ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 221
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Лара, http://pregnancy.medical.bg/pregnancy/information/foods-to-avoid/seafood.html  Hug
Според мен спокойно си хапни каквото ти се яде, вече сме почти на финала, все пак е ясно, че няма да прекаляваш. А и за червеното винце - пийни си чашка, от дена няма какво да ти стане.  Peace

Хапвам поне веднъж в седмицата риба, но се въздържах от другите морски дарове.
Дано и винцето да е хубаво, че да мога да си пийвам по честичко. Влязох специално в сайта им и само хубави неща пишеше. Аз по прицип много харесвам испанските вина. Незнам дали в Бг внасят, но ако е така ви препоръчвам Rioja. Качеството пак зависи от марката разбира се.

Нещо се отплеснах, за което съжалявам.  Mr. Green

# 241
  • София
gala,  Талцид може да дъвчеш, помагат обикновени бисквити, обикновени солети, сода /напитката/, някой пробват и сода бикарбонат с вода.   Sick

# 242
Скариди не виждам защо да се избягват , ако са добре сготвени ( да не са сурови )  Hug

Тонитка, мериха ме с един уред , подобен на ножица , но изкривен , за да обхване тумбака ... Това първия път - сега не са ме мерили , но предполагам ,че защото доки знае ,че съм разждала един път нормално ....

gala-2002, ужасно ме мъчат киселините - дори като стана сутрин от сън без да съм яла - пак имам понякога  Rolling Eyes  Пия и сода и талцид иначе не издържам  ooooh!

# 243
  • София
Скаридите са от семейството на ракообразните и ако не се лъжа се хранят с гадостите във водата. По същата причина не се препоръчват дънни риби (калкан, морски език и прочие), макар те да са най - вкусни сред морските обитатели.

От морските деликатеси е сравнително безопасно да ядем пъстърва, лаврак, ципура.

# 244
Оф сготвих едно прясно зеле и един бог знае дали прилича на нещо,аз не го обичам ама заръка на мъжо да му сготвя и опивам опитвам ама на нищо не мяса... винаги съм го мразила!Дано му хареса  Laughing
Лара хапвай спокойно ето какво намерих...

Колкото по-голяма и стара е рибата, толкова по-голямо количество живак може да съдържа месото й. В тази връзка, бременните жени трябва да избягват консумацията на месо от:
- Риба меч
- Акула
- Кралска скумрия
- Други

Тогава кои морски продукти са безопасни. Някои видове риба и рибни продукти съдържат съвсем малко количество живак. Веднъж седмично е напълно безопасно да консумирате до 340 грама:
- Скариди

- Консервирана риба тон (не повече от 170 грама седмично)
- Сьомга
- Морска треска
- Морска котка

# 245
  • София
Да бе, то и в моята книга "Какво да ядем, когато очакваме дете" пише да се яде синьо сирене, ама смееш ли?

# 246
Хм.. и на мене никой не ми е мерил таза още, само главата на бебчето докторката мери последния път, а на мен - теглото и кръвното само. Но ще я подсетя, може би чака да вляза в деветия месец (малко остана дотогава.. Rolling Eyes)
Колкото до упойките, аз мисля да не ползвам такива (освен ако не се наложи секцио по някаква причина, засега май няма такава), защото ме е страх от упойка, слагана в гръбнака като спинална и епидурална  Confused А доколкото ми е известно лекарите от години вече избягват пълната упойка при раждане, само ако се налага наистина слагат такава. И мисля, че не е въпрос на избор (дори и да правиш секцио по избор), а по тяхна преценка. Но може да ми е грешна информацията..
И накрая да си кажа - мисля да ида в сряда на деня на отворените врати в Окръжна болница от 12ч., и видях в началото на темата, че ще се събират мами от форума в OMV преди това - много ми се иска да дойда там да си побъбрим (че тук не съм много активна), но от два дена не се чувствам много добре - с възпалено гърло съм, старая се да не вдигна температура и да не се разболея и пия всякакви чудесии, които не пречат на бебчето, но не съм сигурна как ще съм в сряда и дали ще дойда  Sad Ще видим..
И накрая да се похваля - днес вече бебешкото легълце пристигна у дома, остана да го сглоби мъжа ми и да няма проблеми с него  Praynig Както и с количката - наскоро я купихме и нея  Heart Eyes

# 247
БъгаМъга, аз за синьото сирене навсякъде чета, че трябва да се избягва по време на бременност.. За по-сигурно внимавам за това.

# 248
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пускам ви една обява от Продавалника за количка за близнаци - http://prodavalnik.com/city-twin-firstwheels-i2651259

# 249

Лара хапвай спокойно ето какво намерих...

Колкото по-голяма и стара е рибата, толкова по-голямо количество живак може да съдържа месото й. В тази връзка, бременните жени трябва да избягват консумацията на месо от:
- Риба меч
- Акула
- Кралска скумрия
- Други

Тогава кои морски продукти са безопасни. Някои видове риба и рибни продукти съдържат съвсем малко количество живак. Веднъж седмично е напълно безопасно да консумирате до 340 грама:
- Скариди

- Консервирана риба тон (не повече от 170 грама седмично)
- Сьомга
- Морска треска
- Морска котка

Рибите които съм яла по време на бременност са сьомга, пъстърва и сардина. Сьoмга най-много, защото другите две нещо не ми харесват особено. Всяка седмица поне веднъж ям риба, но ми се искаше да разнообразя, пък и вече сме накрая и бебетата са развити. Оф, дали трябва да се лишаваме така и когато кърмим?  Sad

# 250
Не ми останах вече нито ребра, нито други вътрешности. А и има още 2 месеца! Наистина съм забравила колко зле съм се чувствала предния път. Място не мога да си намеря, а и с това обикаляне по лекариии. Идва ми да не мръдна от вкъщи, докато родя!!! ooooh!
Днес ми е адски смачкан деня, събираме сили да напазаруваме тази вечер, а после и баня и тоалет на малката, където се очертават разправии. А като застуди съвсем ще стане страшно!  Tired

# 251
  • Бургас
Всичко ям аз, без да прекалявам. И червено вино пийвам /алкохолно/ по една малка чашка.
В крайна сметка, с Йоан като не съм знаела какво да ям и какво не, като гледам жив и здрав се е родил  Peace

# 252
Лара, за съжаление да Simple Smile ... Почти всичко , което ядем се отделя в кармата : лекарства , храни , алкохол  Peace
Иначе скаридките ядат водрасли , не мисля ,че е по-боклукливо от тинята , която поглъщат пастървите например.  Peace. Виж мидите - те наистина "филтрират" водата и не са за предпочитане . Макар че всички тези морски дарове отдавна се отглеждат култивирано във ферми и има известен контрол.

За синьото сирене е друга работа . Там оригиналната рецепта казва ,че , за да е истинско сиренето , трябва да се приготя от сурово мляко ... От тук идва славата му на потенцилано опасно, заради листерията  .. Това важи обаче за оригиналния Рокфор . Масово предлаганото в магазините не е рокфор и е от пастьоризирано мляко . Трябва да се чете етикета - ако пише ,че е приготвено от пастьоризирано мляко - тогава не е опасно ... Преди около 2 седмици аз се бях ошашкала с едни сирена , които донесе един колега от Франция . След като опитах едно - две , видях ,че има оригинален Рокфор и още един вид , които са от  сурово мялко ... Слава Богу не бях яла от тия видояве , но пак се ошашках яко ... След това четах доста по темата и тогава разбрах ,че специлано във Фрация ако ги контролират заради листерията и е направо престъпление да пуснеш неизследвано сиене на пазара и се поуспокоих ....

Иначе винце и аз си пийвам съвсем алкохолно  Mr. Green

# 253
  • Русе
  Мисля,че като кърмим дори ще е по-зле,поне така съм чувала CloseТогава ще махаме всички храни с остър вкус,моето любимо лютичко ,боба ,праза и други такива.
 Аз днес вече си мисля,че ако огладя още една розова дрешка и ще се гръмна!Сестра ми ми даде две чанти с дрехи от нейната дъщеря.Много са хубави,качествени почти не са носени,НО 90% са розови!!Дори цикламено няма,всичко е само и единствено в бебешко розово. CrazyАма на харизан кон зъбите не се гледат,нали?А и нямам много възможност да купувам много неща,така че..Да живее розовото!!Представете си доки да е сгрешил и да родя момче Joy JoyЩе е единственото момче изписано в розово,че и надпис-Малка принцеса!!

# 254
  • Бургас
 Мисля,че като кърмим дори ще е по-зле,поне така съм чувала CloseТогава ще махаме всички храни с остър вкус,моето любимо лютичко ,боба ,праза и други такива.
 Аз днес вече си мисля,че ако огладя още една розова дрешка и ще се гръмна!Сестра ми ми даде две чанти с дрехи от нейната дъщеря.Много са хубави,качествени почти не са носени,НО 90% са розови!!Дори цикламено няма,всичко е само и единствено в бебешко розово. CrazyАма на харизан кон зъбите не се гледат,нали?А и нямам много възможност да купувам много неща,така че..Да живее розовото!!Представете си доки да е сгрешил и да родя момче Joy JoyЩе е единственото момче изписано в розово,че и надпис-Малка принцеса!!

Уф, поне надписа му спестете, ако е момче  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт