Помощ в търсенето на работа-16

• 55 266
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Има опция Преглед на e-mail адрес, оттам го вземате и изпращате от Вашата поща  Peace

# 286
  • Пловдив / София
Относно кандидатстването, аз мисля, че е в реда на нещата да се изпрати биография, както от мейл, така и чрез бутона от Джобс. В повечето случаи отиват на един и същи имейл, само че от различни податели.
Лично аз, ако има упоменат мейл, винаги предпочитам чрез него да кандидатствам, а не чрез бутона.

Така че притесненията ви се излишни.

# 287
Red Velvet  Hug   bouquet

# 288
От както си търся работа от около два месеца Ви чета момичета! Моля се всеки ден да почна работа, че вече се побърквам!
Досега винаги съм работила без прекъсване, от една работа веднага на друга. Сега само ходя по интервюта и нищо. Вече съм готова да почна и за по малко пари, след като изтървах няколко позиции, защото ми се виждаха малко парите. Сега съм готова да работя и за малко, ама като си вземал едни пари и сега ти предлагат много по-малко е трудно. И на това съм съгласна, само да работя.
Имам страхотно детенце на 2 годинки, ходи на ясла. Всъщност до преди да изляза по майчинство не съм имала проблем с работата, но фирмата е фалирала докато бях болнични.
И сега накъде? Какво да правя?
Просто ужасно исках да споделя отчаянието си, което все по-често ме обзема.
Съжалявам за глупостите или това, че излиянието ми звучи ужасно банално.

Ей това все едно аз съм го писала....Кураж мила, ще намерим и ние скоро Wink

# 289
  • София
Пак казвам--не е 100% гаранция, че няма да Ви се обадят, но е хубаво да изпълнявате указанията в дадена обява, като си слагате и Sudject/Тема на мейла, че кандидатствате по еди коя си обява. Също така и някакъв мейл все пак, макар и два реда.  Peace

А нужно ли да се напишат няколко думи в полето за текст?

Предстоящи Дни на кариерата:

http://iccd.unwe.acad.bg/view.php?p=events&id=454
http://iccd.unwe.acad.bg/view.php?p=events&id=446

Препоръчайте шаблони различни от EU-формат CV-та - искам да си направя биографията на 1 страница (от 1,5).

Благодаря   bouquet

# 290
pepsipasta успех и на тебе! Наистина сме в едно положение както виждам!

# 291
hakama, желателно да напишеш няколко думи
Примери за СВ-та има много в интернет
Тези неща сме ги обсъждали многократно.

# 292
  • В Балкана
Момичета, някой знае ли нещо за тази фирма http://www.jobs.bg/f1291210 и за Бауринг ООД със седалище във Велико Търново? Осигуряват работа в чужбина.
За Бауринг имаше две статии в местния търновски вестник Борба - http://www.borbabg.com/?action=news&news=15358 и http://www.borbabg.com/?action=news&news=4320
Не знам до колко са истина и до колко това е една добра реклама. Може да провериш дали са лицензирани и да отидеш на място в офиса им. А ако не си от Търново, да пратиш твой познат там.

# 293
hakama, не ти е нужен шаблон. Просто си направи автобиографията хронологично.

# 294
Здравейте! Аз съм нова в темата. Искам да попитам HR- специалистите мотивационното писмо може ли да се напише като текст на самия имейл, особено за обявите където не е изрично посочено, че се изисква такова, или е погрешно и е по-добре да е като самостоятелен прикачен файл.
И още нещо, което не мога да разбера. Постоянно има обяви, които се пускат периодично, всяка седмица примерно се пуска една и съща обява. Не става въпрос за обяви подобни на Цептер,а за уж по-сериозни като "Софика груп" и то за длъжности по проекти на HP. Просто ми изглежда странно от олоко 100 кандидатстващи да няма нито един подходящ. Знаете ли какъв им е случаят?

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 15:56 от zipy

# 295
Здравейте! Аз съм нова в темата. Искам да попитам HR- специалистите мотивационното писмо може ли да се напише като текст на самия имейл, особено за обявите където не е изрично посочено, че се изисква такова, или е погрешно и е по-добре да е като самостоятелен прикачен файл.
И още нещо, което не мога да разбера. Постоянно има обяви, които се пускат периодично, всяка седмица примерно се пуска една и съща обява. Не става въпрос за обяви подобни на Цептер,а за уж по-сериозни като "Софика груп" и то за длъжности по проекти на HP. Просто ми изглежда странно от олоко 100 кандидатстващи да няма нито един подходящ. Знаете ли какъв им е случая?

Да, знаем какъв им е случаят. Всички компании за изнесено обслужване, и агенциите които работятя за тях (като нас, Адеко, Софика груп) търсят хора постоянно. Не ни трябва един и двама, а 100 на месец примерно. Обсъждахме го и преди в темите. В момента всички подобни компании местят проекти от други европейски държави насам, отделно има малко текучество като навсякъде, отделно влизат и нови компании. Само в ХП работят в момента около 4600 човека.

Иначе ако не се иска мотивационно писмо, просто напишете придружаващо писмо. И да се иска мотивационно писмо, пак пишете придружаващо писмо. Успех.

# 296
Благодаря за експресния отговор, Red Velvet! А има ли смисъл в тези случаи да се пращат документите повторно за обява, за която вече веднъж сме кандидатствали примерно преди половин месец. Съжалявам, че вече е обсъждано, но успях да прочета само тази тема от началото.

# 297
И да,и не, зависи от компанията. В повечето случаи не особено.

# 298
Здравейте, попаднах на темата и ще се радвам да чуя мнение по моя въпрос:
Преди 2-3 седмици кандидатствах по обява на голяма фирма, качена на техния сайт чрез формата, която предлагат. Същата обява течеше и в джобс.бг. Не ми се обадиха, но подновиха обявата. Отново си пратих документите, този път чрез джобс. Сега се чудя дали е удачно да преработя мот.писмо и отчасти автобиографията и да го пратя отново, преди да е приключила обявата, т.е. ще получат документите ми два пъти за един набирателен "тур"?

По мое мнение квалификацията и опита ми отговарят на позицията, да кажем 4 от 5 точки. Смятам, че мотивационно писмо ми куца, писах го без шаблони и се получи доста кратко. Освен това се искаше и снимка, която аз сложих в автобиографията. Мога да я махна оттам и да я прикача в отделен файл (не е на маса  Laughing), макар да ми се струва глупаво. Какво мислите?

# 299
Според мен няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт