Израел - 55

• 147 709
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря.
Това добре ,нокого се поразрових в Гугъл и попаднах на това "Български граждани, намиращи се в Израел на работа (виза В/1) или със статут на временно пребиваващ (виза А/5), не могат да канят в Израел свои близки и приятели."
И може би няма да я пуснат а в по лошия случай може да върнат от летището в Тел Авив.
Аз съм с виза В/1.

# 466
  • T"A
Тя няма нужда да идва по покана, може да дойде като турист.

Може би на израелското летище ще я питат дали има резервация за хотел.

Аз не пращам покана на роднините си, покана се изискваше, когато имаше визов режим преди години.  Peace
Едва на Бен Гурион ги питат дали имат къде да нощуват и те казват, че са на гости.

Около вас има ли хотели да запазите? Най-много да направите някаква резервация чрез туроператор, ако се притеснявате да не я спрат  Peace

Ще се радвам, ако още някой се включи; ако ли не - ще пробвам да проверя повече инфо, но чак другата семдица, че сега сме на път...

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 20:33 от Mentha

# 467
  • Sofia
Здравете! Може би не съм единствена с такава дилема, но се надявам да ми дадете малко съвети..Аз имам паспорт, живяла съм в Израел с майка ми и баща ми от 1989 до 1993. Започнах там училище,говорила съм иврит перфектно за тази възраст и така....Сега имам две деца и с мъжа ми мислим за емиграция...и за мен Израел е държава, към която имам слабост и много ми се ходи... Аз съм фармацевт,мъжът ми е програмист и тези дни ще ходим в посолството да питаме какви са възможностите за нас като семейство. Знаем английски,а според всички бързо ще ми се възстанови и иврита:)) какво мислите по въпроса? Дали да търсим работа чрез агенция или през посолството е достатъчно...Много ще съм благодарна!

# 468
  • софия-napoli
И аз имам такава дилема, декември дори се обаждах в посолството на израел в бг и казаха че трябва да докажа еврейски произход иначе е трудно почти невъзможно.Ако някой помогне ще съм благодарна.

# 469
  • Sofia
Би трябвало щом имам гражданство да не е проблем да отидем и съответно мъжът ми да получи Rolling Eyes а да попитам на кой телефон звъняхте, че на мен не ми вдигнаха...

# 470
  • T"A
janin, къде се обаждахте? Трябва да звъннете на Сохнута, според мен.
Има статут завърнал се гражданин (тошав хозер) - попитайте дали се класирате за това.

Габриела, не разбрах дилемата. За да получите гражданство, се доказва еврейски произход, но ако вече човек го е придобил и има съответните документи, не трябва пак да го доказва.

В Сохнута не всеки ден има човек, така че трябва да се обаждате по няколко пъти

http://www.jafi.org/JewishAgency/English/Aliyah/Contact+Addresse … atives/Europe.htm

# 471
  • Sofia
Аз звънях в посолството в БГ. Казаха ми "за български натиснете 1" ,но след като го натиснах ми казаха" невалидно въвеждане"...Аз имам паспорт и даже преди 5 години си го поднових .  Ще пробваме пак тази седмица, но посланичката не всеки ден била там:(

# 472
  • На дивана, под юргана
посланичката не всеки ден била там:(

Посланникът.

# 473
  • Sofia
Значи е заместничка:)

# 474
  • T"A
По принцип, тук има израелци, местни граждани, които се женят за чужденки (вкл. и за българки, и някои наши съфорумки са писали с такъв казус) и не им се дава гражданство автоматично. Това го пиша, за да не си мислите, че ако един член от семейството има гражданство, и на другите се полага по презумция. Трябва да проучите как стоят нещата в конкретния случай  Peace

А освен на Посолството, звъннете и на Сохнута, това са част от правомощията им  Peace

# 475

Опит да направя нова страница за израелско кино във фейсбук. Ще се радвам да я разгледате и да си дадете мнението.

Agent

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 18:28 от AGENT2012

# 476
  • T"A
Аз бях в една фен страница във ФБ на израелското кино, но някак не успяха да заддържат интереса ми (страницата, не киното Wink).

Относно това, което ти си направил, идеята е хубава; на мен графично не ми допада наслагването на елементи джудаика. Не знам тази менора елемент от филм ли е?

Може би нещо като филмова лента, като във всяко прозорче има сцена от известен филм, както е снимката на плаката на "Лимоново дърво"  Thinking

Има ли интерес към тази тема?

Във всеки случай - успех!

# 477
Аз бях в една фен страница във ФБ на израелското кино, но някак не успяха да заддържат интереса ми (страницата, не киното Wink).

Относно това, което ти си направил, идеята е хубава; на мен графично не ми допада наслагването на елементи джудаика. Не знам тази менора елемент от филм ли е?

Може би нещо като филмова лента, като във всяко прозорче има сцена от известен филм, както е снимката на плаката на "Лимоново дърво"  Thinking

Има ли интерес към тази тема?

Във всеки случай - успех!

Tака как е? Simple Smile Стани ми фен в групата, Мента. Ако имаш други идеи, ще се радвам да ги прочета.

# 478
  • T"A

Е, браво, не очаквах! Така ми харесва повече, определено  Peace
Спечели ме за идеята  Wink

# 479
Здравейте. Ще се запиша в темата. Работил съм 2 години в Израел, и пак искам да си намеря там работа. Нямам сега време за повече информация и въпроси, ще влезна по-късно. Радвам се, че ви открих
Стефанов

Общи условия

Активация на акаунт