Как се приготвя крем от заквасена сметана?

  • 110 210
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1
Заквасената сметана която се продава сега е с 20% масленост,затова не става хубав крем.Трябва да е поне 36%,а най-добре 40% масленост/калорийките са много,но пък е вкусна и става чудесен крем/,но уви вече няма никъде такава сметана.От 20%- ната пак става крем ,но  с  повече врътня- просто се изцежда като киселото мляко.Слагате в тензух няколко кофички/тъй като след изцеждане количеството което остава съответно е по-малко/ и оставяте да се изцеди на хладно поне 1 денонощие,ако имате повече време -по-добре.След това може да се разбърква с миксер и да се добавя захар пудра или кристална,какао и други неща .Метода изисква доста време ,затова не е най-удачен ако се бърза,но става хубав крем само от сметана.
И  не търсете най-прясната сметана,напротив колкото е по-стара,толкова по-добре/не казвам да е развалена/ сметаната зрее с времето и става по-хубава като гъстота и аромат.

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 1 986
Йоткера отделно ли го разбивате и го добавяте към сметаната,или го разбивате в сметаната newsm78
Изсипах в купа заквасената, сипвам отгоре Йоткера и разбивам с миксера.

# 17
  • София
  • Мнения: 1 902
Йоткера отделно ли го разбивате и го добавяте към сметаната,или го разбивате в сметаната newsm78
Изсипах в купа заквасената, сипвам отгоре Йоткера и разбивам с миксера.
мерсиии Hug

# 18
  • Мнения: 1
Според мен е по-добре да  го приготвиш със сладкарска сметана.Защото заквасена при бъркане се втечнява.А най добре е да си направиш един лек и лесен,домашен ванилов крем,няма да сбъркаш.Иначе заквасената сметана можеш да  смесиш с маскарпоне,а бях гледала някъде,че я смесват и с цедено мляко Simple Smile

# 19
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 278
1 кофичка заквасена сметана разбивам с половин кутия кондензирано мляко -от по-гъстото.
Купувам го от ,,Берьозка,,.Има различни видове.
Получава се разкошен крем за торта.

Общи условия

Активация на акаунт