В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 587
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
От втория срок при нас стартират 17 клуба по интереси, по проект са. Учителката по БЕ го е поканила в клуб "Млад журналист", но той май се е записал в "Графичен дизайн". Щял да пита и госпожата по математика дали ще прави клуб. Едно дете може да посещава само 1 клуб. Това е залегнало в правилата.
Дано се координира с тренировките.
Много хубава програма, дано я има и във вашите училища.

http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2011/12/01/predva … ni%20ukazania.pdf

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 11:55 от Люлин

# 481
  • дядовата ръкавичка
И при нас от втори срок стартира тази програма  Peace. Сега, обаче, усещам че започва някаква надпревара сред учителите - всеки се опитва да привлече децата в неговия "клуб"  Wink. Неприятно ме изненада и това, че едно дете може да посещава само един клуб .... но независимо от всичко проектът е чудесен!
По мое настояване С. се записа на математика, а по собствено - на природа (госпожата щяла да си прави отделен кръжок  Peace, защото това, което им било спуснато по програма било "толкова трудно, че дори и Тошко няма да го разбере").  Явно и в тези клубове има заложени програми и образователни критерии.  Искаше ми се да ходи и на рисуване - учителката им е страхотна ... но с това ограничение само за едно занимание ... . А и той е на футбол 3 пъти седмично, плюс ІІ срок - ІІ смяна .... не знам как ще смогва с всичко.

# 482
Не знам кой и какви изисквания спуска, но е факт, че моята дъщеря досега не е правила /не е учила и не се е упражнявала/ да преразказва от името на друг разказвач. За сметка на това синът ми, който е в четвърти клас /в същото училище/ оня ден прави за домашно такъв преразказ.
Айяла, не може да не си чувала за преизказно наклонение. Така преразказват откакто са започнали да правят преразкази в училище. Това е, когато глаголите завършват на -л, -ла, -ло, - ли.
Много ме е яд, че госпожата по БЕЛ не е застъпила досега презказа от името на различен разказвач. Та нали това е основната част от матурата в седми клас? Смятам, че трябва да започне да ги подготвя за този изпит още отсега - с много упражнения както в клас, така и за домашна работа.
А самият материал по БЕ за мен е структуриран малоумно. Не може да се стартира със синтаксис, а след това да се връщат на фонетичен и морфологичен разбор и да учат частите на речта. Логиката на езика според мен е абсолютно обратна. Ама кой ли ме пита всъщност!
По математика кластното е в сряда. Ще включва задачи за всички фигури, които са учили до момента /вкл. ромб и успоредник/. Дано се оправи моята калпазанка, че е толкова разсеяна, горката!

# 483
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Класното по БЕЛ на дъщеря ми е било да се определи видът на изреченията в два текста, да се посочат сказуемите, да се посочат героите от текстовете и да се опише един от героите по избор.
Като чета какви са били класните на вашите деца, това ми се струва направо елементарно, но се  оказа, че само дъщеря ми има шестица, а средния успех на класа е 4.50.

# 484
  • София
Всички ли правите класни сега? Нашите са насрочени за януари чак.

# 485

И при нас е така  Peace тъкмо си мислих, че в провинцията пак сме изостанали  Wink

# 486
  • София
...... тъкмо си мислих, че в провинцията пак сме изостанали  Wink
Мен ако питаш, даже добре постъпват  Peace.
Синът ми днес има класно по БЕЛ и тест по музика. В сряда ще има класно по математика и тест по география (не знам дали сте поглеждали какво учат, но има доста терминология, а тестовете са върху 5-6-7 урока от даден раздел и се изисква сериозно учене). Следващата седмица в три от дните ще бъдат с намалени часове заради коледни базари и тържества  Confused. От тази гледна точка ми се струва удачно след ваканцията да са класните, а не сега да се правят по два изпита на ден, щото видите ли, другите дни часовете ще са намалени...

# 487
  • Sofia
Не е ли малко рано за класни,нали завършват края на януари...Досега са минали само по български-преразказ в сегашно историческо,всеки ден изпитване,тестове,...започна да се оплаква от главоболие.....Ще си разменят ли подаръци в класа и до каква стойност,подарявате ли на госпожата...

# 488
  • Карлово

И при нас е така  Peace тъкмо си мислих, че в провинцията пак сме изостанали  Wink
Не всички, нашата по БЕЛ мина днес - преразказ на приказка. Във вторник ще е математика.
Ще има и 2 задачи лице на триъгълник.

# 489
  • дядовата ръкавичка
Айяла, не може да не си чувала за преизказно наклонение. Така преразказват откакто са започнали да правят преразкази в училище. Това е, когато глаголите завършват на -л, -ла, -ло, - ли.
Много ме е яд, че госпожата по БЕЛ не е застъпила досега презказа от името на различен разказвач. Та нали това е основната част от матурата в седми клас?

Сигурно съм го учила, но това е било преди мнооого години. За мен това е минало свършено време  Thinking.
Трансформиращи преразкази, според нашата учителка, ще учат ІІ-ия срок, ама ако учат колкото І-ия, в който за цял срок не написаха един преразказ  ooooh!.

# 490
Като гледам как им бавят връщането на тестове, то е  добре, че класните ще са преди Коледа. Ако ги правят през януари /а то ще е след 10ти/, ще им ги върнат в последния ден на първия срок! Иди поправяй после оценки, ако си се оакал на класната работа.

# 491
    При нас , все още не са писали преразказ-нито в клас,нито за домашно. В 4 клас всяка седмица имаха писменни упражнения,сега на забравяне вървят нещата.

# 492
Ще си разменят ли подаръци в класа и до каква стойност,подарявате ли на госпожата...

Да, ще си разменят до 10лв. подаръка, за госпожата събират по 1лв  Peace

# 493
Сега ме информира госпожицата , че по математика класната ще бъде на 21.12 , иначе почти по всички предмети правят тестове през ден-два  Wink

# 494
Днес ни беше класното по български - тест с въпроси от граматиката и от литературата за 5-ти клас и преразказ в сег.историческо на приказка от Джани Родари. Госпожата е прочела текста 2 пъти и ги е оставила да пишат. По математика класното е след ваканцията. Ще имат "разширени" контролни почти по всичко, но след ваканцията. Доволна съм, защото най-трудното мина, докато е още прясна информацията в главиците, пък и ще има достатъчно време за поправка, ако е необходимо. За другите предмети пък съм доволна, че ще са след почивката, защото има време за преговор.
Подарък на съученик - до 10лв. Името на класния е било в шапката, така че и той е един от тях и не събираме отделно пари за него.

Общи условия

Активация на акаунт