Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 37 319
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен повече от седмица  не бях влизала и днес  цял ден немога да ви изчета Simple SmileНамерих си нов доктор и съм много доволна,казва се Тотев и беше много мил.Пропуснах срещата на Пловдивските мамита,но вече ще съм по-редовна тук и още другия път ще съм на линия Simple SmileМога ли да помоля да ме прибавите  във фейса-Zdravka Pepi Daskalovi.Миналата седмица бях на новия лекар и ми показа бебчето,бях безумно щастлива да видя,че ритка и е добре,другата седмица съм на ФМ и БХС,надявам се всичко де е наред  и да се похваля с пола.На болните мамита бързо оздравяване. Hug Hug Hug

# 661
Зизи, моя приятелка ходи при д-р Тотев и също е много доволна Simple Smile .. незнам дали е по здравна каса, но тя много го хвали

# 662
Много ми допадна  доктора всичко ми каза без да го питам точно това исках Simple Smile

# 663
  • Пловдив
Да, моя грешка-Кош за новородено, а не зимен кош.

# 664
  • София
duhi_puhi разбрахме се за коша Simple Smile Аз понеже му викам зимен кош и в този контекст реших,че трябва да напиша,че е само за зимата Simple Smile Няма смисъл за 3-4 месеца да се взема. А и наистина се оглеждам за пълно легнало положение - не съм много запозната, но черпя опит от приятелки с бебчета Simple Smile
zizi_84 радвам се,че си намерила лекар който да те кара да се чувстваш сигурна и спокойна!Това е много много важно за да се чувствате добре с бебчо! Simple Smile Стискам палци да си все по-възхитена от него Simple Smile Аз се заех с основно кухненско почистване и вече съм си преплела погледа и само чакам да свърша и да се опъна! Simple Smile Хубава почивна вечер с любимите ви хора Simple Smile

# 665
За малките бебенца с рефлукс се препоръчва да спят под лек наклон - например  да се повдигне матрачето им от едната страна  Simple Smile
Така че не се притеснявайте, ако количката е с малък наклон  Peace
Аз също ще си купувам изцяло лятна количка. За мен най-важният критерий е килограмите. Предния път имах Ариа на Пег Перего, много съм доволна - 5кг и нещо е, сгъва се с една ръка. Супер удобна и компактна е. Вярно е, че колелата й са малки, но не съм имала проблем с това  Crazy

# 666
  • София

di_ направо се чудя къде си я намерила 5 кила Simple Smile Много добре звучи като тежест,а не се ли чувстваше леко несигурна? Много лекичко ми се струва - все са ми казвали да гледам за по-тежки защото можело ако е прекалено лека да се обърне. И на мен ми се иска нещо по-леко,че като съм във Варна няма асансьор и ще е голямото слизане по стълбите. А слага ли се възглавничка на бебчето или се нагъва някаква пеленка да не е просто на равно. Като цяло въпросите са много, но съм сигурна,че с течение на времето и с повече желание всичко ще ми се изясни Simple Smile

# 667
Привет, мацки!
Ние целия уикенд сме си сами с калпазанката и едвам смогвах да хвърля по един поглед на темата от нея. Сега направи бела, аз й се скарах и тя се нацупи и отиде в кухната, та мога да драсна някой ред Simple Smile

За количките казват, че трябва да са малко повече от 5 кг., за да са по-стабилни, защото като се сложи чантата пълна с какво ли не на дръжката и може да се обърне. А по-големите колела са за предпочитане когато се слиза и изкачват стълби. Тогава с леко приплъзване се смъква количката стъпало по стъпало, а при по-малките колела това  е проблем.
А относно наклона, по принцип се препоръчва в първите месеци матрачето на леглото/количката да е с наклон от 30 градуса, за да си избегне опасността от задавяне, а не само заради силно изразения рефлукс.

kukundrelka , да ти е жив и здрав мъжа! Много да те глези! И благодаря за тортичката   bouquet Мен не ме притесняват такива картинки, ако на някой му се черпи виртуално да ми ги пуска на лични  Joy

# 668
  • София
Mia66 благодаря ти за пожеланията и за препоръките за количка. Ще са от помощ за всички ни Simple Smile  А ти с маркова количка ли си гледала първото детенце или и според теб няма голяма разлика .....? Simple Smile

# 669
Може да се каже, че е маркова, защото беше скъпичка. Определено съм доволна и второто бебе, живот и здраве, ще гледам с нея. Не е мръднала изобщо, само малко поизбеля черното и са понадраскани джантите (как звучи само). По принцип и от марковите и от немарковите може да се уцелят и хубави и калпави като изработка. Две приятелки от квартала си гледаха децата с Cangaroo - много издръжливи се оказаха, а едната сега гледа и второ със същата. Така, че е въпрос и на късмет Simple Smile
Между другото аз си взех и една чисто лятна количка, много лека, сгъваща се като чадър, но защото пътувахме в чужбина и голямата щяха да ми я таксуват, а този тип минават безплатно. А и малката беше на 1г. и 3 м. и все още ползвахме количка.

# 670
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Количката на Стоян е кангаро скорпио, много сме доволни - мултифункционална - бебешкият кош се трансформира в седяща седалка, самият кош може да гледа в 2те посоки и тн. Гуми, железария и тн не са мръднали, а и дизайна е добър (малко копира Стокето), единственият и недостатък е, че е тежка, но пък е супер маневрена.
 Имаме и лятна количка, някаква ТСМска е и е ужасна, много е лека, но е толкова трудна за управление и неудобна, че не е истина, ама напоследък я ползвам понеже я държа в колата и няма нужда да я качвам по стълбите. Голямата няма как да оставям така, че ако ни я откраднат ще ме е яд (а те ще я откраднат със сигурност).
 За бебешкия кош - ако количката има пълно легнало положение няма нужда от него, аз поне не съм ползвала за нито едно от децата.  Simple Smile

Щях да пиша още, ама ме юрка тука един закъснял с лягането младеж!  Hug

# 671
*dreamer* и тази количка е страхотна,нея също ми я похвалиха,но не включва столче за кола,а е дори по-скъпичка,аз затова наклоних към Джорданито.Иначе аз и преди казах,че доста майки са заложили именно на нея,аз все още не съм се отказала от Джордани,на мен ми казаха,че е супер и не създава проблеми.Ти си преценяваш все пак,ако не те притеснява,столчето да е отделно вземи си я много е готина, Hug Hug Hug

# 672
И аз имам записан час във Фемина другата събота. Дано да остана доволна. Бончил то води ли таткото? Той на целия преглед ли присъства и колко всъщност трае целия преглед? Хубав ден на всички

И аз си записах час за събота във Фемина,ти от колко часа си моя час е за 14 часа,мен ми казаха че прегледа бил към 1 час някъде 80лв и 10лв за диск.Ти при коя ще ходиш аз съм при Врагалева .

# 673
Аз съм от 09.00 при Икономова. Дриймър, колко струва тази количка ABC?

# 674
Привет момичета,днес сутринта и на мен ми падна кръвното,та едвам не се сгромолясах на земята,наложи ми се да стоя права 30мин сутринта на гладно и по едно време,като започна да ми причернява пред очите,да ме обливат горещи вълни....ужас,добре,че нодих банан в себеб си,хапнах 2-3 хапки,седнах малко,че се оправих.Уф много неприятно.
Както и да е.
Желая ви хубава седмица,изпълнена с хубави емоции.Моята ФМ е чак на 17.11.

Общи условия

Активация на акаунт