В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 593
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • дядовата ръкавичка
Да, правиха - подробен преразказ на разказ на Елин Пелин, но не знам на кой. Саши каза, че бил дългичък. Доста странно ми е - не са правили нито един преразказ през срока, и изведнъж такова класно. Какво ще се оценява?

# 466
  • Русе
моето не е правило преразказ в сегашно историческо време, все в минало и днес се видях в чудо до го обясня защото е болна и не е на у-ще - ще отиде само за класното в четвъртък.
господина не бил казал какво ще е.

# 467
Яна ще имат класно по БЕЛ в 4етвъртък. Ще имат преразказ в сегашно време и да под4ертават 4астите на изре4ението в текста. Правили са доста преразкази през срока. Госпожата им добре ги подготвя. В събота и неделя си 4ете от една книга с народни приказки и  си прави преразкази. Днес занесе на госпожата да и ги провери. Ще видим дове4ера как се е справила.
На класните по математика и френски има шестици.

# 468
  • Русе
боже, класното по БЕЛ Кройцеровата соната на Станислав Стратиев - детето нищичко не е разбрало от текста. интересни ще са резултатите.

# 469
боже, класното по БЕЛ Кройцеровата соната на Станислав Стратиев - детето нищичко не е разбрало от текста. интересни ще са резултатите.
Хубав текст, сега си го припомних - http://books.google.co.uk/books?id=mn8N9QDRWsgC
Вашата учителка си я бива, добре е да има и хора дето се замислят.

Моят е правил преразказ на приказка днес на класното.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 18:05 от peppia

# 470
  • Русе
той е господин. хубаво е, че им дава нестандартни текстове, но не е ли малко прекалено за класно... за пети клас. Лошото е, че копията на листчетата с текста са били много лоши - изрязани по края думи и много дребен шрифт. децата са се измъчили да го прочетат (разгадаят), а смисъла съвсем им е избягал. "нещо и за Айнщайн имаше , ама какво беше това мс2 и защо го няма.... и нещо за някаква комсомолска организация имаше, дето си говорите там с на..... баща му" ще видим. ще е интересно.

# 471
И според мен е рано като за 5ти клас, наистина.  Хич не е детски автор Стратиев.
Освен ако децата не го възприемат като някакъв бунт срещу системата Joy 

# 472
  • Русе
 newsm10, бунт, бунт , ама колко да е бунт, като не знаеш за какво иде реч. онеееези времена хич не са им известни. абееее да се мъчат, на нас лесно ли ни е Joy

# 473
И Яна днес са правили преразказ на приказка на класното. За нея е било много лесно , но....ще видим като ги върнат.
Инъ4е от утре по4ват контролни по другите предмети - по една на ден за следващата седмица.

# 474
Класното по БЕЛ на дъщеря ми - обикновен преразказ, в преизказно наклонение, на някаква легенда. Никакви граматически задачи.

# 475
Класното по БЕЛ на дъщеря ми - обикновен преразказ, в преизказно наклонение, на някаква легенда. Никакви граматически задачи.
Странно. На последната родителска среща ни казаха, че има заповед от МОМН (или някакъв друг вид документ), че класната работа за 5 клас трябва да е преразказ на непознат текст с дидактическа задача. В класа на сина ми е избран най-лесният вариант - от името на неутрален разказвач.

# 476
Не спирам да се чудя на различните изисквания!При нас преразказ на моменти от приказката "Тримата братя и златната ябълка" в минало свършено време!За улеснение на дъската е имало написан план за преразказ!Та се питам,Дидева,за какви указания(заповед от МОМН) говориш?!Ами ако на детето се наложи да смени училището,втория срок,примерно?!При тези големи различия,не зная как би се оправяло детето?!

# 477
Идея си нямам кой спуска подобни указания. Просто, когато на родителската среща ни съобщиха, че класното ще е преразказ с дидактическа задача ( т. е., че детето ще трябва да преразкаже текста от името на даден герой или от името на неутрален разказвач в съответното подходящо време) почти всички родители реагираха, че децата досега са писали само в преизказно наклонение. Отговорът беше, че изборът не е на учителя, а са дошли указания " отгоре". Кой точно и какви указания е спуснал, не ни обясниха в подробности.

# 478
  • Дива Индия
Преразказ на приказката за Слънцето, което поискало да се ожени, а на сватбата таралежът, който още нямал бодли, се опитвал да яде камъни, за да свивал, понеже като се родели децата на Слънцето всичко щяло да изгори. Без допълнителни задачи. Има шестица моя син. А на класното по математика има пет. Трудни са му задачите с превръщане на мерни единици, както и тези с деление на десетични дроби. Не можем да ги оправим тези запетайки - на ляво ли, на дясно ли... Ако има някаква леснина?...

# 479
  • дядовата ръкавичка
Нашите са правили преразказ на приказка в сегашно историческо време   Naughty. Преизказното наклонение не ми е познато и не съм чувала да се споменава от детето. Саши има 5 заради правописни грешки, които според мен не само много, но явно моите изисквания са занижени. Понякога се чудя дали няма някаква форма на дислексия - често му се случва да пише к вместо г или да разменя местата на т и д. На английски също често пише b вместо d  Thinking.

И моят се затруднява при превръщане на ар, хектар, кв. км. и т.н., но с повече упражнения, предполагам ще се справи.

Общи условия

Активация на акаунт