Януарски бебета 2012

• 35 636
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Добро утро и от мен!
Благодаря и аз на Кафенцето за прекрасно оформената ни отново тема!

Аз тази сутрин ходих да си взема резултатите от кръв и урина и ми казаха, че съм имала албумин /белтък/ в урината. Искам да питам, ако някоя мама знае и е имала подобно нещо дали е опасно това за бебето, че съм на преглед чак на 19.11. и не знам какво да правя.
Благодаря предварително!

Приятен ден на всички!
Здравей!
Аз доколкото знам е добре да звъннеш на доки и да му кажеш, защото не е препоръчително да има албумин в урината нито за майката, нито за бебето!Има възможност да развиеш прееклампсия -  сериозно състояние, което се проявява по време на бременността и след периода на раждане. То засяга и майката, и бебето. Това е бързо прогресиращо състояние, което се характеризира с повишено кръвно налягане, наличие на белтък в урината, отоци (най-вече в областта на лицето, ръцете и краката), рязко повишаване на теглото, главоболие. Налага много внимателно наблюдение от специалисти на майката и на бебето.
Не се стресирай допълнително, но му звънни, за да му кажеш за резултатите и той да ти даде съвет други изследвания ли да пуснеш и така.
А имаш ли някакви оплаквания - подуване на крайници, подпухналост, кръвното как е, мериш ли го всеки ден?
Аз засега нямам албумин, но проблеми с високото кръвно си имам и внимавам много с храната.Абе направо съм си на режим, за да ми е мирна тиквата и си пия лекарствата.
Стискам палци!

# 46
Добро утро!

Момичета, не съм ви чела, вчера цяла ден обикалям по задачи, ходих на консултация вкл. и при докторката, при която ще раждам.
Ще пиша подробно после.
Диткинс, отивай на лекар веднага. Шоки ти е казала. Белтък не е добре да имаш. Премери си кръвното и виж колко е.
Не е страшно, вземат се мерки, но трябва да те наблюдава лекар. Не чакай до 19 ноември в никакъв случай.
Имаш ли отоци? Ако трите ги имаш комбинирано (белтък, отоци, кръвно) - това си е сериозно.
Абе ....лекар.
И пиши как си.  Hug Hug

# 47
  • гр.Пловдив
добро утро и от мене в новата темичка.

след тазнощните ми болки в корема и съответното безсъние, сега съм направо 6.

# 48
Добро утро мами и бебчета!
Записче от мен, за да не изпусна и тази тема. Опитвам се да наваксам с четенето на старата, но ми остава още малко и не знам какво се случва в последните 5-6 странички. На мен нещо не ми се пише, май вече се чувствам малко изморена от това ходене на работа (а имам още месец  Confused ) и като се прибера вкъщи гледам малко в точка и заспивам рано. След като най-добрата ми приятелка роди миналата седмица и сега се възстановява доста бавно и изморително и емоциите покрай нея, след това пък лошите новини в старата ни тема - нещо ме заляха емоции и не ми се говори изобщо - за добро или за лошо ... само мълчаливо стискам палци всичко с всички нас да е наред и с успешен финал.
При нас нищо ново - след прегледа ми миналата седмица се оказа, че малчо е чудесен - отговаря 1 към 1 по седмица и ден даже, само крачетата и стъпалцата са по-големи, док. каза, че явно ще е дългокрак като баща си (който, за протокола, е 1.92 Mr. Green ) - те отговаряха на точно 2 седмици напред.
Lumia, и при нас е така - винаги празнуваме рождени дни, правим си farewell партита, а сега и аз ще трябва да измисля какво искам за бебо - събирам идеи и от вас Simple Smile !
Ще гледам уикенда да наваксам с темите и ще се включа по-активно. Спокоен ден на всички   bouquet !

# 49
  • Варна
Добро утро, мами!

Страхотна тема както винаги, Кафенце, златна си! Дано тази я пълним само с положителни новини...

Аз да се "похваля", нашия юнак нещо си е сменил режима и от няколко вечери не съм мигнала - много му е активно през ноща и сутринта и после цял ден спи като къпан  Grinning Та днес едвам съм станала, заспах някъде към 5 и в 8 като чух звънеца не можех да се осъзная какво трябва да направя Crazy  Ама така ще е, явно е решил, че трябва да се подготвям на нощните смени като се роди Simple Smile  

С пожелание за прекрасен ден, все пак е петък!!!

# 50
  • Габрово
Диткинс, присъединявам се към мнението на момичетата, обади се на док.

Рапунцел, нормални са болки в тазобедрените стави и схващания всякакви. На мен ми се схваща само левия крак и ме боли лявата тазобедрена става, и първия път беше така, с раждането всичко изчезна. Не мисля, че и "кривия" корем е проблем. Бебето така се е завъртяло.

Зехтин и аз не съм преварявала, никой не ме е съветвал да го правя, дори неонатоложката.

# 51
  • София
Добро утро, много апетитни напитки сте сервирали.
Диткинс, наистина посети док. и вземете мерки, ще чакам да докладваш по-късно
Аз почти цяла нощ не съм спала, което май вече си ми става нормално състояние, но този път целия корем ми беше като натъртен отвътре и всяко движение ми причиняваше болка, освен това левия крак така ме болеше, но сега съм доста по-добре, явно ще е така от тук нататък. Сутринта си пуснах изследвания и чакам с нетърпение да видя как са ми левкоцитите и CRP, дано поне веднъж са наред

# 52
Добро утро! Hug
Благодарности на отговорното Кафенце за новата тема и на всички мами, които са отговорили на питането ми(вече не се наемам да го правя персонално, за да не пропусна някоя от вас).  bouquet
И мен ме наболяват чарковете отляво, ама това да ни е проблемът.
За зехтина - мисля, че основната причина за преваряване, както и  при свинската мас е миризмата, в случай, че не е достатъчно рафиниран. Зехтинът, също така,  е малко по-агресивен към кожата, когато е наистина  "екстра върджън", но става въпрос за домашно приготвен такъв (инфо от позната гъркиня), с купешките няма никакъв проблем, дори на етикетите им да пише, че са ужасно девствени.
Успешен ден на всички!

# 53
  • Китна Тракия
Добро утро и от мен, мамчета!
Кафенце - страхотна тема, благодаря!  bouquet

Някой питаше за колегите - и при нас е прието, когато имаме бебе, да си му купим подарък Simple Smile То в нашия "оупън спейс" /щото фирмата е много голяма/ сме само жени, та сума ти бебета се родиха Даже се шегувахме, че вече е крайно време да направим график  Mr. Green

Днес на обед отивам на отворени врати в болницата, към която съм се ориентирала - да видим. По принцип съм влизала там, щото миналата есен имах проблеми /и останах с добри впечатления/, но съм решила да разпитам, за да съм спокойна.

Хубав ден!

# 54
Добро утрооо!
June, направо ги пропусни тези непрочетени странички..не се натоварвай  Wink Идеята за активната гимнастика е супер! Ще събирам още вдъхновение. Аз се чудех дали да не им кажа за тези бебешките албуми, ама дали ще имам време и желание да го попълвам после..? Относно болежките - да чукам на дърво ама откакто бях на онзи вълшебен масаж, не съм имала такива. Редовно си пъшкам като се надигам от дивана и леглото, а таткото ми помага с обуване и събуване на чорапи и тем подобни (не че не мога съвсем, ама все по-далече ми се струват краката  hahaha ), проблема ми е като не мога да си наместя тумбака в леглото - сега спя с възглавница между коленете и си я подпъхвам и под корема, обикновено мн добре спя така.
Лек петък на работещите (и на неработещите, де) и вече настройвайте вълна почивни дни  Hug

# 55

Е не мога да откликна на призива "старите теми - в старата тема". Съжалявам.
Въпросът с майчинството ми е болна тема. И аз искам справедливост и не виждам как ще стане, ако не се затегнат коланите. Не ги ожалвайте циганките, тарикати са те и освен, че взимат майчинство равно или по-високо от страдностатистическото наше, си имат и други парични бонуси за "самотни майки". С първата ми бременност в стаята ми настаниха една 19-годишна циганка с прееклампсия. А-ха да роди, на системи включена, подготвяха я за спешно секцио. Идва родата й по едно време, изсипват се 4-5 в стаята и я дърпат да ставала да отиде до банката. Превели й били болничния за раждане и да изтегли парите. Стана голяма разправия, естествено, акушерките в отделението в чудо се видяха. Една от тях имаше неблагоразумието да предложи на момата да си даде картата и пин-кода и да се приключи въпроса, при което всички я изгледаха свирепо, а раждащата троснато й обясни, че "не може, щото от нея на ден може да се теглят само 400 лева"... Потрисам се, честно, като знам, че това не е изолиран случай. За сведение - моето майчинство на месец няма и 400 лева, като съм самоосигуряващо се лице с осигурителен доход 500 лева. Не мрънкам за това - толкова съм си избрала, толкова получавам. Можеше да се възползвам от "възможностите", които дава системата, но не го направих, защото го считам за неуместно и нечестно. Будала ли съм...
Виола, мерси за инфото за декларацията с първия болничен при застъпени майчинства, ще се поинтересувам. Все е дошло. Simple Smile
teddy_, при д-р Иванка Щърбанова съм. Първият път не платих за избор на екип, 1000 лева беше тогава. Сега не знам, не съм решила, но честно казано, това "избор на екип" ме отвращава с легалната си корумпираност. Самата д-р Щърбанова е с резерви към тази порочна практика. Но във Втора градска раждах, защото тя ме наблюдаваше, а преди да родя цяла седмица киснах в патологията за пренасяне. Пък и условията в родилното ме устройват. Лекарите също са добри. Да вметна също, че ВИП-овете не са обвързани с избор на екип, може да си платиш екстрата допълнително. Аз по-скоро съм навита за споделен  ВИП, ако ще плащам нещо в държавна болница, макар че и от това не виждам особен смисъл. Първият път държах да не съм сама в стая, толкова изплашена бях. Сега нямам нищо против да бъда, но пък 80 лева на нощ са си множко. Ще го мисля в движение. Спирам, че стана ферман.
И аз много ходя пеша по принцип, но вече доста лесно и бързо се уморявам и не ми носи такова удоволствие. Но ако не чувствах умората застрашителна, щях да продължавам с разходките. Особено през тази прекрасна златна есен.

# 56
  • На морето!
Добро утро, оп, ден, докато се разпиша и станало обяд.
Относно ромките, скоро слушах за проектозакона за закрила на детето, в който има идея да се включи парична санкция за тези, които оставят децата си в домове + връщане на еднократната помощ с лихви. Освен това друга идея била да се пресече порочната практика да се получават помощи за деца, които са на отглеждане по институциите и вместо това да се въведе изискване майката да изплаща издръжка на държавата, която се грижи за детето ѝ. Смятам, че това ще поограничи малко поне бизнесът с раждане на „ничии” деца. Дано го приемат. В момента системата позволява да народят 7-10 деца, да ги зарежат по домовете и да получават помощи за тях, като за да не спрат кранчето не подписват съгласие за осиновяване и по този начин обричат дечицата на една жестока съдба.
Относно белтъкът - аз също имам опалесценция в урината, но не знам поради каква причина док не поиска допълнително изследване. Мисля да си „назнача” самосиндикално. Той се разтревожи повече от хемоглобина, който е 100, т.е. за мен е в някакъв нормален спад за бременни. Сега, благодарение на желязото имам проблеми с ходенето по голяма нужда и се запасявам с Активия и сушени сини сливи, но след работа, че знам ли ги кога ще подействат 
За ходенето пеш и въобще движението- на мен ми е проблем. Най-дългата ми разходка е м-у щандовете в магазина, иначе съм в режим „паркирай възможно най-близо до целта”, което рядко е повече от 500м., колкото и обикаляне за място и маневри да ми коства това. Толкова съм закърняла, че като походя малко и започва да ме боли кръст, крак, абе ужас някакъв.
За извеждането- Симеон излезе на първа разходка на 7 дни точно, но той е роден на 24.05, което ще рече, че първата разходка е била на 31ви май, когато времето е прекрасно. Това бебе ще излезе според времето и нуждата, ако няма кой да прибира Симеон от градина ще трябва да излиза на кратки разходки до градината, но може и с колата- аз нямам нищо против.
За партито на работа- ние също правим такива- по всякакъв повод, ядем много сладко, пием кола лайт и си правим изненади, много е готино. Истината е, че работя в страхотен екип и всеки един от него ще ми липса ужасно много, силно се надявам като се върна след време поне 90% да са тук. Сега ги гледам пак обсъждат нещо по кюшетата- със сигурност замислят нещо, остават ми още 2 седмици и ми става криво и тъжно при мисълта, че няма да ги виждам, свикнах с тях всеки ден по 8ч., но от друга страна работата ми е много и вече ми тежи. Имам нужда и от сън.
Ми май това е. Буболечето рита много активно, което само ме радва, разбира се.
За 3та ФМ съм в чуденка, предстои да реша.
Суийт Мони, продължавам да се моля и надявам всичко при вас да отива само към по-добро!

# 57
  • софия
Ох добре момичета благодаря Ви. Утре ще отида да видя какво е това чудо, че днес съм до 19 на работа и няма как. Аз мислех, че това е нещо безобидно, а то си е било за притеснение. Благодаря Ви отново, утре сутринта първо Токуда ще посетя и после ще Ви пиша.
Иначе Шоки, всичко друго ми е наред, нямам кръвно, нямам отоци по крака, ръце, лице, хемоглобина ми е 123 - само това.

# 58
и аз чета ... и мисля да не пиша но относно майчинските абе много несправедливо! болничен през бременноста ако взема неможе да ми бъде изплатен. 45 дневния преди термин също няма да мие изплатен. майчинство ще вземам  социално, и не че ми е за 100 лв. ама е незправедливо някви цигани дето и основно нямат  да бъркат в гърнето с меда, а ти трепеш се 12 год след това още 3-4-5год  и  от мига в който си завършил те назначават на работа 160лв осигуровки ми внасят  и да се подиграват и да ми дават 100лв месечно  съгласете се  не е справедливо.

покрай нас нищо ново. бебето рита ,рита ,рита.
но ме мъчат разни кошмари с раждане единия път сикцио после нормално...,че нямам кърма, че неможе да суче бебето аз се чудя какво да правя...абе общо взето паника си е... newsm78  
на 17 съм на консултация. и почвам вече да мъча док с плоски и не добре зададени въпроси.

# 59
Марету и аз не съм плащала и няма да плащам избор на екип. Сега попринцип се плащат 800лв на касата на болницата, но повечето доктори си искат и допълнително на ръка. Инфото ми е от минлата седмица, когато роди моя прителка. Платили са 800лв на касата и 200лв на доктора на ръка.
Мен ме дразни това, че няма избор на акушерка примерно. Тя е тази, която върши цялата работа, а при сегашния избор на екип не получава нищо. Само док взима парите.  Rolling Eyes

Аз пък чух за някакви 150лв, които се давали преди раждането и сега се разрових да видя дали ми се полагат, но май не. Става въпрос за майки, който не се осигуряват или нямат необходимия 12 месечен стаж. Тъй, че ако има такива разровете се и вижте какво ви се полага. Много често не си знаем правата, а това е само в наш минус.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт