Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 292
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, имам нужда от спешен съвет!

Дъщеря ми си изкълчи днес глезена на десния крак. Преди два месеца същия глезен й беше гипсиран заради много силно изкълчване. Тичала с брат си следобеда, стъпила накриво и я позаболяло. После отишла на тренировка по Айкидо, там се разгряла, играла и не я боляло. Но след тренировката глезенчето се поду и я боли като стъпва.
Много я е страх да не я гипсират пак, плаче, страх я е да не си провали лятото и тренировките.
Правих й Прокси около половин час и усетих нужда да спра. След малко ще продължа.

Какво още да направя, кои точки да масажирам, как да й помогна освен Просито?

# 241
  • Пловдив
Облаче, на изкълчено се слага лед и студени компреси, по много.
Защо не й тупаш директно точките?

# 242
  bouquet Защото съм свикнала да й правя Прокси, по-лесно ми е.

# 243
Техниката - от схемата виждаш проблемния зъб с кой енергиен меридиан е свързан, и след това стимулираш точките, свързани с меридиана, започвайки от точката на зъба.
И след това седираш (тоест успокояваш), а не стимулираш точките, свързани с меридиана.

Рейни, хубаво, че ще четеш книгата. В началото са описани всички меридиани. След това са дадени стимулиращите и седиращите точки за всеки меридиан. А в края на книгата е главата за болката - там е техниката за обезболяване на зъб.

Карамелке, това за точката в основата на зъба не съм го чела в Дона Идън. От къде е?

Съншайн, само първия постинг ли прочете?

Хеййй, заповядай Simple Smile

Облаче, когато са й слагали гипс тесали ли сте? Ако от тогава има нещо неизчистено, то може пак да се проявява.
Дъщеря ти не може ли да теса сама? Каква е нагласата й относно ТЕС?

# 244
зимата ходих на иглотерапия заради парезата на езика и терапевтката ми слагаше иглите горе-долу точно по протежение на Тройния нагревател - на слепоочието, под ухото, по протежение на ръката от лакътя надолу и по горната част на дланта.
А помниш ли тогава да е имало промяна в болката на зъба?
Питам от чисто любопитство  Wink

Виждам, че си пуснала тема във форума на Иван - мисля, че това е много добре.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 23:01 от Мая+Д=К&Я&Л

# 245
  • София
Техниката - от схемата виждаш проблемния зъб с кой енергиен меридиан е свързан, и след това стимулираш точките, свързани с меридиана, започвайки от точката на зъба.
И след това седираш (тоест успокояваш), а не стимулираш точките, свързани с меридиана.

Рейни, хубаво, че ще четеш книгата. В началото са описани всички меридиани. След това са дадени стимулиращите и седиращите точки за всеки меридиан. А в края на книгата е главата за болката - там е техниката за обезболяване на зъб.

МаяHug   bouquet

Тъкмо привърших първата част на книгата. Още ми е малко омотано и ще трябва да препрочета някои неща по няколко пъти, за да съм сигурна, че съм разбрала всичко както трябва и че ще го правя правилно. Лошото е, че точно на мястото, където се описват меридианите, се е получило някакво припокриване на текста с картинките и ще трябва да ги търся на друго място.
Засега само ТЕСам, а в промеждутъка потупвам точката в основата на зъба, както ме е посъветвала krem-karamel.
Не зная дали е от това, но снощи ме заболя още един зъб. Досега никога през живота си не съм имала зъбобол или каквито и да било проблеми със зъбите. Дано това да е прословутото преместване на болката, въпреки че основния виновник за драмата също си ме боли.  Laughing

# 246
  • София
А помниш ли тогава да е имало промяна в болката на зъба?
Питам от чисто любопитство  Wink

Виждам, че си пуснала тема във форума на Иван - мисля, че това е много добре.

Не, не се повлия, за съжаление, въпреки че много се надявах. То и парестезията не се оправи напълно, но смятам, че се получи така, защото бях закъсняла с терапията. Отидох при терапевтката 3 месеца след появата на проблема, защото стоматолога ме мота месец и нещо, като ме лъжеше, че нищо ми няма. После изгубих още време в ходене по невролози /които масово не бяха чували за този проблем/, докато не ми казаха за иглотерапията.
В крайна сметка резултатът, макар и не оптимален, е напълно задоволителен за мен - спря адската болка, езикът вече не е твърд, артикулацията ми си е както преди /в началото завалвах думите/, а и започнах отново да усещам вкус /най-характерното за парестезията е абсолютната загуба на вкус/ - е не на всички храни, но на повечето.

И като заговорих за парестезията, ще си позволя да те питам - като си излекувам зъба, смятам да започна да работя за нея и се чудех Предизвикателството ли ще е по-подходящо в случая? Травмата пак е причинена отвън, а има и диагноза....

Да, пуснах. Една страшно мила и отзивчива съфорумка / Hug Heart Eyes/ ме посъветва и не съжалявам, че го направих. Макар в началото да имах малко резерви.  Grinning

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 14:55 от Reiny

# 247
Reiny, aз те предупредих, че може да те заболи повече. Съжалявам, че се е получило така. Въздействието върху точките провежда енергия през меридианите, и въобще през тялото... В резултат, понякога могат да се събудят стари болки и въобще такива, за които не си подозирала.
Някога един точков (само)масаж, често ми изкарваше скрито главоболие. То обаче не е страшно Wink

Карамелке, това за точката в основата на зъба не съм го чела в Дона Идън. От къде е?
От руски източници Peace

# 248
  • София
Карамелче, няма никакъв проблем.  Hug Аз си бях психически подготвена за това. Просто го споделям като някакво движение /независимо напред или назад/ по проблема ми.
Отначало се стреснах, защото не съм мислила, че точно зъб ще ме заболи, по-скоро си мислех, че ще е я глава, я крак, я корем ....  Laughing
Сега не съм притеснена - щом това е пътят, ще го извървя.

# 249
И като заговорих за парестезията, ще си позволя да те питам - като си излекувам зъба, смятам да започна да работя за нея и се чудех Предизвикателството ли ще е по-подходящо в случая? Травмата пак е причинена отвън, а има и диагноза....
Айде приключи със зъба и тогава да мислим за парестезията  Peace

# 250
  bouquet Мая, дъщеря ми (също се казва Мая  Hug) не иска сама да си прави ТЕС. Иска аз да го правя вместо нея, защото вижда, че има ефект, но пък явно не й се занимава.. Но ако я мотивирам да направим Предизвикателствата заедно, и тя да участва, може да се съгласи. Често я боли корема и има непоносимост към лактозата.

Кракът й е добре, вече ходи на тренировка.  Hug

# 251
Здравейте , нова съм във темата , а и във ТЕС- ането.  Правя ето това http://www.youtube.com/watch?v=VwsFEv_xD5I , като си признавам , че нямам никаква предварителна подготовка - не съм чела никаква литература . "резултатите са следните - първите няколко дни ми ставаше лошо , чак съм викала майка си да гледа детето , а сега и цистит , който вече отминава. Питах в друга тема - на мнение са , че това са последици от ТЕС- ането , вие какво ще кажете като по- тесни специалисти  ? Каква литература е хубаво да прочета  ?
 Благодаря предварително за тоговорите !

# 252
  • на брега на морето
Много харесвам това клипче. Не помня откъде си извадих субтитрите и ги принтирах. Чета си ги често и ту се разплаквам, ту ми се струва, че ще литна от възторг Grinning
Чети форума на Иван, купи си книжката му. Но като четеш мненията ще видиш много детайли. На изскочили болежки след ТЕС не се притеснявам, а дори се радвам (не бурно), защото това означава разбутване на застояли енергии. Аз, когато нещо ме заболи физически, винаги благодаря на проблема/болката, защото ми показва, че в тялото ми протича енергия. И винаги ми минава. Бях го споменала в Емоции и здраве; казаха ми, че имам много нестандартен начин за справяне. За моя радост при мен работи добре и съм доволна.
Може да направиш и нещо друго (мислех, че е мое откритие, ама не) - потупвай  точките и си разказвай това, което изпитваш - без НФ. Това го прилагай, когато си объркана и не можеш да си съставиш Декларация и НФ. След като ти отпусне се заемай с класическия ТЕС.

# 253
  • София
Айде приключи със зъба и тогава да мислим за парестезията  Peace

Слушам и изпълнявам. Laughing  smile3519

# 254
Много харесвам това клипче. Не помня откъде си извадих субтитрите и ги принтирах. Чета си ги често и ту се разплаквам, ту ми се струва, че ще литна от възторг Grinning
Чети форума на Иван, купи си книжката му. Но като четеш мненията ще видиш много детайли. На изскочили болежки след ТЕС не се притеснявам, а дори се радвам (не бурно), защото това означава разбутване на застояли енергии. Аз, когато нещо ме заболи физически, винаги благодаря на проблема/болката, защото ми показва, че в тялото ми протича енергия. И винаги ми минава. Бях го споменала в Емоции и здраве; казаха ми, че имам много нестандартен начин за справяне. За моя радост при мен работи добре и съм доволна.
Може да направиш и нещо друго (мислех, че е мое откритие, ама не) - потупвай  точките и си разказвай това, което изпитваш - без НФ. Това го прилагай, когато си объркана и не можеш да си съставиш Декларация и НФ. След като ти отпусне се заемай с класическия ТЕС.
Прости ми за невежеството , но какво е НФ ?
Можи ли линк към форумът на Иван ?
 Данке !!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт