Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 37 311
  • 784
  •   1
Отговори
# 690
И аз имам записан час във Фемина другата събота. Дано да остана доволна. Бончил то води ли таткото? Той на целия преглед ли присъства и колко всъщност трае целия преглед? Хубав ден на всички

И аз си записах час за събота във Фемина,ти от колко часа си моя час е за 14 часа,мен ми казаха че прегледа бил към 1 час някъде 80лв и 10лв за диск.Ти при коя ще ходиш аз съм при Врагалева .
Здравей.
Аз съвсем наскоро бях на ФМ при Врагалева.
Самата ФМ, която се извършва изцяло на 2Д струва 80 лв. Тя няма смисъл да се записва на диск, защото не е толкова атрактивна, ако искаш и преглед на 3Д и 4Д + запис на диск заедно с ФМ, прегледът струва точно 110 лв. Много доволна останах, аз си имам такова дискче и бях при Врагалева - много мила. При мен прегледът трая не повече от 30 мин, защото преди мен жената беше с проблем и нейният преглед отнесе към 2 часа и нещо затова за мен нямаше достатъчно време.

# 691
Hadji, разбира се че си спомням. От априлки бяхме 3 сега друг път сме се събирали и по 5. седим на втория ред вдясно където е десния монитор абе за събота ако ще идваш ще си бием една среща

# 692
Аз Ариа-та си я купих, когато дъщеря ми беше на 6 месеца и тя беше достатъчно тежка, за да ми се обърне количката от тежестта на чантата. А и тя има тооооолкова голям кош за багаж, че може и чантата да се сложи там. Количката е супер маневрена. Когато ми се е налагало да качвам стълби съм я вземала на ръце количката с детето - тя е толкова лекичка, че това не е проблем  Peace
Не съм я усещала нестабилна и малките колелца не са ми били пречка - с щерката бяхме по цял ден навън, и почти всеки ден пеша до морската градина и обратно  Crazy
Единственото, което сега ме притеснява, че бебето не гледа към майката, но има едно отворче, през което се вижда.
Това, че няма легнало положение, не е проблем, защото наклонът е съвсем малък - не повече от 30 градуса. А и за бебета с рефлукс се препоръчва да спят под наклон. В болниците  за новородени (дано никоя от нас не стига до там  Praynig ) леглата за бебчетата са под наклон  Peace
gazolin, влизай във форума, нали затова сме се събрали  Hug

# 693
Здравейте, коремчета  preggo  Laughing
Днес е кофти времето навън, а аз както съм сама вкъщи,има опасност да ми доскучее доста  Crazy
Добре, че вече се пооправих малко от грипа, та сега ще взема да подреждам разни неща вкъщи да се разсейвам - нали сме следремонтно и има доста неща за оправяне  Whistling
Gazolin,  като усетиш, че започват да ти идват черни мисли в главата, влез тук и сподели - само помощ и подкрепа ще откриеш при нас, нали затова сме тук  Hug Всяка от нас си има своите ежедневни житейски проблеми, а понякога се добавят и страхове и притеснения. Но като си споделяме, е по-лесно  Wink Hug
Hadji, аз съм "за" среща тази седмица - може би някъде към четвъртък или петък през деня. Само че къде да я направим, че да е удобно на всички? Може би в центъра?
Benitabeni, аз също не мога да ходя на лекциите в Анел, а много ми се иска да започна да посещавам някакъв курс или училище. Мисля да погледна каква е програмата на лекциите на списание "9 месеца" в The Mall и евентуално от другата седмица да ходя. Ти също май беше споменала, че там ти е удобно? Може да ходим заедно, ако ти също имаш време  Hug
Засега лек ден от мен на всички, аз отивам да подреждам  Hug

# 694
  • Sydney
Andromeda_84 да, значително по-удобно ми е да отида до The Mall на Цариградско (само с 1 транспорт), но много зависи и в кой ден са понеже ако са във вторник няма шанс пак  Rolling Eyes нямам търпение вече да построят този мол до нас (на бул. България, до Билла) и да се правят там...
няма ли някой в моя район освен samm?
Hadji успех утре на прегледа  Praynig Hug
s.kov на теб ли да ти пратя новата тема или във ФБ да я кача?  Rolling Eyes
дайте заглавияяяя  Laughing

# 695
Къдричка понеже ти беше препоръчала олиото против срии да те питам колко опаковки ти стигнаха...аз мажа по корема и краката веднъж на ден... и друго - колко като количество се слага?
ами да ти кажа не знам точно, защото сестра ми ми дава едни малки шишенца по 10мл., тестери, които раздава на пациентите си .. по принцип не слагам много, а и честно да си призная съм много нередовна Blush

да кажа и аз моя опит с количките. Кош за новородено със сигурност няма да взимам ... миналият път се бях засилила и добре, че послушах сестрите ми, които вече бяха изгледали няколко деца Laughing. За себе си се убедих, че за пролетно бебе е напълно излишно. Имах много удобна и лека количка на джордани, която има напълно легнало положение. Приятелките ми с бебета на същата възраст с няколко дни разлика, които имаха такива кошове, всички бяха недоволни. Като се почнаха от юни едни жеги, бебетата вътре като в скафандър, потни постоянно, имаше разлика. На друго бебе, родено над 4кг., кошът му омаля много бързо, някъде на 2-3 мес., а летния вариат не беше от тези с падащ гръб, а с чупка, която само се накланя и нямаше как да го сложат в него, та трябваше да търсят от някой да им даде количка за няколко месеца, тъпо, като си дал толкова пари за 3 в 1 Rolling Eyes

# 696
  • Варна

Ot nqkolko dena redovno sam s kontrakcii osobeno ve4er...V na4aloto se 4udih dali ste moga da gi razli4a ot obiknovenata bolka,no povqrvaite mi nqma ni6to obsto...Nepriqtno e.zasega si vzemam samo no-spa,no v srqda sam na redovnata si konsultaciq pri lekar i ste vidq kakvo ste mi izpi6at....bi trqbalo da mi dadat ne6to da piq,nali ?

# 697
  • София
Hadji имам същия проблем. От известно време ме боли нерв на същото място, като при теб и е много неприятно. Забелязах, че болката се засилва от определен вид натоварване, например ако чистя с прахосмукачка или мия пода. Явно точно там има някакво натоварване и се засилва болката. Като сложа нещо топло и ме отпуска за известно време.  Confused

# 698
Когато имах контракции преди около месец на мен ми изписаха Но-шпа 3х2 и Магнерот 3х2 за една седмица. Освен това невролог ми даде и Милгама 2х1 заради дископатията, която също беше във фаза. Три дни ставах от леглото само за тоалетна, пих предписаното и ми мина общо за седмица.
dior.84 дано ти мине бързо и на теб! Почивай повече!!!

# 699
dior 84 и аз миналата събота и неделя не можах да стана от контракции. Бяха безболезнени, но много продължителни - усещах матката си на твърда топка ниско долу. Даже и но шпа-то не ме облекчаваше много. Чух се с доктора по телефона и ми каза да си взема магнезий - 3 х 2 т., а като започнат да отшумяват контракциите (след няколко дни) 3 х 1т.

# 700

Ot nqkolko dena redovno sam s kontrakcii osobeno ve4er...V na4aloto se 4udih dali ste moga da gi razli4a ot obiknovenata bolka,no povqrvaite mi nqma ni6to obsto...Nepriqtno e.zasega si vzemam samo no-spa,no v srqda sam na redovnata si konsultaciq pri lekar i ste vidq kakvo ste mi izpi6at....bi trqbalo da mi dadat ne6to da piq,nali ?
Дано ти минат контракциите,лежи повече и почивай.Бях чела(тук или някъде другаде)че Но-шпа се давали против контракции до към 3-4 месец,после матката нямала рецептори за него и се замества с Магнезиевите препарати (Магнерот,Магнерич и т.н.),но на прегледа ще ти кажат най-добре.
Дриймър ако искаш моята книжка за бременността,на Мари-Клод Дьоале,не е зле,недостатъкът й е,че половината се отнася за първия триместър.Аз за всяка седмица си чета колко сме големи-ръст,тегло,какво точно се случва,това се намира и в нета.Има за всяка седмица промени с твоето тяло,разни изследвания...Предлагам я на всички от Пловдив,който има желание ще му я дам да я прочете,няма смисъл да си давате парите Simple Smile
Аа сега се сетих да ви разкажа,малко да се посмеете Simple SmileВ неделя Ванко1 по тв обесняваше,че Николета Лозанова била в 5ти месец,април и бил термина,та милото ми почна да се бъзика-"аа,ми тя трябва да е някъде във вашия форум и тя" или пък "Защо не я викнахте на срещата,тя нали е пловдивчанка,щеше да дойде,можеше да ви покаже биберона с десетките камъни сваровски"  Joy

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 14:52 от desssika

# 701
  • Бургас
Здравейте и от мен Simple Smile
Днес е първият ми ден в болнични и се чувствам супер спокойна. Вече ще мога всеки ден да следя темата и ще се радвам на всякаква комуникация Simple Smile
Виждам, че назад обсъждате колички и аз съм на тази тема от известно време. Минах вече през доста варианти, но мисля, че се ориентирах горе-долу какво искам. Нашите бебета наистина живот и здраве ще са прилетно-летни и смятам да заложа на лятна, лека количка. Не искам и кош за новородено, тъй като и двата модела, на които съм се спряла имат напълно легнало положение.

Това са вариантите, на които се спях, ще се радвам, ако някой има впечатления и коментира Simple Smile

http://www.baby-market.911.bg/a2/offers.asp?p=4993367&id=5168

http://www.pazaruvaj.com/detski-kolichki-c3919/i-coo/primo-p43840985/

Чудя се дали да не пробвам с поръчка от чужбина, но се притеснявам. Искам да попитам тези, които поръчват имали някакъв риск да не пристигне стоката и да загубиш парите, които се превел.

Оставам на линия да ви следя Simple Smile
Хубав и прекрасен ден на всички Hug

# 702
  • Пловдив
dior.84 почивай си и успех на прегледа  Hug
desssika hahaha Joy това за Николета ме разсмя.

# 703
Привет, привет!
Днес ходих по задачки до обяд и сега не мога да наваксам с четенето .... Обаче нещо ме поодуха вятъра и сега имам едно гадно главоболие  Confused От болките в гърлото нищо не остана, но пък сега ме мъчи една гадна задна хрема .... Хайде, наоплаквах се.

mirenamell и другите с ниско кръвно - носете си винаги нещо леко за похапване и водичка, за да не се изтощавате много. Пазете се, момичета!  Hug

*dreamer* аз имам в къщи ето тези книги:
http://www.az-jenata.bg/index.php?page=article&aid=6211
http://www.book.store.bg/p7282/bremennostta-viki-ajovin.html
Тези са ориентирани основно към бременността. Първата дава повече научни обяснения, а втората е написана в леко шеговит тон. На мен ми бяха забавни и полезни.
Имам още и http://www.book.store.bg/p25402/kniga-za-majkata-i-deteto-ot-pyr … ejn-bykingam.html Тя е ориентирана към бебето - покупки преди раждането, самото раждане, грижи за бебето у дома и т.н. до детската градина. Полезна ми беше, особено в къщи, когато се опитвахме да разберем реакциите на бебето Simple Smile Тези и трите са на чужди автори и някои неща не са съвместими с нашия бит и разбирания, но като цяло са ок.
Имам и  www.book.store.bg/p22225/bebe-nachin-na-upotreba-poli-manolova-d-r-ivo-pavlov.html  Тя е на български автори и я взех точно заради това. Нещо не ми допадна обаче, сега не се сещам точно защо, но има много реклами в нея.
Ще взема да ги попрегледам пак тези книги, да си припомня това-онова.

benitabeni, сигурно няма да можем да се видим в сряда. До колкото си спомням твоя преглед е рано, май в 9ч., а аз съм в 10.40ч., т.е. след 5 човека. Но пък от друга страна като знам как закъсняват с часовете .... но дано не ти се налага да чакаш много.

gazolin Тук сме се събрали не само да ахкаме и охкаме на цветните щъркелчета и нови покупки, а да си споделяме, обсъждаме, да сме си опора една на друга. Пиши по-често и ще видиш, че черните мисли минават и заминават  Hug

И аз чакам сигнал за среща  Mr. Green Като гледам прогнозата най-добре ще са за разходки сряда и четвъртък. Ако се реши за сряда аз мога след обяд. В четвъртък за сега нямам някакви спешни задачи, така че ако не ми мине котка път ще мога по всяко време.

Иска ми се и на лекции за бременни да отида, но освен тези в Анел, другите са ми далече - в The Mall. До там имам 40мин. с тролей и след това 10-15 мин. пеша ....... Анел пък ми е близо, но е в събота ....... Абе, няма угодия и това си е  Embarassed

Хайде стига съм писала, че няма кой да ме чете ......
Хубав ден, момичета!  Hug

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 15:15 от Mia66

# 704
  • Пловдив
Mia66, благодаря ти за предложенията.  Hug Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт