Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 391
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • ул. "Мечтание"
При ТЕС идеята е да насочиш вниманието КЪМ проблема, така, с напомнящата фраза го връщаш към проблема, който е нужно да се коригира. Не е препоръчително да се използват отрицателни фрази, ако не се прилага ТЕС. По-назад в темата точно това се коментираше, нещо за визуализациите ставаше въпрос, но обяснението е релевантно.

# 301
  • ES
Нощни очи, ползваш ли ТЕС при 90ДД и ако да, как?

# 302
  • на брега на морето
Аз винаги  за наслада на душата, да си направя удоволствието,  каквато и техника да ползвам завършвам с един кръг само с положителни твърдения. Техника на Конфликта не съм ползвала, но ми се струва, че там това е неподходящо; ама знам ли newsm78

# 303
  • в сърцето на държавата
Здравейте, от скоро се запалих по ТЕС. Искам да си коригирам теглото-кажу.ете ми  дълга фраза и кратка фраза-какво да казвам.

# 304
  • в сърцето на държавата
вече малко се   пообърках   !

# 305
Аз казвах следното:
Въпреки, че тежа повече от 55кг. аз напълно и безрезервно приемам себе си.  Peace  Laughing

# 306
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, ползваш ли ТЕС при 90ДД и ако да, как?
...ъъъ... всякак! Wink Ползвам ТЕС от април 2009 година. Какво по-конкретно те интересува?

# 307
  • ES
КОгато се изнервям, че не свалям или в моментите когато казвам, че днес е въглехидратен ден и оливам с въглехидрати  Embarassed

# 308
  • ул. "Мечтание"
Не тесам за храна и килограми. Преди време си събрах "материали" по темата, но така и не предприех нищо по въпроса. Тръгнах по друга нишка. Работя над нещата, които са ме довели до сдвръхапетита и наднорменото тегло.
В момента спазвам диетата с лекота. Узрях за това най-сетне. Всъщност каквато и да беше диетата щеше да е успешна. Просто узрях за идеята, че е нужно да се погрижа за себе си, за тялото си, за храната си. Диетата ми е само страничен помощник, ползвам я за да се фокусирам по-лесно. Още малко и няма да имам нужда от диета. Но това съм аз, за мен това работи. Дали ще работи при друг не знам.

За себе си би могла да тесаш точно това изречение, което си написала. Също и да се позамислиш защо се отпускаш точно в този ден? И въобще над това какво те е довело до сегашното състояние.

# 309
  • ул. "Мечтание"
gery_to, помисли дали не страдаш от "емоционално хранене".

Ето тук две статийки, които могат да са ти полезни за какво да се оглеждаш, в едната има и някои идейки, които биха могли да са ти полезни и интересни:
ЕМОЦИОНАЛНОТО ХРАНЕНЕ – ГЛАД НА ДУШАТА
ЕМОЦИОНАЛНОТО ХРАНЕНЕ – КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ?

П.П.: В момента работя над нещо голямо. Става въпрос за взаимоотношенията ми с една жена, с която някога бяхме приятелки, но това свърши отдавна, а аз не го пускам това приятелство. И ми носи много тежки моменти и негативизъм. Ще пиша може иб подробности когато приключа, но в момента ми е твърде тежко за да споделя така на всеослушание. Cry

# 310
  • в сърцето на държавата
Здравейте,
мъжът ми има болна тазобедрена става,дали ще помогне ТЕС да се разминем с операцията?
Кажете ми какви декларации да казвам и да се пробвам с прокси...

# 311
  • на брега на морето
Изтегли си от Спиралата книгата на Иван Петърнишки и чети
http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=20&LangID=0&Letter=%CF

Ето ти линк към форумите, отново чети
http://emozdrave.info/forum/

# 312
Здравейте, чета за ТЕС-ръководството на Гари Крейг, книгата на Иван Петърнишки, форумите...подходих абсолютно скептично, признавам си...реших да започна с един ужасен сърбеж, който не ми дава мира доста време и дори от чесане по ръката съм стигала до кръв в съня си...ами реших да опитам, вече една седмица дори не се сещам за този ми проблем Laughingнаправила съм си списък на негативни емоции и работя върху тях една по една, а те не са малко Grinning, ама с упоритост ще се справя;)
Исках да попитам има ли някакъв период (10-30 мин.) от тесане на един проблем до тесане на друг - т.е. трябва ли да изчакам да мине време (примерно един проблем сутрин и един вечер) или не.
Благодаря ви предварително за отговора и за страхотната тема и примерите, които давате Wink

# 313
  • на брега на морето
Препоръчително е да ТЕСаш само един проблем до изчистването му. Прави няколко серии на ден.
Аз съм решила да правя ТЕС за два проблема - 5 серии сутрин за единия и 5 серии следобяд за другия. Да видим какво ще стане.

Експериментирай. Това най-много ме вдъхновява в ТЕС. Чети и форумите, много са полезни. Успех!

# 314
  • в сърцето на държавата
Прави няколко серии на ден.
  Четох книгата  и много не ги разбрах -какво значи серии..?
това с потупване на  12-те точки-една серия ли се брои
... после 9-гами-втора серия ли е

Общи условия

Активация на акаунт