Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 245
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Теснах че ме ядосва,като му чистя нослето.Ядът ми  беше 8 в началото.После не знам защо,но вместо да стане ядосвам се=0 стана страх!!!  Shocked Ама страх както си трябва.Деветка!Теснах и страха,падна на нула.
Какво беше това не знам.Никога досега не ми се е случвало.
Примерно ядосана съм на ММ,в момента е 10,след ТЕС е 0 и забравям за случая,не ме кара да се ядосам като си припомням.
Да не би нещо да съм объркала?  newsm78 Може би не съм направила както трябва нещо,по принцип нямам физическа реакция след ТЕС-жажда,прозявки и т.н.
Супер! Всичко си е на ред. А какво стана с
Цитат
че ме ядосва,като му чистя нослето.Ядът ми  беше 8

# 616
  • София
Аз тесвам, че мъжът ми ме ядосва, но изобщо не действа.
Нещо аз ли не правя както трябва...
Всъщност аз се ядосвам на мъжа си. ТЕСай така формулирано и виж!

# 617
DARYYG,наистина не знам какво стана.Тесам,че се ядосвам,направих 4 кръга по точките и осъзнах,че ме е страх да му чистя носа.Веднага го оцених с 9.Смениха се емоциите. Shocked
Аз ,между другото,правя ТЕС,както го е описал Стоян Табаков в книгата си.Имам книгата на Иван Петърнишки,опитах се да правя всичко така,както той е описал,но просто не е моя начин.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 15:31 от Беладона

# 618
Аз тесвам, че мъжът ми ме ядосва, но изобщо не действа.
Нещо аз ли не правя както трябва...
Всъщност аз се ядосвам на мъжа си. ТЕСай така формулирано и виж!

Благодаря, ще пробвам.

# 619
  • София
DARYYG,наистина не знам какво стана.Тесам,че се ядосвам,направих 4 кръга по точките и осъзнах,че ме е страх да му чистя носа.Веднага го оцених с 9.Смениха се емоциите. Shocked
Аз ,между другото,правя ТЕС,както го е описал Стоян Табаков в книгата си.Имам книгата на Иван Петърнишки,опитах се да правя всичко така,както той е описал,но просто не е моя начин.
Не се притеснявай, понякога човек не успява веднага да различи най- силната си емоция- мислиш че е  яд, пък то било страх- това е то осъзнаването!
Няма особено значение по коя книга действаш, ТЕС си е един и същ като същност и има толкова вариации на употреба колкото и хора с техните безброй идеи....важното е, да идват осъзнаванията и изчистванията.

# 620
Беладона, нищо не си объркала. Нормално е под една емоция да откриеш друга. Постъпила си чудесно, като си продължила със страха.

# 621
ТЕС може ли да помогне при гастритни проблеми? Някой има ли опит да сподели?

Помага да.  Peace Добре е също да обърнеш внимание на начина си на хранене. Може да комбинираш тес с гладолечение или плодолечение (добре е да се консултираш със специалист за тях), добре се повлияват гастритни състояния.

За мой близък е. Не съм много съгласна относно плодолечение и глад, защото изостря проблемите, но това е друга тема и въпрос на виждане.

А как би могло по-конкретно да се тес-а в такива случаи... доста съм неопитна, за да дам ценен съвет и затова ви моля за насока. Благодаря ви много.

# 622
  • ул. "Мечтание"
Не съм много съгласна относно плодолечение и глад, защото изостря проблемите, но това е друга тема и въпрос на виждане.

Не съм съгласна с твърдението ти, но както ти сама казваш - не е нито времето, нито мястото на такова обсъждане...

А как би могло по-конкретно да се тес-а в такива случаи... доста съм неопитна, за да дам ценен съвет и затова ви моля за насока. Благодаря ви много.

Вариант е да се тесат симптомите (обичайно това повлиява по-бавно състоянието) и/или да се търсят емоционалните основи на проблема. Ако не се знае какви са може да се теса с въпроса "Каква емоция ме е довела до...?" и да се тесат хрумките, колкото и да са невероятни на моменти.

# 623
Здравейте.
Дано не ви прозвучи смешно, но съм супер хремава, отпаднало ми е, едно такова съвсем грипозно.
Кажете ми моля ви се, дали това ми състояние би се повлияло с ТЕС и какви грази да ползвам.
Благодаря.

# 624
  • София
Здравейте.
Дано не ви прозвучи смешно, но съм супер хремава, отпаднало ми е, едно такова съвсем грипозно.
Кажете ми моля ви се, дали това ми състояние би се повлияло с ТЕС и какви грази да ползвам.
Благодаря.
Да  повлиява се!
Изброй си в списък как се чувстваш емоционално и физически от това, което наричаш "грипозно" и си направи декларации със тях. После ТЕСаш.
Например- смазана, разпадаща се, задръстена, схваната, побиват ме тръпки в костите ....(аз така съм се чувствала в подобни състояния).
"В.Ч. се чувствам задръстена, аз..."
"В.Ч. се чувствам сякаш се разпадам, аз..."
Гледаш да елиминираш чувствата до 0.

# 625
Привет на всички Simple Smile)
Преди 2,3 дена разбрах за ТЕС... Тъй като съм много зарибена по всякакви техники,методи за духовно  усъвършенстване и този веднага ме грабна....така .. накратко да разкажа за мен и моите спънкии в живота ми...
Години наред съм страдала от депресия,липса на самочуствие,чуство за вина и паническо разтройство без даже да подозирам ,че съществуват подобни състояния...Мислих ,че такъв е живота просто аз не съм като другите ,че това е мойта същност и винаги го приемах като даденост и никога не се борех да променя нещо.Положението ставаше по зле с всеки изминал ден.Все си мислех ,че имам някоя болест дето ме кара да съм изнервена ,без грам енергия...тези паник атаки тотално ме разбиха ,стигаха до такава степен ,че съм получавала кръвоизлив от носа ... вдигах кръвно от тях и т.н ......Стигнала вече до там се изплаших много... започнах да търся в интернет отговор какво може да се случва с мен.Прочетох за паник атаките описаните симптоми описваха точно и мойте и реших да се консултирам с психиатър.Това беше първата стъпка към моя нов живот,до ден днешен си мисля колко одавна трябваше да го направя.Ходих на няколко сеанса ,но се наложи да прекратя по основателни причини.Макар и малкото време което прекарахме тя ме научи на техники за справяне на стреса,на паниката(до някъде),успокои ме като каза ,че не съм неизлечимо болна и с желание и упоритост ще постигна удовлетворяващи резултати.След което спрях посещенията и започнах самолечение.Няма ден в които да не търся нещо в интернет.Чета много книги на тема усъвършенстване , позитивно мислене,техники и какво ли още не.....Мисля ,че вървя по правилния път и това ми дава сили да не спирам.Не съм депресирана,самочуствието ми е по-високо,имам желание да за много неща(преди нямах)....и тук идва проблема с моите паник атаки !! Свела съм ги от 10 (на мен ми се струваха 1000000)до 6,7 което за мен си е много...но още ме мъчат и съм се захванала с тях и няма да се откажа докато не изчезнат или не ги сведа до 1,2 степен......
Сега ще обесня как точно се формират и какво усещам при започване и в същноста на паниката.
Пример: Стоя и си пия кафето с приятели и всичко е нормално когато изведнъж усещам едно чувство даже немога да го опиша.... всеедно ми казва “ПАНИК АТАКАТА ЗАПОЧВА“...почвам да се изнервям,усещам напрежение по цялото тяло най-вече в лицетюо,някак си го чуствам вдървено,неесттествено,чуствам се ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВА,усещам че се държа като луда.....тогава толкова ми е трудно да контактувам с които и да е било ,че само си мисля ,че искам да избягам и да се успокоя (ако случайно стане така че остана сама или се смени обстановката започвам да се успокоявам)....също така гледната ми точка се променя напълно,както е била атмосферата спокойна нормална приятна даже , става обратното ...ВСЯКАШ ВСИЧКО МИ ВЪРВИ НА ЛЕНТА„НЕ Е РЕАЛНО !!!  УЖАСНО ЧУСТВО!! мисля си ,че всички гледат мен и ми се присмиват,че се излагам и т.н това още повече ме натоварва. Започвам да се прозявам ужасно много (това се случва след върховата точка на паниката,може би като започва да отминава).Чуствам се безпомощна изключително изморена без грам енергия......
Като отмине въпросната гадна твар всички неприятни чуства се изпаряват ,отпускам се успокоявам се но се усещам изтощена психически.

Пробвах ТЕС няколко пъти , но немога да открия точно начина по-който ще ми е от полза.

Декларацията беше следната: Въпреки,че усещам несигурност,напрежение ,болка в очите и лицето аз напълно..... и т.н

Това съм го вписала за очите и лицето защото по време на паниката много ме притеснява.

После по време на потупването на момента съчинявам изреченията те горе долу изглеждат така:
Толкова ме е страх от несигурноста.
Страх ме е от провал.
Изглеждам глупава ппред хората.
Срамувам се от всички.
Чуствам се нервна и депресирана.
ии т.н

след 4,5 кръга започвам с положителни утвърждения..

повтарям потупвам усещам се след това релаксирана както след медитация , но не усещам ,че работя по въпроса.
Усещам ,че немога и немога да открия точно причината за цялата история ,че да работя над нея.
Пробвах с всякакви скриптове(ако се казваха така) с чуствата които усещам, с мислите които ми минават незнам какво да пробвам вече!!
МНОГО МНОГО МОЛЯ ВАС ДОБРИ ХОРА ,ако някои има идея по какъв начин да действам с тези атаки да ми помогне,как да формирам целия ТЕС процес за да има ефект???

Знам ,че бях много много подробна с обесненията си ,но имах нужда да споделя проблема си.....
Ще се радвам на помоща ви.БЛАГОДАРЯ за вниманието!!!!

# 626
  • София
Donshh , Здравей!
От това което си написала , а то не е чак толкова подробно Grinning, може и повече, бих могла да те посъветвам:
1. Когато усетиш, че идваа ПА иди в тоалетна и  започвай да се тупкаш, без да обръщаш внимание на декларации и т.н. просто тупкай която точка хванеш и виж какво се случва
2. Представи си докато си в къщи, че се случва идване на ПА и почни да тупкаш сякаш се случва в същия момент
3. Направи си декларациите кратки и само за по една емоция и свързано с нея физическо усещане. Например "лицето ми се вдървява и това ме кара да се чувствам уплашена, въпреки това аз се приемам и обичам!" Подчертавам такива от поста ти:
Цитат
почвам да се изнервям,усещам напрежение по цялото тяло най-вече в лицетюо,някак си го чуствам вдървено,неесттествено,чуствам се ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВА,усещам че се държа като луда.....тогава толкова ми е трудно да контактувам с които и да е било ,че само си мисля ,че искам да избягам и да се успокоя (ако случайно стане така че остана сама или се смени обстановката започвам да се успокоявам)....също така гледната ми точка се променя напълно,както е била атмосферата спокойна нормална приятна даже , става обратното ...ВСЯКАШ ВСИЧКО МИ ВЪРВИ НА ЛЕНТА„НЕ Е РЕАЛНО !!!  УЖАСНО ЧУСТВО!! мисля си ,че всички гледат мен и ми се присмиват,че се излагам и т.н това още повече ме натоварва. Започвам да се прозявам ужасно много (това се случва след върховата точка на паниката,може би като започва да отминава).Чуствам се безпомощна изключително изморена без грам енергия......
4. направи си филм наречен "ПА" раздели го на кадри и работи с всеки кадър отделно- това е ТКФ. Във всеки кадър имаш случване на емоция- физ. усещане- чистиш ги до 0. преглеждаш кадъра да е изцяло чист от емоции и минаваш на следващ. Правиш това докато изчистиш целия филм.
5. обърни внимание точно в какви ситуации идват ПА, как се чувстваш точно преди да се появи ПА. време, място, компания, настроение, температура, част от денонощието, думи, жестове.....има ли повторение на елемент? После помисли кога за първи път си била в същата ситуация и какво се е случвало тогава?- търсиш стара случка. Ако не  помниш такава, питай се докато се тупкаш и може от подсъзнанието ти да изплува отговора (или си представи каква би могла да бъде една такава случка?) Евентуално ще ти дойде случка- хващаш я и я чистиш с ТКФ.

За сега толкова- работи и пиши каво се случва, за да се реши проблема успешно. Ако по време на работа ти изскочат внезапно нетърсени спомени, думи, образи, не се чуди ТЕСни ги! Не случайно се явяват!

Много ми харесва момента с прозяването след ПА- това е ясно изразен защитен механизъм на организма демонстриращ справяне- така се изхвърля енергия/напрежение! Супер е!
Успех!

# 627
DARYYG ,Благодаря  за отговора !!
Това за тоалетната ще го изпробвам и аз съм го мислила ,но не съм опитвала все още.
Казваш да си представя как идва ПА и да тупкам ... пробвах ..проблема е ,че ми е изключително трудно да си го представя или и да си го представя е без емоция и следователно няма как да го тесна !!
Предполагам ,че ако съм раззтроена може да се получи ,но кагато съм спокойна някак си не успявам да го пресъздам .. Sad
Това за филма също ще пробвам , но пак ми е много трудно даже незнам от къде да започна ,какво да казвам и т.н...., но ще опитам нямам избор.
Мислила съм милион пъти кога ми се получава ,както казваш ти да обърна внимание на думи ,жестове ,компания и т.н ноооооооооо немога и немога да разбера какво го отключва опитвам се опитвам сее ии нищо.... но няма да се откажа ,постигнах толкова много ,ще постигна и още !!! Simple Smile
Имах подобрение когато използвах  положителни утвърждения.Лягам на леглото отпускам се , дишам дълбоко и започвам да си повтарям, че съм силна,че съм смела,че не ме е страх от страховете си и съм по силна от тях,че се обичам и т.н ,Помагат ,но се разрешават проблема.
Понякога си мисля ,че маи няма вълшебна дума или деиствие от което да се опправя , а всичко става с много усилия и най-вече ДЕЙСТВИЯ ! Мисля ,че ние хората сме по-склонни да мислим за проблемите и да говорим за тях отколкото да работим върху тях! Може би ако всеки ден използвам положителните утвърждения,ТЕС-вам всичко подозрително,медитирам , релаксирам ,спортувам иии т.н ...може би тогава даже няма да имам време да мисля за проблемите! ...но има едно НО , ако пък така избягвам да открия точно причината за дадените състояния , те никога няма да изчезнат ???
Винаги толкова много мисли ми минават през ума , направо понякога искам да спрат.... само мисля и мисля кога ли ще измисля нещо полезно ???  Joy

# 628
  • София
DARYYG ,Благодаря  за отговора !!
Това за тоалетната ще го изпробвам и аз съм го мислила ,но не съм опитвала все още.
Казваш да си представя как идва ПА и да тупкам ... пробвах ..проблема е ,че ми е изключително трудно да си го представя или и да си го представя е без емоция и следователно няма как да го тесна !!
Предполагам ,че ако съм раззтроена може да се получи ,но кагато съм спокойна някак си не успявам да го пресъздам .. Sad
Това за филма също ще пробвам , но пак ми е много трудно даже незнам от къде да започна ,какво да казвам и т.н...., но ще опитам нямам избор.
Мислила съм милион пъти кога ми се получава ,както казваш ти да обърна внимание на думи ,жестове ,компания и т.н ноооооооооо немога и немога да разбера какво го отключва опитвам се опитвам сее ии нищо.... но няма да се откажа ,постигнах толкова много ,ще постигна и още !!! Simple Smile
Имах подобрение когато използвах  положителни утвърждения.Лягам на леглото отпускам се , дишам дълбоко и започвам да си повтарям, че съм силна,че съм смела,че не ме е страх от страховете си и съм по силна от тях,че се обичам и т.н ,Помагат ,но се разрешават проблема.
Понякога си мисля ,че маи няма вълшебна дума или деиствие от което да се опправя , а всичко става с много усилия и най-вече ДЕЙСТВИЯ ! Мисля ,че ние хората сме по-склонни да мислим за проблемите и да говорим за тях отколкото да работим върху тях! Може би ако всеки ден използвам положителните утвърждения,ТЕС-вам всичко подозрително,медитирам , релаксирам ,спортувам иии т.н ...може би тогава даже няма да имам време да мисля за проблемите! ...но има едно НО , ако пък така избягвам да открия точно причината за дадените състояния , те никога няма да изчезнат ???
Винаги толкова много мисли ми минават през ума , направо понякога искам да спрат.... само мисля и мисля кога ли ще измисля нещо полезно ???  Joy
Толкова неща имаш да изТЕСаш видно дори само от този пост (подчертаното)! Просто почни и щом не можеш да преживееш една ПА сякаш се случва сега, то можеш поне да определиш, как се чувстваш от това, че имаш ПА! Вземаш тези емоции и си правиш декларации с тях. Хубаво е, че си намерила все пак начин да се справяш сама- това с положителните мисли и дишането можеш да го правиш потупквайки се и ефекта ще се увеличи, много е вероятно и докато се тупкаш да ти излезе съпротива на някое положително твърдение. Ако се случи, вземи и го ТЕСай отделно- с декларация и т.н..
Още насоки за работа:
1. какво губиш от това, че имаш ПА?
2. колкото и абсурдно да ти звучи, помисли си какво може да печелиш от това да имаш ПА?
Това как те кара да се чувстваш-ТЕСай отговорите!

# 629
Да,найстина имам много за ТЕСане ,направо почвам всичко подред без да мисля кое трябва или нетрябва..... ще  трябва да експериментирам ! Ще споделям случвалото се ! Благодаря :*

Общи условия

Активация на акаунт