Бординг училища

• 8 894
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Дъщеря ми в първи клас беше точно в "Ерих Кестнер". Аз и друг път съм казвала, че и тя и аз бяхме много доволни от училището. Но то е частно и не знам доколко устройва kassii.
Иначе за държавни с немски знам като много добри 73то и НЕГ. Сигурно има и други, но не съм се интересувала.
Иначе, kassii , когато детенцето ти стане за гимназия и вие все още държите на училище с пансион, може наистина да се спрете на нашето, защото ще намерите всичко, което търсите Simple Smile
А щом пък искате за каката точно такъв тип училище след 2 години може да се пробва при нас с английски. Не е хуманитарно училище, но пък ще научи езика на много добро ниво и ще получи абсолютна самостоятелност Simple Smile

# 46
За мен това е най-доброто, което един родител може да направи за детето си. В тези училища децата не са просто обучавани по учебна програма, става въпрос изобщо за един старт във всяко едно отношение. Нямам желание да убеждавам и да оборвам мненията на другите, защото всеки знае или поне си мисли, че знае, кое е най-добро за детето му. Иначе бих изпаднала в по-големи и интересни подробности.

# 47
Chanel ,би ли разказала каквото знаеш.Аз затова и пуснах темата,за да чуем всички гледни точки.

# 48
Много съжалявам asya asya , но не бих разказала, защото това, което мога да разкажа, е лично и семейно. Не е от позицията: някой ми каза и аз го повтарям като папагал. Писах в тази тема, за да кажа само: да, за мен това е хубаво, за детето ми също. Но не става въпрос за училище в България.

# 49
Идеята ми беше някой да каже наистина лични впечатления за училищата и как децата и родителите приемат раздялата .
Не става въпрос за БГ, защото  тук интернати от този тип няма.
Щом не ти се разказва ОК.

# 50
Безумно далече са ми немските (73-то и 35-то). За "Ерих Кестнер" обмисляме сериозно за малкия. Бизнесът ни, обаче е доста нестабилен и малко се страхувам да не изпаднем в невъзможност да плащаме (имаме и ипотека на къщата ...), но работим активно по въпроса за Кестнер. Вчера направихме и план  Laughing
А гимназията в Ловеч и пансиона са след 7-ми клас или за 5-ти? Малко тъпо звучи въпроса, защото говорим за гимназия след 4-ти кл. ама има такива с прием след 4-ти (СМГ-то например).
Чух за Хуманитарна гимназия във Варна с прием след 5-ти кл., но не ми отговарят нещо на мейла дали имат пансион? Нещо да знаете?

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 12:24 от kassii

# 51
kassii, гимназията в Ловеч е от 8 клас.

# 52
kassii, гимназията в Ловеч е от 8 клас.

Ясно. Значи само Варна и Сливен (хуманитарни гимназии) приемат след 4-ти кл.

# 53
Моя приятелка ще праща дъщеря си да учи в Германия в бординг училище или пансионатно, незнам как е по правилно да се каже. С нея също коментирахме положителните и отрицателните страни на нещата - детето сега е в 10 клас и ще завърши образованието си там. Раздялата естествено е най- трудната част от цялото заминаване, иначе ще ползва услугите на фирма и поне няма да се занимава с документите, сроковете и т.н

# 54
Моя приятелка ще праща дъщеря си да учи в Германия в бординг училище или пансионатно, незнам как е по правилно да се каже. С нея също коментирахме положителните и отрицателните страни на нещата - детето сега е в 10 клас и ще завърши образованието си там. Раздялата естествено е най- трудната част от цялото заминаване, иначе ще ползва услугите на фирма и поне няма да се занимава с документите, сроковете и т.н
Ще споделиш ли каква е таксата в Германия?

# 55
Ще споделиш ли каква е таксата в Германия?

тук са написани всички такси не само за Германия, дано ви е от полза  Peace
http://www.boardingschools.bg/

# 56
Моето мнение е, че всичко зависи от характера на детето. Това, което е добро за едно може да вреди на друго дете. В обикновените училища липсва дисциплина. Мисля, че доста родители точно заради дисциплината си пращат децата навън. Дано някой да се сети да направи такова училище и в Бг, но да не бъде по нашенски побългарено. Таксите тука биха могли да бъдат по-поносими.

# 57
Много е интересна темата, но не може ли в началото да се поства малко повече информация за това, какво представат тези училища, кой и къде са, има ли близки  по устройсто на тях в БГ такива ? И тогава да коментираме?

# 58
Дъщеря ми, която беше в такова училище в Англия наскоро ми призна, че там я научиха на дисциплина и точност. Просто има правила, които трябва да се спазват. Когато беше там се съпротивляваше, но сега смята, че решението беше добро.

# 59

[/quote]

тук са написани всички такси не само за Германия, дано ви е от полза  Peace
http://www.boardingschools.bg/

[/quote]

Сайта е изключително интересен! Но за мен остана неизяснен въпроса: може ли да се кандидатства за всеки един клас и дали след това детето може да се върне и да продължи обучението си тук?

Общи условия

Активация на акаунт