Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 374
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Искам да ви питам защо е необходимо да се изчистят собствените емоции преди да се прави прокси?
Аз не винаги успявам да ги сваля, защото обикновено ми се налага да правя прокси, когато детето е болно и съм в тотална паника.

И втори въпрос- коя е тази техника на избора? Нещо не се сещам.

# 286
Искам да ви питам защо е необходимо да се изчистят собствените емоции преди да се прави прокси?
Аз не винаги успявам да ги сваля, защото обикновено ми се налага да правя прокси, когато детето е болно и съм в тотална паника.

И втори въпрос- коя е тази техника на избора? Нещо не се сещам.
А работи ли проксито, когато не си доичистила себе си?

Техника на избора - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=121

# 287
Не знам. Не мога да преценя. Например днес беше навън и се върнаха с баба й на пожар. Много я болеше корема. Започнах да тесам себе си, че ужасно ме е страх да не е нещо сериозно и да не започне пак да я боли често. Но аз това колкото и да го тесам, няма премахване, защото съвсем скоро идва нов епизод и страхът ми е постоянен, просто понякога затихва. Ако реша да го тесам докрай, когато е болна, сигурно ще ми трябват 1-2 часа, с които не разполагам.
После й направих прокси, но не мога да кажа дали болката е преминала заради тес или просто е преминала от само себе си.
Наистина ли проксито не работи, когато човек не се изчисти? Аз мислех, че трябва чистене, за да не бъркаш твоите емоции с тези, които евентуално са на другия човек.

# 288
  • на брега на морето
По време на потупването на точките и ме сърби носът отвън - нормално ли е ?

В началото и при мен се появяваше неизменно този сърбеж Grinning Вече го няма.
Аз го тълкувам така: раздвижване на енергиите, което ме радва, защото ми се появява усещане.
Норбеков дава друго тълкувание: средство на подсъзнанието да отвлече вниманието и да те върне обратно в състоянието му, с което е свикнало и което то смята, че е добро за теб. С една дума -   съпротива срещу промяната.

# 289
  • ул. "Мечтание"
Норбеков дава друго тълкувание: средство на подсъзнанието да отвлече вниманието и да те върне обратно в състоянието му, с което е свикнало и което то смята, че е добро за теб. С една дума -   съпротива срещу промяната.

При мен специално е това. Но е възможно да е различно при различните хора.
Но пак го отчитам като добър знак де, има раздвижване и това е добре. Ако има съпротива, значи има срещу какво (а преди е нямало срещу какво да има съпротива).

# 290
Нощни очи, много ти благодаря за изчерпателния отговор.

Дали е възможно да изпитваш вина спрямо по-голямото си дете? Дали е възможно да правиш самоизпълняващи се пророчества спрямо бременността си и второто си дете? Ще се опитам да бъда по-ясна какво имам предвид. Помисли си дали е възможно, ако изпитваш някаква вина и разочорование от начина, по който си гледала първото си дете и неволно да го проектираш отново над второто - дали защото не искаш да ги делиш, дали защото смяташ, че не е честно спрямо първото дете, дали по друга причина...

Има много тука според мен и много добре ме насочи. Изпитвам може би вина и към двете деца, това което казваш спрямо първото, че се уча на него, а с второто че може би ще страда по-малко от наши грешки (което разбира се не е сигурно че ще е така  Mr. Green). Но от друга страна по-съзнателно изпитвам вина към второто, че няма да мога да му дам толкова много внимание колкото  има първото, дори сега когато е в корема, много по-малко мисля за него, рядко говоря на него, а мислите ми все са към първото.

Може би също така е полезно да се запиташ сама себе си (или дори лекарите) - какво ще стане, ако не лекувам въпросната инфекция?  Какви биха били последствията за мен и детето? И евентуално да ги тесаш.
Според АГ би се предизвикало преждевременно раждане, според останалите лекари такава опасност няма ,но не ми и дадоха конретна опасност ако не се лекувам. Само че трябва да се лекувам.

И един може би глупав въпрос. Има ли значение , че когато потупвам точките, ми се получава обикновено така че половината са от едната страна на тялото, а другите от другата. Т.е. на лицето да кажем ако са от дясната и ги потупвам с дясна ръка, на тялото вече потупвам от лявата.
Ще тесам това, че все си мисля, че правя нещо грешно с ТЕС.
Благодаря много   bouquet

# 291
  • на брега на морето
С ТЕС не може да се греши. Отначало толкова се стараех, че направо прегрявах FlutterПотупването ти е добре, и аз го правя така, т.е. както ми е удобно.

# 292
  • ул. "Мечтание"
gingerina, екстра си се справяш!  Peace
Тесай нещата, за които си писала.

# 293
Солей, аз мисля, че проскито може да работи, дори и да не си се изчистила напълно - но бих прибегнала до това само в спешни ситуации.
Иначе какво ти пречи да отделиш 1-2 часа, колкото казваш, че ти се струва, че ще ти е необходимо да се изчистиш? Бих казала даже, че 1-2 часа нищо не са.
От това, което описваш, излиза, че е по-важно да оправиш проблемите на детето, отколкото твоите. Но имай предвид, че твоите проблеми са проблеми на детето. Тоест - когато изчистиш нещо у себе си, това неминуемо се отразява на детето, дори и в момента да не го усещаш. Вие сте скачени съдове. Най-добрият начин да й повлияеш е да работиш предимно върху себе си. А прокси да правиш само в наложителни ситуации.

# 294
Да, се похваля, след 5 месеца изследвания и всякакви масови различни бактерии, последното показа "Без развитие на бактерии". Не мога да повярвам все още. Макар, че сама видях, че урината този път беше бистра, а предните пъти мътна.

За съжаление, два дни преди да пусна пробата взех и хомеопатични лекарства, т.е. 5 гранулки от едно единия ден, на другия ден от едно друго. Така, че не мога да кажа твърдо ТЕС ми помогна, но аз предимно го отдавам на него. Правих си и една визуализация, докато пиех вода, представях си как водата минава през бъбреците и пътищата надолу и изчиства всичко Simple Smile.

# 295
  • ул. "Мечтание"
Не е важно какво е помогнало, важен е крайния резултат.
Продължавай да се тесаш, няма да навреди! Simple Smile

Хомеопатичните препарати кой ти ги изписа? Такъв прием е необичаен за хомеопатично лечение.

# 296
  • на брега на морето
... представях си как водата минава през бъбреците и пътищата надолу и изчиства всичко Simple Smile.

Представяй си как водата преминава през чисти и здрави бъбреци и пътища.

Ако визуализираш и/или утвърждаваш без ТЕС, не използвай изречения и картини в които е включен проблема или думата НЕ, както и лекувам, раничка и т.н. в твоя случай.
Нали обясних горе за розовия слон.

Ако не прилагаш ТЕС, едновременно с визуализациите и утвържденията или вътрешния диалог - визуализирай и утвърждавай само здраве, т.е здраво тяло с всички негови части.
Никакви ранички. Просто спри да я споменаваш и мислиш за тази раничка когато не прилагаш ТЕС.
Всеки път когато мислиш раничка без ТЕС ти я утвърждаваш. Дори да я виждаш как се лекува, тя е там за да бъде излекувана.
Ако я няма във визуализациите ти, няма да има и какво да се лекува.
Много е важно да разбереш тази разлика.

http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=239&start=0

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 12:22 от Котьо Тръмп

# 297
От скоро започнах да ТЕСам... Ето това обаче ми е много трудно...

Досега съм правила утвърждения в сегашно време и съм визуализирала нещата, които искам и това противоречие ме обърква...

# 298
  • на брега на морето
Не разбрах кое те обърква.

# 299
Не разбрах кое те обърква.

Давам пример:

За да накараш подсъзнанието да работи за теб казваш: "Аз съм здрава, мен нищо не ме боли."

А при ТЕС, ако съм разбрала правилно думите са "Боли ме главата."

Това ме обърква... Коригирайте ме, ако някъде греша, все пак съм новобранец в това Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт