Отговори
# 645
  • на брега на реката
Я да покаже баба какво е изплела за внучката. Бях малко отпуска и стоях  при нея и сега като съм на работа ми липсва.
На бялата жилетка другарче - панталонки , още един комплект , шапка към синята жилетка и накрая рокличка.

# 646
Здравейте! Благодарение на Вас се понаучих да плета на 1 кука. Сега съм се заела с двете игли, ама освен лице и опаково друго не знам. Харесах си една блузка без ръкав snimka.bg/hobby/moite-pletki.607519.25563591 има обяснение snimka.bg/hobby/moite-pletki.607519.25563595, но е на украински, но има и схема. Та ако може някой по-вещ в занаята да ми обясни как се получават дупките, които определят вертикалните ленти и мотивчето - ромб.

Предварително Ви благодаря!   bouquet

# 647
Муша, дупките се наричат наметка, намерих ти едно клипче как се прави - http://www.youtube.com/watch?v=mDBb7Nzi5ZY Има различни начини, ти си избери кой ти е удобен. Успех и да показваш после! Simple Smile

Цануша много са ти сладки моделите за манекенката!  Simple Smile

# 648
  • София
Здравейте! Благодарение на Вас се понаучих да плета на 1 кука. Сега съм се заела с двете игли, ама освен лице и опаково друго не знам. Харесах си една блузка без ръкав snimka.bg/hobby/moite-pletki.607519.25563591 има обяснение snimka.bg/hobby/moite-pletki.607519.25563595, но е на украински, но има и схема. Та ако може някой по-вещ в занаята да ми обясни как се получават дупките, които определят вертикалните ленти и мотивчето - ромб.

Предварително Ви благодаря!   bouquet

За простота писмения украински можеш да го разглеждаш като развален руски. Същата работа е там както с българския и македонския. Дори и да ти е трудно да следиш диалекта в разговор, писмената реч е достатъчно понятна.

Чертичката (|) ти е лицева бримка.
Знакът U е наметка - демек, увиваш или прехвърляш конец през дясната игла на място м/у 2 бримки, като този конец на следващия ред ще го изплетеш като нормална бримка. И ще се получи дупчица.
Стрелкичката надолу е свивка по сл. начин: вземаш бримка лицево (демек, хващаш я отпред с дясната игла и я "обръщаш" - като да я изплетеш, ама без да правиш нищо с конеца от кълбото), после, прекарвайки конеца от кълбото зад взетата лицево бримка, изплиташ следващата бримка лицево. После прекарваш взетата и неизплетена лицева бримка през току- що изплетената, наляво.
Оня, странния знак, с 3-йките по него, е...  newsm78 плетка? кабел? преплетка? губи ми се правилният термин на български, остарявам... както и да е - това, което правиш, е следното: слагаш 3 л.б. на помощната игла пред плетивото, изплиташ следващите 3 л. бримки, изплиташ 3-те л.б. от помощната игла.
Ако не ти се занимава с помощна игла и плетивото не е твърде стегнато, с дебела прежда - в този случай точно няма как да е - вземаш 3 бримки през 3 (т.е. пропускаш 3 и нанизваш следващите 3) зад плетивото си с дясната игла. Така се озоваваш с 3 "свободно изпуснати" бримки отпред. Нанизваш ги внимателно на лявата игла. Нанизваш 3-те бримки, които си взела на дясната игла, обратно на лявата. Плетеш смело наред лицево.

Успех!

# 649
Момичета, златни сте. Мисля, че разбрах как става (с руския едната кука я оправям ама двете нищо не разбирам), ще пробвам и дано се справя. И ако се справя разбира се, че ще покажа. Аз имам малко изплетени неща (всички на една кука), но всичко съм показала, защото очаквам вашето мнение.  Hug

# 650
Този съвет от ютуб за скриване на конеца при зашиване на различни цветове плетени изделия май ще е най-полезното нещо за някои от нас, които ... обичаме меланжите примерно:

http://www.youtube.com/watch?v=pbCrO0aJuDA&feature=youtu.be

# 651
Привет и от мен! Тайничко ви следя и се опитвам да спретна нещо, но досега успях да изплета 2-3 шала и още толкова шапки за децата. Как се плете ей туй чудо http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5pbWFnZWJhbS5jb2 … jbXNnMjAwMDQzNTU= Правоъгълно парче ли е, с дупки за ръцете и после се прикачват ръкавите? А на вратната извивка - шал-яка ли се получава отзад? И има ли изобщо вратна извивка, или си е чист правоъгълник?

# 652
  • София
На мен на правоъгълник ми прилича...

# 653

Ах, защо ме подсети сега за моето панини - http://www.berroco.com/exclusives/panini/panini.html ?

Кога ли ще стигна до него?!  Joy

# 654
Ахааа, значи това било панини. Благодаря, сега става по-лесно Wink.

# 655
С малко закъснение,но пък ви следя редовно ето го и моето произведение най-сетне е готово

Чакам мненията ви,както и критики разбирасе. лека ве4ер

# 656

Онзи щал мисля се плете така само, че не се завива в кръг, а се  оставя прав и листенцата са по-къси  newsm78

Само да споделя!
Тези кройки от цели правоъгълни парчета с дупки за ръкавите не са особено удобни! Не са комфортни за носене. Все нещо от някъде се изхлузва Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 22:10 от SISI_VAS

# 657
СИСИ то има свивки,но явно не се забелязват...ръкавчетата станаха мънички.Събирала съм първо 6-3-2-1 и по 1 докато не се оформи добре.Може би снимка облечено ще изглежда по-добре...а сега ти гледах снимкте и найстина плетеш страхотно,всички творения са прелестни!!!  bouquet

# 658
СИСИ то има свивки,но явно не се забелязват...ръкавчетата станаха мънички.Събирала съм първо 6-3-2-1 и по 1 докато не се оформи добре.Може би снимка облечено ще изглежда по-добре...а сега ти гледах снимкте и найстина плетеш страхотно,всички творения са прелестни!!!  bouquet
Ооо, не за твоята блузичка говорех! Joy
Тя си е много хубава и кройката си е на място. Коментирам други видове плетива. Надявам се другите ме разбраха Grinning
Радвам се, че си харесала моите работи! Благодаря! Grinning

# 659
СИСИ много съжалявам мислех,че става въпрос за мен.Да плетивата ти са прекрасни и толкова различни и идейни...просто едно много голямо БРАВО!!!!

Общи условия

Активация на акаунт