Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 285
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • София
krem-karamel , ще съм благодарна да ми препоръчаш. Аз по принцип нямам проблеми със зъбите, а и за този вече няма какво да се направи, но за бъдещи периоди ще ми е полезно.  Hug

# 226
Рейни, кажи точно кой зъб и отгоре или отдолу. Аз също мисля, че ще е добре да пробваш нещо от Дона Идън, но друго - техника за обезболяване на зъб. Случаят е малко по-различен от обичайно болящ зъб, но може да се опита.

Иначе - за тесане. Не вярвам да бъркаш в самата техника. Може би по-скоро имаш очаквания за някакво светкавично подобрение, което така и не става и това води до разочарование. Ако е така, то това само по себе си създава ситуция за тесане.

# 227
  • София
Мая, много благодаря и на теб за помощта.   bouquet Hug

Зъбът е шести, долен /вдясно, ако и това е от значение/. Ще се постарая да намеря тази техника за обезболяване на зъб.

Иначе за ТЕСането - не бързам, наясно съм, че хубавите работи стават бавно, но допускам, че като новак някъде греша. Чудя се дали ситуацията трябва да се разглежда като хроничен проблем /и съответно да започна Предизвикателството/ или да си ТЕСам както досега. Също и дали емоциите имат общо или както е казала и krem-karamel - нямат. Дали трябва да възпримам случилото се като следствие от някакво мое действие или не?

Разочарованието и съмнението, че ще успея да се справя също ги ТЕСам.  Grinning

# 228
записвам се да ви следя, дано приемате нови попълнения Hug

# 229
Рейни, сега не мога да ти обясня техниката за обезболяване, защото заминавам. Само погледнах, че меридианът, който отговаря на този зъб е тройният нагревател.
За тесане - виж в тази тема - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=966 последното мнение от Иван. Съветвам те да направиш това, което той предлага там.

# 230
Cхема на зъбите (на руски) - от книгата на Дона Идън "Енергийна медицина":

Горна челюст/Долна челюст

Техниката - от схемата виждаш проблемния зъб с кой енергиен меридиан е свързан, и след това стимулираш точките, свързани с меридиана, започвайки от точката на зъба.

Нещо споделено - в началото на април стоматоложката ми откри кариес на преден зъб.
Беше права, защото и аз го виждах на огледалото, че беше потъмнял отстрани.
Но не се уплаших този път, още същия ден започнах да потупвам венеца над зъба за да стимулирам точката - без да си бъркам в устата, разбира се...
Сега пак гледам с огледалото и ... не виждам никакво потъмняване - което би следвало да значи, че кариесът се е самоизлекувал и зъбът се е самовъзстановил. Дано да е така, но за да съм сигурна, с удоволствие ще запиша час при нея за да го потвърди Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 22:56 от krem-karamel

# 231
Техниката за емоционална свобода (ТЕС) е инструмент, който най-често се използва за самопомощ.

Техниката е:
•   напълно безопасна
•   изключително мощна
•   удивително проста

Кратко описание на ТЕС
Най-общо техниката се състои в това човек да си потупва някои акупунктурни точки, докато говори или мисли за даден проблем. От това проблемът се изчиства. Има и друго, което лесно се научава при подробно запознаване с ТЕС.
В една разновидност на ТЕС се потупват точките и се изговарят или мислят позитивни фрази.

Приложения на ТЕС

От името Техника за емоционална свобода става ясно, че с техниката се работи върху емоционални проблеми. Така е, но не само.
ТЕС намира приложение при справяне с всякакви ситуации и проблеми:

•   нежелани емоции
•   физически неразположения
•   зависимости
•   болки
•   бърза помощ
•   междуличностни конфликти
•   сценична треска
•   предстоящи важни събития
•   интеграция в общество
•   личностно развитие
•   ниско самочувствие
•   дислексия
и всеки друг личен проблем, за който някой би се сетил

Когато няма проблем
ТЕС намира приложение и при:
•   утвърждаване на желано качество
•   подобряване на спортни постижения
•   увеличаване на желани емоции
•   профилактично изчистване
•   постигане на желание

Някой опитвал ли е? Има ли полза от ТЕС?

# 232
  • София
Мая, благодаря ти!  Hug Не се притеснявай, че нямаш време, свалих си книгата на Дона Идън и се надявам съвсем скоро да я започна, че принтерът ми се счупи и е на поправка.
Благодаря и за линка, този пост на Иван е сравнително нов и не го бях чела, а ще ми е от полза.   bouquet

Крем-карамелче, много благодаря, че продължаваш да помагаш!  Hug  Започнах да правя темпоралното потупване.  Simple Smile Сега ще пробвам и това. Само едно нещо не ми стана ясно, но може би защото още не съм прочела книгата на Дона Идън:

Цитат
Техниката - от схемата виждаш проблемния зъб с кой енергиен меридиан е свързан, и след това стимулираш точките, свързани с меридиана, започвайки от точката на зъба.

На шести долен зъб отговаря меридианът Троен нагревател, който започва от върха на безименния пръст, минава по външната част на ръката, през рамото, по врата, зад ухото и свършва на края на веждата. В този случай не мога да разбера коя е точката на зъба, която трябва да стимулирам, а също и само началната и крайната точка на меридиана ли се потупват или по цялата му дължина има точки. Въпросът ми идва от там, че зимата ходих на иглотерапия заради парезата на езика и терапевтката ми слагаше иглите горе-долу точно по протежение на Тройния нагревател - на слепоочието, под ухото, по протежение на ръката от лакътя надолу и по горната част на дланта.

# 233
  • на брега на морето
Рейни, опитай да не потупваш точките под носа и на брадичката. От около седмица ми активират зъбобол. Като не ги закачам не ме боли.

# 234
  • София
Благодаря, Коте  Hug   bouquet  Ще взема да ги пропускам.

Общо взето следвам всички съвети, които получих от вас, с надеждата все от някой храст да изскочи заек.  Laughing

# 235
  • на брега на морето
Вслушвай се в емоциите и мислите, които ти преминават по време на ТЕС. Иван успя да ме научи да слушам Grinning

# 236
  • София
Вслушвай се в емоциите и мислите, които ти преминават по време на ТЕС. Иван успя да ме научи да слушам Grinning

Hug Наистина се опитвам.

# 237

Рейни, опитай да не потупваш точките под носа и на брадичката. От около седмица ми активират зъбобол. Като не ги закачам не ме боли.

Това е напълно нормално – ако болката се дължи на раничка, възпаление и т.н. - след въздействието върху точката да те заболи още повече.

Преди около два месеца получих анална фисура и опитах да въздействам на точките на дебелото черво (те не са включени в ТЕС) - и болката взе, че се усили. Намират се върху ноздрите – доста далеч от болното място.
Раничката ми мина от Темпоралното потупване. Слава богу, вече не ме притеснява.
С ТЕС не съм се и опитвала – не виждах смисъл, ако трябва да съм честна... Embarassed

Крем-карамелче, много благодаря, че продължаваш да помагаш! Hug Започнах да правя темпоралното потупване Simple Smile Сега ще пробвам и това. Само едно нещо не ми стана ясно, но може би защото още не съм прочела книгата на Дона Идън:

На всеки зъб съответства една акупресурна точка, която се намира в основата на зъба (корена).
Работи се предимно с нея. Въздействието е съвсем елементарно. Ако ти причинява болка, недей.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 14:14 от krem-karamel

# 238
  • София
На всеки зъб съответства една акупресурна точка, която се намира в основата на зъба (корена).
Работи се предимно с нея. Въздействието е съвсем елементарно. Ако ти причинява болка, недей.

Hug   bouquet
Аааа, това ли било. А аз ходих, рових в Ютюб, умувах.  Laughing И като не измислих нищо, просто започнах да потупвам в основата на зъба, точно както си обяснила в предния си пост че си го правила за своя зъб.

# 239
здравейте, много интересна тема, теория...
 с една дума - запис
 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт