В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 435
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Карлово
Да, правили са синтактичен разбор в 4-ти клас. Дори в началото на 5-ти имаха някаква домашна върху разбора.

Как мина Хелуина, вчера?
Ние много се забавлявахме. Пекохме едни пръсти с бадемови нокти, които в последствие заприличаха на премазани с валяк, та се наложи да повторим изработката с тесто за пица, защото само то ми се отдава. Вечерта племенницата вика:"Лельо, може ли без повод да направиш пак такива пръсти, много са вкусни."
Костюмите бяха много сполучливи. Ще кача снимки след  малко. Обикаляха по познати, до едно време, като се стъмни аз тръгнах да обикалям, че да ги търся. Така взех участие в последните посещения. Използвахме едни парти фенери, като се шматкахме по улиците, понеже не ми остана време да издълбая тиквата и да сме с автентичен тиквен фенер.

# 91
  • дядовата ръкавичка
Добре де, но нали не са учили обстоятелствено пояснение, пряко и непряко допълнение  newsm78

Хелоуин моите запразнуваха от събота. Саши беше на РД, който традиционно отбелязват маскирани - много са се забавлявали, не му се тръгваше. Палили огън, играли на "истина или предизвикателство", стреляли с лък (не че това е много хелоуинско).
В неделя и ние пекохме "пръстите" .... облизахме си пръстите  Wink. Ама аз нали съм мързелива, ги направихме с готово бутер тесто. Децата и техни приятелчета, които ни бяха на гости, помагаха с декорацията. Саши ме беше снабдил и с рецепта за торта-паяк, но не ми останаха сили за нея.

# 92
  • Карлово
Добре де, но нали не са учили обстоятелствено пояснение, пряко и непряко допълнение  newsm78

Хелоуин моите запразнуваха от събота. Саши беше на РД, който традиционно отбелязват маскирани - много са се забавлявали, не му се тръгваше. Палили огън, играли на "истина или предизвикателство", стреляли с лък (не че това е много хелоуинско).
В неделя и ние пекохме "пръстите" .... облизахме си пръстите  Wink. Ама аз нали съм мързелива, ги направихме с готово бутер тесто. Децата и техни приятелчета, които ни бяха на гости, помагаха с декорацията. Саши ме беше снабдил и с рецепта за торта-паяк, но не ми останаха сили за нея.

Не, само главните части и определение, май. Петокласничката изчезна и не мога да твърдя със сигурност за обстоятелственото пояснение и допълнението. Sad

Ето снимки от Хелуина.

# 93
Айяла,това несъответствие иде май от учебниците на различните издателства!Моят петокласник до 4-ти клас учеше по издателство "Булвест".Сега,гледам,че са на "Просвета".Работя в детска градина и смея да твърдя,че различните издателства различно поднасят материала,който да се усвои по ДОИ(държавни образователни изисквания).На родителската среща не успяха да ни убедят защо използват точно това издателство.Но с времето всичко трябва да се натъкми,няма начин.

# 94
Пети клас, като първи от основното образование показва доколко и как са подготвяни децата до сега в началното у-ще и моите наблюдения са че има гооолеми разлики от училище до училище.

Стига да учат обаче всички ще се справят с предизвикателствата на порастването  Hug

# 95
  • дядовата ръкавичка
Абе, не знам, ама тези на Просвета, специално по БЕЛ са ужасни!! Наблъскани с терминология и сложни изрази, които и на мен ми е трудно да асимилирам.

chatNoir, хубави ама мнооого мънички снимки. Твоето момиче пирата ли е  Laughing

# 96
  • Карлово
Да, пиратката е. На мене ли прилича? bowuu
След разпит за обстоятелствените, се оказа, че и тях са учили миналата година.

# 97
Учили са ги,ама само са споменали за тях.И който запомнил,запомнил.Нещо се усвоява добре,ако се преговаря.При спираловидното обучение всяка година се наслагват нови знания към нещо едва споменато.Абе,изобщо -кашата е пълна.Неслучайно ще преработват учебниците.Лошото е,че нашите деца ще го отнесат.Нулева мотивация за учене.Добре,че ми е паметливо синчето!Пък и от други училища надойдоха едни хубавици...

# 98
Честно казано, аз нямам спомен какво точно са учили в четвърти клас по български. Но определено промяната на издателството страшно обърка моето момиче. До миналата година бяха по Булвест, а от тази - по най-разнообразни. В уроците бъка от термини, които тя дори не е чувала, но пък за сметка на това те са употребени така, сякаш довчера са ги дъвкали и разяснявали. Историята, географията и българския определено са "на друг език". Урокът първо го "превеждаме", а чак след това тя го учи.

# 99
  • Дива Индия
По български миналата година споменаха и бегло упражниха само до подлог, определение и сказуемо. Моето дребното ги разбра.
Привет на всички!
Не съм идвала отдавна. Кратък отчет по отминалите въпроси. Дневните пари са лев-лев и петдесет, които главно се харчат за боклуци или нормални закуски 40:60 в превес на боклуците! Не скланя да се храни здравословно. Голям, много голям проблем! Закусва всяка сутрин преди училище и пие чай с такава физиономия  Sick. Един ден без да искам му го разлях и той ме порица, че тъкмо вече го харесвал  Outta Joint! На училището малко съм му изтървала края - учи с баба си следобедите. Поднови уроците по китара. Защото е нехаен баща му го "награди" всеки ден да свири по един час.  Twisted Evil
Класната им преподава английски и им прави хелуинско парти. Маскиран беше като Дарт Вейдър. Бил изцепка, от което беше доволен, защото всички други били вампири и таласъми, вещици и духове. Маската му е от детската градина (луди станахме докато я намерим), а пелерината е от черно кадифе от младите години на баба му. Чудо-Чудо!!!

# 100
  • София
Момичета,къде сте, какво правят учениците ви?
Моята дъщеря има 4 по английски миналата седмица, въпреки голямото учене по този предмет. И аз започнах да обяснявам, че трябва да се учи, че английския и всеки друг език е много важен. И сега има идея да учи в английска гимназия, но кой знае колко други идеи ще има до 7 клас, защото първо беше Търговско-банковата гимназия, после беше Строителния техникум...
Вашите деца имат ли идеи какво искат да учат след 7 клас?

# 101
А, вятър го вее на бял кон моя, идея си няма какво иска да учи.  newsm78

# 102
  • София

Вашите деца имат ли идеи какво искат да учат след 7 клас?

Моите са твърдо на мнение, че няма да учат при кака си. Joy Въпреки, че явно им куцат сметките.Когато те станат 8 клас, тя ще е вече в  12-ти и едва ли биха се засичали. Като им казах това,  пак не падат по гръб. Не искали да учат там , не заради вероятността  да се засичат по коридорите, а понеже натоварването им изглеждало твърде голямо. Mr. GreenДетски му лафове.
Истината е, че единици са ориентираните отрано деца.Болшинството и в  самия седми клас, в хода на подготовката им за изпитите, продължават да се двоумят какво и къде  искат да учат.
Иначе учебната година си тече. Сериозни оплаквания от девойките нямам. Напротив, на родителската среща, тип консултация, учителите ги хвалеха за участие в час, отлични оценки  и налични знания.По предметите, на които държа, нещата са  съвсем наред.Единстевният им провал е по музика - едната има 3, другата 4. Но не ме впечатлиха особено, тъй като доколкото разбрах контролното е съдържало  подобие на  нотна диктовка - нещо, което децата не са длъжни да умеят в нормално основно училище, без музикален профил.И съм склонна да им вярвам, въпреки че не съм видяла въпросния тест, тъй като в 7 клас, при същата учителка, голямата ми дъщеря имаше да транспонира мелодия за домашно . Майка ми  тогава  й написа  домашното, а тя го раздаде на всеки желаещ съученик по скайпа.
Иначе съм яхнала метлата заради едно голяма недомислица, на която друга мама вече е посветила тема. Поради прекалената натовареност на децата с по 6-7-8 часа, някакъв допълнителен модул Физическо, с друг преподавател, ще се провежда в събота, през седмица. Twisted EvilКато изрично са им казали, че при  неявяване ще се пишат неизвинени.Откъде накъде..

# 103
  • София
А, вятър го вее на бял кон моя, идея си няма какво иска да учи.  newsm78
A, значи, и моят е на същият кон!
Никаква идея за утрешният ден!
На английският и той имаше 4ка и то на супер елементарни грешки. Още не е направил поправката в къщи. Все отлага.
На контролното по математика пак 4ка. 150 решени задачи с х, без х-с дробите,. всичко решено. От-до. 2 текстови задачи и двете сбъркани.
Види ли текст, тоз' човек, и изпада в амок! ooooh! Ами, така, е като трябва да се чете, а то, на кой му се чете, кво пише в задачите Thinking. А, те супер елементарни! ooooh!

# 104
Иначе съм яхнала метлата заради едно голяма недомислица, на която друга мама вече е посветила тема. Поради прекалената натовареност на децата с по 6-7-8 часа, някакъв допълнителен модул Физическо, с друг преподавател, ще се провежда в събота, през седмица. Twisted EvilКато изрично са им казали, че при  неявяване ще се пишат неизвинени.Откъде накъде..
И при нас е имало такива щения, но класната (жива и здрава да е ) отрязала г-жата по физическото под предлог, че децата са много натоварени. Наистина е безумие!

Общи условия

Активация на акаунт