Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 294
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • на брега на морето
НФ - напомняща фраза
ТКФ - Техника на краткия филм
ТИ - Техника на избора

http://www.emozdrave.info/forum/

# 256
  • ул. "Мечтание"
  bouquet Мая, дъщеря ми (също се казва Мая  Hug) не иска сама да си прави ТЕС. Иска аз да го правя вместо нея, защото вижда, че има ефект, но пък явно не й се занимава.. Но ако я мотивирам да направим Предизвикателствата заедно, и тя да участва, може да се съгласи. Често я боли корема и има непоносимост към лактозата.

Кракът й е добре, вече ходи на тренировка.  Hug

Може да я тесаш за това, че отказва сама да се занимава.  Wink Мисля, че ще е ползотворно и за двете ви!  Peace

# 257
Клемче, зная за подобни случаи на влошаване след ТЕС (не от този клип, но няма значение). Би ли разказала защо започна да правиш този клип?
Без да си ми отговорила ще предположа, че отношението ти към парите и благополучието е наслоено с много нежелани вярвания, които са започнали толкова да те притискат и да ти пречат, че си започнала да правиш този клип. Но по някаква неведома причина на несъзнателно ниво се съпротивляваш срещу промяната и резултатът е това влошаване.
Ще изчакам да отговориш преди да продължа да коментирам.

Облаче, я кажи как виждаш отношенията си с дъщеря ти като цяло. Доволна ли си от начина, по който се разбирате, по който я отглеждаш и възпитаваш?

# 258
Котьо Тръмп , благодаря ти !!!

Мая+Д=К&Я&Л , в нашето детство сме получили едно такова ....странно възпитание. Аз бях в осми клас когато падна режима и дотогава сме учени , че да имаш пари е капиталистическо , а това е лошо . Учени сме във духът на самокритика от "перестройката", което само по себе си води до ниско самочувствие - не заслужаваме нищо от това което ни се дава като заплащане , внимание , та дори и лябов .  От друга страна след майчинството съм вече безработна и тази мизерия ме смазва - никога не съм живяла с 5 лв на ден и и да мисля , да не се разболее детето ми , защото без пари за къде , за лекарства ли за прегледи ли , .......Преди се гримирах , а сега нямам пари и за боя за коса - заприличала съм на баба си. Искам да се измъкна от това безпаричие , но нищо не ми помага . Повечето работодатели като чуят за дете направо ти отказват работа , а и в тази криза неможе да се мисли за нищо свое . Имам чувството че ще се сетя за някаква дейност , която ще е доходна , но от друго се надига и ми прошепва - не заслужаваш ....за другите има изобилие , но за теб - не!
 Помогнете ми да се отърва от този капан - насочете ме  Praynig

# 259
  • на брега на морето
...но от друго се надига и ми прошепва - не заслужаваш ....за другите има изобилие , но за теб - не!

Леле мале ooooh! Защо за другите да има, а за теб - не?

Аз бих ползвала Техниката на избора.
Въпреки, че смятам, че не заслужавам изобилие от..., аз избирам да се освободя от тази отровна за мен нагласа и да повярвам в собствените неограничени възможности.
1 кръг - негативно твърдение
2 кръг - редуване на негативно и позитивно
3 кръг - позитивно и дори може да направиш допълнителни 2-3 кръга само с позитивни твърдения. От клипчето, което си гледала, може да си извадиш няколко положителни (има и за пари) и да следиш как ти пасват на състоянието в момента. Ако по някакъв начин се спъваш да ги изричаш промени ги. Уверявам те, че в процеса на ТЕСане ще ги нагласиш така, както ти идват най-достоверно за изричане.

# 260
  • ул. "Мечтание"
Клемче, и аз си мисля, че техниката на избора може да ти се отрази добре. Също... разчупи представата си за това как се правят пари!  Wink Не е нужно да изнемогваш от работа за да печелиш добре. Продавай труда си, не времето си и току-виж си намерила своето местенце!  Hug  bouquet Като не искат да ти дадът мечтаната работа и заплата, дай си ги сама, създай си ги сама! Вземи си ги сама!  Hug Ти можеш! Това са просто пари, хартийки! С нищо не са по-различни от другите материални неща в тоя свят. Остави парите просто да дойдат по теб, не се опитвай да ги накараш да дойдат при теб по точно определен начин. Отпусни се! Опитай се да прецениш какво ти е отношението към парите, не позволявай да ти бъдат самоцел, а да се превърнат в средство, чрез което да постигнеш целите си. Вярвам, че можеш да се справиш със ситуацията! Вярвай, тесай и не се отказвай!!!  Hug Hug Hug

# 261
Клемче, това все едно аз съм го казала.  Cry В мен живее едно много силно усещане, че не заслужавам да задоволявам потребностите си, че трябва от всичко да пестя, да харча минималното.

Мая, много обичам и харесвам дъщеря ми, и едновременно с това не мога да приема някои нейни черти, тормозят ме много.  Confused Не я приемам изцяло. Тя може би усеща нужда повече да общуваме, а аз се дърпам, чувствам се обсебена в някои отношения...

Нощни очи, може да го направим. Ще видим тя дали ще иска.

Hug

# 262
Облаче, я виж какво те питам и какво ми отговаряш. Писменият диалог понякога е много муден и сега ни отнема повече време да се разберем. Не те питам какви са отношенията ви и дали се харесвате. Питам те дали ти си доволна от твоята роля във вашата връзка - отглеждането и възпитанието.

Клемче, искаш ли да продължиш с ТЕС? Аз смятам, че с ТЕС имаш много големи шансове да промениш събитията в твоя полза. Но до тук имаш само неприятен опит и затова искам първо да кажеш дали се захващаш по-сериозно.

# 263
Да, доволна съм. Но понякога се чувствам незаслужено натоварена, трудно ми е.
 Hug

# 264
# 265
Искам разбира се да се занимавам по- сериозно със ТЕС , а и какво ми остана . Безработна съм и искам да се занимавам с нещо полезно  Grinning Само че литературата е огромна по обем , а и незнам кое е важно и изначално .
 С

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 23:08 от klem4e

# 266
Да се опиташ да си намериш работа, каквато и да е ... Наблюденията ми показват, че никак не е добре да се заседяваш вкъщи

# 267
Само че литературата е огромна по обем , а и незнам кое е важно и изначално .
Прочети едно ръководство, в което се описва как се прави техниката. Има много такива из нета, както на български, така и на английски. Има и обучителни клипове. Прочети, погледай и започни конкретно по твоя проблем. Ако имаш въпроси, давай.

# 268
Само че литературата е огромна по обем , а и незнам кое е важно и изначално .
Прочети едно ръководство, в което се описва как се прави техниката. Има много такива из нета, както на български, така и на английски. Има и обучителни клипове. Прочети, погледай и започни конкретно по твоя проблем. Ако имаш въпроси, давай.

Благодаря   bouquet

# 269
Искам да започна да правя Предизвикателството заради проблемите ми с очите.
Имам малко смешен въпрос: може ли вечер да изпивам по чаша бира?  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт