Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 455
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Меря Т само с живачен под мишницата. Намерих му цаката как да кротува 5 мин. - гушвам малката с гръб към мен, пъхам термометъра и със свободната ми ръка придържам ръчичката свита към телцето. После обикаляме стаите и й показвам разни интересни неща, така се залисва успешно. Дигиталните при мен дават 2-3 градуса (не десети!) отклонение. 

# 286
Пак да хвърля в тъча  Laughing Аз меря с уста - най-вярно показва  Laughing Имам живачен, електронен и инфрачервен  Crazy , но устат е най-вярна. Стори ли ми се че пари е над 38,5  Mr. Green

Бебеш, напълно съм съгласна. Ама и термометър употребявам  Wink

# 287
Дано не объркам - ако челото е топло, ръцете и краката топли - температурата е под 38. Ако ръцете и краката са студени, а челото топло, температурата е над 38. Може да обърнете внимание при каква температура са студени/топли крайниците и след това да се ориентирате, знаейки, че границата е 38 градуса. Този метод го знам от наша позната лекарка, но все не мога да запомня кога са студени ръцете.
Термометър ползвах за чело, който мереше по Фаренхайт и падаше едно превръщане Simple Smile)) Иначе наистина е много удобно. Сега ползвам обикновен дигитален, от живачен ме е страх.
Проблемът на дигиталните термометри е, че трябва да им се хване цаката.

# 288
  • ул. "Мечтание"

... и да им сменяш редовно батерията...

# 289
  • Пазарджик
Добро утро!
Нещо се разболявам ,та станах да си направя илач(Упсарин Ц+Упсавит)обикновено ми помага ,та да видим.

На Таня като са  студени ръцете и червена устата има Т над 38

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 08:59 от tuty1

# 290
  • Велико Търново
Добро утро!

Мацки, все си мисля, че мерите с устни, не с уста,  Wink. Може и с опакото на дланта - на челото.
И да, верен метод е, за да покаже, вдигнала ли се е температурата, но колко е, трудно може да се каже.
Докато са студени ръцете и крачетата, температурата продължава да се покачва, а когато станат горещи и те - значи няма повече да покачи.  Peace

# 291
Добро утро Hug За тези които могат да пият кафенце,че аз в момента боря вируса с хомеопатия,и ...избягвам кафето

За термометрите - имам един живачен и с него меря на каката.На бебка досега не ми се е налагало /един път само мерих с Чико - дигитален с мек накрайник, в дупето се мери и ми показа 37,0.Като извадих 0,5 т.е. е била 36,5 Peace/ По принцип проверявам с устни в слепоочието и на челото,ако ми се сторят топли тогава меря Peace Но каката обикновено я познавам - студени крайници и много червени устни - значи има над 38 Peace

tuty1 Бързо да се оправяш Praynig Много е гаден тоя вирус и ние в къщи сме се изпонатръшкали - хреми,кашлици,уфффф Close

# 292

... и да им сменяш редовно батерията...
Не сме стигали до смяна на батерия Simple Smile, Точица им вижда сметката далеч преди това. Мисля, американският ни термометър беше с голяма батерия за няколко хиляди измервания, но това не му помогна да пренебрегне ефекта от гмуркане в чаша чай Simple Smile

# 293
  • Сандански
Нощни благодаря за отговора за количеството мляко  bouquet
Температура и аз меря предимно с длан или устни EmbarassedТермометър използвам спиртен,когато искам да знам колко точно е температурата Peace

Днес мисля да правя ябълков пай,може и Дари да го огрее и да опита Laughing

# 294
идеи с какво да храня детето като има разстройство?

# 295
 Добро утро или май по-правилно е добър ден!

Бързо оздравяване желая на всички болнички  Hug

Аз меря с електронен термометър, от тези дето свирят, за около 2мин., под мишницата, беше ми подарък към, не се смейте космодиска  Mr. Green Не мога да се оплача, вярно показва, от живачните определено ме е страх, чупила съм сигурно 2-3, добре, че баща ми е химик, та знам как и с какво се неутрализира живака...

Благодаря ви момичета за мненията ви за у-ще, в един момент, започнах да се замислям дали не го раздавам твърде амбициозно, макар, че не се имам за такъв родител. Сигурно ще го пусна догодина, мисля, че има добра концентрация на вниманието, обръща доста внимание на занимателни книжки, така че смятам, че в учебно отношение няма да има сериозни затруднения.

Благодаря и за отговорите за грамажа, Ивайла явно доста се е разяла,  Simple Smile, незнам дали е правилно да я ограничавам, мм ми се кара, че това е по-добрия вариант от колкото да не яде...

Ети, ако позволиш мога да ти дам идея за у-ще, в дианабад има две у-ща, на няколко спирки от вас са с 102, едното е на булеварда, точно до спирката, другото е на 5мин. навътре в квартала  Peace

Ставам, че днес колко задачи ме чакат...Хубав ден на всички!  Hug

# 296
Да кажа и аз, че и ние вчера бяхме с температура 38,5 с живачния... За съжаление нямаме в момента друг, който да отчита вярно... Не знам зъб ли ще е, какво ли, но и гъ*а му е подсечен от вчера, и блузите са му вечно мокри от лиги.... Снощи цяла нощ ни направи луди калинки, съответно днес целия е омазан в сополи...  ooooh!
Ще го водя при педи днес, но дано е здравичко детето...  Praynig

Иначе да се похваля, че се записахме вчера на ДК и започваме от 01.11. По този повод мислех днес да дам жълтък, но сега се сещам, че май с тази Т не е много добра идея, нали??  Tired

# 297
  • София
Бире, чела съм, че когато е болно детето не се въвежда нова храна

# 298
чопи, при силно разстройство бебето се храни с лечебна храна до пълно преминаване на симптомите (дара изкара месец и нещо с разстройство, та съм профи:-))). тя е на хумана, мирише ужасно, но те си я ядат.

бире, добре дошла в клуба на температорните гаврошовци!
и аз отложих жълтъка. помня, че когато детенцето е болно не трябва да се дават нови храни.

нашата нощ беше една идея по-добра от предишната - имахме само едно будене към 12, работа с помпи и рев. после спа при нас за първи път, откакто се е родила. дано довечера да не откаже да си спи в леглото, че ще видим зор.

# 299
  • София, Лагера
Хау!
Мацки, аз изпадам в депресия и временно спирам да пиша. Не съм ви чела, като се върна, ще чета.

Бъдете здрави всички!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт