Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 321
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Мая, благодаря!

Тъй като аз работя и с психолог, той малко ми обясни за ТЕС.
Накратко - имам проблем с корема. Боли ме от 4 дни след като родих. Посещавала съм какви ли не специалисти, изпила съм една камара хапчета и полза няма. Не знам какво да правя, отчаяно ми е, че не спира да ме боли.
За това исках да пробвам и ТЕС. Нещо като последна надежда ми е преди да откача тотално....

Иска ми се да работя с някакво такова изречение, но не знам дали е правилно! Ако може, ще помоля за съвет при формулирането му.

"Въпреки че изпитвам страх от болката в корема, аз избирам той да бъде спокоен и безболезнен."

Не знам дали да не опитам и Предизвикателството. Нямам идея дали ще има полза.

"Въпреки че аз имам болка в корема, аз напълно и безрезервно приемам себе си и изчиствам болката в корема сега!"

# 511
  • ул. "Мечтание"
Ако не пробваш няма как да разбереш дали ще има ефект! Simple Smile
Фразите ти ми звучат добре. Предизвикателството ми се струва добър вариант за твоя случай. Успех! Peace

# 512
Цвете, започни с истината. Копирам от твоя пост:
Не знам какво да правя
отчаяно ми е
не спира да ме боли
отчаяно ми е, че не спира да ме боли
последна надежда ми е ТЕС

И още:
страх ме е, че никога няма да спре да ме боли
обречена съм
не издържам повече
и т.н.

Търси истината - това, което наистина мислиш и изпитваш в този момент. По време на ТЕС истината бързо се променя.

# 513
Благодаря ви за отговорите!

Днес мисля да го започна и след няколко дни ще кажа дали има резултат или ще променям нещо.

П.С. Реших да го преформулирам така: "Въпреки че имам неканени мисли, чувства и емоции, които на физическо ниво се проявяват, като болка в корема, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се освобождавам от болката и всички съпътстващи я нежелани чувства и емоции сега!"

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 10:49 от Цвете от кристал

# 514
Малко съм объркана след разговора с моята психиложка, относно ТЕС.
Значи, когато правя Пред-вото, трябва да правя всички 4 стъпки, нали?

А когато работя по друг проблем, тя ми казва, че първо се прави това с цялата фраза, после се минава по точките само с първата част, после само с втората и третия път се редуват.

Аз си мислех, че си казвам само напомнящата фраза по точките веднъж. А ако проблемът, за който ТЕС-ам все още го има, го правя отново..

Аз ли някъде греша  и не съм доразбрала?  Embarassed

# 515
И аз се обърках от многото клипчета.
Ще ми се някой, ако има възможност и иска разбира се, да направи едно клипче с нещо примерно, как се прави и какви фрази се използват, някакви примерни.

# 516
Така, аз за това с редуването на пол. фраза, отрицателна и накрая и двете го разбрах. Това е Техника на Избора.

Но не би ли трябвало първо да си правя основната, за да премахна болката и след това да опитам с тази? Или може направо да опитам с Техника на избора?

# 517
Но не би ли трябвало първо да си правя основната, за да премахна болката и след това да опитам с тази? Или може направо да опитам с Техника на избора?
Цвете, добре си се ориентирала.
Няма правила, които да казват дали трябва първо с основната рецепта и след това с техника на избора. Но в практиката е нормално да се прави точно така.

Цвете, Алина, с ТЕС няма какво да объркате. Ще ви дам следните примери.
Когато аз правя ТЕС с друг човек, тогава аз се потупвам и казвам неговите фрази. Фрази, които може да нямат нищо общо с мен. И това не ми докарва чужди проблеми.
И друго. Когато техниката е показвана на възрастни хора, те не са успявали да целят точно местата на точките. Но техниката пак е работила. (Това го разказа последовател на Гари Крейг на един семинар за ТЕС.)

С тези примери надявам се да се убеждавате, че няма какво да объркате.
Ако не сте сигурни дали нацелвате точките, няма от какво да се притеснявате.
И, ако не сте сигурни дали фразата е правилна, отново няма притеснение, защото и чуждите фрази не са грешни.

Вярно е, че правилната фраза прави чудеса. Но намирането й не е интелектуален процес. Самото потупване ни вкарва в някакво състояние, в което успяваме да проумеем неща, които с едно обикновено интелектуално разсъждение не можем. За да немерите добра фраза, започнете просто да се потупвате по точките, направете няколко кръга, в които си говорите или мислите за проблема. В даден момент нещата ще се избистрят и фразата ще дойде. След това направете основната рецепта за тази фраза. Нормално е тя скоро да се освободи от емоционален заряд и да дойде друга или да има нужда от още едно търсене с потупване по точките.

# 518
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,а някой ходил ли е на обучение при Ирена Рельовска?

# 519
Аз не я познавам. По това, което виждам за нея в сайта и което получавам в нюзлетъра й, бих ти препоръчала да отидеш при нея, ако те е завлякло натам.

# 520
  • на брега на морето
Прочетох приложението към лекарството и се ужасих, колко много вредни ефекти има smile3515. Ще го изхвърля #2gunfire

Въпреки, че не съм почитател на лекарствата от аптеката приемам сериозно, че те имат своето място в лечението на хора и животни. А странични ефекти има всяко лекарство. Преди години моят мъж имаше ужасяващи болки в коленете от ревматоиден артрит, въртеше се по цели нощи в леглото  и положението беше страшно. Ревматологът му предписа лекарство, чиито странични ефекти ме ужасиха, но отидох при доктора и обсъдихме заедно ползите и вредите. Мъжът ми започна да го пие и веднага се подобри значително. Не признава ТЕС, цветолечение и други алтернативни техники, на които аз съм много признателна, защото и от двете съм видяла много добро.

Когато не мога да си съставя НФ използвам много успешно Техника на избора - още на втория кръг фразата ми е напълно оформена. При мен действа като катализатор, прилагам я много често, когато нещо ми се изплъзва. Искам  да ви напомня за Лавинния ефект (описан е в книжката на Иван) - проявява се не само в ТЕС, но и в цветолечението.

Аз правя понякога така - потупвам само точките на пръстите (без 9 Г) и си разказвам на ум или на глас неволите. Започвам с едно, а завършвам с друго - нещата просто изскачат от прикритията си.

# 521
  • на острова на мечтите
Правя ТЕС с всички точки и много надежди влагам, но резултатите са слаби. Снощи пак припадък на мъжа ми . Случва се когато си ляга, в момента, в който полага главата си на възглавницата и успява само да изрече: Главта ми... След това е страшното, за мен. Обръща очи нагоре и посивява, снощи започна да рита дори с краката. Много е страшно. Издърпах му възглавницата, вдигнах караката му нагоре, мина бързо този път припадъка, но не мога да опиша страха си.... Дори сега ми бие сърцето, само докато пиша. После не успявам да спя спокойно. Непрекъснато се събуждам, докосвам го, ослушвам се, за да чуя дъха му.... Посред нощите правя ТЕС.Уф! Беше добре за известно време и сега... отново...
Искам да ви питам нещо, в едно видео ТЕС комбинирано с хоопонопоно, видях, че младежът потупва и безименният пръст? А в други предупреждават да не се прави newsm78 Кое е правилно? Докога да правя ТЕС? Ако прекъсна дори за няколко дни всичко започва отново #Crazy Объркана съм, а и доста изплашена. А и според всички изследвания, които направихме за повече от година, не се откри здравословна причина за тези припадъци newsm78
Иска ми се да открия някаква емоциаонална такава, например спирането на пушенето. Спред един психотерапевт, трябва да гледаме на болестите като на известия за нещо, което трябва да променим вътре в нас, да видим скрити месаджи, които ни зипраща нашето първородно АЗ, което иска да ни открие нещо, което сме забравили?  Изморих се от неизвестността, а не знам къде да намеря истината, причината, която ни доведе до тук.

# 522
  • на брега на морето
Искам да ви питам нещо, в едно видео ТЕС комбинирано с хоопонопоно, видях, че младежът потупва и безименният пръст? А в други предупреждават да не се прави
Просто на безименния няма край на меридиан.

# 523
  • на острова на мечтите
Искам да ви питам нещо, в едно видео ТЕС комбинирано с хоопонопоно, видях, че младежът потупва и безименният пръст? А в други предупреждават да не се прави
Просто на безименния няма край на меридиан.
Благодаря!
Когато правим ТЕС  на друг човек, какви фрази могат да се използват? Искам да сверя, дали не бъркам нещо?

# 524
  • ул. "Мечтание"
Благодаря!
Когато правим ТЕС  на друг човек, какви фрази могат да се използват? Искам да сверя, дали не бъркам нещо?

Фрази, които са адекватни за теб. Може и да попиташ, този на когото ще му правиш как се чувстваш, какво мисли, такива неща за да си свериш часовника.
Ако става въпрос за съпруга ти, предвид ти как се чувстваш от всичко това, не пропускай да тесаш и първо себе си, за да влезеш в проксито "чиста".

Общи условия

Активация на акаунт