Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 230
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Преди месец правих следното http://www.youtube.com/watch?v=g1LC-C3cy94&feature=related и ми ставаше лошо - даже виках майка ми да гледа детето спрях за известно време , после поразредих .
 Явно нещо не правя както трябва . Има ли някаква последователност - някакви насоки  newsm78
Клемче, интересно. Какво ти е отношението към парите по принцип? Как си с парите? Как си била в детството? Кажи малко подробности.

# 211
Имам Хашимото, но все още не се налага да пия нищо. Последният път, обаче TSH ми беше на косъм... след месец и половина пак ще го изследвам и ако се е повишил още, ми предписаха рецепта. Искам да пробвам с тес - дали ще има ефект и незнам как точно да си формулирам проблема - нямам усещания, освен тревогата, че нещата не са в ред...

# 212
  • на брега на морето
http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=291

И успех!

# 213
... нямам усещания, освен тревогата, че нещата не са в ред...
Първо изтесай тази тревога.

След това направи Предизвикателството - http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=373

Темата, която е пуснала Котьо, не е  най-добрият пример за оправяне на Хашимото. Има доста жени с Хашимото във форума за ТЕС. Разрови се по темите. Търсачката ще ти помогне много.

На мен ми установиха Хашимото преди 4 години в началото на бременност. Имах само повишени антитела и то не драстично, хормоните - в норма. Правих Предизвикателството, но не цял месец и не по 10 пъти - докарвах ги максимум до 4-5. Не си дадох много зор. Антителата намаляха, структурата на жлезата се подобри (не се възстанови напълно, но имаше подобрение). Ендокриноложката беше доста изненадана. Каза, че по време на бременност може да има само покачване на антителата, но в никакъв случай намаляване. И че подобряване на структурата не може да има в никакъв случай.
Постепенно антителата влезнаха в норма - за година-две.
Но сега пак имам връщане (за което още не съм писала в ТЕС форума). МАТ са ми малко нагоре и за първи път TSH е извън норма (нагоре). Скоро ще повторя изследването, защото имам и повишена СУЕ - искам да е по-сигурно дали е вярно, защото СУЕ-то лесно се греши в лабораториите. И тогава ще говоря с ендокриноложката.
Сядам да тесам, разбира се.

# 214
  • на брега на морето
Темата, която е пуснала Котьо, не е  най-добрият пример за оправяне на Хашимото. Има доста жени с Хашимото във форума за ТЕС. Разрови се по темите. Търсачката ще ти помогне много.

Исках да я насоча към тема за Хашимото, а тя да се зарови и да чете всичко, което привлече вниманието й.

# 215
Благодаря за отговорите! Ще поровя! Wink

# 216
Привет,имате страхотна тема ,прочетох за въпросното  тесане и мисля да го започна от утре.
От една седмица имам сериозен задух/не ми достига въздуха/правих си кръвни изследвания,рентгенова снимка,всичко ми  е ок,личната ми изписа деаксин/мисля така се произнасяше,едни розови хапчета/каза ми че е от нервите,дори като споделям с нея за въпросния задух започвам да рева,не мога да се позная
ходих и на хомеопат , и той прецени че е нерви,преди този задух имах двуседмичен сърбеж,изненадващо появяващ се  и изчезващ, определено съм задръстена емоциално и най -вече физически/телесно/
Ще прочета още по темата,ако имате препоръки към мен и как точно да си формулирам настройката,моля приемам всичко
Благодаря Ви Hug

# 217
  • София
Здравейте!  bouquet Включвам се в прекрасната ви тема с огромна молба за помощ.
Открих ТЕС преди около 2 месеца. Прочетох книгата /няколко пъти/, двете теми тук, форума Емоздраве, гледах и клипчета в Ютюб, но имам чувството, че колкото повече се старая и задълбавам, толкова по-грешно правя нещата.
Проблемът ми е следният: От 10 месеца ме боли зъб. Травмира ми го един стоматолог, т.е. преди това този зъб не ме е болял и не съм имала никакви оплаквания от него. 10 месеца ходих по специалисти, терапии, търпях какви ли не болезнени процедури, дадох една торба пари и нищо. В момента зъбът е умъртвен и затворен, но болката не се е променила.  Казаха ми, че може да се дължи на остатък от неумъртвен нерв, който не може да се извади, и евентуално с течение на времето ще загине от самосебе си. Въоръжих се с търпение и зачаках това да се случи, но преди няколко дни друг специалист ми обясни, че това нямало как да стане. Това направо ме срина. От 10 месеца животът ми е подчинен изцяло на тази болка – не спя, не ям, не ми се излиза, изгубих интерес към всичко, просто вече душа не ми остана. А този зъб ми е особено важен поради ред причини, затова не искам да го вадя, а трети вариант няма (прелечение е невъзможно), ето защо се опитвам да си помогна сама.
Изключително ще съм благодарна, ако някой ме насочи как да практикувам ТЕС – при такава „привнесена отвън” травма Предизвикателството ли е по-добре да се прави? И ако да, как би трябвало да формулирам Декларацията си, предвид това, че нямам точна диагноза, а само предположения?

Предварително благодаря на всички, които биха помогнали със съвет и много се извинявам за дългия пост.   bouquet

# 218
Reiny, имам подобен проблем и ти благодаря, че написа този пост. Дано получим правилна насока.

# 219
Рейни, може би трябва да работиш с усещанията си, както физическите, така и с емоциите по повод на причинената ти болка. Може би трябва да работиш и за това, че не знаеш защо се е случило така, сигурно си много ядосана . А не толкова с предполагаемата диагноза.   bouquet

# 220
Здравейте!   bouquet Наскоро научих за тази техника, записвам се и започвам да чета.  Hug

# 221
Reiny, за болка във венец препоръчвам Темпоралното потупване на Дона Идън.
В твоя случай то би работило по-добре от ТЕС, тъй като енергийния поток, на който ще въздействаш обхваща точно главата и челюстта.
Емоциите едва ли имат нещо общо тук...
Но! Ако проблемът ти е по-дълбок от една болка (например неправилно поставена пломба/коронка, врязваща се във венеца), ще трябва да посетиш отново зъболекар.

ПРЕПРОГРАМИРАНЕ НА МИСЛИ, ПОВЕДЕНИЕ И НАВИЦИ. ПРОМЯНА НА ФИЗИОЛОГИЧЕН ИЛИ ПСИХОЛОГИЧЕН НАВИК

Темпоралното потупване е древна техника, наскоро преоткрита наново. Най-напред е използвана на Изток като болкоуспокояващо средство, но се оказва много ефективна за разрушаване на стари привички и едновременно създаване на нови.
Потупването по протежение на темпоралната кост - като се започне от слепоочията и в кръг се стигне до задната част на ухото прави мозъка по-възприемчив и временно потиска другите сензорни импулси. Също така успокоява тройния енергетизатор, защото потупването става в посока, обратна на естествения му поток, а всъщност тройният енергетизатор най-решително управлява навиците на тялото. Успокоявайки онази част от нервната система, която се бори да запази старите навици, вие много по-лесно можете да формирате нов навик.

През 70-те години основателят на приложната кинезиология Джордж Гудхарт открил, че потупването по черепната линия между темпоралната и спеноидалната кост временно премахва механизмите, които пропускат сензорните импулси. Ако прилагате автосугестия или утвърждавате на глас нещо, докато потупвате, мозъкът ви ще е изключително податлив. Потупването по темпоралната кост също така улавя разликите между лявото и дясното полукълбо на мозъчната кора. Понеже при повечето хора в лявото полукълбо е закодирана критичност и скептицизъм, отрицателно формулираните твърдения са по-тясно свързани с начина, по който то функционира, и е по-вероятно то да ги приеме. За такива твърдения потупваме лявата страна главата. По подобен начин, тъй като дясното полукълбо възприема положителна информация, за позитивно формулирание твърдения потупваме дясната страна.
...
Част от очарованието на този метод е, че като излагате намеренията си в рамките на две кратки изречения, понякога достигате до дълбоката същност на една сложна и учудваща връзка между тяло, ум и душа...

ЕНЕРГИЙНА МЕДИЦИНА ПО ДОНА ИДЪН

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 10:11 от krem-karamel

# 222
  • София
Рейни, може би трябва да работиш с усещанията си, както физическите, така и с емоциите по повод на причинената ти болка. Може би трябва да работиш и за това, че не знаеш защо се е случило така, сигурно си много ядосана . А не толкова с предполагаемата диагноза.   bouquet

Благодаря, облаче.   bouquet  Не го написах в предния пост, защото и без това стана много дълъг, но работя и с тези емоции - гнева към доктора; това, че не искам и не мога да му простя /защото освен че ми съсипа зъба, при поставяне на упойка ми направи и пареза на нерв на езика/; и разочарованието, че останалите лекари не успяха да се справят с проблема; и това, че вече сили не ми останаха и се чувствам страшно изморена; и страхът, че в крайна сметка ще се наложи да се извади; и това, че вече започнах да губя вяра, че ще успея да се справя с ТЕС; и яда към собственото ми тяло, че така ме предаде .....
Но изобщо не съм сигурна, че се справям добре. Докато ТЕСвам някоя емоция, непрекъснато се прозявам, а при някои плача, но най-често сякаш изпадам в ступор - все едно душата ми е излязла от тялото и то просто седи там, повтаря думите, но не усеща нищо, нищичко... И не мога да намаля нивото. За свой ужас вече усещам, че съмнението, че ще успея да се справя, все повече  заема мястото на убедеността, че мога.
Забелязах и нещо странно - когато поради някаква причина нямам възможност да ТЕСам няколко дни, болката намалява. И като започна с ТЕСането, се връща с пълна сила.

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 14:37 от Reiny

# 223
  • София
krem-karamel , много ти благодаря за статията. Непременно ще опитам и тази техника.   bouquet
Проблемът определено е по-дълбок от една болка, но за съжаление повече нищо не може да се направи. Предположението е, че каналите ми са калцирали и стеснени във върховете си, което възпрепятства изчистването им докрай, а в този участък евентуално има остатък от жив нерв. Последният специалист /по кореново лечение/, при когото ходих, почисти каквото можа /или поне такава беше идеята/ и ги запълни с материал, който бил вечен, което прави прелекуването вече невъзможно.  Confused

# 224
Oффтопик: Reiny, ако си от София, мога да ти препоръчам добър зъболекар, когото аз не бих заменила за никой друг.
Правила ми е доста пломби, коронка, лекувала ми е пулпит, никога не ме е разочаровала. Ходя при нея още от малко дете, и за други не искам и да чуя.
Все още се срещат стоматолози, които не работят само за пари, тъй като за тях професията е призвание. Но са рядкост...

Общи условия

Активация на акаунт