Клуб "Без грим, без токчета, без ролки" 30

• 69 611
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Не, не, не ми е за първи път, но не съм и някакъв експерт по Италия така или иначе  Mr. Green
Шаловете завзеха целия свят отдавна и всички сме свикнали да гледаме ошаленост наляво и надясно, където и да живеем, но просто този път това в Рим ми се видя някак... прекалено. Както и да е. Момъкът с каскета от твоя линк много ми допада, мнооого  Heart Eyes

irony, наистина чудесна вест! А идеята ти за шапката е супер, дерзай  Flutter

P.S. Но защо темата ни така замряла ми се вижда? Да не се изгубихме между силиконите и фалшивия тен, м?

# 616
Добро утро от мен!  Simple Smile
Наистина темичката е поизостанала, аз самата от доста време не съм се разписвала - нещо в този студ и вятър хич не ми е до мода, стил и т.н. С ежедневното търчане до Бургас, чакане по спирки, автобуси единствената ми цел е да не измръзна някъде по трасето и навличам най - топлите дрехи, колкото и несъчетаеми да са помежду си. Embarassed

-   хубава девойка, хубав пуловер и хубава коса  Simple Smile

P.S. Crazy Chick силно вярвам, че "модата" на силикона и изкуствения тен (коси, нокти и др. подобни) вече отминава  Praynig

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 11:20 от nelly_ns_85

# 617
P.S. Crazy Chick силно вярвам, че "модата" на силикона и изкуствения тен (коси, нокти и др. подобни) вече отминава

Mи не знам. На мен ми се чини, че все по-сериозно нахлува. Онзи ден попаднах случайно на един линк във Фейса, представителни фотоси от някакви важни столични събития - какво да ви кажа, сърцето ми се сви. Толкова обезобразени от скалпел и грим лица, толкова много изкуствени и неестествени хора. Пластмасови. И после, дори из тоя подфорум за 10 минути да се повъртя, отново стигам до мощно гримирани лица, до крещящи нокти и естетически корекции. Всеки си е господар еднолично, то е ясно, но на мен лично ми е мъчно да наблюдавам такава съсипия - прекрасно изглеждащи мъже и жени, които насила се правят на чучела. И в живия живот имам примери, не е само от блещене в снимки. Опираме пак до онова, което бяхме обсъждали пространно преди - че да си "кежо" е първо състояние на духа и после всичко останало. Шалчета-малчета, то хубаво, но ако непрекъснато искаш да си нещо различно от това, което си, всякакъв ненатрапчив и лек стил е просто невъзможен. Тъй си мисля аз, мда.  Crazy

# 618
  • Варна
Точно crazy chick  Peace
От мен това http://fashion.elle.com/street-chic/

# 619
  • София
 Ооо, силикон, тен, екстеншъни, грим, плюс вероятно още екстри за много хора е еквивалент на красота и подържана жена. Чета из разни теми  и всеки път се изумявам от определението клошар за някоя съвсем естествена и  готина за мен  известна, или не толкова, личност.  Подминавам, смятам, че промяната на насочеността на мисленето и личните позиции е най-трудно, но ми остава някакъв горчив вкус. Да, все още има прехласване по фалшивостта, а най-вероятно няма да изчезне напълно, но поне да има различни алтернативи (за мен темата е такава  Peace).

забравих да споделя, че снимката от предишната страница, с бялата рокля и ботушите е уникална  Heart Eyes

И това от мен

# 620
На това, да се придържам към максимално естествен външен вид и да се чувствам добре в кожата си, ме научи майка, когато бях на 15-16г. Тъкмо бях започнала да излизам с момчета  Wink, нямахме домашен телефон, а за мобилен тогава хората не бяха и чували.  Вечер излизах много добре (според тийн разбиранията ми) облечена - къси, разнищени дънкови панталони, черни чорапи над коляното, кубинки, яке с ресни и познатия днес като "опушен" , доста натрапчив грим.  Случваше се така, че мои приятели с мотори, които няма как да се свържат с мен по телефона идваха направо пред къщи, когато им хрумне, за да се уговорим за следващата вечер.....
И се получаваше така - вечер съм много готик, денем - абсолютно натурална.
Майка ме дръпна веднъж, след едно такова изненадващо посещение, и ми каза - " не прави така, че тези момчета да си мислят, че снощи са били със съвсем различно момиче. Прави така, че във всеки един момент да можеш да се срещнеш с всекиго без да имаш усещането , че те е сварил неподготвена.  Вечер можеш да видиш възхитени очи, но ако сутринта срещнеш разочаровани - това е доста болезнено. Бъди такава каквато си, не си слагай маска".
Това ми е в главата и до днес - правя много усилия за да поддържам кожата си на лицето, да спортувам, да боядисвам побеляващата си вече коса, в естествения и цвят, но не си слагам маска....сигурна съм, че ме разбирате добре.

# 621
  • София
  202uu
Прекрасно казано  Peace

# 622
  • Belgium
Тай, страхотен съвет ти е дала майка ти  Laughing

Аз сама израснах периода, в който ходех с ужасно много грим. Но винаги е било само и единствено вечер. Денем никой не можеше да ме накара да сложа нещо повече от гланц за устни.

Що се отнася до дрехите обаче, дори сега експериментирам с визии, които са доста особени на моменти  Wink В ежедневието обаче държа да ми е удобно и кежо визията ми се струва най-подходяща.

# 623
  • Lost in a fairytale ...
Аз също самичка си израстнах периода. Само където гримът изобщо не беше само вечерта, а и през деня-много черен молив около очите, ама наистина много.
След известно време започна да ми писва да се мацам всеки ден и в крайна сметка открих, че се чувствам много добре и без този грим Simple Smile Сега също се гримирам всеки ден за работа, но използвам само ФДТ и пудра отгоре. Дори и до спирала стигам рядко  Laughing

С дрехите не съм си правила кой знае какви експерименти, едва сега един вид намерих своя стил и започвам да си купувам различни дрехи, някои от които винаги съм смятала за грозни  Mr. Green но сега откривам някакво очарование в тях и да ги комбинирам по всевъзможни начини. Е, не сега, като се постопли.  Peace

Започнах да откривам себе си и да ставам човекът, който винаги съм искала да бъда.

Стана доста дълбоко, но наистина, след като промених стила си на обличане, се промени и всичко останало, станах някак си по-смела и започнах да изразявам себе си.

Съжалявам за дългия пост, но всички тия мисли ми минаха през главата и имах нужда да споделя Simple Smile

# 624
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Докато живеех още в България, се чувствах едва ли не задължена да съм с грим всеки ден (за мен грим значи сенки и спирала, основи и пудри не ползвам никога), и това се промени чак след като дойдох тук и видях колко естествени са момичетат в новата ми среда. Сега рядко слагам и спирала дори, но по-странният феномен е, че чешките ми приятелки прихванаха от мен навика да се цапотят, и общо взето сега те са аз от началните ми месеци в Прага, а аз се превърнах в тях Mr. Green

С дрехите се получи точно обратното- сега се чувствам много по-свободна и склонна да експериментирам.

# 625
Тай, ти направо формулира квинтесенцията на тази тема!
На мнение съм, че против вафличките, лачените шлифери,  екстеншъните и нарисувания маникюр не трябва да се говори, опити да бъдат убеждавани, че не е естетично също са излишни - те са си просто на друга планета и нищо не би им повлияло  Laughing.

Крайни напъни за естественост също не ми допадат - кежуъл не значи неподдържаност и крайна небрежност. Лекият и естествено премерен грим, например, винаги оформя нещата, без да се натрапва. Огромни кръгове под очите и напукани устни също не ми се виждат достойни за кежуъл Wink

# 626
  • ...край Дунава
Ох, как тъгувам за топло време, искам, искам, искам е тъй да мога да се облека утре Mr. Green

# 627
В депресия съм-пред очите ми са само къси роклички с дълъг ръкав и балеринки, а утре трябва да нахлузя апреските! Искам вече ето така:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/424354_1015 … 3_415848134_n.jpg

Много харесвах тази пелерина в Асос, но така и не се осмелих да я купя миналата година-сега съжалявам

http://i612.photobucket.com/albums/tt204/Lovelypepamode/Photos%20I/7e5c5902.jpg

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 16:43 от Valandin

# 628
  • София
За настроение в зимния ден, че още доста има до топлото време  Wink.

# 629
След известно време започна да ми писва да се мацам всеки ден и в крайна сметка открих, че се чувствам много добре и без този грим Simple Smile

О, да. И аз минах оттук. Бях си въобразила, че мургавото ми лице е безлично, ако не се... хм... подчертае хубавко така  Laughing И много завиждах на приятелката си, която не само можеше да си позволи сутрин да стане и тръгне без пет часа приготовления, ами и винаги изглеждаше отвратително свежа и естествена. Пудра и прочее никога не съм ползвала (усещането за маска ми е нетърпимо), но виж, сенчици, моливчета, червилца имах си вповечко, когато бях млад и неразумен тийн, че и после  Crazy

Сетне, наблюдавайки примера на майка си (пълно кежо, с изумителна кожа и фигура дори и сега, вече на 60) и сравнявайки резултата на гримиращите и негримиращите се жени покрай мен, установих, че гримът не е нищо повече, освен сигурен начин да състариш преждевременно лицето си. Последователната грижа за кожата дава по-добър ефект и поради туй се превърна в мой личен избор. Инвестирам доста усилия в тази посока, не знам за вас. И в този ход на мисли, мога да препоръчам на дамите с "постни" лица най-новото си откритие за бистър тен, вкл. антипетна, антипигмент и прочее антикрасоти: Ужасна консистенция и миризма за моя вкус, но, Боже, какви резултати! Наред с това препоръчвам и ежедневното обтриване с отвара от лайка, действа супер. Ако някой друг е открил средства и продукти за гладка, съвършена, здрава, блестяща и както там още я рекламират фасада, моля, нека сподели. В този живот не ми се е паднало да вярвам в ползите на пудри, коректори и фонове както за здравето, така и за вида на лицето, съответно имам предвид само кремове, серуми, ексфолианти, тоници, лосиони и прочее екстри, включително за тяло  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт