Автоимунен тиреоидит на Хашимото (21)

• 59 063
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
ЗДравейте! Искам да се обърна към вас с един специфичен случай и с молба за съвет. От 1 седмица поддържам Т 37.2, която почти не спада. Имам хиперфункция на щитовидната жлеза (автоимунен хипертиреоидизъм) от 2010 пия Тирозол, в момента съм на поддържаща терапия от 1/2 таблетка през ден. Последните изследвания на хормоните бяха през юли, в граници.
Специфичното в случая е, че наскоро се подложих на операция на носа и още се възстановявам (на 08.11 беше ОП). Можете ли да ми кажете дали тази Т е свързана със щитовидната жлеза и някаква реакция на имунната система и как мога да я овладея? Личната ми даде АБ - Клацид, тъй като гърлото ми било червено, но вече 4 дни пия АБ, а Т си стои и нямам подобрение. Веднага след операцията пак пих АБ, т.е. се пада 12 дни между двата АБ, направо се отрових....моля за съвет
ПП Утре ще се обадя на ендокриноложката да я питам какво мога да направя, но ще се радвам да получа съвети и от вас. Извинете ме, ако е писано за подобно случаи вече, но съм притеснена...
Писах и на темата за Базедова болест

# 601
ЗДравейте! Искам да се обърна към вас с един специфичен случай и с молба за съвет. От 1 седмица поддържам Т 37.2, която почти не спада. Имам хиперфункция на щитовидната жлеза (автоимунен хипертиреоидизъм) от 2010 пия Тирозол, в момента съм на поддържаща терапия от 1/2 таблетка през ден. Последните изследвания на хормоните бяха през юли, в граници.
Специфичното в случая е, че наскоро се подложих на операция на носа и още се възстановявам (на 08.11 беше ОП). Можете ли да ми кажете дали тази Т е свързана със щитовидната жлеза и някаква реакция на имунната система и как мога да я овладея? Личната ми даде АБ - Клацид, тъй като гърлото ми било червено, но вече 4 дни пия АБ, а Т си стои и нямам подобрение. Веднага след операцията пак пих АБ, т.е. се пада 12 дни между двата АБ, направо се отрових....моля за съвет
ПП Утре ще се обадя на ендокриноложката да я питам какво мога да направя, но ще се радвам да получа съвети и от вас. Извинете ме, ако е писано за подобно случаи вече, но съм притеснена...
Писах и на темата за Базедова болест

Писах ти в др тема )

# 602
etaniel, да, доста вероятно е тази постоянна температура да се дължи на хиперфункция!
Добре ще направиш да си изследваш TSH, правилно си се ориентирала.

Пожелавам ти бързо оправяне! Hug

# 603
Харпър, благодаря ти! Ами най-вероятно ще направя изследвания, но не искам и да си помислям какви ще са резултатите...след 2 АБ в рамките на 20 дни и Операция...какво може да се е случило като цяло? Може ли да съм се върнала в изходна позиция (щото бях овладяла заболяването) и дали съм навредила на жлезата по някакъв начин? Направо ще се гръмна....

# 604
Харпър, благодаря ти! Ами най-вероятно ще направя изследвания, но не искам и да си помислям какви ще са резултатите...след 2 АБ в рамките на 20 дни и Операция...какво може да се е случило като цяло? Може ли да съм се върнала в изходна позиция (щото бях овладяла заболяването) и дали съм навредила на жлезата по някакъв начин? Направо ще се гръмна....

Споко! Излишни нерви са излишни! Аз съм съгласна с Харпър донякъде и не съвсем, защото и аз съм с хипер функция, но нямам и никога не съм имала повишена или каквато и да е ТТ над нормалната!
Смятам, че преди да изследваш хормоните на ЩЗ трябва да си абсолютно здрава, защото е възможно иначе да се повлияе на резултате, т.с те да се окажат фалшиво положителни!
Навсякъде чета, че при автоимунни заболявания не се препоръчват имуномодулатори, АБ и тем подобни  newsm78 незнам дали е верно или не, в см не съм го коментирала с ендокринолози!
 Peace
etaniel а ти, били споделила откога датира това заболяване при теб и за колко време се беше повлияла от лечение, преди тази операция?

# 605

Не го мисли прекалено много, обади се на ендокриноложката, тя най-добре знае! Възможно е да няма общо с жлезата, ние тук само си гадаем, не сме доктори! Най-вече стресът е вреден, за това по-спокойно, всичко ще бъде наред и ще се оправи така или иначе. По-бодро и кураж, пиши какво ти е казала докторката.  bouquet

# 606
Харпър, Десдемона, благодаря Ви момичета! Ами да, ще се допитам до ендото утре, щото джи пи-то ми иде да я гръмна с това безразборно изписване на АБ...Десдемона, това ми го откриха май месец 2010 и горе долу за 6 месеца ми влязоха в норма показателите, но все още съм на поддържаща терапия, тъй като ендото иска да вкараме жлезата в истинска рецесия, а не само моментна, каквато тя смяташе че е след 6-тия месец...по принцип трябваше да направя изселдвания декември и спрямо резултатие да решим дали да спираме изобщо с Тирозола или още да прдължаваме...ама то кво стана....сега всичко отначало....ще се опитам да не го мисля, ама то къде съм още под стрес от тая операция, къде и това неразположение...айде няма да ви занимавам повече...ще пиша утре какво е станало...благодаря ви и на вас успех....

# 607
etaniel да взема и аз да се включа, те момичетата са ти обяснили вече, но аз имах лятото следния случай - поддържах висока базална температура - все 37.2 или 37.3 /мерех я понеже правиме тогава опити за бебе/ като през деня не знам колко е била и юни месец имах час за д-р Тодорова, която се учуди че я поддържам така висока и ми погледна антителата, които винаги са ми били високи и каза, че причината за тази температура е висока автоимунна активност. Така че, не зная дали си пускала антитела ТАТ и МАТ и с какви стойности са, но може и от тях да идва нещо. Въпреки, че след всичко което си изброила може и изобщо проблема да не е в жлезата, не зная какво да ти пожелая да е от двете възможности, но искрено ти желая да изясните причината за температурата и да се оправиш Hug Не се тормози излишно, все от някоя туфа ще изскочи и твоето зайче Wink
Хубав петък на всички! Hug  bouquet

# 608
  • София
Пепеляшке, а как са нещата при теб  Hug

# 609
Здравейте! Ходих на еднокринолог, на ехограф жлезата е същата, като преди 1 година, леко увеличена с хипо и аехогенни зони (нямам възли)....пуснала ми е изследвания на хормоните и разни антитела, пък да видим....но Т си ми стои по цял ден...само през нощта нямам....в момента, в който се събудя....се качва пак на 37,1 - 37,3...скапах се....дано се открие какво е, че вече се проклинам 100 пъти за тая операция....дано не съм отключила някакво друго заболяване (като лупус например), че не знам....ако се сетите нещо, моля дате съвети, мерси.....Пепеляшке, благодаря ти за разясненията, ще изскочи отнякъде, най-вероятно е от антителата, ще ги видим утре какви са...

# 610
Аз имам някакъв смътен спомен, че преди може би 1-2 теми някой също се оплакваше от такава температура  newsm78 Дано да се включи, ако си спомням правилно. 
etaniel, стискам палци скоро да разбереш причината за температурата и всички, които имат някакви болежки да им минат, за да изживеем прекрасни Коледни и Новогодишни празници с много настроение, а не да се тревожим покрай неразположения Peace

# 611
Аз имам някакъв смътен спомен, че преди може би 1-2 теми някой също се оплакваше от такава температура  newsm78 Дано да се включи, ако си спомням правилно. 

Правилно си спомняш! Simple Smile Мисля, че Норел се казваше, но така и не се включи после да каже от какво е тази температура. Тя освен щит.жлеза имаше проблеми и с гърдите, дано всичко се е оправило при нея! Praynig

etaniel, прекрасно е, че нямаш възелчета, съсредоточи се върху положителните неща, за да не се тревожиш прекалено! Ще ти стискам палци за резултатите, дано по-скоро се изясни какво предизвиква температурата, чакам да пишеш!

# 612
  • София
Пепеляшке, базалната в коя фаза ти е била 37 и нещо: фоликулярна или овулационна,защото ако е след фоликулярната си е ок даже. А базалната няма нищо общо с телесната температура,т.е не показват едно и също..

# 613
Магнитче, точно това ми беше чуденето, защото температурата под 37 не падаше и в двете фази, в повечето моменти все 37.2 или 37.3 и не можех да хвана дали овулацията е както трябва според температурата, защото ФСХ и ЛХ си бяха добре и като съотношение и като стойности. Иначе това беше само лятото, основно месеците май, юни, юли, но при мен може и да се  е дължало на аборта и почистването после и последващата реакция на организма от всичко, знае ли човек коя е била точно причината. Като тогава ТСХ си беше в норма - 1.95. След това през август и месеците след него нещата се оправиха.
Госпожица лаленце Hug благодаря за загрижеността, при мен нещата са горе-долу нормални, от последните изследвания ТСХ е 1.65, ФТ4 16.75, ТАТ - 145 и МАТ - 388, височки са си антителата, но вече съм им свикнала, ще видим д-р Тодорова какво ще ме прави като се видим през декември.
Хубави почивни дни  Hug  bouquet

# 614
  • София
Когато БТ е висока през първата фаза обикновено няма общо с щитовидната...и да,нормално е след аборт да се иска време да влезне организма в граници...разбирай-да има нормална овулация,БТ и прочие репродуктивни неща.

Общи условия

Активация на акаунт