взимат.Предварително Ви благодаря.

# 622
За съжаление точно с този отдел се разправям в момента. Готвим се да минаваме за втори път.
Нямаме адвокат
1) Подадохме едни бланки ( 90 дена след момента спиране на работа), към тях прикрепихме всички документи от болницата и джипито
2) Назначиха ни Ваада  след около месец - там влизаш при един доктор и той те пита как си, какви оплаквания имаш, преглежда те и това е в общи линии. След това диктува мнението си на секретарката от Б.Л  и след около 20 дена получихме отговор
3) Ако става въпрос за човек в трудоспособна възраст нехута е временен в повечето случаи и се минава на ваада един път на година

Адвоката доколкото ми е ясно взимат на % от изкараното, но ако документите са ти изрядни няма необходимост от него.
От моите впечатления е по добре да се потърсят документи от признати доктори в областта на заболяването.

# 623
Здравейте всички, един друг въпрос..наскоро четох в Фасебук че всички Мисрад ахуц стачкуват.може ли някой с няколко думи да каже за какво тези отговарят,аз планирам скоро да идвам и след като пристигна ще трябва да подадем документи за да ми издадат разрешение за работа,притеснявам се ако този офис няма да работи..дали изобщо е свързано някак си или само мисрад апним отговаря за новодошлите семейни жени ?

# 624
  • Някъде там...
 Аз контакти с Мисрад ахуц не съм имала по никакъв повод

# 625
Супер!! мерси Борянче  Simple Smile  bouquet

# 626
Много благодаря Milkyway. И аз така направих първия път- без да използвам услугите на адвокат просто си приложих  документите от операцията и понеже самата операция беше доста сложна нямах никакви проблеми и ми признаха веднага нехут.Но след 8 месеца ми спряха пенсията от Б.Л.Но за мое съжаление ,впоследствие здравословното ми състояние отново се влоши  ,а имам и лекарска забрана за момента да  работя,аз обжалвах решението им.И сега ме викаха на две нови комисии,но без резултат до този момент .А и тези комисии са толкова формални според мен  и  някакси между другото,по-скоро бързат да си тръгнат,вместо наистина да те изслушат и да се опитат да ти помогнат и да те насочат как да процедираш.Дори не пожелаха да ме изслушат докрай,зададоха ми набързо 2-3 въпроса,дори не пожелаха да разгледат цялата документация ,която носех.И затова  сега си мислех дали  да не ползвам адвокат,защото в крайна сметка аз не си знам правата на необходимото равнище.

# 627
 Благодаря Milkiway.

# 628
Дано да намериш свястен адвокат  Praynig

По мое наблюдение те знаеха всичко по случая преди даже да сме говорили с тях.
Присъствието ни беше формално. По важна е документацията, която си им изпратила предварително , а не това което носиш самия ден.
Ето това са критерийте:

https://www.btl.gov.il/Laws/Documents/SeferMivhanim.pdf

# 629
Права си Milkiway.Присъствието ни наистина е формално.
Много благодаря за линка.Успех и на теб! Wink

Общи условия

Активация на акаунт