Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 271
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • на брега на морето
След написаното - един след друг бам, бам! два сблъсъка с нея от тежък вид, каквито сме имали примерно 10 пъти за година. Аз ли ги провокирах?

Сега преди малко опитах техниката за прекъсване на връзки, но уви не изпитах нито облекчение, нито нищо, явно много съм й бясна.

Не го мисли сега, важното е, че си дала път на емоцията навън.
Продължавай да правиш прекъсването, ако ти допада като техника. Резултат - по-късно. Стискам палци, твоята ситуация ми е толкова позната  Grinning

# 541
Мерси  Hug

Един детайл - спонтанно си представих нишката, която ни свързва, във вид на черно мръсно черво, което като се скъса, пръска кръв и нечистотии.... бррррр. Опитах се да измия този образ и да го трансформирам в някакъв светлинен поток, ако ще и да е с тъмен цвят, но ми е изкуствено, трябва да го задържам насила, докато червото си ляга като ръка в ръкавица.  Laughing И като го бучна в небето, човекът просто изхвърча като дръпнат с ластик.

# 542
Мерси  Hug

Един детайл - спонтанно си представих нишката, която ни свързва, във вид на черно мръсно черво, което като се скъса, пръска кръв и нечистотии.... бррррр. Опитах се да измия този образ и да го трансформирам в някакъв светлинен поток, ако ще и да е с тъмен цвят, но ми е изкуствено, трябва да го задържам насила, докато червото си ляга като ръка в ръкавица.  Laughing И като го бучна в небето, човекът просто изхвърча като дръпнат с ластик.
Карай с картината, която ти приляга, не се насилвай да я променяш, само защото знаеш, че така трябва.
Представи си я и тесай всичко, което ти минава през ума през това време. После спри за малко и я погледни пак как и дали се е променила и пак тесай. И така докато стигнеш до картина, която не буди негативни емоции. Тогава картината ще е различна най-вероятно.

# 543
  • на брега на морето
Карай с картината, която ти приляга, не се насилвай да я променяш, само защото знаеш, че така трябва.

Абсолютно правилно. Аз винаги правя така.

# 544
  • ул. "Мечтание"
Мерси  Hug

Работи с образите, които ти идват спонтанно! Ефекта ще е по-добър!   Peace

# 545
  • в сърцето на държавата
Откриха ми алергия към храна,Тес помага ли ?

Кое е по правилно-да се отрича алергията или да се казваче вече НЯМАМ АЛЕРГИЯ
Тесах -с какви ли не декларации-за това че ме е яд,че ме е страх да не се задуша, че имам ограничения, заповядвах алергията да ме напусне и какво ли не.
Но след като вчера пак се подух-не знам как да я карам...
Използувх различни декл.
Въпреки ,че че е яд че ми откриха алергия,аз се приемам....
Въпреки че ,че е страх да не се задуша от алергията,аз се приемам ....напълно и безрезервно..
Въпреки, че съм с алергия, аз...
Въпреки ,че имам пречки да се излекувам от алергия,аз се при....
Въпреки ,че има проблеми, които не знам и които ми възпрепятствуват излекуването от алергия, аз...
ПОСЛЕ РЕДУВАХ- на една точка-болна съм от алергия, на друга-алерг. изчезва завинаги от моето тяло, после пак -имам алергия, и тн
Заповядвама на алергията да напусне тялото ми, да изчезне от вс.клетка и т н
ЩЕ се радвам някой ако се е освободил от алергия –да разкаже как е станало –или да пише на лични!  Къде бъркам? Благодаря за отзовалите се! Зная ,че твърде индивидуално-но от малко споделяне имам необходимост!

# 546
  • ул. "Мечтание"
Да, ТЕС помага. Даже има и специален (допълнителен) алгоритъм при алергии. Тук има малко писано по въпроса, из форума Емоции и Здраве има и други писаници по темата:

http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=593&start=0& … EB%E5%F0%E3%E8%FF

http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=1247&start=0 … EB%E5%F0%E3%E8%FF

# 547
  • в сърцето на държавата
ами втория файл,който ми пращаш Нощни очи -аз съм писала  там 
...

# 548
  • София
Здравейте Grinning
Подпукаха ме 2 сериозни автоимунни болести. Опитах ТЕС, но не съм убедена, че го правя правилно. Откриха ми и трета. Явно има причина, която остава скрита за мен. Вече се чудя, както е тръгнало, докъде ще стигна.  ooooh! Ако някой има опит в тази област, ще се радвам да сподели.   bouquet

# 549
  • ул. "Мечтание"
ами втория файл,който ми пращаш Нощни очи -аз съм писала  там 
...

Ами добре.
Щом това там си ти, значи Иван ти е дал добри насоки по мое мнение. Не мисля, че с нещо още бих могла да помогна, не мога да тесам вместо теб. Аз също смятам, че подтискаш някакви емоции по някаква причина, щом ефекта е само временен.
Може би е добра идея да обърнеш внимание на това. Да оставиш алергията настрана и да тесаш нещо от рода:

Въпреки, че не си позволявам да изразя някакви неясни ми емоции, аз... (стрелям насляпо, не знам как точно се чувстваш)

И също би било добре да замениш думата алергия с нещо друго, с нещо по-конкретно като чувство и емоция. За тялото ти думата алергия не означава нищо. Подуването на окото е възможно да не е свързано с алергия.

july1993, Мая има, вероятно ще се включи по-късно!  Peace Също в ТЕС форума има много изписано по темата.
Ако споделиш по-конкретно за какво става въпрос и какви оплаквания имаш, може би ще можем да бъдем по-полезни.

# 550
  • София
Четох, но явно не е достатъчно. Embarassed Отскоро попаднах на темата. Ще опитам да наваксам.
Става дума за автоимунен хепатит с цироза, тиреодит на Хашимото и синдром на Сьогрен ...до тук.

# 551
  • ул. "Мечтание"
Опасявам се, че не ми говорят нищо тези заболявания като симптоматика.
Би могла да започнеш на първо време с чувствата, които изпитваш към диагнозите си - например ядосана си, чувстваш се потисната, нещастна, страхуваш се за живота си, за качеството на живота си, или че цял живот ще си на поддържащи терапии... Всичко, което ти хрумне! Успех!  Hug

# 552
  • София
Опасявам се, че не ми говорят нищо тези заболявания като симптоматика.
Би могла да започнеш на първо време с чувствата, които изпитваш към диагнозите си - например ядосана си, чувстваш се потисната, нещастна, страхуваш се за живота си, за качеството на живота си, или че цял живот ще си на поддържащи терапии... Всичко, което ти хрумне! Успех!  Hug
За симптоматиката мисля, че не е нужно да натоварвам хората тук с такава информация.
А за чувствата - те се менят, защото мина година, откакто разбрах и се лекувах. Първоначално имаше гняв към тогавашната ми джипи и други "доктори", които допринесоха с непрофесионално и немарливо отношение за сериозно задълбочаване на проблемите, правейки ги непоправими.
Сега се старая да не мисля за това, но няма и към кого да се обърна за помощ - проблемите на ЗК. Личният ми лекар няма направления, а специалистите отказват да ме диспансеризират и да контролират здравословното ми състояние, т.е. задънена улица - "делото на давещите се е на самите давещи се". Накратко казано - никой не дава пет пари. Трябва самостоятелно да издирвам лекари и да ходя непрекъснато на платени приеми за всичко, а реална полза от това засега няма. Все пак се старая да не се предавам на лоши мисли и да си подсигурявам приятни емоции по един или друг начин. Не мисля, че така - с хиляди лекарства и усложнения - ще продължа докато съм жива, въпреки че така твърдят компетентните. Може би ми се иска да вярвам в чудеса. Grinning

# 553
  • ул. "Мечтание"
Тесай всичко това, което си написала. Би могла да го разбиеш на фрази или така да си го четеш и да потупваш.
Тесай актуалните си чувства и емоции.

# 554
  • София
Тесай всичко това, което си написала. Би могла да го разбиеш на фрази или така да си го четеш и да потупваш.
Тесай актуалните си чувства и емоции.

ок Peace

Общи условия

Активация на акаунт