Деца, отглеждани в чужбина - 3

• 24 914
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Edinburgh-UK
момичета ние започнахме с местенето,останаха само най-тежките неща и дрехите,на половината сме,дано до вторник да се изместим,че нямаме и ние време до рожденият ден,нищо не съм подготвяла,само тортата поръчахме,но ще се справим а и няма да сме много хора,мислихме да поканим доста приятели обаче съкратихме бройката,много нагорнище ще ни дойде,местене,рожден ден,коледа и т.н
за коледа ще сме си тримката,а за нова година ще се събираме при приятели,а бабата чак януари месец я очакваме.
за говоренето ,само на български за сега говори-и няма никакъв напредък от 8-ят месец,същите думи-,,мама,тата,баба,дада,хайде,нани,кака,, обаче сме много далече от прохождането,мести се само от една мебел на друга и бута проходилката и от време на време се застоява без да се хваща никъде и почват да му треперят крачетата,въобще не иска аз да го държа за ръчичките,а и голям инат е станал,нещо когато не стане на неговото почва да подскача и да ги нарежда едни,и да реве.явно ще се прилича на майка си,аз съм била ужасна като малка.
флъфи Journey благодаря за картичките,много ме зарадвахте.
Journey много оригинална картичка ,супер сте
сю весело изкарване,искам и аз
cuttyбраво на Луи,много е умничък.ние въобще не искаме да нареждаме рингове и пъзели.сега за коледа му купих един пъзел с много големи фигури може пък да вземе да му хареса,иначе този с по-малките фигурки въобще не схваща какво трябва да прави.обаче много обича книгите и най-вече да ги къса и яде.
оставям ви докато спи да приготвя някой друг багаж.

# 676
  • Немция
Бибит4ето е по-добре, но не съвсем. Има още Т, но не е така висока, кашлица има, но нощем не е така ужасна(аз по нощното време го преценявам дали е на подобрение). Преди малко така се закашля в сьня си, 4е 4ак се задави Sad- и тази ве4ер ще спа пак при него за наше спокойствие.
Днес беше доста крив, което не е оби4айно за него. А сутринта ми спретна такьв ревлив и инатлив цирк, 4е 4ак не можах да го позная- на вси4кото отгоре бьрзахме, 4е имах 4ас при лекар.

Про4етох за разли4ните типове интелигентост при децата- предполагам, 4е при вси4ки са смесица от такива, оттук оттам по нещо. Моето 4ове4е не е динами4ен тип, муден е откьм моторика(проходи на 16 месеца), но пьк приказва доста и сравнително правилно, много е стриктен откьм ред, не оби4а да е изцапан, кьдето и да е Crazy, клони кьм перфекционизьм Mr. Green.
Проговори на бьлгарски( разбира се, думата "кола" Laughing), той му е засега доминантния език, но е понау4ил някои думи от градината, както и брои от 1 до 10 на немски. Crazy(над 2 години е, някой да не трьгне с нас да се сравнява Wink)

Бибит4ето пьк скри карти4ката на Гер4и м/у едни книжки, мина време, докато отново я открия. Wink

Маритке, аз ти завиждам за швейцарските 4укари- идеално място за разведряване и проветряване на мозъка. Mr. Green Вьзползвай се от това за постигане на едно по-добро настроение.

# 677
Ха, аз си мислех, че моето дете изостава с говоренето, но явно не е толкова зле.  Simple Smile Той все още говори само на бебешки и освен мама нищо друго не казва. Но пък мама вика всеки път когато се тръшка, което е 90% от времето.  Tired Много се тръшка напоследък, но това е друга тема.  Wink Лятото в БГ беше започнал да говори повече неща, но тук явно се обърка от английския и нищо смислено не казва. Но пък най-много обича да се качи на масата и да рецитира отгоре, а ако случайно не го гледам почва да вика по-силно.  Laughing Иначе всичко разбира, понякога прави каквото му кажа, понякога не, зависи в какво настроение е. Най-често се лъже да ми даде това което е взел, и като се усети почва да се сърди.  Mr. Green

# 678
Бибитка,той я е скрил,защото е специална-усеща си детето (дръц Blush)...бе защо само с моите картички се случват разни страннотии?!
Да благодаря на Мила и Джорней за хубавите картички и пожелания! Simple Smile
Светле,леко пренасяне
Айде хубава вечер,аз отивам да правя фонданени обувки за тортата за прохождане Crazy

# 679
Днес се опитвам да работя с бебе. Не сме на ясла,имах ужасно преживяване вчера с непочистените в планината пътища и днес - нет! Щях да падна с колата в реката, така се хлъзнахме, а там е голоооо, нищо не те спира!

Успех с местенето Светле и на Герчи с подготовкитр Wink с тортата!

Маги, абе бая зъби има, не знам колко трябва да сс сега, но до 2-2,5 г са 20, нали?

# 680
Да благодаря на Светла за хубавата картичка и пожелания!  Hug

Аз точно като по филмите се почувствах с летящата.  Laughing Едно такова странно усещане тъкмо да я разгърна и някой ми я грабна. Да имаше някой с камера да снима от страни.  Joy Картичката се носи из въздуха през паркинга, алеята за велосипеди, улицата и чааак от другата страна се залепи за една кола. А аз тичам с дете по нея.  Laughing

Ах, тоз Дамян е голям образ.  Heart Eyes Какви идеи му идват само.  Laughing

И малкия на възрастта около годинка почти нищо не казваше (въобще не броя мама, папа). Пък каката като тогава бърбореше свързано, ясно на човешки език с изречения от по 3-4 думички и ми се струваше, че той изостава.  Rolling Eyes Като прочетох статията тя абсолютно се вписва в лингвистичния тип което обяснява разликата.  Laughing

Боби ама моля ти се  ooooh! от преумора и вечно бързане последните месеци съм спряла да броя зъбите в някой момент.  Laughing Не ме чети.  Blush Сега проверих 16 си имаме. Но ми се видяха много.  Mr. Green И понеже Джърни ни бе разяснила в миналото  помня, че спираха да никнат за известно време преди да се появят последните.

Успех на всички с подготовката за рожденните дни. Simple Smile 

# 681
  • Rennes, France
Привет момичета Hug
Днес пуснах Канада и Щатите като картички, така че трябва да литнат скоро Peace
Аз за сега имам от Флъфи и Герчи Hug
Боби, внимавай с тези пътища, че като знам и как шофират в София ooooh!
Джърни, благодаря за пожеланията за Луи. А с Дамян се смях и аз hahaha
Светле, хайде дано свърши местенето и да се отпуснете блаженно и да си починете Hug Герчи, вие как сте в новата къща?
Ох, аз съм се разчистила днес, и разучила с този френски, пък таткото ми е дал задача да проучвам траките, и да му разказвам за тях, та съм в научна форма днес bowuu
Лепри, баш като във филмите с тази картичка е било Wink трябваше да има една скрита камера Mr. Green

# 682
  • Немция
Днес пак имам поща- от Фльор4е и Новембьр Рейн- благодарско мнооого, трогната сьм , да ви се врьщат пожеланията!!! Hug
Фльор4е, много е сладьк помощника на дядо Коледа, костюм4ето собствен инвентар ли е или е специално за снимките?

Днес син4ето пак ми спретна едно трьшкане, защото не искаше да се прибира отвьн, а аз имах да готвя нещо за обед, така 4е прибирането се налагаше. Ве4е у нас се дра като магаренце, не искаше да се сьбли4а, оставих го зя няколко минути да се успокои, лежа на пода, обле4ен в космонавта, после се гушкахме 15 минути, дори се унесе в мен Crazy. Когато го оставих на дивана пак рев и се кротна едва, когато му стоплих от неговото мляко и си го цокна от шишето. Не знам дали е по-раздразнителен и изморен покрай заболяването или е т.нар. бебешки пубертет. Времето ще покаже. Wink

Днес сутринта оба4е ми спретна умиляваща рецитация, докато го обли4ах:
"Мила моя мамо,
сладка и добри4ка,
как (да) кажа , мамо,
колко (те) оби4ам!"  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Текстьт го е наизустил, когато му пея, докато се унесе. И пьрвия стих на "Когато бях ов4ар4е" е нау4ил така, излиза, 4е от пеенето на песни4ки има голям ефект. Mr. Green

# 683

И малкия на възрастта около годинка почти нищо не казваше (въобще не броя мама, папа). Пък каката като тогава бърбореше свързано, ясно на човешки език с изречения от по 3-4 думички и ми се струваше, че той изостава.  Rolling Eyes

Маги, това ми напомня на една приятелка, която имаше първо момче и второто момиче и твърдеше, че ако било обратното щяла много да се притесни и да си помисли, че момченцето и се развива бавно  Wink
Според мен и от детето се зависи. Аз не мога да сравня между половете но мога да кажа, че Дамян много по-рано говори от брат си. Баткото на тази възраст само мучеше и сочеше с пръст.

Боби, страшничко звучи това което ти се е случило. Така наречените "елитни Софийски квартали" в подножието на Витоша през зимата само с 4х4 са проходими май. Макар, че срещу лед нищо не ти помага. Надявам се, че сте добре и само с уплаха сте се разминали. Praynig

Бибитка, много мило и сладко събуждане сте имали. Заради такива човек е склонен да прости тръшкането и цирка който следва.

Фльор,  Макс на кратко от Максим  Crazy

Днес да ви се похваля кърмих кола. Дамян дойде при мен стискайки една кола в ръката и започна да ми дърпа блузата и да вика "мляко, мляко" което прави обикновено когато е гладен. Давам аз, а той върти главата и ми вика "не, не", а после слага колата на гърдата ми (явно колата беше гладна и трябваше да я нахраня). Да не ви разправям после, че процедурата се повтори с половината автопарк  Joy

# 684
ето ме и мен! много от тук-от там ви чета и се извинявам,за което,но видях,че обсъждате проговарянето на децата.моето пък живее в среда,където само аз и една приятелка,с която вече много рядко се виждаме (студено ми е) говорим български,а на Аето пък това му е водещия език.определено на бг разбира много! доволна съм от развитието му напълно.на итлаиански казва "но,но,но...." клатейки с пръст.така баща му казва и той разбира се го имитира.казва "папА" за тати,а и аз взех решението да не го уча на тати.само папа си му казваме,защото така смятам,че е по-добре.каза тия дни и името на сестра ми-Нина.той отдавна с еопитваше,но можеше самко Ни да каже,а сега настави и "на". е такива работи....

боби,Фнимавай,че наистина звучи много зловещо това,което казваш.

на нас ни растат предпоследната двойка зъби-17 и 18 номер.детето ми беше ангелче и незнам писах ли ви или смао мислех да пиша,но бях махнала вечерното кърмене за около седмица.заспиваше със шише,после рано призори кърмене и после на обяд колкото за залъгалка ме поцицка.е това ни беше кърменето.вече се виждах с едно кърмене на денонощие (ще ми се да отбивам леко-полеко вече),но от две вечери рязко се влоши детето...а снощи беше кошмар!става рано,рано и се чудя какво да го правя.днеска се събуди в 05.30 и не заспа сокато на баща му алармата в 06.00 звънна и станахме всички.после заспахме двамата в 07.50 и спахме до 11.12 часа.и сега си легна в 19.00 часа.абе никакъв режим вече...а така хубаво си го беше установил и аз бях започнала да си поспивам.обаче зъбите са.подути са,но мисля,че до един месец няма да го оставят на мира,защото бавно пробиват по принцип.аз се кръстя вече да избиват тези и още два последни и да пъшна малко.

хйде целувки на всички-малки и големи!

# 685
  Здравейте и от мен. Ние сме добре, днес украсих почти напълно, много хубаво стана. Почивка съм днес и утре, та уж гледам да свърша нещо, но днес спах до 13 часа!!!!!!! Чудоооо, не ми се беше случвало от познайте кога  Mr. Green Малката е решила, че вече ще се храни сама, тя отдавна се мъчи де, ама вече нямам никакъв шанс да я храня. Днес яде супа  Crazy Просто няма такова мазало, почти нищо не и остана в устата, лееекооо ме изнерви  Twisted Evil
  Боби внимавай, то и да внимаваш...Но дано всичко е наред вече  Hug Целувки на помощничката  Heart Eyes 
  Днес пуснах всички картички, вече имам от Флъфи, Герчи, Мила и Джърни  Hug Купих си днес едни като простори за картички и съм ги накачила, очаквам и другите  Simple Smile
 Герчи сега се сетих, че моята картичка от теб беше с разкъсан плик. Задната му част липсваше, едвам се крепеше в плика  Laughing

# 686
Момичета, ние сме отново с проблеми с кърменето  Tired
Лия, отказва да се кърми на обяд и вечер за заспиването. Дефакто цока само в пулобудно състояние през ноща (което е не повече 2-3 пъти, ако и толкова се съберат), а е гладна и иска да се кърми, но захапва, цоква 2 пъти и почва да ме хапе, след което следва рев  Rolling Eyes  Tired Направо съм шах и мат, не съм яла нищо различно, не съм сменяла козметика, мляко имам, и на вкус го опитах, нищо му няма  Rolling Eyes Имам леко съмнения, че може да са зъби, защото иска да спи върху мен (сама се катери) коремче към коремче, а така се успокояваше за предишните зъбни болки...но да отказва кърмене...  Shocked
Пепе, или другите кърмещи мами, които могат да дадат акъл, моля помагайте  Praynig
Днес се наложи да цедя, защото съм препълнена и единствената идея, която ми идва е да давам утре кърма от чашка (Лия така и не се научи на шише), но сега да почвам да цедя  Rolling Eyes ...
Общо взето много съм объркана, ако е само моментно ще го избутаме за няколко дена, ама знам ли ако не е, много няма да издържим...
Има ли от нашата възраст на АМ някой, по колко пият сега децата?
Мен ме притеснява, че лекаря ми беше казал, че децата на тази възраст трябва да приемат най-малко 1 литър на ден течности (това със всичко, супи, чай, храна, вода, сок). Лия изпива (чай и вода) най-много около 400 мл на ден, което до сега не ме притесняваше имайки предвид, че допълнително към това се кърмим, но сега ако не иска и от чаша... Какво да я правя  Rolling Eyes

П.С. Получих няколко картички, но ме извинете, не спогнах да ги погледна  Sad

# 687
Сю при нас препоръката е мин. 330 мл дневно АМ, но 1 л. определено ми се вижда адски много. Shocked За възрастен мин. е 1.5 л. Ако пие по литър течности няма да има място за храна.  Rolling Eyes Така поне аз си мисля. Аз отдавна не следя количествата на нищо, всяко дете само знае как се чувства добре.
За кърмата мисля, че можеш да пробваш от чашка, за за отказване на кърменето мисля, че е нормално, защото и хранането и сукането им причинява еднакъв дискомфорт. Поне Бобо е така не иска да пие мляко от шише, нито да яде. Давам от чашка и пийва по малко.  Peace

# 688
  Siiu дано скоро се успокой и да засуче. Яде ли храна иначе  newsm78 Мишелка вода почти не пие, най-много 100 мл. Мляко пие три пъти по 160 мл и то не винаги го изпива. И аз си мисля, че един литър течност е доста за малките им коремчета, но все пак са си различни децата. Не се притеснявай за това, мисли как да запазиш кърмата докато и мине фазата. Цеди се на често, давай и с чашката и и предлагай гърда начесто. Там знаеш ги на заглушена светлина, може да я уваваш, ако седи, музика и тн. Стискам палци всичко да е наред скоро  Hug

# 689
Днес нали ми е свободен ден, не успях да се прибера в къщи  Laughing
първо - пуснах картичките ( да знаете стихяето е специален подарък за малчуганите)
после- масаж ( е няма такова удоволствие - 90 мин и куп масла). Определено съм решила да ходя ведниж месечно  Mr. Green
след това бяг ( разбирай бързо каране) да взема Кики от детската градина и да отидем на лекар. Отивам, той с обелен нос и чело, гонели се с едно от децата и моето гардже целунало земята - предполагам, че му се е спяло, защото тогава почва да плете краката.Докато мерна сградата на болницата и започна да мрънка. После, а го е погледнала лекарката и пак, и едно жално - "мамам". Както си мрънкаше не разбра кога му сложиха ваксината, но пък после си сабува панталоните да показва на баща си очите за зайците ( слагат им едни детски лепенки, и малкия заплес после не дава да я махам). Иначе в колата пее български детски песнички. Тази вечер слушаме Андреа Бочели, и Кики, след него пее на някакъв измислен език, но мелодията същата  newsm78. Поврорих после с македонска песен, следва такта перфектно.
Щях и аз да питам за АМ. Днес уж това ми беше в листа с въпросите към педиатърката му, ама се отплеснахме как да заменя АМ с краве и от кой магазини/марки мога да намеря такова без хормони или органик ( не само ми даде магазини/брандове ами ми даде и в какъв ценови диапазон са). Иначе калин пие 240 мл, като сухата субстанция е за 180 мл. Т.к. това АМ е до 2 години, още 2 кутии и започваме с въвеждането на кравето мляко. вода пие доста ( той и друго не пие- ни чай, ни сок), но не съм мерила количеството. Предполагам е около 700мл дневно ( като това вкл и АМ), но пък това не ме притеснява- давам когато поиска- без това и аз пия над 3 литра дневно. (До леглото имаме 2 шишета- едно за него и едно за мен  Mr. Green)

Боби, да се пазиш! Ледът ( непочистен) е много коварен. Аз нали имам и опит от Канада  на шофиране на -48С, т.е. черен лед, знам какво е да ти се носи колата ( остави че се носи, вкл се разна автоматика, ами и пустата кола пищи като за последно). Доколкото си спомням ти май беше с 4Х4 - те са по-добрия вариант за лоши пътища, пък са и по-високи

Общи условия

Активация на акаунт