Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 38 401
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
Я да питам нещо: За и против епидуралната упойка?
Аз съм твърдо против всякакви упойки.. Не съм ползвала, няма и да ползвам Simple Smile
Но имам приятелки, които раждаха така и са доволни.

# 616
Я да питам нещо: За и против епидуралната упойка?

Аз съм за Peace

# 617
rosito7 Ами още не,д-р каза,че предполага за момче,не е 100% сигурна.Искам да ви питам аз пиех фолиева киселина,но я спрях а някои мами  продължават да пият. newsm78
Значи все още имам шенс за надежда относно пола на бебето.
Да когато има проблем с майката тоест когато тя е с анемие е добре да са продължи да се пиедо края,но ако всичко е наред се спира след трития месец  и се продължава с някакви витамини в зависимост от това какво ще ви препоръчат.

# 618
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!

На въпроса за упойките, аз лично не съм ползвала и не бих, но всеки си преценява. Хубаво е все пак да се проучат различните рискове при ползването на упойка.  Peace

Относно недораслото икономистче, дето още не се бръсне, но пък вече стабилно се дупи на правителството - мисля, че това си е чиста проба замазване на очите и отвличане на вниманието. Както една друга мама в др тема каза - сега ще се появи бате Бойко и ще каже, че правителството няма да предприема такива мерки и всички ще отдъхнат с облекчение и ще забравят, че срокът за стажа се е увеличил на 24м. Това правителство не за пръв път прави този номер.  Peace

# 619
Привет, момичета!
Днес съм по-добре. Вчера следобяд вдигнах и лека температура - 37.2, но я свалих. Сега ми остана само леко драскане в гърлото. Обаче предадох вируса на таткото Sad Добре, че малката беше при баба си, та за сега я опазвам, но довечера ще си е при нас и се моля да не го лепне и тя, и да не вдига температура, че ми е много тежка с вземането на лекарства  Confused

Нямам думи за социалната политика на скапаната ни държава. Ако не работиш - получаваш едан камара помощи, но ако работиш - режат ти всичко - отпуски, майчинство, болнични. Трябва всички да седнем да чакаме на помощи, та да ги питам тогава кой ще им пълни бюджета  #Cussing out
Относно детските надбавки аз си имам теория, която и разни икономисти я споделят, но явно не им е удобно на управляващите да я приложат. Детски не трябва да се дават, а трябва да се прави намаление на облагаемия доход на работещите родители. Така, който повече работи - той ще получава повече, за да отглежда децата си. А който не работи, като циганите, а ражда по 5-16 деца - няма!

За упойките нямам мнение, понеже пак ще трябва да раждам секцио и каквото ми сложат - това ще е  Simple Smile

benitabeni не съм питала Колева за витамини и имуностимуланти. И аз мисля сега в сряда да я питам, че е време вече да се взема нещо превантивно против грипа. Иначе продължавам да пия фолиевата, но и за нея ще питам дали да я спирам. А и за но-шпа, също. Май ще мина на магнезий вместо него  newsm78

# 620
и аз раждах без упойка и се надявам пак така да е Simple Smile

да ви кажа, според мен anichka.bs не е на почивката, за която спомена ... и на мен ми направи впечатление, че я няма, което е необичайно, дано всичко е наред Hug

# 621
  • София
Здравейте и от мен! Simple Smile За раждане с или без упойка нищо не мога да кажа. Аз дори не знам как ще раждам Simple Smile Каквото докторката каже,че трябва - така ще е. Иска ми се да родя нормално, но малко ме е шубе да си призная, но ако мога съм ЗА! Simple Smile Секцио само ако е по лекарско предписание. Все се успокоявам,че има много време до тогава, но май бързичко лети - не знам кога мина половината бременност Simple Smile Утре дано е хубаво времето,че да направим някоя разходка в парка Simple Smile Само чакам да се прибере мъжо и се разхождаме до магазина заедно,че не се движа много. Аничка и аз забелязах,че я няма - дано е добре. Последно и в София щеше да идва си спомням. Слънчев и усмихнат ден от мен! Simple Smile

# 622
  • Sydney
Mia66 мен всеки път ми казва да си пия фолиевата  Peace ти но шпа защо го пиеш? аз сега пия само сутрин, преди пиех по 3 пъти на ден  Rolling Eyes

# 623
Mia66 мен всеки път ми казва да си пия фолиевата  Peace ти но шпа защо го пиеш? аз сега пия само сутрин, преди пиех по 3 пъти на ден  Rolling Eyes
Заради контракциите го пия.

И аз се тверожа за Аничка. Не е писала отдавна, а в неделя имаше прокървяване. Дано всичко с нея ибеебтата са добре и да си почива и затова да не може да пише. Много  Hug и  fingerscrossed

# 624

Нямам думи за социалната политика на скапаната ни държава. Ако не работиш - получаваш едан камара помощи, но ако работиш - режат ти всичко - отпуски, майчинство, болнични. Трябва всички да седнем да чакаме на помощи, та да ги питам тогава кой ще им пълни бюджета  #Cussing out
Относно детските надбавки аз си имам теория, която и разни икономисти я споделят, но явно не им е удобно на управляващите да я приложат. Детски не трябва да се дават, а трябва да се прави намаление на облагаемия доход на работещите родители. Така, който повече работи - той ще получава повече, за да отглежда децата си. А който не работи, като циганите, а ражда по 5-16 деца - няма!

Добър ден и от мен.
Хубаво да седнем и да чакаме, ама вярваш ли, че на нас ще ни дадат някакви помощи....ще измислят 1000 глупости като изисквания и пак няма да получим и лев.....Помощите са за богопомазаните, тези в последното ти изречение.
А относно упойките нямам мнение, не съм раждала досега.

# 625
Детски не трябва да се дават, а трябва да се прави намаление на облагаемия доход на работещите родители. Така, който повече работи - той ще получава повече, за да отглежда децата си. А който не работи, като циганите, а ражда по 5-16 деца - няма!

Така е.
И в допълнение - колкото по-ниско образование имаш и/или ако децата ти не посещават училище - толкова по-малки помощи!
Не може да се стимулира неграмотността и безотговорността!
Създаването на дете не е самоцел.

А за упойката съм "за".

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 14:25 от samm

# 626
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 За детските не знам, те все пак са социална помощ, но съм много за данъчни облекчения за семействата. Имаше такова предложение, но естествено не се прие.  Crazy

Аничка не е влизала от понеделник, дано да е добре, че и аз я мисля!  Praynig

# 627
Хора,не забравяйте че освен циганските има и българки,които карат на помощи и детски,като повечето студентки например.Аз не съм съгласна да завърша на 26 и после 2 години да трупам стаж и после да почна с опитите за деца.И не мисля,че неработилите майки са по-облагодетелствани от работилите,то просто не е така.

# 628
  • София
samm, kika555 благодаря за отговорите. Пренатал пия от 4-5 дена, но на следващата консултация задължително ще питам до кога да го пия, след като не са ми казали.

За количките, с първото дете смених две колички - кангаро и пег-перего. Кангарото беше триколка много маневрена, но ужасно тежка. Освен това много трудно се сгъваше и разгъваше и при слагането и в колата беше някакъв ужас. Втората беше много лека, но с малки гуми, което се оказа голям проблем, ако трябва да се движиш по разбитите тротоари в центъра. Сега определено ще търся пак триколка с големи гуми, по възможност да е по-лека. Харесала съм една в амазон, неизвестна марка, но не съм решила още. Има време.

За упойките, според мен има значение дали са ти включили система с окситоцин или не. При мен преди системата болката беше една, а малко след като ми сложиха системата бях  Sick. Раждах с упойка и съм ЗА упойките. Не съм имала никакви проблеми след упойката, като главоболие, изтръпване и др.

# 629
Детски не трябва да се дават, а трябва да се прави намаление на облагаемия доход на работещите родители. Така, който повече работи - той ще получава повече, за да отглежда децата си. А който не работи, като циганите, а ражда по 5-16 деца - няма!

Така е.
И в допълнение - колкото по-ниско образование имаш и/или ако децата ти не посещават училище - толкова по-малки помощи!
Не може да се стимулира неграмотността и безотговорността!
Създаването на дете не е самоцел.

Абсолютно съм съгласна, аз и по-напред бях писала нещо подобно. Всички знаем, че образованите родители произвеждат образовани деца. Трябва да се стимулира просперитета, стига вече сме били гетото на Европа.

Общи условия

Активация на акаунт