Израел - 55

• 149 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Ямбол
Здравейте и весели празници на всички,
май не пишете нещо в темата,но ако някой може да ми помогне с отговори на въпросите ми относно идването ни в Израел.
След като идваме като тошав хозер,някой ще ни посрещне ли на летището,полагат ли ни се квартирни и др.помощи,
както и дали биха могли да ни осигурят временен подслон,докато си намерим квартира?

# 301
Скъпа никид,аз съм юрист в Израел,но до колкото съм запозната с програмата Тошав Хозер,тя дава доста възможности,най-малкото което е отпуска кредити Simple Smile има един сайт в който доста подробно е разяснено всичко,дано ти е от полза,съжалявам,че късно отварям темата и дано успея да помогна http://www.moia.gov.il/Moia_he/ReturningHomeProject/Whois2.htm?SearchText=

# 302
  • Ямбол
Aleksandra Hadish,мила,благодаря за вниманието,следя информацията именно в този сайт.

# 303
Здравейте мамчета! Имам няколко въпроса и като гледамсамо тук може да получа отговор.
Кандидатсвах за работа в Израел като стройтел по междодържавната спогодба.Обещанията са за 6000 шекела  на месец.Незнам много други подробности,затова въпроса ми е от тези пари колко може да се спести,какви са условията там за строителите,може ли да разчитам на коректно отношение на работодателите? Благодаря за отговорите!

# 304
  • Ямбол
TONI_766много общо пишеш,квартирни ще плащаш ли,сам ли ще си,понеже само наема и данъци биха отишли половината пари.
Сам за толкова пари ,малко ,а и трудно би спестил,ако си и пушач с цените на с цигарите там...

# 305
Агенцията по заетостта набира 3500 професионални строителни работници за временна работа в Израел, съгласно спогодба между България и Израел за осигуряване на временна заетост.
Израел предлага работа за кофражисти, специалисти по керамични облицовки и мазилки, съобщават от агенцията. Максималният срок за работа на наетите е три години и половина, считано от датата на първото им влизане в Израел. Работа ще могат да започнат не по-късно от 1 април т.г.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен.
Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 25 и 40 години, да не са работили в Израел и да не са осъждани.

Минималната месечна заплата на строителните работници в Израел е приблизително 1500 USD (1 щатски долар = 3.8 шекела) за 211 работни часа месечно. За всеки час извънреден труд се заплаща допълнително по завишена тарифа.

Като допълнение към тази заплата работодателят ще прави месечен депозит в размер на 180 USD (700 NIS -1 щатски долар = 3.8 шекела) по сметка на работника, която се държи от ПИБА (израелската служба по заетостта). Набраната сума, намалена с банковата такса и данъка, ще се изплаща/превежда на работника при напускането на Израел след приключване на трудовия договор. Веднъж годишно на работниците ще се изплаща и премия.

# 306
Тони, тук не пише нищо за това осигурена ли е квартира. А това е важно за да можем за ти отговорим  Peace.  Ако да, в зависимост от това колко ще харчиш за храна, цигари ( ако пушиш) и др. ще можеш да пестиш извесна сума, но ако не, това значи, че около 3000- 4000 ще ти трябват за там, често срещан е варианта със съквартиранти, за да пестят. Знам случаи, в които се събират по 8-10 момчета в 3 стаи...

# 307
Значи в предварителния договор работодателя може да направи удръжка за квартира максимум 300 шекела ,а ако той е собственник на квартирата 50% от тази сума.Незнам как стоят нещата с храната и цигарите.

# 308
Ами Тони,момичетата по горе са споменали за цигарите..ако си пушач,ще ти дойдат нагорнище,а и храната не е от най-евтината,понеже скоро бях извън Израел и успях да направя обективно сравнение Wink

# 309
Тук освем общи приказки нищо конкретно неполучих като отговор Laughing

# 310
Тони, понеже освен общи приказки и ти нищо конкретно не си отговорил на зададените въпросите,ще ти кажа общо взето как стоят нещата:

6000 шекела нето като заплата не е лошо при условие, че си сам и имаш осигурено жилище. А ако не се тровиш и с цигари ще спестиш и повече Mr. Green

# 311
  • На дивана, под юргана
Тук освем общи приказки нищо конкретно неполучих като отговор Laughing

Като се върнеш, ще ни разкажеш не-общи-приказки.

# 312
Не смятам,че сме споделяли само общи приказки,но както и да е....  Rolling Eyes

# 313
  • На остров
Мили мами искам да Ви поздравя с 64 рожден ден и да пожелая много мир и благополучие  bouquet Heart Eyes!

Весел празник на всички!

# 314
  • Варна
Имаме сериозни здравни проблеми и ни препоръчват лечебната кал на Мъртво море.Това което ни предлагат ТА е доста скъпо и твърде туристическо, а ние се интересуваме предимно от лечението си.Мъчим се да си организираме самостоятелно пътуване на поносима цена и се интересуваме от всякаква информация.Прочетохме ,че имате лични впечетления от там и ви молим за помощ.

Общи условия

Активация на акаунт