Прави ли някой ин витро в Селена? 2

• 49 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Джордж, съгласна съм напълно с това, което казваш. При мен също се получи така: 20 зрели, 9 оплодени, 5 замразени на 3-ти ден, 4 оставени до 5-ти ден, но не са оцелели. На всичкото отгоре петте ми са замразени заедно, така че в събота на трансфера ги размразиха и петте, върнаха ми три и другите две пак заминаха в небитието. И нашият опит е самофинансиран. Та си направих някои изводи: когато извадят повече яйцеклетки и ако няма мъжки фактор както при нас, ги оплождат ин витро, иначе икси; ако има повече оплодени, част от тях ги замразяват на 3-ти ден, за да има какво да трансферират, като по този начин се застраховат, а другите ги оставят, но нямат полза да поддържат бластоцисти, защото изисква по-голям екип ембриолози, повече работа и е по-скъпо. Колко момичета са правели трансфер на бластоцисти? Откакто чета, само за трансфери на 2-ри или 3-ти ден пишат момичетата. После, като нищо не стане, те са си чисти, защото ембрионите са размразени и трансферирани, а пък ние да се чудим, защо евентуално не е  станало. 

# 631
Лали, в поста си си изложила много точно моите собствени мисли. Момичета, ако има някоя от вас с оцелели и трансферирани бластоцисти, моля да се включи! Ако няма такива, то моите лични изводи за практиката там биха били доста стряскащи!!
Лали, ти вече си имаш 3 мъничета на топличко (нищо, че не са така актуалните Simple Smileбластоцисти), така че по- добре да се настройваш само позитивно и да не мислиш за отминали неща! Вярвам, че скоро ще се похвалиш с положителен тест! Искрено желая същото на всички!

# 632
За съжаление и аз имам 2 приятелки, чиито 5-дневни ембриончета не оцеляха! Но аз като правих опита април 2011 г. не ми ги чакаха, а направо на 3-ти ден ги замръзиха. После на ЗЕТ от 4 имаше 3 отлични и сега 2 са в корема ми и растът вече 5-ти месец.
Относно ин витро оплождане мога да ви кажа със 1000000000% сигурност, че не се извършва в Селена. Само икси! Но не мога да си обясня защо напоследък оставят ембрионите до 5-ти ден. Ако имам възможност ще разузная и ще ви уведомя!
Успех на всички и на се тревожете, защото няма да са ви нужни повече от един ЗЕТ!!!!

# 633
Тайрисима, ако е вярно това, че правят само икси, тогава защо при мен няма 20 оплодени. След като се прилага, то би се следвало почти всичките ми яйцеклетки да ги оплодят, а бройката, която ще остане впоследствие, ще покаже, дали са с добър генетичен материал. По-склонна са съм да мисля, че при тази бройка оплодени използваният метод е ин витро. Това, разбира се, е за предпочитане след като не сме с мъжки фактор, защото при естествения подбор шансовете за успешно последващо развитие на ембриона според мен са по-добри.  Това, което казваш за икси, ме изумява и пак възникнаха разни въпроси. Другото, което се питам,  е, защо не ми върнаха четирите перфектни ембриона, защото по наредбата възрастта ми го позволява. Според мен остовят ембриони до 5-ти ден, когато са повече. Това повече ми се струва като експеримент, а не евентуална бъдеща възможност за замразяване и впоследствие на трансфер.

# 634
Момичета, днес, на 4-ти ден от трансфера, май нещо съм на разболяване. Чувствам дискомфорт в гърлото, всяка костица на тялото ме боли, ръцете и носът ми са ледени, макар да съм на топло. Засега пробвам с  чайчета и дано има ефект. Иначе все още ми е подут стомахът, понякога имам и болки в малкия таз и лявото подребрие, понякога и притъпени болки придърпвания в долната част на корема. Гърдите ми, обаче, са меки и спокойни и не ме болят изобщо. Вкъщи си върша домакинската работа, естествено, без вдигане на тежко.  Тъй като до трансфера си пушех по една кутия цигари, пак си припалвам до 4-5 бр. максимум. Хайде, момичета, споделете, как сте се чувствали след трансфера. Hug

# 635
  • Пловдив
Тези въпроси се задават на докторите / на ембриолозите по-точно /. Аз мога много да напиша от собствена гледна точка, защо според мен постъпват по този начин, но едва ли ще е интересно, още повече, че това ще си бъдат лично мои разсъждения и за мен си имат своето логичното обяснение. Но практиката в българските клиники да се връщат ембриони на трети ден, не е само в "Селена". Явно все още нямат техника и възможности, но пък бластоцистите не са гаранция за успешен опит, защото успехът е комплекс от много фактори. В "Селена" имат специална технология на замразяване, която гарантира високата преживяемост след размразяване, затова си позволяват да отлагат трансфер, ако момента не е благоприятен, което е по-важната предпоставка за успех, а не бластоцистите. Един бластоцист върнат в неподходяш момент не гарантира успех.

# 636
И аз знам че в селена се практикува само ИКСИ,което съвсем не значи че е така .Не съм много наясно защо как и кога връщат ембрионите ,те си имат метод на работа и го следват.Настоявайте по телефона за да знаете повече за ембрионите си след пункция,защото те наистина не се обаждат ,само веднъж и край.А когато сте на преглед поискайте среща с ембриолога за да питате всичко ,все пак имаме право на това ,това са си нашите бъдещи дечица.И аз нямам никаква информация за моите замразени след трансфера,знам само че са 4  и нищо повече Whistling.

# 637
Определено нещата от към даването на информация на пациентите в нашата клиника малко куцат, и друг път сме го казвали, но за жалост продължава да е така. Имам моя дружка в Турция, която забременя от 3 опит ин витро в Мемориал/Истанбул и тя много се учуди, че аз нямам снимки на ембрионите, не знам на колко са били разделени и т.н. Там преди трансфер задължително имали среща с ембриолога, който им давал снимките, на които ясно се виждали ембрионите и на колко са разделени, подробно им давали инфо за качеството им и така. Пък аз само от това което ми каза док при трансфера знам, че ми слагат 2 отлични ембриона, без да знам точно какво значи, може би трябваше да питам аз, но пък в този момент не ми беше до това и си имам една снимка, на която с доста въображение мога да видя двете ембрита. Rolling Eyes

# 638
Душици мили, най-накрая и аз разбрах че имам замразени 6 ембриона на 3 ден. Страшно нахалствах, разбирате ли, но тази сутрин вече не издържах като ми се отговори "по-късно ще ви се обадя", но.... го секнах, като му обясних че от 3 дена нямам отговор и че всеки път ми се казва ще ви се обадя, а никой не звъни. Снощи не спах да го мисля и просто днес нямаше да ми шава иначе  #2gunfire И така след нямаше и 15 минути ми се обади ембринолога и ми каза също, че на 3 ден са замразили тези с най-високо качество. Не знам какво означава това, при условие, че другите буквално ги обричат на смърт.  newsm78
 Та, сега поне съм спокойна, колкото толкова, важното е едни от тях да са нашите борбени бебчета.

Гушкам ви  Hug всички и вярвам, че това ще е нашата година. Вече сме толкова близко до успеха. Нали виждате Пантерка, тя е нашия пример, че чудесата се случват, и не само тя разбира се.
 lali bali, george_80, razel_dazel, iv4eg, Белоснежка,  Ками, Плодче, Ния - ще успеем и ние, не се съмнявайте. Целувки  Heart Eyes за най-борбените момичета в Селена.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 11:08 от giga82

# 639
Познавам момиче с трансферирани два бластоциста, оцеляли след размразяването, в Селена, така че явно има и момичета с оцелели и замразени на 5-ти ден ембриони.

# 640
Гига, чудесен резултат! Hug Добре, че си била настоятелна.
Белоснежка, то и  аз имам снимка от трансфера, но при цялата си фантазия и въображение нищо не виждам. Simple Smile

# 641
Гига, много хубави новини! Вярно, че се поизтормози малко докато ги научиш... но нищо- всяко зло за добро Simple Smile
peony, благодаря, че сподели за твоята приятелка с двата трансферирани бластоциста, защото сега поне убеждението ми, че не оцеляват и никога не се стига до такъв трансфер, малко се поразколеба, а и не ми се иска да се настройвам отрицателно сега, преди трансфера. Но аз съм с намерение да повдигна въпроса и да поискам някаква статистика.
Лали, разбирам те напълно за цигарите- и аз съм един страстен пушач, че направо незнам как ще ги спра, ама ти сега имаш чудесен стимул да го направиш.
Между другото, при нас също беше ИКСИ.
Момичета, много прегдръдки Hug за всиччки ви. Трябва да вярваме, че всичко ще се нареди и ще успеем!

# 642
george_80 от къде разбра, че при вас е било ИКСИ? С мъжки фактор ли сте?
Аз не знам как са оплодени моите яйцеклетки, никой не ми е казал. Може би трябва да питам и за това!?  newsm78

# 643
  • Пловдив
Гига, Тайрисима е писала, че е само ИКСИ оплождането.  Peace

# 644
  • Пазарджик
Момичета, ако правят само икси, то е от скоро, защото първият ми опит/края на 2010/ е ивф, а не икси. При вторият ми опит пък /икси, януари 2011/ замразиха всички ембрита на 3 ден - имах 18 ембриончета и ги замразиха на 6 места по 3 бр., затова и се зачудих на минимална бройка 4, за която говорите и за това оставяне на някои до 5 ден... Явно са въвели някакви промени в болницата след мен newsm78

Общи условия

Активация на акаунт