Израел - 55

• 150 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Борянче честито и тук. Каквото усетих и каквото можах съм ти го написал във фейсбука.

# 631
Здравейте скъпи приятели,дойде време да ви помоля за един вид последен съвет докато сам още ж България,заминавам след няколко седмици в Израел за постоянно ,при мажа ми.

И сега искам да ми помогнете с идеи какво мога да докарам от тук ( БГ) като подаръци на има и абба in low ,демек за свекървата и свекъра...какво ще ми посъветвате да взема от тук което няма там...

ще се радвам на всички идеи.

П.С баща му има диабет затова традиционна  ракия или вино не мога да му докарам Sad майка му и тя не пие.

# 632
  • Ямбол
Yuliya_3 кашкавал,колбаси,кюфтета,кебапчета,маринована копърка,лютеница,такива неща пренасят близки пътуващи нататък често.
Иначе крем (за лице/ръце )с роза е идея за българско.
В кой град ще живеете?

# 633
Моите приятели тук харесват българското сирене и суджук. Подарявах гювечета. Wink

# 634
в Холон ще живеем,някъде в центъра. благодаря много за съветите ви,маи сирене ще е добра идея.

# 635
А някой знае ли какво представлява документ 106, знам че възстановяват някакви пари, но по конкретно питам.
Благодаря.

# 636
  • Ямбол
работник в израел "тофес 106 ",ако напишеш в google, има инфо,особено на руски,но ето и тук , ако помогне
http://www.odit.info/?s=6&i=277894&f=3

# 637
        Здравейте и Весел Празник-Хаг Самеах!
Искам да попитам кои дни  освен  йом шиши и шабат са почивни до края на празника.
  Благодаря.

# 638
Йом ришон е ерев хаг, а йом шени е хаг, тоест не е работен.
Поздрав на всичии!

# 639
 Благодаря  Tali Dan!

# 640
 Hug Hug Hug

здравейте,вече съм в Холон,много съм щастлива и много объркана:)свиквам с местното време и времето навън.свиквам с  историите в мисрад апним семеен живот,майката на мъжа ми...Simple Smile))не е лесно!! ако знаех само какво ме чака Simple Smile))

Искам да питам имали някъде български магазини,искам да намеря българско сирене:) вече ми липсва.

и може ли да ми посъветвате някакъв шампоан,косата ми стана много суха,явно от водата.

# 641
  • Ямбол
Yuliya_3  е добре дошла, още много те очаква Simple Smile
в Яфо, по шдерот Йерушалайм(главната ул.),има бг магазини с табели и бг продавачи.
А аз идвам след седмица,мога да донеса  Laughing

# 642
Никид,благодаря ти  за отговора.ами тогава тук в Яфо ще отидем,ние сме близо с кола можем да видим,на мен ми е интересно и ми липсва да говоря на български Simple Smile

# 643
Здравейте отново,
Кой може да ми помогне с инфо за заклет преводач от бг на иврит. (Свидетелство за съдимост за пред мисрад хапаним).

# 644
  • Ямбол
tacheles преди години ползвахме от Бат-Ям българин адвокат за тази услуга.

Общи условия

Активация на акаунт