Януарски бебета 2012

• 35 731
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Браво Ема , дано е това което си мислиш и всичко да  мине безпроблемно.

Момичета ,аз от няколко дни имам зверски сърбеж под гърдите , не е от растягане на кожата , по скоро като някакъв алергичен сърбеж , като се зачеша и немога да се спра.Когато лежах в болницата за задържане , момичето в моята стая имаше такива сърбежи по цялото тяло и доктора и обясни че било някакъв вид алергия .Това момиче беше в 9тия месец и на другия ден роди секцио, но  вечерта преди секциото и биха 2 пъти инджекций алергозан.Дали аз мога да вземам алергозан на хапчета????

# 106
Ох, писах, писах и всичко се изтри  ooooh!
Ema08,  добре дошла отново и честити две чертички newsm44 Пожелавам ти утре да ни се похвалиш след прегледа и леко и спокойно бременеене  Simple Smile
tarte tatin, споко за коремчето, не се шашкай излишно за прегледа. И мен ме наплашиха точно по същия начин миналата седмица - акушерката ми ме измери ръчно и реши, че бебето е по-малко от нормалното, съответно ми назначиха извънреден УЗ, на който се оказа, че си е точно на седмиците  Peace
villygdr, нямам идея, може би другите момичета ще се включат утре, или по-точно след 3-4 часа  Laughing
Мами, днес с моя позната от водната гимнастика бяхме до едно заведение да заредим тумбаците след тренировката с по една вкусна супа от...тиква. За пръв път ям такава, но мнооого ми хареса- изрових рецепта от нета, ако на някой му се вихри в кухнята:
http://www.menumag.bg/recepta/krem-supa-ot-tikva

# 107
venush, ако терминът ти е на 6 януари, никой лекар няма да те чака до 3-4 ти  Confused че да им развалиш празниците. Обикновено насрочват секцио 7-10 дни преди термин, което при теб за съжаление съвпада с празниците. Примерно лекарката ще ти предложи 26-28 декември. И ако не се съгласиш, и бебето тръгне само "по никое време", просто може да не те среже тя, или пък да се чака повече събирането на екип. Това не е кой знае каква болка, но ти си избираш. Така или иначе бебето може само да реши да се ражда баш преди Нова година и пак да я изкараш в болницата  Hug аз бих погледнала на това като на приключение, не бих се притеснявала. Една приятелка, съфорумка, е родила и двете си деца в поредни години на 31 декември! Нормално раждане!

# 108
  • Калифорния, САЩ
Здравейте, мами!
Ема, стискаме палци за утре и чакаме добрите новини!
villygdr, описваш точно моите симптоми със сърбежа, все едно аз съм писала! Мислех да не е от храната, от дрехите, от козметиката, но не открих причината. Нищо по-различно не съм яла, дрехите и препаратите за пране са си все същите, крема за тяло не съм сменяла от 4 месеца. Реших да спра мазането, но след 2 дена положението си е същото. Днес си купих органик зехтин и одеве се намазах с него, да видим как ще са нещата теди дни. В понеделник съм на лекар и ще видим док какво ще каже. А сърбежа наистина е подлудяващ, особено нощем като се върна в леглото след поредното пишкане  Sad Sad Sad . За алергозана - най-дабре се консултирай с док, аз не съм сигурна.
 Аз имам едно питане Как носите своите бебчета? Майка ми тези дни по Скайпа ми каза, че съм го носила много ниско. А днес още две приятелки ми казаха същото. Това някакъв проблем ли е? Вие къде чувствате бебчо като ви рита - аз го усещам в долната част на корема, под пъпа, от страни. Понякога когато лега на страни със свити крака имам чувството, че удря или рита чак в свивката между краката и тялото, доста е ниско. Предполагам, че това означава, че все още е седалищно. Бихте ли споделели как е при вас?
   Пийте по едно кафенце и приятен уикенд!

# 109
  • София
Добро утро мили момичета!
Ир74 и на мен ми се струва, че този път бебо е по- ниско, но моя е главично и усещам ударите на нивото на пъпа.
Мамите, на които не им е първа бременност споделиха, че и техните бебоци са по- ниско от предишните и аз затова съм спокойна. Аз не мисля, че това е повод за притеснение, дори и първо бебче да ти  е. Нали плацентата ти не е ниско  до цервикалния канал?
И аз искам да се оплача за първи път в темата - сутринта се събудих и установих, че пръстите на ръцете са ми двойни!!!! Направо изпаднах в ужас, защото не си бях свалила пръстените. Току що успях да махна халката...... Sad май пак ще си ходя като мома....
Приятен уикенд на всички!

# 110
  • Бургас
Добро утро на всички!

Ема, съжалявам за загубата в 11 г.с.!А сега ти желая лека бременност и се моля за всички ни Бог да ни изпрати живот и здраве на нас и на бебетата ни!  Hug
За сърбежа - аз и преди да забременея ми се беше появил такъв и от чесане се беше получило червено петно като загрубяла кожа.Тогава мазах с "Фенистил", за да успокои сърбежа и да мине.Сега не съм наясно какво е позволено.
И аз имам чувството, че бебче е по-ниско разположено, а и получавам доста бутания по пикочния мехур.Освен това се пазя, че не знам дали все още единия край на плацентата е на ниско, както се виждаше на предните прегледи.На следващия живот и здраве много ще се надявам да се е вдигнала.  Praynig
tarte tatin, всеки път няма как да се прецени само с поглед това нещо и стискам палци до прегледа!
Аз пък тази сутрин съм с изтръпнали 1-2 пръста на едната ръка и единия крак от време-на време.На някого да се е случвало да му изтръпват пръстите?
Сега чакам майкини да дойдат за една вечер да се видим и желая спокоен ден на всички ни!

# 111
Добро утро!

Бонбонче, Аз пих Неоринал когато направих бъбречната криза и бях на антибиотик. Док беше казала, че най-вероятно ще го пия до края, но аз не съм фен на лекарствата, та като ми свърши антиб. спрях и него. Тъй че не се притеснявай, явно няма проблем да се пие при бременност.

Ема Hug  Hug  Hug

ir74, аз мисля, че няма значение как го усещаш и къде е всъщност, защото аз също го усещах много ниско и всеки път и казвам на док и тя всеки път ме гледа и казва, че просто така го усещам. Имаше моменти преди да се обърне като започне да рита, имах чувството, че ще се подаде някой крак отдолу  Laughing Тъй че ако док не казва, че има проблем, няма защо да се притесняваш.

Благодаря на всички, които ми пратиха линкове на англ. сайтове.  Hug

Аз ставам да чистя, че имахме гости снощи и децата обърнаха къщата на опаки, а чакам една приятелка да дойде да пием кафе и отиваме да скитаме навън.

# 112
Добро утро и от мен  Hug
Благодаря за отговорите за витамините, колкото и да съм против, този път ще трябва да си взема.

Венуш, аз също ще съм планово секцио, и както казава тити едва ли ще те чакат до 3-4 януари при термин 6-ти. Веротността бебето да тръгне само преди термин е доста голяма и в такъв случай се налага секцио по спешност. Аз също доста се терзаех за дата за секциото и т.н, но реших да оставя всичко (е надявам се да мога да избера поне м/у 2 дати) в ръцете на доктора. Нали се следят тонове, околоплодни води и т.н. в 9-я месец, та мисля да се доверя на лекаря си  Peace

Ема, чудесни новини имаш, много се радвам за теб. Спокойно си чети и питай в темата, ще помагаме с каквото можем  Hug В този ред на мисли чакам и Каролка  Hug

ir74, първия си син носих така- ниско долу. Има всякакви поверия и мнения по въпроса, като например, че е момче или че пък ще се роди преди термин, не мога да кажа. Аз лично родих момче, но 9 дни след термин  Wink В момента малкия е застанал по диагонал- мнооого неприятно поне за мен, т.к. усещам ритници ниско долу в дясно, както и горе в ляво, едва ли не под гърдата. Честно казано не мога да си го обясня- нали стоят свити  newsm78

krasidika, аз си ходя като мома още от 4-я месец. Много рано почнах да се подувам, предполагам заради топлото, та на бързо махнах халката  Simple Smile

Аз се заемам с домакинската работа и силно се надявам да пекне слънчице и във Варна   Nature Partly Sunny

# 113
Добро утро на всички мами! Simple Smile

Pink за витамините на мен ми предписаха Pregnacare Plus та ако искаш погледни и за тях в аптеката. Simple Smile

Чета ви почти редовно ;п и забелязвам,че и други мами имате киселини,но при мен са постоянни.Каквото и да сложа в устата си получавам киселини и ходя с Талцида в джоба,но и той толкова помага. ;/ Та вие взимате ли нещо при киселини?

# 114
брей, на всеки две страници се пита за тези киселини  Rolling Eyes

# 115

Аз имам едно питане Как носите своите бебчета? Майка ми тези дни по Скайпа ми каза, че съм го носила много ниско. А днес още две приятелки ми казаха същото. Това някакъв проблем ли е? Вие къде чувствате бебчо като ви рита - аз го усещам в долната част на корема, под пъпа, от страни. Понякога когато лега на страни със свити крака имам чувството, че удря или рита чак в свивката между краката и тялото, доста е ниско. Предполагам, че това означава, че все още е седалищно. Бихте ли споделели как е при вас?
   Пийте по едно кафенце и приятен уикенд!

И аз моето така го нося, усещам го само под пъпа и много ниско долу. Мислех, че е седалищно, но на последната ФМ преди около седмица се видя, че е надолу с главата, явно все се дупи госпожицата Mr. Green, аз мислех че това й е главата hahaha Докторът каза, че не е проблем, че скоро ще наддаде и ще я усещам и над пъпа.

Ema08, честито Heart Eyes  Много се радвам за вас Hug

За киселините - нищо не пия, но постепенно установявам от кои храни и напитки ми се получават - за сега съм спряла натуралните сокове, цитрусовите плодове, бананите....

# 116
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА,
ИСКАМ ДА ВИ ПОЧЕРПЯ ВИРТУАЛНО ,ТАЗИ СУТРИН НИ СЕ РОДИ ПЛЕМЕННИКА,3 КГ,МОМЧЕ В 6 ЧАСА СУТРИНТА ...НЕКА ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ..... И ЯНУАРИ И НИЕ ДА СМЕ ТАКА ЩАСТЛИВИ С ЗДРАВИ БЕБЧЕТА НА РЪЦЕ БЛАГОДАРЯ НА ШОКОЛАДОВОТО БОНБОНЧЕ ЗА ПОМОЩТА

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 10:22 от mirelailiya

# 117
Ето, заваляха хубавите новини, както си пожелахме Simple Smile))
Miraleiliya, честито племенниче, да ви е живо и здраво и само да ви радва!
Ема, добре дошла отново. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и сладко малко бебче на финала Simple Smile

И моята мома я усещам ниско  Peace а и коремчето не ми стърчи много напред, както беше на сестра ми.

# 118
Добро утро на всички!
mirelailiya, да ти е жив и здрав племенника, да расте щастливо и безгрижно детенце и да радва мама и татко!   bouquet
Ema08, много се радвам за теб!!! Много ще се радвам ако споделяш в темата!  Hug
Бебка не зная как я нося ниско или не, но усещам ритничета и тупаничета на всякъде- от много ниско долу до под гърдите...
Мойта халка от около месец я нося на верижка на врата ми Simple Smile

# 119
t o n y 7, мойта лична ми каза единствено да гледам капките за нос да не стесняват кръвоносните съдове, което Муконазал го прави. Препоръча "морска вода".

Ema08, честито, двете чертички са страхотна новина! Hug

Krasidika, аз с такава мъка се разделих с халката, все едно никога повече няма да я сложа Wink Но се оказа точно навреме, защото няколко дена по-късно пръстетата ми вече бяха като биренки   hahahaJoy (както и краката междудругото...)

Ние сме добре, малката всяка сутрин хълца, доста често и вечерта. Килограмите ми главоломно растат, но толкова пък да не ми пука, че няма на къде.  Joy

Искам да попитам мамите с нормално раждане, ползвали ли са упойка и как са го усетили? Знам, че първите 6см разкритие са без упойка, и ми е интересно какво се променя след това. Правили ли са ви епизиотомия и колко време сте се възстановявали от нея?

Общи условия

Активация на акаунт