Януарски бебета 2012

• 35 652
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте и от мен в новата темичка, страхотна е.
И аз съм от тези които имаха безсънна нощ - екстрите бяха на макс - запушен нос, пресъхващо гърло, силно сърцебиене, силни ритници от беба...едвам издържах да се съмне и да стана.
Правих банички и чайче, направих си и извара за компрес (четох някакъв много ефикасен) и сега ще стоя 8 часа.
Та вече съм изморена и ми се доспива Simple Smile.
В понеделник съм на ЖК, док. каза че ще ми прави и някакви допълнитени изследвания на кръв и урина, ще ми продължи и болничния, та се надявам вс да е ок Simple Smile.
Утре майчето има рожден ден, та се чудя от къде да й поръчам една тортичка, чудя се м-у сладкарница Пчела и Росита.
Слънчев ден от мен Simple Smile

# 61
Момичета, мерси на всички, които отговориха на въпросите ми.

За киселините - имам си, но се търпи. А мазничко така ми се хапваааа. Вчера пак си пържих яйца.

За ходенето - аз се прибирам шепа от работа, 30-40 минути на отиване и толкова на връщане, не е адски много. А пък нямам идея колко километра са това, аз ходя бързичко...  newsm78 Обаче от два дни ме стяга коремът. Не е точно както описвате контракциите, не е твърд, ама ме наболява, като подръпване от вътре, ама малко по - болезнено, отколко до сега и на спазми. Абе не мога да го обясня, ама взех да се притеснявам. Вчера затова ходих по - бавно и се прибирах един час, че и отгоре. Добре ми е само като седя или лежа, като трябва да ходя да обядвам на работа, едвам стигам до заведението, където хапваме Sad А пък бебчо си рита, като съм седнала - никакъв дискомфорт нямам.

За подаръци от колегите - зависи колко голям колектив сте. Ако примерно се събират по 3-5 лв на човек, както при нас, сметнете горе долу колко ще съберат и си поискайте нещо за тази сума. Хубави подаръци на прилични цени са примерно комплект бебешки чаршафчета или ританки. Може и готина плюшена играчка, на нас фирмата на мъжа ми това ще ни купува Simple Smile

himena, що така няма да ти платят болничен? Стаж ли нямаш? Там не се ли искаше по - малко :/

Аз ще плащам избор на екип, защото държа на болницата, а там няма как иначе (Токуда). Но реално още се колебая за лекаря. За първо раждане не ми се рискува без избор на екип и не ми се попада в МД, след нещата, които съм чула за условията там. За мен е важно след раждането да ми е чистичко, спокойно и да са мили и усмихнати хората от мен и не искам да се подлагам на тормоза, през който минават някой мами. Вярно, че са малко пари на вятъра, но не знам, за второто може и да събера смелост - с първото никакви компромиси.

Аз пък само веднъж съм сънувала бебчо и беше отдавна, сънувах, че се кърмим и много лесно и естествено стана, чувството беше страхотно. Кърменето е всъщност нещо, което чакам със страхотно нетърпение и без страх. Аз съм на принципа да не се притеснявам от рано за проблеми, които не са се случили още, при мен работи Simple Smile

И аз не спя. Малката ме рита цяла нощ и все ми е некомфортно. Подпъхвам си чаршафа под коремчето от няколко дни и това малко помага.

# 62
Jane Doe ,не пак прябвало 12мес. счетоводителката питала в нои

# 63
  • На морето!
Jane Doe ,не пак прябвало 12мес. счетоводителката питала в нои
е, тя не те ли предупреди още в началото, не ми казвай, че е разбрала чак сега? Стажът е осигурителен и не е задължително да е непрекъснат или натрупан непосредствено преди болничните, т.е. ако си работила примерно 6години през лятото, за 4 месеца, дори и на половин раб. ден,пак имаш право на болничен.

В нашата фирма събираме м-у 20 и 50лв. на човек, зависи от значимостта на повода. Но ние наистина сме страхотен екип. Когато си купих новата кола ми подариха сд, четящо флашка, понеже нейното си е обикновено, фабрично дървено, а те знаят как обичам да слушам музика в колата. Много са мили  Heart Eyes

# 64
  • Габрово
Аз пък чух за някакви 150лв, които се давали преди раждането и сега се разрових да видя дали ми се полагат, но май не. Става въпрос за майки, който не се осигуряват или нямат необходимия 12 месечен стаж.

Тези пари се полагат само на бъдещи майки, които 45 дни преди раждането не са на трудов договор т.е. безработни и не им се полага обезщетение за майчинство /не ми казаха да има нещо общо със стажа/. От АСП ти дават медицинско, което се попълва от наблюдаващият бременността лекар, което после им се връща. Това става когато влезеш в 45 дневния срок преди раждане. 

# 65
  • София
Здравейте мамчета!
Страшно се радвам на хубавите новини за госпожиците на Мони! Hug

Имаше въпрос в предишната тема за ниската плацента - моята в началото беше превиа тоталис (каквото и да означава това). Наскоро лекарката каза, че се е вдигнала доста и вече е 1,5см, трябвало да е 2,5, но и 2см били ОК за естествено раждане. С предишната бременност пак бях с ниска плацента и с тесен таз, но нямах проблеми с раждането.

За ходенето пеша - АГ-то с баткото ми беше казала да е минимум по половин-един час на ден и тогава си ходех по толкова, че и повече. Обаче сега въобще не ми понасят добре дългите разходки - почват се едни болежки, а и се изморявам много. Гледам да използвам дните, в които се чувствам по-добре и наваксвам, но като цяло доста по-мързеливо го карам.

По отношение на извеждането на бебоците навън, не мога да го приема това за 40-те дни затвор вкъщи, още повече, че педиатрите съветват при хубаво време разходките да започнат веднага след изписването. Така процедирах с баткото - първия ден 1/2 час, 2-я 1-2 и след седмица вече прекарвахме целия ден в парка, там се кърмехме, сменяхме памперси и т.н. Хубавото беше, че той е пролетно бебе, сега ще е малко по-различно. Лошото е, че таткото ще е отпуска само седмица и после ще ни се налага да сме всеки ден по половин час навън, дори и да е -200, защото няма кой да взима баткото от градина.

Искам да попитам, някой има ли представа за магазините Комсед в Билите на Люлин и Младост, дали имат бебешки нещица (дрешки, колички) или са само играчки?

Имам някакви бегли спомени, че зехтина се преварява не за дезинфекция, а за да се унищожи някаква съставка, която не е ОК за кожата. Аз пък, за разлика от повечето майки, хич не съм доволна от зехтина - дрехите, колкото и да ги переш и ароматизираш, започват да миришат на гранясала мазнина, а и въобще не можеше да омекоти сухата кожа на сина ми. Бебешките млека и лосиони определено вършеха много по-добра работа.

За подаръците от колегите или родата е хубаво да погледнете списъците за бебета и да прецените какво още ви е нужно и кой какво е склонен да ви вземе от гледна точка на цената. Освен активна гимнастика, мога да предложа столче за кола, бейбифон, проходилка, шезлонг или бънджи гащи, ако сте склонни да ползвате. Също комплект за кошарка с обиколници, чаршафчета и олекотена завивка, или комплект за изписване, или пък гледах много сладки сетчета за баня - хавлийка с качулка, кърпа, термометър и гумена играчка. В ДМ гледах подаръци за бебе във формата на торта от памперси, козметика и разни дребни аксесоари. Бебешкия дневник също е много хубаво нещо - мъжът ми ме подиграваше като го попълвах, но сега изпада в умиление като го разглежда и е много доволен, че го имаме. Добър вариант са и подаръчните ваучъри - вече почти всички детски магазини ги предлагат - така ще можете сами да си изберете какво да си купите.

Ползотворен петък и слънчев уикенд ви желая, мацки!  bouquet

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 13:07 от Renkata

# 66
Добър ден,
и от мен.Успях най-накрая да наваксам с четенето,и то не защото нямам свободно време ,а защото  в момента мъжа ми не ходи на работа и не става от компютъра.

Кафенце страхотно оформление на темата.  bouquet

Радвам се за Суит мони,и за малките и принцеси. smile3501

Бубанка и Бистрица горе главите,прегръдки от мен. Hug Hug

При мен нищо ново бях писала за това,че док.ми изписа тази ваксина за отрицателни резус фактор,като превенция,въпреки че досега теста за антитела е отрицателен,и реших да я послушам.Сега  в 28г.с ще трябва да си я направя и после в 30г.с ще си правя пак изследване за антитела.

До къде стигнахме с решаването на въпроса с вестителките??????Да не би да съм изпуснала нещо??? newsm78

За майчинството нямам представа как е в България,тук ти дават еднократно 1500евро и това е,после някакви помощи в размер на 40 евро на месец за една година.

И  аз съм много зле вечер спя много леко от една страна заради случката с мъжа ми от друга ставане до банята,и мен ме боли всичко и когато се завъртам,много ми тежи корема,не мога и 5 мин да изкарам легнала по гръб.

ОК.Това е за сега от мен preggo до скоро. Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 67

Утре майчето има рожден ден, та се чудя от къде да й поръчам една тортичка, чудя се м-у сладкарница Пчела и Росита.
Слънчев ден от мен Simple Smile

Мога да ти препоръчам торта Сахер от сладкарница Росита. Не е като истинския Сахер, но е много добра, ако си падаш по шоколадови торти.

# 68
Бърз въпрос тукоща ходих по нужда и акото/съжалявам  Embarassed/ ми беше толкова тъмно почти черно,нормално ли е?

# 69
  • Габрово
Бърз въпрос тукоща ходих по нужда и акото/съжалявам  Embarassed/ ми беше толкова тъмно почти черно,нормално ли е?

Вземаш ли някакви лекарства съдържащи желязо? Или може би си яла дроб, или нещо зелено, като спанак, лапад?

# 70
  • гр.София кв.Драгалевци
Ако пиеш някакви таблетки за желязо-да иначе нз.Аз пия ферофолгама и имам същият проблем.Ама ако не знаеш нз

# 71
Да пия желязо,снощи ядох сърце.Благодаря за бърите отговори.Не знаех тези странични действия за желязото.Благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet

# 72
  • софия
aliah_ok а относно въпроса ти за вестителките. На първа страничка решихме да са, избираш си едно момиче, пишеш му на лични да ти прати телефона си и така.

Аз сега се сетих да Ви питам, някоя от Вас пие ли БИОЗИН МАМА. Последния път на прегледа това ми го изписа моята докторка, та да не би от него да са ми тези белтъци в урината?

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 13:18 от ditkins

# 73
Здравейте,

Прекрасна тема! Специални благодарности на кафенцето  bouquet

бубанка  - Да те успокоя и аз като малка бях с диагноза начлна фаза на астма и ми казаха, че в пубертета или ще я израста или ще се задълбочи. Бях диспансеризирана за спастични бронхити и нон стоп боледувах. В пубертета наистина ги израстнах тези неща и сега нямам никакви проблеми и оплаквания. От години нямам задух и тн.

aliah_ok Това е нормално, ако приемаш желязо Simple Smile

Хубав ден!

# 74
  • UK
[/size]

Не съм ви чела, но имам една молба към мамите в Англия.

Моля да ми дадете линк към детски магазин с колички на прилични цени. Довечера най-вероятно ще взема едно Пег ПЕрего, но исках да видя цените в Англия, тъй като другия месец ще идват наши приятели от там. Много благодаря предварително!

Teddy, на първо четене ти пращам тези два линка към популярни сайтове за бебешки артикули, вкл. колички, но не знам дали са от евтините.
http://www.mothercare.com/
http://www.kiddicare.com

Ние с таткото ни решихме той да се занимава с купуването на количката - аз само си казах изискванията, а той ще търси да намери добра сделка, защото се възмущава от високите цени. Така че аз хич и не ровя и не съм особено информирана какво що по отношение на цените.

Дано намериш "своята" количка  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт