Листопад (Yaprak Dökümü) - Тема 62

• 36 922
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро.  Hug Да ви е сладко. Hug Hug Hug

Хубав петък ви желая.  bouquet

# 76
Добро утро!  Hug
Аз също не мисля, че Али Ръза се мусеше.Това беше наистина мечтата му-но той бленуваше за нея по друг начин-децата му да се добре, а той с пенсията си да си купи въпросната книжарница и да си помагат с нея.  Peace След изпълненията на Неджля да се прави на прекалено независима и "да не и се бъркат в живота", нещо което не се покрива с принципите на Али Ръза-той беше наранен и сега не можа да се зарадва от сърце.В първия момент очите му светнаха от изненада, но после помръкнаха-той го възприе точно като подаяние..........И те са в грешка, че се задържаха дълго у дъщеря си и сблъсъка беше неминуем, но когато някой ти каже, че му пречиш, а после ти прави подаръци не можеш да се зарадваш.Лейля си купува вниманието и благоволението на майка си, Неджля-одобрението на баща си.............  Rolling Eyes

Али Серпер ми направи впечатление, че се усмихна победоносно, когато Неджля му каза, че иска да се оженят по-бързо.На него не му се наложи да се бори дълго за нея..........
Едно време правихме класация-"Най-куха лейка"  Peace, ако беше сега бих гласувала за Джейда. #2gunfire Толкова злоба и простотия на едно място.............  ooooh! А Лейля искрено се разтревожи за детето и , когато го отвлякоха.
Ферхунделата-наистина се държи като луда за връзване...............  ooooh!
А защо е нужно тези децада купуват благоволението на майката и одобрението на бащата. Защо са поставени в такава  ситуациия.Защо родителите допускат подобно нещо.

# 77
·٠•Snejka•٠·  Hug   bouquet

А защо е нужно тези децада купуват благоволението на майката и одобрението на бащата. Защо са поставени в такава  ситуациия.Защо родителите допускат подобно нещо.

Родителите отдавна са му изтървали края. Не знам само на какво отгоре Али Реза се назлъндисва, а не се възползва от възможностите да се измъкне с достойнство от ситуацията. Съгласна съм, че го боли и страда, но това не значи да абдикираш от всичко. Тежи му зависимостта от Неджля, но не прави нищо да се измъкне. Като му предложиха вратичка, не можело било .... дрън дрън.
Децата му виждат и осъзнават много по добре ситуацията и поне за момента се опитват да му кажат, че не всичко е толкова черно. Лейля се бори за внимание, Неджля за благословия, Фикрет за оцеляване /пред нея Али Реза е най грешен/. Единствен Шефкет имаше/има всичко това, не само от родителите си, но и от сестрите си. Едва ли парите са най добрия начин за постигане на целите на децата, но липсата им в семейството доведе до всичко това.

Като се замислих, реално Хайрие и Али Реза в момента са ангажирани само с Айше. Нищо не могат да направят за останалите, а и те са достатъчно самостоятелни. Защо не насочат вниманието и усилията към себе си, а все оценят положението на децата си? Ако те се стабилизират и децата им ще са добре.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 10:04 от Mama_Nana

# 78
Едно време правихме класация-"Най-куха лейка"  Peace, ако беше сега бих гласувала за Джейда. #2gunfire Толкова злоба и простотия на едно място.............  ooooh!
Да, спомням си че гласувах за Джейда тогава. Да допусне да забременее от Оуз при положение, че не го обичаше, а й беше сексуалната играчка, да изпусне готиния Яман заради Оуз, да се окаже в положение да живее с Оуз и Неджля в онова апартаментче ... и нейното няма край, като Ферхи.  Laughing Да не говорим колко пъти действува само от чиста злоба, Ферхи поне гледа да спечели нещо. Crossing Arms

Mama_Nana  newsm10

# 79
във филма проследяваме един
отживял времето си фамилен модел.Новото винаги се възприема трудно,
особено, когато негов носител е жена.Понякога борбата е безмислосттна и
оцеляват най-силните,приспособимите.
И с какво по-добро и модерно сме заменили отживелия времето си фамилен модел?Общуването-с компютър,родния дом-с квартира и съквартиранти,майка-детската градина,свободата на връзките=40-50г.самотници,в най-добрия случай с едно дете,което расте без братя,сестри и братовчеди.
Когато чета за закостенелия Раза,който е толкова отживял и отречен,че няма право да е на земята,си мисля какво бих направила или не на негово място.Като него бих бранила децата си от хора като Ферхи и Оуз,дори когато периодично ги спохождат добри намерения.Пази се от данайците,дори когато носят дарове. Бащата е виновен,че сестрите се избиха за Оуз,защото не ги пускал да се запознават с хора.Човекът не ги ожени на 14-15г.,а ги прати в университет.Аз не знам по-добро място за контакти и опознаване.Че не иска къщата му да става бардак и всеки да влиза и излиза както и с който му скимне-ами прав е.Може би не бих подкрепила Сина да захване частен бизнес,но си спомням колко много се овътри семейството с лечението и частните сеанси с психиатър на Лейля.Бащата "наливаше" грижа и пари в това дете,което беше най-нуждаещо се.И в резултат останаха без покрив на стари години.И т.н.
Въпреки грешките си,за мен Али Раза си е напълно в час с времето.Особено пък за Турция си е направо прогресивен.
Джейда че е кофтар,кофтар е.Докато тя се шашкаше с болно дете и без пари,Оуз си правеше кефа с Лейля,нова къща и планове,а съпругата си лъжеше като дърт циганин.За отношенията Оуз:Джейда-каквото повикало,такова се обадило.Жалкото е,че  Лейля ще опере пешкира за всичко,не става само шопинг на вещи и къщи.Това,което не научи от баща си,ще го научи от живота по трудния начин.
Не съжалявам Ферхи,съжалявам майка й.Щерката има и възможности,и време да започне отначало,стига да го иска.

# 80
......... да изпусне готиния Яман заради Оуз.........

Оуз е по готин. Може да е мошеник, но няма друг мъж във филма, който да го превъзхожда. Blush

Яман е супер праволинеен и скучен.
Шефкет - мухльо.
Митхат - сладур, но няма тръпка.
Ахмед - сладурчо.
Левент - горделив, властен.
Джем - праволинеен, предсказуем.
Таксим - добър, но елементарен.
Али - този човек ми е непонятен, но има нещо отблъскващо в него.
За друг не се сещам, а Али Реза е извън всякакви класации.

Не ангажирам никой с личната си класация.  Naughty

# 81
  Според мен  на двете момичета / Неджля и Лейля/ им беше внушено че са допуснали най тежките грешки  и са виновни за състоянието на семейството.  Затова сега търсят благоволението и одобрението. Неджля се осъзна че най виновен за всичко е Шевкет , осъзнава че вина за делата на Шевкет имат и родителите , но не смее да го каже защото знае че ще стане страшно и това ще бъде още една вина/ без да е виновна/ която ще трябва да изкупва. Лейля дори и да го осъзнава не смее да направи нищо срещу Шевкет защото за сега той единствен от семейството поддържа връзка с нея.

# 82
във филма проследяваме един
отживял времето си фамилен модел.Новото винаги се възприема трудно,
особено, когато негов носител е жена.Понякога борбата е безмислосттна и
оцеляват най-силните,приспособимите.
И с какво по-добро и модерно сме заменили отживелия времето си фамилен модел?Общуването-с компютър,родния дом-с квартира и съквартиранти,майка-детската градина,свободата на връзките=40-50г.самотници,в най-добрия случай с едно дете,което расте без братя,сестри и братовчеди.
Когато чета за закостенелия Раза,който е толкова отживял и отречен,че няма право да е на земята,си мисля какво бих направила или не на негово място.Като него бих бранила децата си от хора като Ферхи и Оуз,дори когато периодично ги спохождат добри намерения.Пази се от данайците,дори когато носят дарове. Бащата е виновен,че сестрите се избиха за Оуз,защото не ги пускал да се запознават с хора.Човекът не ги ожени на 14-15г.,а ги прати в университет.Аз не знам по-добро място за контакти и опознаване.Че не иска къщата му да става бардак и всеки да влиза и излиза както и с който му скимне-ами прав е.Може би не бих подкрепила Сина да захване частен бизнес,но си спомням колко много се овътри семейството с лечението и частните сеанси с психиатър на Лейля.Бащата "наливаше" грижа и пари в това дете,което беше най-нуждаещо се.И в резултат останаха без покрив на стари години.И т.н.
Въпреки грешките си,за мен Али Раза си е напълно в час с времето.Особено пък за Турция си е направо прогресивен.
Джейда че е кофтар,кофтар е.Докато тя се шашкаше с болно дете и без пари,Оуз си правеше кефа с Лейля,нова къща и планове,а съпругата си лъжеше като дърт циганин.За отношенията Оуз:Джейда-каквото повикало,такова се обадило.Жалкото е,че  Лейля ще опере пешкира за всичко,не става само шопинг на вещи и къщи.Това,което не научи от баща си,ще го научи от живота по трудния начин.
Не съжалявам Ферхи,съжалявам майка й.Щерката има и възможности,и време да започне отначало,стига да го иска.
Да прати ги в университета и какво- не им позволяваше нито телефони , нито срещи с приятели и колеги. Един , единствен път Неджля покани приятели от университета в къщи  и то под негово наблюдение - стоя при тях през цялото време с книга в ръка. Даде пари за сеансите на Лейля но самия той беше основния виновник за състоянието и. Постъпката на Неджля спомогна за отключването му но то се криеше дълбоко в Лейля. Омъжи я насила - за наказание без да говори с нея, без да я изслуша, без да се поинтересува какво и как е станало

# 83
Да прати ги в университета и какво-
Как какво?Даде им среда за приятелства,социален опит,партньорства в личен и професионален план с млади,интелигентни,амбициозни хора.Какво по-добро?

# 84
Да прати ги в университета и какво-
Как какво?Даде им среда за приятелства,социален опит,партньорства в личен и професионален план с млади,интелигентни,амбициозни хора.Какво по-добро?

Какви приятелства , какви партньорства, какви срещи с млади хора като не им позволяваше нито да излизат нито да имат телефони и ако закъснееха малко ги разпитваше и  се сърдеше. И в университета беше само Неджля ами Лейля не беше пускана никъде не се виждаше и срещаше с никого и може би затова  се поддаде на Оуз  въпреки че той имаше връзка със сестра и.  Тя не се беше срещала с друго момче освен с него . Нали оттам започнаха лъжите за да имат поне малко свобода тези момичета. MAMA NANA споделям напълно това което пишеше припокрива се с моето мнение , много хубави и смислени постове

# 85

И с какво по-добро и модерно сме заменили отживелия времето си фамилен модел?

Сем.Текин не е фамилен модел, а пример за еднолична власт. Някой успя ли да промени негово решение аргументирано /Фикрет прави такива опити/? Някой противопостави ли се на негово решение директно? Той говори ли с Шефкет като баща-приятел за Ферхунде? Колкото пъти започне да говори с някой от децата си имам чувството, че е на партийно събрание.

Тази среда смаза Лейля. Накарая да осъзнае колко е различна и я накара да се почувства нищожна, но нямаше с кого да сподели и да я разбере.

Според мен  на двете момичета / Неджля и Лейля/ им беше внушено ..............................

Peace

Родителите делят децата и това поражда проблеми. За да бъде едно добре другите трябва търпят, ама защо нестава ясно.

# 86
Какви приятелства , какви партньорства, какви срещи с млади хора като не им позволяваше нито да излизат нито да имат телефони и ако закъснееха малко ги разпитваше и  се сърдеше. И в университета беше само Неджля ами Лейля не беше пускана никъде не се виждаше и срещаше с никого и може би затова  се поддаде на Оуз  въпреки че той имаше връзка със сестра и.  Тя не се беше срещала с друго момче освен с него . Нали оттам започнаха лъжите за да имат поне малко свобода тези момичета.

Подкрепям  Peace. Явно само с ограничения и забрани-не става.Те за това и сестрите се хвърлиха на Оуз като невидели............. ooooh!

# 87
 biskit,gphilipova-    bouquet ,страхотни  постове,подкрепям ги изцяло   Peace
 Сем.Текин в основата си олицетворяват семейството като ценност,фрази като "Моят дом е моята крепост" за тях имат огромно знаение,а не са само лозунг.Впоследствие поради грешки допуснати от родителите/липсата на комуникация/,а после и от децата това семейство се разпадна и всеки го изживява по различен начин.

# 88
Какви приятелства , какви партньорства, какви срещи с млади хора като не им позволяваше нито да излизат нито да имат телефони и ако закъснееха малко ги разпитваше и  се сърдеше. И в университета беше само Неджля ами Лейля не беше пускана никъде не се виждаше и срещаше с никого и може би затова  се поддаде на Оуз  въпреки че той имаше връзка със сестра и.  Тя не се беше срещала с друго момче освен с него . Нали оттам започнаха лъжите за да имат поне малко свобода тези момичета.

Подкрепям  Peace. Явно само с ограничения и забрани-не става.Те за това и сестрите се хвърлиха на Оуз като невидели............. ooooh!
Оуз им се видя като спасителен пояс и на двете . Неджля ходеше на училище , но бързаше да се прибере- колко пъти я каниха колегите и на кафе, на бар - тя даже не смееше да си го помисли. Лейля пък си стоеше затворена в къщи и освен да подава чехлите и да прибира обувките друго нямаше какво да прави. Това са все нормални неща за 20 г момичета.

# 89
Чаровницаbowuu  bowuu  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт