Деца, отглеждани в чужбина - 3

• 24 820
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Честит първи Рожден ден на Ален-Мехмед! Да расте здраво и усмихнато дете за радост на мама и тати и на всички покрай него! Герчи - честит празник   bouquet
Не знам кое е нормално за зъбите и кое не, Калин на година и половина изкара пъвите зъби ( едновременно се оказаха 4 на брой и то започнахме с кучешките) за две седмици цялото горно чене се изпълни. Гледам долните и те са на път. Днеска сутринта се събуди и показва, че го болят зъбкита, та давах хомеопатични.
 С малко закъснение,  честит рожден дне на Сю и Джут! Дами, щастие и късмет Ви желая.

Да ви разкажа последния хит от вчера. Тук си е студено в момента ( около 10С). Калин обаче си мярка банския и успява да си го сложи над панталона. Тръгваме да излизаме - рев и суполи да е с банския си. Едва успях да го махна  Mr. Green

# 721
Момичета, тук съм  Hug
Благодаря сърдечно на всяка една от вас, която се е сетила за мен (Цвети, никога не забравяш  Hug ).Много мило ми стана като ви прочетох. Относно празненството, ами хубаво беше, ходихме на диско, но свекървата, която гледаше Лия през това време не ми се обади веднага(както я бях помолила изрично), след като Лия се беше събудила и после 2 часа се успокоявахме. Та до към 4 сутринта си будувахме  Tired Лия от своя страна не пожела да суче около 2 дена, дори и през ноща, аз си забравих помпата и стана голям проблем. Накрая се изцеждах на ръка само и само да не си докарам мастит. В неделя докато се гушкахме (аз вече се бях видяла в чудо и реших малко да действам както при новородените) бяхме се съблякли голички и двете и както не искаше да суче, по едно време сама си се настани и си засука. Аз в този момент направо замръзнах и спрях да дишам само и само да не я разконцентрирам, а в главата ми засвириха камбани и някой запя - "Алилуя, Алилуя"  Laughing От тогава всичко е наред. А таткото ни ми спретна прекрасна изненада. Та общо взето не беше без препятствия, но беше много хубаво  Heart Eyes

Ju, честит рожден ден и на теб!Много любов и щастливи семейни моменти!!!
Честит и първи рожден ден на Аленко! Щастливо детство и все така да радва мама и тати!

Марита, аз се надявам на естествено отбиване от детето.
Bibit4e определено не беше намаляващо мляко, с този проблем вече се справихме  Wink

Момичета, аз ще се включа предполагам доста постно следващите дни и после айде на ски  Wink

# 722
  • След завоя в дясно
Честита годинка на Ален-Мехмед и от нашата дружина. Много усмивки да ви носи newsm59 newsm59
Siiu- браво на вас върнали сте си формата.
Като сме си заговорили за ски, може ли да ми препоръчате ски курорти около Франция, Германия или Италия. Австрия и Швейцария ми идват далечко, затова и не питам за там. Навивам си нещо на пръста да видим дали ще ме огрее. Whistling

# 723
  • FRANCE
Честита годинка на Ален-Мехмед

Сию страхотно че се е решил проблемаа със  сукането Simple Smile

Ние бяхме на ваксина и мерки теглилки. Мацката е 78см и 9,200кг. Финна мадама.

Боби да те питам, Леичка не беше ли в някъква ясла с чужди езици? И как се оправя? И други мами ако имате мнение по въпроса. Алекс е силно заинтригувана от английския (жалко че няма частно за деца на нейната възраст). Та мисля да почна да и пускам филмчета, игрички, с мен да учи. тат така и така ще учи малко с Алекс да почнем и с Еми. Но се чудя как да и го предложа за сега аз говоря само на Бг, баща им на френски, не че знае български. Алекс се справя перфектно, никога не е бъркала езиците. Еми още не говори , но разбира. Моля ви ако някой има опит да каже. Жалко че приятелката ми е доста далеч. Тя говори перфектен английски и щях да я накарам да говори с децата само на английски Simple Smile

# 724
Жени, ние ще сме из френско по празниците и там нашите традиции - нъцки! Мухат месо, стриди, гъши дроб - ужас! ти може да спретнеш един тиквеник, питка, сърмички с лозови листа.

Сю, бравос зс кърменето!

Мадам, имат песнички на руски и английски, 2-3 годишните имат и уроци всеки ден, малко думи, фрази. Занимават ги, не е съвсем истинско, но е забава. Тя там се е научила да танцува и ни изнася концерти Леюшкин!

# 725
Titina,
големият син на около 3 месеца почна със зъбите и оттам насетне не съм обръщала внимание кога другите са изкарвали зъби. Mr. Green

Онзи ден съвсем случайно ми обърнаха внимание, че "изоставал" със зъбите и аз се опулих. Mr. Green
 Въобще не ми е минавало през акъла и това да гледам.

Моят пък Оливър  ме има за играчка. Не спира да ми дърпа блузата. Вече почти ми писна. Twisted Evil Само ме дебне къде съм и да съмс еднала и идва да си иска. Но много интересно: ако имаме гости, не посяга. Crazy

За Бъдни вечер... мама ще е тук Party Party Party така че няма какво да му мисля. Почти всяка година е едно и също и с помощ си е песен. Flutter

# 726
честит рожден ден на Ален! Герчи,честит празник и на теб!

Сю,и аз се надявам на що-годе естествено отбиване.аз нямам почти нищо и именно от там идва вече желанието ми да приключваме.повече съм за залъгалка вече.теб като те слушам как напращяваш,че чак от мастит се опасяваш си далече по-напред с материала от мен.аз за 24 часа може и да понапращя,но едва ли ще е фатално.това е положението при нас.прегорявам дет викат дъртите хора.днеска на два пъти като ме цокаше на празно за успокоение и му се згади,защото е меко и като дъвка вече.....та си помислих, след като м усе гади дали няма да зареже екстрата:)

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 20:44 от Маритка

# 727
Честит рожден ден на Ален! Да е здрав. Весело и безгрижно детство му пожелавам и най-щастливите родители, които много да ГО слушат! newsm59

Аз още не съм намислила всички постни гозби за Бъдни вечер, но смятам вместо тиквеник, една постна баничка с локум да спретна, че у дома освен мен, никой друг не яде тиква. Боба е любим на моите мъже, така че ще присъства, но сърми не обичат, така че издирвам нещо интересно с ориз (може би ще напълня чушки, не знам още).

Звезди, не се кахъри за глупости ... и на година и половина да изникне първия зъб, пак е ок. Ние пък тъкмо преполовихме зъбоникненето ... остава по-трудната половина.  Mr. Green

Благодаря за чудесните картички и пожелания на Titina, Mila и November rain. Стархотни сте, момичета! Titina, супер идея с късметите! Дано се сбъдне моя, ако може обаче и на по-топло място да е  Wink

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 21:11 от Journey

# 728
  Честит рожден ден на Аленката и тук!!! Да е много здрав и все така страхотен сладур  Hug

Ние повръщаме пък сега. Според мен е от храчките, но да видим. Пак е у нас, пак тичане, аман...За зъби не искам да чувам  Crazy Ако се самообеся да знаете от какво е...
  Сю радвам се, че всичко е наред с кърменето  Hug
  Ju честит рожден ден, всичко най-най  Hug
  Днес в градината имаше надпис, че благодарят на всички родители за подаръците. И сега съм в шах какво да ги дарявам  Crazy Аз не ги знам колко са, кой са, как се казват. Как да направя, че да има за всички и да е подходящо  Crazy Май трябва да си питам директно...Иначе ще имат Коледна седмица, една седмица парти, програми, дядо Коледа, снаксове, дискотеки и трябва да са във маскарадно облекло, сега къде да и мисля 5 тоалета  Crazy Тя дано е здрава де...

# 729
джърни,аз правя червени чушки пълнени с боб....няма такава вкуснотия.

боби,това пълнените чушки с боб май е врачански специалитет.ти яла ли си? всички извън врачанския регион,които познавам и съм стигала до разговора за чушките не ги познават,което бая ме изуми.мислех,че си е много всеобщо българско ядене.

# 730
Маритка, аз съм от Варна и това си го ядем и там

Journey, нямам идея какво ти се е паднало - както се казва какъвто ти е късмета Simple Smile

# 731
Марита, бяха ми се събрали повече от 48 часа без кърмене, а иначе и аз не съм набомбила да кажеш, но стига де. На Лия я й се съберат 4 кърмения за 24 часа я не.
Чушки с боб обожавам или просто студена салата с боб, лелееее, колко съжелявам че няма да съм си при мама за празниците, тя такива вкусотии прави  Heart Eyes
Цвети, бързо да се оправяте, защо така все боледува малката, от яслата ли влачи?Няма ли някакви имуностимуланти подходящи за тази възраст  Thinking

Похвалих ли се, че се надушихме с една мама тук от фитнеса и много си паснахме, даже и тя още кърми, а щерката й е на годинка без малко. Направо толкова се зарадвах като разбрах, иначе тук все ме гледат като изкопаемо като кажа че още кърмя, не че са против, но им се струва дълго  Tired

# 732
  • Немция
4естито на Ален-Мехмед! Да расте здрав и засмян, умерено палав и безкрайно щастлив!

Сю, браво, 4е си се справила с проблема! Аз на нашата екс-плейгрупа бях единствената кьрма4ка, с дете над годинка. 4ак наскоро се запознах с една майка(германка), кьрмила детето си година и половина. Прави ми впе4атление, 4е вьпреки многото говорене за зна4ението на кьрменето, масово не се кьрми след 6-те месеца, а пьк камо ли след годинката. Никого не сьдя, просто се 4удя... Thinking

Мис Файн, голямо боледуване му дрьпнахте наистина! Rolling Eyes Да се оправяте ве4е, ей!
По немските детски градини няма посещение от дядо Коледа, нито партита, нито маскиране- той пристига тихо и дискретно по 4астните домове. Mr. Green

Да ви разкажа, 4е и аз прихванах лек бронхит, след Бибит4ето. Дръпнах му през уикенда една люта серия от инхалации и един куп лимони, и сега има подобрение. Уф... Rolling Eyes Бибит4ето е на подобрение, но ще го подьржа още у дома, докато му се из4исти добре кашлицата.

Аз за4езвам, 4е изкарах сума време над карти4ките тази ве4ер. Утре пускам задокеанските. Peace

# 733
и тук дядо коледа (ст.Никлаус) идва по частните домове,а за детските градини незнам.

и мен ме гледат кто полезно изкопаемо като кажа,че кърмя.аз незнам защо,но придобих някакъв навик едва ли не да се извинявам,че кърмя.винаги пояснявам,че го правя,защото детето не с еотказва и не смятам,че е полезно да го притискам много насила.....защото иначе ме обявяват за нещо лудичка.

# 734
Честит първи рожден ден на Ален! Да е много весело, щастливо и послушно дете! А на мама много здраве и любов желая.   bouquet

Днес получихме картички от Джърни, бай дъ уей сте страхотно семейство.  Hug Още от Звезди и Мила, много ви благодаря за пожеланията, страхотни са.

Общи условия

Активация на акаунт