Автоимунен тиреоидит на Хашимото (21)

• 59 047
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Мerelenda и на мен ми прескача сърцето,имам и сърцебиене ,постоянно.Лекарката ми каза да взимам при нужда ,но като взема бетаблокера за 4-5 часа уж е по-добре и после същото SadКато взема по-голяма доза Еутирокс -имам сърцебиене ,като я намаля -пак имам.Оххххххх ,не знам вече какво да правя,като ходя се задъхвам защото сърцебиенето ми се увеличава още повече.
Трудно ми е дори да се кача по стълбите до 3 етаж newsm45

# 631
Здравей, Фани! ТСХ ти е в граници, но въпреки това жлезата може да има структурни изменения и затова трябва да те видят задължително и на ехограф. Обикновено при поставяне на диагноза Хашимото се изследват и антителата ТАТ и МАТ. Иначе килограмите и нередовния цикъл напълно се вписват, за съжаление, към симптомите при Хашимото. Избери читав ендокринолог, за да ти постави точната диагноза и още по-важно точното лечение, ако има нужда от лечение, разбира се. Пожелавам ти успех и пак пиши!

# 632
Забравих да вметна относно нередовния цикъл, че днес, като капак, ми дойде.. ни в клин, ни в ръкав. А е едва 13 ден..

# 633
Малко извън темата: вече втора седмица ме мъчи някакъв вирус, уж ми беше минало за 2-3 дни и сега пак не се чувствам добре. Днес ми изписаха Паракофдал - еми пише да не се пие при проблеми с щитовидната жлеза!!! Как да го пия  Crossing Arms и при алергии да не се пие, а аз имам някаква неуточнена..... И лекарката знае, че имам хашимото, но сега не мога пак да се връщам при нея. ето - и на спрея за нос пише да не се използва при хиперфункция на щитовидната жлеза.
Моля ви, споделете вие какво пиете при отпадналост, хрема, главоболие, кашлица. Не мога да намеря подходящо лекарство като за мен, пък и не съм лекар и не ги знам всичките. И между другото вие така четете ли листовките или просто аз съм вманиачена?

# 634
  • София
Моля ви, споделете вие какво пиете при отпадналост, хрема, главоболие, кашлица.
Отпадналост-витамин Ц,лимони,портокали,чайчета лайка,мента с мед...
хрема-Муконазал-за мен е  вълшебен
главоболие-аспирин,нимезил...
кашлица-стодал,проспан
гърло-прополки
ако имам яко грипни симптоми- максгрип,фервекс,тайлолхот,парацетамол....
 Hug

# 635
Fani^ добре дошла сред нас. Да те успокоя, че МЦ ти е нередовен именно заради ЩЗ. И аз бях така и слава богу вс се оправих откъм него. Сети Бети, съвсем правилно те е посъветвала да намериш читав ендокринолог и да те види и на Ехограф за някакви изменения в ЩЗ! Освен това ще ти иска най-вероятно да изследваш и антителата ТАТ и МАТ за да се види дали имаш Хашимото! Пиши пак като се консултираш! Peace
Сети Бети и аз съм така, чета листовките и ако нещо не ми хареса там не го пия  Sick Иначе можеш да пиеш Фервекс, парацетамол за гърлото прополки (на мен мн добре ми действат, а и са доста ефикасни) Peace Пресен цитросов фреш за засилване на организма също! Чай, мед ... Магнитчето  Hug доста подробно ги е написала ...
Така и аз да се похваля от днес Simple Smile) ТСХ върви плавно нагоре ( най-сетне, светлинка и на моята улица  Praynig) Вече е от днес 0,113 ( 0,35-5.00) пак съм под долна граница, но поне нулата е само една , а не са 3-4 както ги гледах цели 10 месеца  Sick И фт4 е 16 и нещо то си в в нормите съвсем Simple Smile))
Ами, щастлива съм! Сега чакам януари и започвам инв опита си и аз, надявам се да е последен и много успешен! Praynig Praynig Praynig

# 636
Ами, щастлива съм! Сега чакам януари и започвам инв опита си и аз, надявам се да е последен и много успешен! Praynig Praynig Praynig
desdemona, вярвам, че ще бъде!  Hug

# 637
  • София

Нека Господ е с теб и това да е успешния ти опит,дано,дано,дано Praynig Hug

# 638
  • София
Нещата при мен се стабилизираха, бях предозирана /аз съм с хипо/, затова ми е играело сърцето. Но такова подскачане не бях усещала, не просто ускорен ритъм. Сега от 3 дни вече съм на по-ниска доза и се чуствам по-добре. Но пък ме мъчат паник атаки, вероятно преминавам през някакъв адаптивен период.

А по отношение на лекарствата, които сте обсъждали, аз съм малко резервирана. Проспанчето и Стодала никаква работа не вършат. Сока от една глава кромид на ден е доста по-ефективен.  Говоря от опит с две хлапета. С миризмата се свиква, може да се смеси със сок да е по-приятно на вкус, а ефекта се усеща още на следващия ден. За гърло има доста добри хомеопатични лекарства, започне ли се навреме, вършат чудесна работа. Хреми лекувам само със сребърна вода. Ако нямате алергия към пчелните продукти, клеевата тинктура е супер имуностимулиращо средство. Пие се разтворена във вода.

Дездемонка, стискам палци!

# 639
  • София
.... Проспанчето и Стодала никаква работа не вършат. ..
Това,че на теб не вършат не е миродавно и за останалите.
Ааааа и сиропа на д-р Тайс с живовляк не е лош.
Аз пък не мога да си представя как ще пия един вид сок от лук -независимо дали ще е комбиниран със сок Sick

А на теб браво,че сте овладяли проблема.

# 640
И аз като Магнитчето харесвам сока на тайс със живовляк. При грип и болно гърло си взимам обикновено него. Изпивам цялото шише, отделно пия и клеева тинктура, и ако грипа е по-упорит и не помогне, се доверявам на личната лекарка. Тя се съобразява със заболяването - определено,  и ми казва какво мога да пия и какво не.

Казвала ми е - при температура, която не се повлиява от парацетамол - Хексалгин, сутрин и вечер по 20 капки. През останалото време парацетамол, аналгин на 3 часа. На нурофена също пише да не се пие от хора с проблеми с щитовидната, но тя каза, че няма проблем, ако е 1 хапче , което да вмъкна при редуването с аналгин и парацетамол. Ако ми изпише и АБ, а Т не спада, включвам и горе споменатите хапчета през 3-4 часа, като дойде време и за АБ - и него го включвам в интервала. Общо взето 3-4-5 дена я карам така, докато падне Т и после само на АБ, но това си е по предписание от нея според състоянието ми.

Иначе, относно хрема и капки, на всички пише, че не трябва да се капят при хиперфункция. Била съм с хрема, но не ми е изписвала никога, а само АБ и тия хапове за гърло. На Колдрекса и на още някакво четох, че също не се препоръчват при щитовидни проблеми - не са ми изписвани, не съм и ги пила.

Но за капките да спомена - консултирах се с хомеопатката ми при една скорошна хрема и и казах, че не издържам вече и искам да слагам нещо в носа, защото не мога да спя от нея. Нямах Т, нямах болно гърло, само хрема. Тогава ми каза да си взема едни, вече не ги помня- ама бяха за 2 лв някакви капки - пак пишеше да не се капят при хиперфункция, но тя ми каза, няма проблем, хормоните ти отдавна са в норма - капи 3-4 дена да отмине и после пих някакви на боарон за уши, нос, гърло и така отмина.

Та общо взето при настинки и хрема с по леки неща и сиропи - парацетамол, хексалгин, сиропа на тайс, а ако е по-сериозно се доверявам на личната за АБ и другите неща. Имам и доверие.

Сесил, не считай мнението ми за меродавно, само ще изкажа предположение.  Hug Не знам за бетаблокера да се пие при нужда. Знам че при ускорен пулс се изписва в определена доза, която във времето се намаля постепенно и се спира - в зависимост от задълбочеността на проблема. С еднократно взимане при нужда, мисля че не се овладява проблема, а действа само временно на състоянието и няма как да повлияе в дългосрочен план.
За прескачането, аз имах прескачане при по - висока доза на бетаблокера. Като ми намалиха дозата прескачането отшумя. Прескачане има и от по-висока доза на хормона - може и от това да е.
 Hug

# 641
  • София
Здравейте и от мен! От скоро съм с тази диганоза. Благодарение на вас се насочих към доктор Начев. Засега ТСХ ми е в норма и не пия лекарства. ТАТ и МАТ са ми завишени (но не много).
Имам въпрос - дали Хашимото може да има връзка с разхлабения ми стомах ? Общто взето по едно и също време се появиха, в комплект с косопад и нервно напрежение (страхова невроза) и нарушения в цикъла. Тези дни се оказа, че имам и кандида албиканис в умерени количества в червата. Вече не знам кое е причина, кое следствие  ooooh!

# 642
Магнитче, Сети Бети, kalimbi   bouquet  Hug Благодаря ви момичета! Дано се сбъдне мечтата ми, чул ме Господ!  Praynig Praynig Peace

Prizma аз лично не намирам връзка между разхлабения стомах и ЩЗ, но има такава с косопада и нервното напрежение, като последното може да е и от споменатата от теб страхова невроза Peace!
 Щом ТАТ и МАТ са ти завишени д-р Начев, не ти ли, постави и диагноза Хашимото newsm78?
Кандидата пък изобщо няма връзка нито с анителата (МАТ/ТАТ), нито със ЩЗ като цяло (мое мнение) Crossing Arms за нея се консултирай спешно с гинеколог! Тя се овладява успешно!

# 643
  • София
Да, с диагноза Хашимото съм. А кандидада ми е чревна и вероятно тя е връзката. Бях на гастро, сега пия ентерол, но няма голям ефект и затова се чудя.

# 644
  • Русе
Момичета днес си пуснах изследвания. Ето резултатите :
T S H    0.250 uIU/ml       0.34 - 5.60
Anti TPO    0.2    U/ml    < 12 IU/ml
FT4    13.03    pmol/l    7.9-14.4 pmol/l
Anti TG    НЕГОТОВ    IU/ml    <34.0 IU/ml
Май ще трябва да ми се смъква дозата Еутирокс. На 13ти декември съм на преглед при Тодорова. Единия вид антитела още не е излязал и се чудя защо.   

Общи условия

Активация на акаунт