Отговори
# 405
Купих си и заплетох един 70% мохер на Ализе и се чудя как ще реагира на прането  newsm78 някой плел ли е тази прежда, моля за мнения.

Пере се само на ръка! В хладка вода - нито студена, нито гореща. После внимателно изтискваш с ръце и слагаш на равна повърхност да съхне, за да не се разпусне. Не се пере в пералня, нито се центрофугира, не се пуска в сушилня. Изобщо мохера е много капризна прежда за поддръжка.
И при плетене, ако сбъркаш - няма разплитане  Mr. Green

# 406
Последното ми изплетено - потниче за детската градина, да не изстива кръста и гърбето:

# 407
Снежинке - чудесни! И на Пуфи също - както винаги Hug
Кокошчице, много е хубаво  bouquet
Благодаря ви  Hug

# 408
  • Shumen, Bulgaria
Страхотни жилетки Снежинка  Simple Smile
Кокошчица супер е рокличката, но манекена който я предтавя е много важен. newsm74

Аз да питам пак за моята шапка...Свивам по модел от форума и става, ама то голям зор да плета в кръг с обрач като са вече само 40 бримки. ooooh! Може би трябва да си купя от куките са чорапи 5 бр за да се плете по лесно. Вие как плетете шапките момичета? С какви куки?

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 08:42 от kasmetliika

# 409
Последното ми изплетено - потниче за детската градина, да не изстива кръста и гърбето:

Много е красиво!!!!!!
Оглеждам се за модел за рокля на моята щерка и това страшно ми харесва!!!!!!!
Допускам,че листото е по схема, а цветята са допълнително пришивани. Моля те, пусни ми описанието,по което си работила, на воланите също. Аз ще го направя малко по-дълго и с още 2-3 волана - сега за рокля, догодина за туника   Wink

# 410
  • София
Кокошчица, страхотно е потничето за градината!!!   bouquet  bouquet  bouquet
И аз се нареждам за описание. И на нас ни трябва нещо за градината.

Снежинка, поздравления и за теб! Много са изпипани нещата ти!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Пуфи, много си бърза......   bouquet И да не й боде на Мис Каприз едно боди-полуполо отдолу като сложи и става страОтна!

# 411
Пуфанка, браво на теб! Завиждам ти, че имаш време, което оползотворяваш както на теб ти харесва!
Би ли споделила схемата по която си плела ако има такава, обичам такива широки модели и ще ми е идеално на мен. Интересува ме не плетката, а кройката Hug (за поло-туниката става дума)

Благодаря, момичета за похвалите.   bouquet Уверявам Ви, че си спя сладко-сладко, щото съм си мецан-поспалан. Но ... плета бързо, уви!

⅞ ...and Happily Ever After, нямам схема, мила. Сама си го измислях, защото исках наистина нещо топло и меко ... пък и бодливо!  Joy Ще ти обясня как съм го плела на две игли.
Извънредно елементарно с голям номер игли. Започнах на 80 бр., защото Монтето е доста дебеличка, ластик лице/опако - 10х10, малко преди талията намалих до 9х9, после до 8х8. След талията отново наддавах до рамената равномерно до 10х10. Получи се пясъчен часовник.
По същия начин плетох и ръкавите, но ги почнах на 50 бримки. Все пак аз съм огромен човек и се съобразявам с тези ми особености. Разбира се мерките и теглилките при теб ще са различни. Напави си проба, ако искаш на преждата за по-сигурно. Уф, а време нямам, обявили са ме за луда у нас. Само крада временце, за да плета ...  Joy

Похвал всички красиви плетки, момичета! Вдъхновявате ме.   bouquet

Снеже, добре дошла. Прекрасни са ти плетивата!   bouquet Кокошчице, разкош е манекенската роклА! Heart Eyes

Ох, Маци  Heart Eyes, знам за бодито, ама нИще. Пуберизъм луд! Дет вика МБР, аз с такава майка, какви модели щях да имам ... изплетени уникатни ... bowuu

# 412
Пинки, ще ме умориш значи. Никво спане, а?!

Айде и от мен две домашни от Ализе Монте:

Поло-туника за мен - и пуловерче с остро деколте за мис Капиз, щото бодяло -

Игли 6 и 7 номер!  Joy Разход за двете - 850 гр.
Прекрасни са!   bouquet Много хубава тема.

Ах, влюбих се... няма да изляза от тук, жалко че не мога толкова добре да плета. Ех!  bouquet

Всички сте, невероятни!!! Благодаря Ви, че споделяте и с мен тези красоти. Hug

# 413
Ами аз модела си го измислих сама  Blush А иначе къдрушките и листата са плетени по схема разбира се Peace.
Цветенцата са плетени на една кука  Simple Smile и на малката фръцла й се видяха недостатъчни, та поиска и сърчице на гърба  ooooh! ама отказах  Mr. Green

п.с. Amelly, Ако има нужда ще обясня по-подробно как е плетено Peace Но общо взето няма нищо засукано - първо се плетат едните къдрушки и оставят настрана, после вторите, после се изплитат заедно едни над други и нагоре се продължава по схемата с листата. Свивките на ръкавчето и деколтето си ги смяташ според дебелината на преждата, с която плетеш. Аз плетох с каризма на ярн арт - 80% вълна.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 10:02 от кокошчица

# 414
Добро утро, Coffee Ето снощи какво завърших от 3 дена плетене, 5 пъти разплитане, немога да напасна размера - ужас. Честно с козирката нещо не ми се плучи, както е по клипчетата, незнам защо така, дайtе идея, съвет, нещо... извинявай се за нереалните цветове, ама късно снощи снимах - синьо и бяло е))) Плетох с номер 4 кука - не разчитам схеми, така че немога да кажа точно кой стълб съм използвама) Mr. Green

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 10:09 от ina.gg

# 415
  • София

Айде и от мен две домашни от Ализе Монте:

Поло-туника за мен - и пуловерче с остро деколте за мис Капиз, щото бодяло -

Игли 6 и 7 номер!  Joy Разход за двете - 850 гр.

Много хубава поло-туника Simple Smile със здраве да се носи и много топлина да дава Simple Smile
А на мис Каприз с едно боди отдолу няма да и боде Simple Smile

И да взема да се включа по темата с новото ми жилето-палто, вече разходено по улиците Simple Smile

Меланжираната прежда е Полар - към 400г, лилавата е Мелике - към 150г.
Ползвах обръч номер 7 и кука номер 7

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 12:21 от pamira

# 416
Pamira може ли да попитам каква е преждата на твоето  жилето-палто?  bouquet Страхотни са всичките ви плетива дами...Аз сега плета полото на пуловера,щях да пусна снимки,ама нека първо да го завърша  Simple Smile

# 417
  • София
Много, много хубави и топлички шалове, жилетки и елечета, браво, момичета  Hug

Ето резултата от моето боядисване на прежда,
даже вече я заплетох на безпръстови ръкавички, трябва да ми стигнат 50 г.
Може да е нескромно, но съм страшно доволна от крайния резултат -
получи се точно такава меланжирана прежда с нюанси на
червено, бордо, пурпурно, като шепа плодчета с различна степен на зрялост.

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2011/11/step-by-step-yarn-dyeing.html

На следващ етап ще пробвам в оранжево-жълтата гама  Grinning

# 418
Супер Carmela Biscuit Simple Smile
Аз си представях че ще стане малко по-шарено - батик ли се казваше тази техника за боядисване на тъкани и прежди?
Много съм любопитна дали ще пуска после при пране, моля те да споделиш.
Поздравления за блога и моделите ти, фен съм ти да знаеш   bouquet

# 419
  • София
Фри, благодаря ти  Hug
Аз изобщо не исках шарено, затова гледах соковете да са с близки цветове.
От доста време завиждам на колежките от Ravelry за интерсните нюансирани прежди,
с които плетат, а колкото и да съм обикаляла нашите магазини, у нас е или турски батик -
вече не ми е интересен, или дюс. Даже туид не можах да открия  Cry
Затова и се реших сама да си боядисвам преждата.
Не би трябвало да пуска при пране, защото при изплакването на току-що боядисаното чиле
не пусна никаква боя; а и аз обикновено пера плетивата ръчно и отделно, така че
това не ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт