В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 431
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Навсякъде ли в 5-ти кл. се започва в 7,30 и се приключва в 19,00ч. втора смяна? Няма ли някъде по-нормални часове?
Моят син започва учебни занятия в 8:00, но рядко се прибира преди 15:00, тъй като училището му е на около 5 км от дома ни, обикновено имат 7 часа и освен това в два от дните е на школа по информатика ( тогава се прибира около пет следобед). За моя радост транспортът при нас е страшно удобен. Спирката е буквално пред блока ни. На пет минути има тролеи, а между тях - поне една маршрутка. Понякога завиждам на софиянци за възможността децата им да учат в определени училища, но ако синът ми трябваше да пътува по половин-един час в едната посока сериозно бих се замислила дали си струва.  Peace

# 76
  • дядовата ръкавичка
kassii, детето ти е още в 3 клас, има време. Моят син до края на 4-ти го возех аз. Но със сигурност квартала, в който е училището, го знае наизуст - ритат по разни игрища, ходят си на гости.
И аз имам третокласничка. И въпреки,  че е много по-отговорна и самостоятелна от брат си, ми се струва рано да я пускам сама.

Нашият клас бяха на екскурзия в понеделник до Плевен,разглеждали каквото има за разглеждане и са ги пуснали самостоятелно да се разхождат в центъра за 2 часа.

Абсолютно безотговорно  Naughty!

Първата почва в 7,30 до 12,20/13,10, а втората - 13,30 до 18,20/19,10...Стават рано, да...но един месец  Wink, другият месец спят до късно... Flutter
Бенджи, при нас целия първи срок са една смяна, а втория друга. Как така единия месец стават, а другия спят до късно?

# 77
И моите деца учат сменно на срокове - първи срок петокласничката е втора смяна, а втория срок - първа смяна. Няма вариант да си отспива един месец, след един месец ставане рано.
Не знам от колко часа ще започват, когато са сутрин на училище. Сега всеки ден /без един/ имат нулев час от 12.40 и всеки ден /без един, в който свършват в 19.30/ са до 18.30. Ако сутрин започват от 8, то последният час ще им свършва в два без десет следобяд. Докато се приберат, наобядват, поотпочинат, ето че станало 3-3.30 часа. После още поне 3 ч. уроци и домашни - хоп! и денят свършил! И пак време за извънкласни няма да има, както е и сега де, като е от обяд на училище.
  kassii , имам предвид майка от класа на детето ти - която хем да живее в квартала, където е училището, хем да е вкъщи с нейното си дете.

# 78

Първата почва в 7,30 до 12,20/13,10, а втората - 13,30 до 18,20/19,10...Стават рано, да...но един месец  Wink, другият месец спят до късно... Flutter
Бенджи, при нас целия първи срок са една смяна, а втория друга. Как така единия месец стават, а другия спят до късно?

Ами как, и при на с така, от 15.09 до 15.10 са втора смяна, след това един месец - до 15.11 са първа смяна, после до 15.12 са пак втора смяна... във Варна е така от както аз съм била ученичка.
Поне 1 месец и таткото се наспива  Mr. Green иначе и той става рано да го води.
Ние живеем доста надалеч от училище и мъжа ми го води/взима...

# 79
Е, мога само да завиждам на варненци!

# 80
  • София
Та сега съм в търсене на занималня с транспорт от врата до врата и обгрижване през деня. Ако имате нещо предвид - пуснете по някой линк Praynig Търся да е с траспорт, за да пестим време за придвижване...
В Сдружение Шилер -но сигурно това го знаеш от 1-4 клас са в 145 и 55-то училище, учат немски. По цял ден са и имат транспорт. Има бусчета, които видят и вземат децата. 180лв. беше на месец ама не знам колко ми е актуална информацията, защото синът ми пътува самостоятлено до училището, а малката бяща и я кара всяка сутрин. Започват в различни часове. Няма сменно обучение. Само 1ва смяна след 5ти клас. Peace

# 81
Та сега съм в търсене на занималня с транспорт от врата до врата и обгрижване през деня. Ако имате нещо предвид - пуснете по някой линк Praynig Търся да е с траспорт, за да пестим време за придвижване...
В Сдружение Шилер -но сигурно това го знаеш от 1-4 клас са в 145 и 55-то училище, учат немски. По цял ден са и имат транспорт. Има бусчета, които видят и вземат децата. 180лв. беше на месец ама не знам колко ми е актуална информацията, защото синът ми пътува самостоятлено до училището, а малката бяща и я кара всяка сутрин. Започват в различни часове. Няма сменно обучение. Само 1ва смяна след 5ти клас. Peace

Там май се влиза с изпит за 1-ви клас (за малкия питам)
А само първа смяна след 5-ти клас за Шилер ли се отнася или за училището - каката ще е 5-ти кл. по-догодина, но не е с немски, а с английски. Търся от сега решение и за нея, защото няма догодина пак да ме тресе същата треска, а и у-щето трябва да е подходящо и за двамата. Там, където запиша малкия за 2012-2013г., там трябва да е и каката за след 2 г. Не мога да се разнасям из цяла София
Нещо повече за изпита? Може и на лични

# 82
  • София
kassii, 55 СОУ е кварталното ни училище, бивше и на двете ми деца.
Макар че са в една смяна и с еднакви учители по повечето предмети, на мен ми се струва, че разликата между Шилер и английските паралелки е огромна, особено след 4 клас, и тази разлика я дава
качеството на децата, които остават в 55 СОУ. Разбира се, че в англ. паралелки има и
страшно добри и умни деца, там са ни всичките приятели от квартала, но оставам с впечатление,
че критериите са сравнително занижени, масата от децата не са амбициозни и това
влияе и на останалите и сега примерно вече се усеща в нивото на подготовка на бившите
съученици на дъщеря ми (7 кл.). Та затова сега и двете ми деца стават в 6:15 и пътуват по 50 мин.
до другия край на София всяка сутрин. Като сложиш и още час отиване и връщане в пътуване до
Британика два пъти седмично, два дни с по 8 часа (до 14:05) и един с школа по математика - до към 15:30, нямат много свободно време. Затова поне за спорта категорично решихме да бъде в квартала  Grinning
Навсякъде се движат сами (всъщност обикновено на групи с приятелчета) с градски транспорт.
Другата алтернатива - да се превърнеш в личен шофьор на детето си и да го водиш и вземаш от училище, водиш на езикови курсове, на тренировки и т.н. , аз поне не го приемам.
Понякога, разбира се, се чудя дали си струват всичките тези усилия. Можеха и двамата да си изкарат до 12 клас в 55, след това отсреща в Лесотехническия (точно срещу 55 СОУ от другата страна на булеварда) и ето ти изучени вишисти без много нерви и напъни  Mr. Green

# 83
Оххххххх, Carmela, колко пъти и аз все това се питам! Защо е всичко това? Я тук си имаме едно "хубавичко" у-ще ... Ще ни е по-лесничко.
Ама после, като видя други деца с успехи тук и там, със знания, със самочувствие, с амбиции и минавам на другата вълна. Та това са бъдещите конкуренти на моите я при кандидадстване в гимназия, я при започване на работа ... (то е далеч, ама това е част от конкуренцията им). Ами тези, които учат в чужбина, в елитни школи и училища ... не само българчета, а деца от целия свят. Европа е отворена за всички и ако утре решим да кандидадтсваме в Германия, например, конкуренцията ще ни е от ЦЯЛ СВЯТ. Тръпки ме побиват.
По мое време нямаше такова чуда. Една Английска гимназия с 3 към 1 и това е.

Та, радвам се, че няма да съм единствена, която ще пропътува по 50-60 мин. на ден в едната посока и ще ставаме раничко. Ние също сме много ангажирани, но моите все още са много малки, за да се впуснат сами, така че аз се назначавам за личен шофьор (за сега)

# 84
Ето едно училище в София (Кремиковци) http://vbox7.com/play:44cf7a75da
Стар е клипа, не знам дали сте го гледали, но сега пак ми попадна и реших да го постна.
Мисля, че старанията които полагаме.. не са напразни Simple Smile

# 85
  • Пловдив
В Пловдив, не само в това училище, а във всички, за които знам, децата са един месец ърва смяна, един  -втора...И така. Септември бяха първа, октомври- втора, ноември /т.е. от другата седмица/ минават първа...Синът ми е в друго училище, но и те са така, само дето смените им се разминават.. Wink

# 86
  • Sofia
Не мога да разбера оценяването по български на теста,който са правили миналата седмица...От 10 задачи,8 верни,оценка 4.Другият тест 8 задачи,6 верни,оценка 4.....

# 87
 А какво да кажа аз при 6 въпроса по човек и природана на 4 от които е отговорил правилно имаме 2 незнам за 3 какво трябва да направи детето Thinking

# 88
  • Sofia
Нещо ще предприемете ли,напр.разговор с г-жата за изискванията и критериите им....аз мисля да я посетя в деня за среща с родители.

# 89
  • дядовата ръкавичка
Момичета, да ми кажете учили ли са до 4-ти клас да правят синтактичен анализ? В учебната тетрадка по БЕЛ имат упражнение да направят синтактичен анализ, а синът ми твърди, че това понятие му е непознато  ooooh!. Ако не се лъжа са учили само подлог, сказуемо, определение, наречие и числителни (за последните две дори не съм сигурна, че играят роля в синтактичния разбор  newsm78).

Общи условия

Активация на акаунт