Помощ в търсенето на работа-16

• 55 243
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Ами то много зависи за каква работа става въпрос. В София почти навсякъде заплатите на специалисти са по договаряне.
  Peace

# 271
Момичета, някой знае ли нещо за тази фирма http://www.jobs.bg/f1291210 и за Бауринг ООД със седалище във Велико Търново? Осигуряват работа в чужбина.

# 272
  • на село
Здравейте, момичета!

Досега не съм заявявала присъствието си тук, макар да следя темата от месеци. Причината да се разпиша е случка, която ме...  хм... смути.

Преди това, обаче, искам да изразя благодарността си към всички, които допринасят за наличието на полезна информация в тази тема и по-специално към момичетата, които ежедневно и безвъзмездно отделят немалка част от времето си, помагайки на потребителите със съвети в търсенето на работа. На мен специално, като човек, работил през целия си трудов стаж само за един работодател и не ходил никога на интервю за работа, ми бяхте много, много полезни. Имах щастието да си намеря бързо работа.

За съжаление, съпругът ми няма този късмет и все още е в търсене. Точно това е и поводът да пиша днес.

В усиленото си търсене на работа, днес съпругът ми е решил, че не е достатъчно да кандидатства онлайн за конкретна позиция и отива на място да провери дали не може да ускори нещата. Явно е недогледал обявата - мислел е, че отива във фирмата, директно търсеща служители, но се оказва, че на адреса се помещава агенцията за подбор на персонал "Ерник". Дотук всичко ок,  моят човек си казва " Още по-добре, ще получа съдействие в търсенето на работа". Оказва се, обаче, че това съдействие струва 10 лв. Нещо повече - служителката му е дала да разбере, че на платилите тази такса се гарантира приоритетно предлагане на работни позиции във фирмите, с които тази агенция работи.  Тук на нашия му щрака в мозъка, че нещо не е наред, защото аз съм му набила в канчето (по информация от тази тема), че таксите се взимат от работодателите, а не от търсещите работа. Съответно, си е намерил извинение, че бърза и "Ерник" не са успели да му вземат 10-те лева.

Ядосах се аз, когато ми сподели, не за 10-те лева, естествено, а заради факта, че ако кандидатстваш за позиция, през джобса, във фирма, на която "Ерник" подбира персонала, нямаш никакви шансове, ако не си платил заветната такса, която аз, доколкото знам, е нерегламентирана. Поправете ме, ако греша.

# 273
  • Бургас
Може ли малко помощ, момичета...Имам регистрация в джобс-а и сега за първи път кандидатствам по обява за работа там чрез бутона "кандидатствай по обявата". Но после се зачетох добре и е споменато "изпратете автобиография на имейл.." и синьо пликче.. Означава ли това, че кандидатствайки чрез сайта, фирмата няма да получи CV-то ми?

Получили са го, но вероятността да не го отворят е много голяма. Все пак са посочили къде искат да го получат. По този начин избягват формата на Джобс.

Когато се използва бутона "Кандидатствай за тази обява", писмото не се ли изпраща точно на мейла, който е дала фирмата? Аз си мислех, че е едно и също. Thinking  Досега винаги така съм процедирала, но вместо да използвам формата на джобс, прикачвам CV, което аз съм си направила.

# 274
  • София
Чериса го е обяснила правилно. Кандидатствах за обява на фирма през Джобс.бг/преди години/  без проблеми и хората се обадиха за интервю. Значи мейлите се получават.
Дъщерята също кандидатства така и фирмата се свърза с нея.

# 275
Аз също винаги кандидатствам чрез бутона, дали правя грешка?

# 276
Здравейте, момичета!

Досега не съм заявявала присъствието си тук, макар да следя темата от месеци. Причината да се разпиша е случка, която ме...  хм... смути.

Преди това, обаче, искам да изразя благодарността си към всички, които допринасят за наличието на полезна информация в тази тема и по-специално към момичетата, които ежедневно и безвъзмездно отделят немалка част от времето си, помагайки на потребителите със съвети в търсенето на работа. На мен специално, като човек, работил през целия си трудов стаж само за един работодател и не ходил никога на интервю за работа, ми бяхте много, много полезни. Имах щастието да си намеря бързо работа.

За съжаление, съпругът ми няма този късмет и все още е в търсене. Точно това е и поводът да пиша днес.

В усиленото си търсене на работа, днес съпругът ми е решил, че не е достатъчно да кандидатства онлайн за конкретна позиция и отива на място да провери дали не може да ускори нещата. Явно е недогледал обявата - мислел е, че отива във фирмата, директно търсеща служители, но се оказва, че на адреса се помещава агенцията за подбор на персонал "Ерник". Дотук всичко ок,  моят човек си казва " Още по-добре, ще получа съдействие в търсенето на работа". Оказва се, обаче, че това съдействие струва 10 лв. Нещо повече - служителката му е дала да разбере, че на платилите тази такса се гарантира приоритетно предлагане на работни позиции във фирмите, с които тази агенция работи.  Тук на нашия му щрака в мозъка, че нещо не е наред, защото аз съм му набила в канчето (по информация от тази тема), че таксите се взимат от работодателите, а не от търсещите работа. Съответно, си е намерил извинение, че бърза и "Ерник" не са успели да му вземат 10-те лева.

Ядосах се аз, когато ми сподели, не за 10-те лева, естествено, а заради факта, че ако кандидатстваш за позиция, през джобса, във фирма, на която "Ерник" подбира персонала, нямаш никакви шансове, ако не си платил заветната такса, която аз, доколкото знам, е нерегламентирана. Поправете ме, ако греша.

Има агенции които взимат пари, до колкото аз знам нямат това право но друг е въпроса че някой го правят. Аз всеки път гледам дали е агенция или не. Но наистина по-добре е да се търси работа на място. Отколкото само със CV по интернет... Успех    bouquet

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 23:34 от kori_1

# 277
От както си търся работа от около два месеца Ви чета момичета! Моля се всеки ден да почна работа, че вече се побърквам!
Досега винаги съм работила без прекъсване, от една работа веднага на друга. Сега само ходя по интервюта и нищо. Вече съм готова да почна и за по малко пари, след като изтървах няколко позиции, защото ми се виждаха малко парите. Сега съм готова да работя и за малко, ама като си вземал едни пари и сега ти предлагат много по-малко е трудно. И на това съм съгласна, само да работя.
Имам страхотно детенце на 2 годинки, ходи на ясла. Всъщност до преди да изляза по майчинство не съм имала проблем с работата, но фирмата е фалирала докато бях болнични.
И сега накъде? Какво да правя?
Просто ужасно исках да споделя отчаянието си, което все по-често ме обзема.
Съжалявам за глупостите или това, че излиянието ми звучи ужасно банално.

# 278
Може ли малко помощ, момичета...Имам регистрация в джобс-а и сега за първи път кандидатствам по обява за работа там чрез бутона "кандидатствай по обявата". Но после се зачетох добре и е споменато "изпратете автобиография на имейл.." и синьо пликче.. Означава ли това, че кандидатствайки чрез сайта, фирмата няма да получи CV-то ми?

Получили са го, но вероятността да не го отворят е много голяма. Все пак са посочили къде искат да го получат. По този начин избягват формата на Джобс.

Когато се използва бутона "Кандидатствай за тази обява", писмото не се ли изпраща точно на мейла, който е дала фирмата? Аз си мислех, че е едно и също. Thinking  Досега винаги така съм процедирала, но вместо да използвам формата на джобс, прикачвам CV, което аз съм си направила.

Сегаааааааааа, те го получават, но по различен начин.

Да обясня стъпка по стъпка.

Когато изпратите директно на мейл (понеже са опоменали), тогава го получават лично от Вас.

Когато натиснете бутона, те пак го получават на мейл, който са свързали с акаунта си в Джобс, но от no-reply@jobs.bg

Понякога компаниите не опоменават мейла си, тогава си кандидатствате само с бутона. След като са опоменали, значи искат на мейла.

Пак казвам--зависи от много неща дали ще погледнат другите автобиографии.

Относно агенции, абсолютно нямат право да вземат пари за каквото и да е, освен за КАРИЕРНИ КОНСУЛТАЦИИ. Отделен въпрос, че големите агенции и за това не вземат пари. Внимавайте къде ходите и на кого давате пари.

ester_, Вие бяхте счетоводител или греша?

# 279

Получили са го, но вероятността да не го отворят е много голяма. Все пак са посочили къде искат да го получат. По този начин избягват формата на Джобс. И определено без номер няма да има кой да се занимава да те намира, освен ако не си най-ценния кадър на света.
Ох, ами и на мейла пратих, ама нещо почвам да се отчайвам като чета тук как със месеци се чака и въобще оставам с впечатление, че ако въобще ти се обадят за някоя обява от джобс-а си е чистия късмет... Rolling Eyes Нищо, здраве да е, продължаваме търсенето.

# 280
  • Бургас
Red Velvet, благодаря за разяснението. Hug  Вече ще знам какво да правя. Peace

sugar_baby, ако не си специалист в дадена област и кандидатстваш за по-ниско квалифицирани позиции, си е точно до късмет, за съжаление. Confused Но не трябва да се отчайваме, защото отчаянието определено ще си проличи на интервютата.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 12:36 от Чериса

# 281
Пак казвам--не е 100% гаранция, че няма да Ви се обадят, но е хубаво да изпълнявате указанията в дадена обява, като си слагате и Sudject/Тема на мейла, че кандидатствате по еди коя си обява. Също така и някакъв мейл все пак, макар и два реда.  Peace

# 282
  • Варна
Red Velvet, аз съм Счетито

# 283
  • Бургас
Точно сега погледнах една такава обява и когато кликнеш на синьото писмо, излиза опция "изпрати на този мейл адрес". Ако го направиш, това значи ли, че ще се изпрати на адреса, който искат - защото пак си излизат обичайните графи на джобса за изпращане?

И още нещо да питам. Тази обява, "Софарма" я пускат, за не знам кой път вече. Възможно ли е да не е реална /макар, че не ми се вярва/? Мъжът ми е кандидатствал 2 пъти на нея, но през джобса, а те искат точно на мейла и се чудя дали да не пусна още веднъж? Thinking

# 284
Еми нищо няма да загубите, ако пишете и на посочения мейл.

Общи условия

Активация на акаунт