Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 287
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Ох, трудна работа е това. Не виждам резултат, обезверявам се и зарязвам. После си казвам - хайде да опитам с нещо друго и пак така.  Cry

# 526
  • ул. "Мечтание"
Не виждам резултат, обезверявам се и зарязвам. После си казвам - хайде да опитам с нещо друго и пак така.  Cry

Чудесни теми за тесане!  Grinning

Например:

Въпреки, че не виждам резултат, обезверявам се и се отказвам, аз...
Въпреки, че съм непостоянна, аз...
Въпреки, че прескачам от метод на метод, аз...

# 527
  • на брега на морето
Момичета, освободете се от мислите за грешки. Отпуснете се, казвайте каквото ви дойде на ума. Така ще свалите напрежението дали изпълнявате ТЕХНИЧЕСКИ правилно ТЕС-ането. Само се потупвайте и говорете. Ще видите, че това, което ви се изплъзва ще изплува.

Бланка, заинати се и не опитвай с различни неща. Захвани с едно и дръж него. Обърни го на игра - кой кого. Вероятно подсъзнанието ти не иска да го разбутваш  и дава отпор.

# 528
А, много ви благодаря, момичета, че ми обърнахте внимание.  Hug Аз само така си го споделих, защото малко ме е яд на мен си, че точно "скачам", много си права Нощни очи. Искаше ми се да усетя нещо... каквото и да било, мъничко, като знак, че нещо въобще правя... Така само ми става смешно за самата мен и се приемам несериозно.
Ще ТЕС-на днес първо за моята несериозност.  Peace

# 529
  • ул. "Мечтание"
Момичета, освободете се от мислите за грешки. Отпуснете се, казвайте каквото ви дойде на ума. Така ще свалите напрежението дали изпълнявате ТЕХНИЧЕСКИ правилно ТЕС-ането. Само се потупвайте и говорете. Ще видите, че това, което ви се изплъзва ще изплува.

Много точно и на място казано! ТЕС го голяма степен е интуативна техника, шансовете за грешка са незначителни. Това не е като да пиеш противозачатъчни, изпуснеш едно и.... отиде работата!  Laughing Mr. Green

# 530
Благодаря!
Когато правим ТЕС  на друг човек, какви фрази могат да се използват? Искам да сверя, дали не бъркам нещо?
Данилу, когато правиш ТЕС на друг човек е добре първо ти да изчистиш отношението си към проблема, ако имаш такова, преди да пристъпиш към работа с неговите емоции, чувства, физически усещания и т.н.
Т.е. започни от всички твои страхове, опасения, свивания в корема и т.н. и чак след като ги изчистиш, работи по проблемите на другия човек.

# 531
Мога да си представя как човек сам влияе върху себе си по този метод, но не мога да разбера как би въздействал върху друг човек. Прочетох книгата от българския автор, но там няма обяснение.  newsm78

# 532
  • на брега на морето
Посредством енергийните и емоционалните връзки между тях, които са много силни. Такива връзки съществуват и между хора и животни - личен опит.

# 533
  • ул. "Мечтание"
Всъщност прокси съм правила и на човек, който виждам и чувам за първи път!  Mr. Green Не е нужно да си в тясна връзка (физическа или емоционална) с някого, за да му правиш прокси. Peace
Ще се опитам да обясня, много лаически, защото тема е доста пространна, но всички, включително и неудушевените предмети се свързани по разни енергийни канали и непрекъснато има енергообмен помежду ни, макар че повечето хора все още не умеят да го усещат и да се възползват от него.

# 534
Да взема да ТЕС-на шефката, че да ме остави намира тогава  Laughing Laughing Laughing Laughing
Примерно: "Въпреки че се чувствам застрашена от еди коя си, аз напълно приемам себе си".

Шегувам се.

# 535
  • на брега на морето
Ето един съвсем пресен пример енергийна връзка - зайчето ми скоро почина и ужасно ми липсва, непрекъснато мисля за него и снощи си казах: Зайко, дай някакъв знак, бе. Одеве сложих малко кисело мляко върху последния залък хляб, за да не го хвърлям и какво да видя - върху хляба млякото направило идеална фигура на зайче.

Бланка, на шефката може да направиш Прекъсване на връзки

http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=1015

# 536
  • ул. "Мечтание"
Да взема да ТЕС-на шефката, че да ме остави намира тогава  Laughing Laughing Laughing Laughing
Примерно: "Въпреки че се чувствам застрашена от еди коя си, аз напълно приемам себе си".

Шегувам се.

Абе шегуваш се ти, ама няма шега, няма измама!  Laughing Ако изпитваш някакви негативни чувства към шефката си, тесай ги. На мен например ми се налагаше да работя с една жена по един проект, която ми беше адски антипатична, дразнеше ме с поведението си, вечно беше недоволна, все не правех нещата както трябва, имаше двоен стандарт за много от нещата, които се правят... абе голяма мъка си ми беше. И един ден изпуших най-накрая и се хванах да тесам. Толкова бях афектирана, че не знаех какво да тесам и само тесах името й, после полека-лека започнаха да идват разни работи. Сега-засега работата с нея е в границите на търпимото. Тя си е все същата, но на мен ми е много по-спокойно. Въпреки, че с нетърпение чакам да приключим работата си заедно.  Joy (може би не съм тесала достатъчно)

Между другото 19ти лунен ден е много подходящ за правене на този ритуал за прекъсване на връзки.

# 537
  • на острова на мечтите
Благодаря ви много. Започвам да с ечувствам вс епо-уверена и вашите съвети ми дават кураж! Hug Hug Hug

# 538
Прочетох едно изречение, което ме порази: един от участниците във форума от линка пише, че е установил, че всичко, което му се случва, се случва първо в главата му.
И сега - когато се пошегувах за шефката, нямаше конкретна причина, тя си ми е постоянен дразнител, максимално свит от мен в мислите ми. След написаното - един след друг бам, бам! два сблъсъка с нея от тежък вид, каквито сме имали примерно 10 пъти за година. Аз ли ги провокирах?

Сега преди малко опитах техниката за прекъсване на връзки, но уви не изпитах нито облекчение, нито нищо, явно много съм й бясна.

# 539
  • ул. "Мечтание"
...тя си ми е постоянен дразнител, максимално свит от мен в мислите ми...

Това не е като да е безпричинно!  Mr. Green

По-скоро го виждам като положително развитие на нещата. До сега си имала скрито напрежение от нея, което си таяла дълбоко и от време на време е избухвало.

Сега имаш открита конфронтация, която най-вероятно е позволила на стаени чувства да избухнат и да се освободят. Позволи си да си кажеш какво ти тежи, макар и уж на шега и това е стъпка напред. Имаш търкания с шефката си, но изглежда не си си позволявала да ги изказваш гласно (не е нужно да е пред нея, имам предвид по-скоро пред себе си, да си признаеш сама на себе си, че изпитваш такива и такива чувства в определена ситуация или към определени хора).

Целта на занятието като цяло е да се научим да отработваме чувствата и емоциите на момента и да ги освобождаваме контролирано. Когато ги оставяме да се натрупват, опасността да излязат от нас в неподходящ момент, незадоволително и неконтрулируему е много по-голяма. Peace

Иначе съм съгласна с това, че нещата се случват ОСНОВНО в главата ни, и нещата които чувстваме и мислим имат пряко отношение към нещата, които ни се случват в живота.

Общи условия

Активация на акаунт