Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 341
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Искам да започна да правя Предизвикателството заради проблемите ми с очите.
Имам малко смешен въпрос: може ли вечер да изпивам по чаша бира?  Crazy
Може. Никой по никакъв начин не гарантира, че Предизвикателството работи или не. Пробвай, по принцип трябва да стане. Ако не стане, според мен няма да е от бирата.

# 271
Благодаря ти, Мая!  Hug

# 272
Момичета, ще попитам и тук, защото тук се чувствам по-уютно.  Hug Вече писах във форума на Иван.
Нося очила да късогледство и астигматизъм. Лявото ми око е протеза. Искам да направя нещо хубаво за дясното, да виждам по-добре без очилата, най-добре да ги махна съвсем. Ако това стане, ще си направя очила със антирефлекс стъкла или леко тъмни, защото се харесвам повече с очила, отколкото без.  Sunglasses
Затова мислех да направя предизвикателството.
Сега ходя със старите си очила, исках първо да го направя и после , ако е имало ефект, да си поръчам нови. Но това май че е погрешно и е предпоставка за очаквания, нали?
И още нещо - четох темите за зрението във форума на Иван, но някак си не ми се иска да следвам предписанията там. Искам да си следвам моите усещания. Това добре ли е, или не?  Confused

# 273
  • ул. "Мечтание"

Идеално си е!  Peace
Предписанията там са ориентировъчни, ако не знаеш с какво да започнеш примерно.

Иначе за очилата да ти кажа моя личен опит. Сменяй очилата навреме. Ако очилата са силни, окото се измарзелявя. Аз например в момента нося очила с около диоптър и половина по-ниски от "перфектното" ми 20/20 зрение и са без цилиндъра за астегматизъм. Така очилата ми идват леко слаби и помагат на окото да не мързелува.
Хубаво е колкото се може по-често да си без очила. Аз например нося моите само пред компютъра и когато шофирам. Резултата е, че сега вече нося очила без цилиндър.  Grinning

Не можем да кажем предварително как ще се развият нещата. Но е хубаво да имаш предвид, че диоптрите ти могат да станат "скрити". Тоест, ти да си имаш диоптри, но реално да виждаш идеално без очила. Не разчитай на прегледите, а как виждаш, това е важното, а не колко ти вади като диоптри компютъра примерно. Очите ще се излекуват по най-лесния за тях начин, който не винаги е очаквания от нас.

Успех!   bouquet

# 274
Сега ходя със старите си очила, исках първо да го направя и после , ако е имало ефект, да си поръчам нови. Но това май че е погрешно и е предпоставка за очаквания, нали?
Не само това е предпоставка за очакване. Това също:
да виждам по-добре без очилата, най-добре да ги махна съвсем. Ако това стане, ще си направя очила със антирефлекс стъкла или леко тъмни, защото се харесвам повече с очила, отколкото без.  Sunglasses

На мен ми се струва, че преди Предизвикателството имаш нужда да подготвиш почвата. Имам чувството, че си заравяш главата в пясъка и не искаш да погледнеш проблема. Казваш си "Един месец Предизвикателството и край" - все едно че това е хапче, което ще изпиеш и то ще свърши работата вместо теб.
Ако е така, направи първо ей това упражнение - виж постинга на Иван в тази тема - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=966

# 275
  • ул. "Мечтание"
Ако е така, направи първо ей това упражнение - виж постинга на Иван в тази тема - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=966

Това е чудесно! Благодаря, Майче!  Hug

# 276
Благодаря ви, момичета.  Hug Hug Ще пиша какво се случва. Ще се възползвам от всичките ви съвети.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 10:43 от Анонимен

# 277
Привет, задавам ви един много смешен въпрос , ако не ми отговорите ще ви разбера !
 По време на потупването на точките и ме сърби носът отвън - нормално ли е ?
 Наскоро ме боля много ухото , не се храних и дори избягвах да говоря , не ми помогнаха капките и мазилата за уши и се сетих да ТЕС- ам ама със свои думички , даже и синът ми ми пречеше по време на целият процес , но въпреки това ми мина болката , което направо ме шашна  Shocked

# 278
  • ул. "Мечтание"
Само ти можеш да кажеш дали е нормално или не. Simple Smile Би могла да тесаш сърбежа. Simple Smile

Радвам се, че си се справила с болката в ухото чрез тес. Peace

# 279
Само ти можеш да кажеш дали е нормално или не. Simple Smile Би могла да тесаш сърбежа. Simple Smile

Радвам се, че си се справила с болката в ухото чрез тес. Peace

Сърби ме точно когато потупвам по точките.

А за ухото след ТЕС- ането  се помолих и на Ангелите .

# 280
Аз мисля, че това сърбене е нормално. Имала съм подобни усещания. Предполагам, че не те притеснява, нали?

# 281
Аз мисля, че това сърбене е нормално. Имала съм подобни усещания. Предполагам, че не те притеснява, нали?
Не ме притеснява , даже ми е приятно просто исках да сверя часовникът дали съм направ път със усещанията .

# 282
  • varna
Здравейте, записвам се и се връщам да чета Peace

# 283
Здравейте,
интересувам се от ТЕС вече почти една година, но за съжаление нямам големи успехи (много съм непоследователна и не съм упорита). Моят мъж пробва покрай мен и имаше по-голям успех с алергии.  Сега обаче съм изправена към малко по-сериозен проблем и трябва да си наложа да съм по-сериозна. Бременна съм в началото на 7-ми месец, от горе-долу 4 месеца ми се изолират различни бактерии от урината в голямо количество, пих 2 антибиотика, но резултата е или същата или нова бактерия, като две от тях са много странни болнични, т.е. може да се зарази човек, който има тежко заболяване и лежи в болница. Вече се консултирах с няколко специалиста, микробиолог, АГ, уролог, нефролог. Нефроложката дори ми каза, че имам инфекция на единия бъбрек, уролога отрече. Общо взето се поотчаях и загубих за пореден път доверие в традиционната медицина. Никой не ми даде отговор на въпроса как ще лекувам бактерия с антибиотик, след като ако на следващия ден си пусна ново изследване може да покаже съвсем друга бактерия с друга антибиограма, т.е. как въобще ще лекувам нещо което изчезва и се появява внезапно.
Във връзка с тези бактерии си размишлявах наскоро как големия ми син изпи вече доста антибиотици, че направихме доста грешки с него, но вече знаем доста неща, примерно в какви ситуации се налага, при кои лекари да ходим и т.н. И че за второто бебе ще се опитаме да ги избегнем колкото се може повече време. Но с горчивина си помислих, че всъщност се получава така че започнах да ги пия още докато ми е в корема Sad.
Затова едната декларация, която искам да използвам е свързана с моето отношение към антибиотиците:

Въпреки, че ме е страх (изпитвам омраза) от антибиотиците и тяхното действие върху организма, аз напълно и безрезервно приемам себе си.

Въпреки, че имам бактерии в големи количества в урината, аз напълно и безрезервно приемам себе си и избирам да се освободя от бактериите сега.

Ще съм ви много благодарна за всеки съвет по отношение на проблема ми и декларациите.   bouquet

# 284
  • ул. "Мечтание"
Здравей, gingerina!
Съчувствам за това, което преживяваш в момента. Чудесно е, че търсиш начини да се справиш със ситуацията.

Препоръчвам ти да тесаш следните неща (ще ги маркирам направо в твоя текст):

Здравейте,
интересувам се от ТЕС вече почти една година, но за съжаление нямам големи успехи (много съм непоследователна и не съм упорита) (добре е да тесаш първо това, както и това, че мъжа ти има по-големи успехи от теб). Моят мъж пробва покрай мен и имаше по-голям успех с алергии.  Сега обаче съм изправена към малко по-сериозен проблем и трябва да си наложа да съм по-сериозна. (тесай това, че си мислиш, че проблема е сериозен, тежък, неразрешим) Бременна съм в началото на 7-ми месец, от горе-долу 4 месеца ми се изолират различни бактерии от урината в голямо количество, пих 2 антибиотика, но резултата е или същата или нова бактерия, като две от тях са много странни болнични, т.е. може да се зарази човек, който има тежко заболяване и лежи в болница. Вече се консултирах с няколко специалиста, микробиолог, АГ, уролог, нефролог. Нефроложката дори ми каза, че имам инфекция на единия бъбрек, уролога отрече. Общо взето се поотчаях и загубих за пореден път доверие в традиционната медицина. Никой не ми даде отговор на въпроса как ще лекувам бактерия с антибиотик, след като ако на следващия ден си пусна ново изследване може да покаже съвсем друга бактерия с друга антибиограма, т.е. как въобще ще лекувам нещо което изчезва и се появява внезапно. (това мисля има връзка с това, че си мислиш, че ситуацията е непреодолима)
Във връзка с тези бактерии си размишлявах наскоро как големия ми син изпи вече доста антибиотици, че направихме доста грешки с него, но вече знаем доста неща, примерно в какви ситуации се налага, при кои лекари да ходим и т.н. И че за второто бебе ще се опитаме да ги избегнем колкото се може повече време. Но с горчивина си помислих, че всъщност се получава така че започнах да ги пия още докато ми е в корема Sad.

Относно последния параграф подчертан от мен... Дали е възможно да изпитваш вина спрямо по-голямото си дете? Дали е възможно да правиш самоизпълняващи се пророчества спрямо бременността си и второто си дете? Ще се опитам да бъда по-ясна какво имам предвид. Помисли си дали е възможно, ако изпитваш някаква вина и разочорование от начина, по който си гледала първото си дете и неволно да го проектираш отново над второто - дали защото не искаш да ги делиш, дали защото смяташ, че не е честно спрямо първото дете, дали по друга причина...

Иначе добре си се насочила към двете декларации. Опитай с тях освен другото, но и бъди гъвкава, сменяй ги по усет. Не е нужно да се придържаш докрай към тях!

Може би също така е полезно да се запиташ сама себе си (или дори лекарите) - какво ще стане, ако не лекувам въпросната инфекция?  Какви биха били последствията за мен и детето? И евентуално да ги тесаш.

Според ГНМ проблеми свързани с пикочните пътища и пикочния канал са териториален конфликт:

Цитат
неспособност да си маркираш територията (свързани с бъбречното легенче,
пикочния мехур, уретера и уретрата).

Цитат
Всички органи и тъкани, произлизащи от ектодермата по време на активната фаза на конфликта показват тъканна загуба (улцерация, язва). С разрешаването на конфликта процесът на улцерация незабавно спира.
През лечебната фаза, тъканната загуба, която е имала определена биологична цел по време на
активната фаза, се запълва и възстановява чрез клетъчна пролиферация (въпросът дали това
се подпомага от вируси е спорен).
Естественият процес на излекуване обикновено е съпроводен от подуване (оток), възпаление,
висока температура и болка. Бактериите (ако са налични) подпомагат образуването на тъканен
белег, което се изразява със симптоми на „бактериална инфекция”, например на пикочния мехур.

Питай смело, ако ти изникнат въпроси. Споделяй смело, ако имаш нужда и желание! Simple Smile
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт