Отговори
# 75
не, не е подсладена, няма смисъл, нали кърмата е сладка  Wink

# 76
      Здравейте мамчета!
      Не съм писала отдавна,но пък ви чета всеки ден-нищо не изпускам Laughing.Да се отчита днес от прегледа.Бебчо е добре-вече 560гр.и на 100% момче (моля за син щъркел на 1-ва стр.),засега е с дупето надолу,но има време да се обърни.Шийката,водите и плацентата също са добре.Но нали не може всичко да е идеално,трябва да има и кофти неща-имам си контракции и то доста.Изписа ми Магнерот и каза да го пия до 36сем.
    Относно стерилизатора засега мисля да не взимам,а по-натам,ако ще  потрябва,ще купя.Космонавче имам подарено от една приятелка-нейното бебче е майско и то изобщо не е носено.Малко е по-тънко,но с одеялце отгоре ще свърши работа.
   А за ритничетата какво да кажа-ами рита си малкия и то доста.Макар ,че почнах да го усещам едвам в 21 г.с., т.к съм с предна плацента, но пък сега си наваксва. Laughing
      Ами това е от мен за сега,че стана цял роман.Обещавам да пиша вече по-често.Приятен следобед ви пожелавам! Hug

# 77
  • София
Според мене зимните бебета могат и без вода, но за летните си е почти задължително, независимо от изключителното кърмене или водата в АМ.  Peace Иначе нашата педка дава подсладена вода само в нач.-то, док.-то се изчисти жълтеничката, ама аз почти не съм подслаждала, не съм я и насилвала да пие.

Иначе се сдобих с клин за бременни. Отидох първо до магазин за бременни Рени (този в малкия ЦУМ на Пиротска, к. ми препоръчахте), ама нямаше моя размер - имаше само малки и големи, а аз съм среден. Сетих се обаче за един, от к. си пазарувах с първата бременност - пак на Жданов, обаче м/у пазара и Хр. Ботев. Там имаше моят размер, а и стигнах до извода, че май Рени си шият клиновете на същото място в Турция, само ги поръчват с техните етикети - беше абсолютно същият и като материя, и като кройка.  Simple Smile А, беше и с 3-4 лв. по-евтин от на Рени.

# 78
Здравейте мами, гледам клинчета за бременни купувате, аз мисля да си карам с нормалните, засега корем нямам почти и като си го вдигна на корема , не ме дразни, после като понаедрея мисля да го слагам под корема, а ако ми се смъква защипвам с едно боди и така- мисля че ще станат нещата. Като казах боди вие носите ли и стягат ли ви, защото мойте са плътни, но по мен, не ми е неудобно, но не мога да кажа, че са широки по тялото са си. За стерилизаторите аз мисоля да НЕ купувам, мисля да мия шишенцата, и после хоп в микровоновата с водичка да ги поваря малко. Ще сгреша ли и какво може да си навредя с това , моял опитните да критикуват.  Embarassed Иначе помпа за кърма се чудя кога да купувам, преди влизането в болницата ли, мисля да кърмя ако имам кърма, но ако нямам ? Как да разбера ще имам ли или не, и изобщо ли няма да имам...извинете за глупавите въпроси ама хич не ми е ясно.  hahaha Чак на мен ми е смешно на въпросите ми, ама нали сме тука глупави умни да си помагаме.   bouquet

# 79
аз днес си взех от втора употреба една рокля - машинно плетиво и с един клин и поло ще изкарам зимата, че трудно си намирам панталони... Tired

# 80
  • София
Аз с предната бременност ползвах боди в/у хлабав чорапогащник, както и "жартиерни" чорапи, само че сезоните ми бяха други - раждах в разгара на лятото.  Peace Аз "нормални" дрехи не мога да търпя, т. е. всичко с ластик, к. ми минава през корема.

Помпа за кърма си върши работа и в родилното, ама за там аз си взех една афиф, колкото да отпушвам каналите с нея, не да изцеждам кърма за бебо с нея. Нещо такова беше:

# 81
Здравейте мами, след като минала седмица минахме през леки контракции и слава богу всичко ни беше наред. Тази седмица таткото се обрина и му казаха, че има херпес-зостер който причинява варицела. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем?

# 82
  • София
Здравейте мами, след като минала седмица минахме през леки контракции и слава богу всичко ни беше наред. Тази седмица таткото се обрина и му казаха, че има херпес-зостер който причинява варицела. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем?

Какво по-точно те интересува?  Hug Аз лично знам повече за варицелата (от личен опит и глед. на дете и мъж с шарка  Simple Smile ). Иначе на хора, преболедували варицела, при повторно заразяване или активиране на вируса, им излиза херпес зостер (варицелата може да си повтори и като шарка в под 1% от случаите и аз взех, че влязох в него, както и един колега, т. е. не съм единственият такъв случай в света  Mr. Green ). Доколкото знам, херпесът не е заразен, осен ако не решиш да го пукаш и да се търкаш в него. Надали ще ползвате една и съща хавлия напр. Също така е добре, че вече сме в такива седмици, ког. шарките не се считат фатални за плода...

# 83
  • Sofia
Биби, да ти кажа моето мнение за водата. Чела съм много по темата, че кърмените бебета нямат нужда от вода, звучи логично и съм съгласна теоретично с това Simple Smile, но мога да се закълна, че от най-ранна възраст, от първите дни след раждането моето синче си правеше разлика между млякото и водата и когато беше жаден си искаше вода.

Може би аз го научих да пие вода, именно като му давах по лъжичка след кърмене, за да изплакне устенцата против появата на млечица, не знам. Но помня, че един ден се скъса да реве - давам му цица - не ще, сменям памперс - сух, разтривам коремче, реших, че започват коликите - реве и така 2 часа се мъчихме. Почервеня, дра се жестоко за първи път през живота си. Накрая се сетих да му дам малко преварена вода - изпи огромно количество и заспа на секундата. И оттогава редовно му предлагах вода, а той си избираше - цица, после аптамил или вода. Личеше си, че детето си знае точно какво иска!
Сигурно, както много други неща и това е индивидуално. Но аз категорично няма да насилвам и №2 да пие, или да не пие. Да яде нощем-или да не яде и т.н. и т.н. Новородените си знаят най-добре, трябва само да ги слушаме Grinning

Относно стерилизирането, според мен е задължително в началото, без да се вманиачава човек, разбира се. Предходния път той вече лазеше по земята, а аз още стерилизирах, с какъв акъл, понастоящем не знам Mr. Green
Имах парен на Авент и беше страхотен- поддържаше чисти шишенцата, има си щипка, слагаш вътре преварена вода - защо да се губи идеята??
В тенджера изварявах само един път, май съм писала и преди - сложих вътре шишета за около 50 лева и извадих модерно изкуство Laughing Пластмасата беше в уникални форми Mr. Green

# 84
Аз  съм казвала и преди, но моите деца и двамата са кърмени и не пиеха вода месеци наред.Чак към 9-я месец им предложих и започнаха да пият по малко.
Стерилизатори съм нямала, миех си шишетата с веро и хубаво изплаквах след това. От време на време изварявах в тенджера. Сега също не мисля да си купувам.

Моят мъж е карал тази болест по възможно най-неприятния начин, защото като дете НЕ е карал шарка.Това е същият вирус , който причинява шарката.Лошото при него е било, че го е получил на цялата лява лицева част , при което получава хиляди усложнения и много дълго лечение. При много хора, обаче това се появява на крака.Там е по-приемливия вариант. Не знам при твоя къде е, но не се притеснявай, ако си карала варицела- страшно няма, пък и ние сме вече в по-напреднала фаза.

Аз имах точно такава помпа, която Спящата е показала и бях много доволна, защото на мен ми трябваше  не да цедя, за да давам, а за да облекча гърдите си от многото мляко, което произвеждах.Изцеждах по малко, докато почувствам облекчение и така горе-долу около една седмица , докато се регулира всичко. После никога не я ползвах повече.

# 85
Ами проблемът е че не знам дали съм боледувала от Варицела, като малка съм боледувала от шарка но доколкото знам тя има няколко вида. И майка ми не можа да си спомни с точност. Мъжът ми е точно в периода с мехурите и явно сега е най-заразен.

# 86
  • София
desperate_m Не ни питай нас,защото от 100 мами  вероятно ще чуеш 100 различни мнения.ВЕДНАГА се обади на лекаря си и му обясни за шарката!Това е МНОГО важно,послушай ме!

# 87
За водата съм на мнение като елси. Ще го пробвам - ако иска да пие, като не иска - няма да го насилвам.

Неви, утре ще ми видиш шкембето колко е пораснало. Вече май расте с дни... Ама тия кг не ми харесват, но сама си го направих.

Не знам при вас как е, но много бързо ми се подбиват краката.

# 88
vanessка  И на пазара в Д-град има евтини неща- пак от тези магазини, но на по-хубави цени.. Моята съседка ми е взела за бебето подарък- лилаво и зелено  дънково сукманче.. Двете общо за 10 лева, а са прекрасни! Очите ми останаха по тях, но ми каза, че ще ги даде на бебето като излезне от коремчето ми хихии  newsm76  Kissing Heart
Обожавам Лилавото... Ако имах момче пак щях да го обличам в лилаво, честно...  Grinning
 Тези дни са ми сладкарски дни.. на ден правя по 2 сладки неща - или торта, или кекс,или сладки, или бисквитки или бонбони... и полувината си ги изяждам, а другата нося на съседите, защото са много мили Simple Smile  

Вижте какво става, когато не избереш екип а имаш усложнения, и то в Софийска болница:
http://www.blitz.bg/news/article/121072

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 19:00 от Al3xA

# 89
  • Варна

Какво по-точно те интересува?  Hug Аз лично знам повече за варицелата (от личен опит и глед. на дете и мъж с шарка  Simple Smile ). Иначе на хора, преболедували варицела, при повторно заразяване или активиране на вируса, им излиза херпес зостер (варицелата може да си повтори и като шарка в под 1% от случаите и аз взех, че влязох в него, както и един колега, т. е. не съм единственият такъв случай в света  Mr. Green ). Доколкото знам, херпесът не е заразен, осен ако не решиш да го пукаш и да се търкаш в него. Надали ще ползвате една и съща хавлия напр. Също така е добре, че вече сме в такива седмици, ког. шарките не се считат фатални за плода...

Спящата съжалявам но не мога да се съглася, и ако може да споделя с вас неприятния си опит. Моя баща получи херпес зостер и така му обясняваха на него едни че не заразявал... после други му казваха обратното, ама вече беше късно и тъй като аз не бях карала никаква шарка след 2 седмици бях цъфнала (варицела)...и оттам като се почна заразих мъжа си и племеницата си и т.н както и да е , така е трябвало. Колкото за бремените, снаха му на мъжа ми също не беше карала шарка и не искаше да заразим нея и детето , след като забременя с второто ,пък първото се разболя и не помня в кой месец беше и тя се разболя и трябваше да предизвикат раждане , и сега детенце има усложнения (не го пожелавам на никой, но мисля че е редно да споделя).
Desperate m  отиди и се консултирай с лекаря си, защото наистина ние тука може всякакви мнения да дадем ама не е шега работа.
А колкото до самия херпес зостер баща ми го удари в краката и до ден днешен му остави усложнения (болки в краката)

Общи условия

Активация на акаунт