ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 418
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Честно казано толкова ми тежеше бебето, че нямах търпение да го извадят, процедурите като бръснене и клизма ми бяха по- неприятни

# 211
  • София
киара, аз си се притеснявам вътрешно попринцип, но опре ли ножа до кокала изключвам и ставам пълен темерут.
Като ме вкараха в операционната и ме сложиха на масата, ми шибнаха катетъра (даже и не разбрах, никаква болка), сложиха ми упойката, овързаха ме за мониторите, спуснаха ми един параван над гърдите и дори не усетих кога са почнали да режат. Предупредиха ме само да съм спокойна, за да не вдигам кръвно и пулс и да си навредя сама. През цялото време си дърдорех с анестезиолога, с акушерката и изведнъж само чух, че бебето проплака Mr. Green Показаха ми го, зашиха ме и ме преместиха в реанимация. Не съм си мислела върху това, че ме режат, гледах да се съсредоточа върху по-неангажиращи неща Wink

# 212
Привет дами!
Аз оцелях след кошмарно главоболие цели 24 часа...Дано не се повтаря повече!
За упойките при секциото...Аз много исках да е спинална упойката ,за да видя бебето,но не при всеки е възможно това! Ако бременната е с неврологично заболяване ,деформации на гръбначния стълб,износване на шиините прешлени,стенози на канала на костния мозък и т.н. подобни заболявания,спиналната упойка е забранена. Така,че добре се консултирайте преди това!При мен секциото е по мед причини и те са в гореизброениете заболявания,за това ще съм с пълна!
А относно за избора за ден на секциото - момиче ,което е раждало секцио  ми обясняваше ,че и дали възможност да избира между 4-5 дена...Всъщност не знам на мен дали ще ми дадат да избирам!
 Heart Eyes Peace
Хубав ден ...

# 213
Мерси много за съветите! Сега ще го пратя таткото до аптеката да ми вземе каквото сте препоръчали, че трябва да го пресечем този вирус. Много ме е страх от вируси, т.к. миналата година една приятелка загуби бебчето си след тежък вирус в 4-ти месец и аз сега умирам от страх като тръгна да се разболявам...

На този етап от бременноста, за бебетата има само опастност ако вдигнеш висока Т. Например над 37,5ºC. Темпреатурата не трябва да достига до 38º. Според мен е най-добре да отидеш на лекар. Има лекарства, които не се препоръчват в последното тримесечие. Засега гледай да хапваш храни които подсилват имунната система и ако взимаш някакви лекарства, прочети листовките задължително.   Peace

# 214
  • София
Ами какво да ви кажа... изгледах де що клипчета има за секцио. Гледам и не ме е гнус, дори на някои се чудя що там направиха разреза, на други се чудя дали не й срязаха коремните мускули... Но знам, че когато касае мен не мога да се справя. Последният път на операционната маса вдигнах пулс 200  Shocked, почти съм сигурна, че и сега така ще стане. Дори не помня отделни момченти от вътрешният ужас, който изживях влизайки в операционната.

Опитвам се да свикна с операция на живо, но не мога и не мога. А пълната упойка не искам да я коментирам. Имам ред причини да не я избера.

# 215
  • Sofia
киара, аз си се притеснявам вътрешно попринцип, но опре ли ножа до кокала изключвам и ставам пълен темерут.
Като ме вкараха в операционната и ме сложиха на масата, ми шибнаха катетъра (даже и не разбрах, никаква болка), сложиха ми упойката, овързаха ме за мониторите, спуснаха ми един параван над гърдите и дори не усетих кога са почнали да режат. Предупредиха ме само да съм спокойна, за да не вдигам кръвно и пулс и да си навредя сама. През цялото време си дърдорех с анестезиолога, с акушерката и изведнъж само чух, че бебето проплака Mr. Green Показаха ми го, зашиха ме и ме преместиха в реанимация. Не съм си мислела върху това, че ме режат, гледах да се съсредоточа върху по-неангажиращи неща Wink
Горе-долу и при мен беше същата работа! С анестезиолога даже вицове си разправяхме....и мене ми беше яко смешно, а докторите се скараха, че им се тресеяла коремната стена. Та така. Секциото като цяло е рутинна и елементарна операция. За мен беше много важно, че съм в съзнание! Понеже имам две дълги опреации под пълан упойка и за мен това си е направо кошмар. Самото събуждане. Якият студ дето изпитваш. Абе гадна работа. Другото важно нещо, което ми каза анестезиолога за по-бързо възстановяване е да се изпият поне 2 литра течност, за да се изхвърли по-бързо упойката и за да се избегне появата на главоболие.
Иначе след това.....зависи много от човека и прагът му  на издръжливост на болка. И също според мен има значение.....кръвното налягане. Обикновено хора с ниско КН им е малко по-тегаво, защото се чувставаш слаб. Но мисля, че всичко е търпимо.

# 216
A_vagabond,
рецептата с тантум верде, трахизан и цитросепт + фрешове е много добра, аз вчера бях със много яка хрема и болки в гърлото, сега нямам никакви симптоми освен леко полашляне ...Киара, благодаря за което  bouquet

# 217
Мерси много силвъргрийн, ще я пробвам тази комбинация, защото не искам да се влача няколко дни с тоя вирус...    bouquet

Мами, само да ви питам дали знаете къде точно се намира Джъмбото в Люлин?
Вчера отидохме до това на бул. България да вземем една люлка на Фишър Прайс, но там беше останала само една - мостра и преоценена и без гаранция и ни казаха, че само в този в Люлин имат останали 2-3 бройки, а никъде не мога да намеря из Интернет адрса им.
Също така - дали знаете къде има по-голям избор на люлките на Фишър Прайс в София, т.к. това е единственото място където съм видяла и имат само синята (морската?  newsm78

# 218
  • София
Силвър, радвам се, че си по - добре! Но не спирай все още с "лечението  Laughing".

А_вагабонд , Джъмбото към Варна не е ли по - голямо? Това дето е във Враждебна мисля.

# 219
A_vagabond, аз поръчах от Пакостник, харесах едно шезлонгче, нямаха го в наличност по това време, но ми го доставиха, тъй като сме редовни клиенти, опитай при тях, почти не са ми отказвали нищо досега, иначе в магазина няма избор никакъв, но ако в сайта им има това което търсиш дори да пише че го няма в наличност доставят доста бързо Peace

Киара, не спирам лечението, дори сега се тъпча с лимони и ако ми видиш физиономията  Sick Joy Joy hahaha
За секциото, мина много бързо, не усетих кога свърши, особено след като извадиха Гоше, гледах само него, и какво му правят, бъбрехме си с анестезиолога как ще се казва, дали е ритал много и дори Димитров се включваше в разговора, иначе преди това ми се догади за момент от упойката и от това, че пусто любопитство гледах какво правят на отражението в лампата, но ми вляха нещо и ме оправиха. Всичко минава и се забравя, но екстрата епидурална си е супер, пак ще си я поръчам  Hug Heart Eyes

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 13:05 от silvergreen

# 220
Аз също съм била под пълна упойка и не помня след това да съм изпитвала някакъв дискомфорт. Не знам нито ми беше студено, нито ми се гадеше , нито имах главоболие, явно си е до организма на човек. Аз смятам да раждам с пълна упойка. Не знам, но мен лично ме е страх от спиналната, и от това как аз ще бъда будна, а те там долу ще ме режат, просто изпадам в паника от самата мисъл

# 221
  • София
Мен не са ме питали с каква упойка искам да съм. В Шейново си практикуват спиналната, общата е само по тяхна преценка.

# 222
A_vagabоnd, Джъмбото в Люлин се намира всъщност малко извън София и Люлин - излиза се от града и се хваща пътя за Metro (адреса му е: бул. Европа №182) и е от същата страна, малко преди Metro - значи пак бул. Европа, но с друг номер, примерно 180.. Тъй като е достатъчно голямо Джъмбото, няма как да го пропуснете Simple Smile За ориентир - някъде от другата страна на булеварда, срещу Джъмбо, пък се намира Aiko - мебелния магазин, също доста голям. Дано съм ти била от полза  Simple Smile

# 223
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някой сеща ли се как беше онзи немски сайт за поръчка на колички? Интересува ме Abc-design 3 Tec?

Не знам каква е разликата в пълните упойки, но когато ми правиха абразио бях с пълната упойка (невролептаналгезия /седация/ - Сентанил и Деприван), всичко продължи 10 минути, събудих се много лесно и след половин час вече бях кукуряк.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 13:23 от gadamer

# 224
Страхотни сте! МЕрси много за бързите отговори!  Hug
Сега ще погледна и в Пакостник, че ми се ще да имам избор поне, не че синята люлка им е лоша, просто обичам да разгледам опциите и сама да избера коя най-ме кефи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт