Януарски бебета 2012

• 35 665
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами,
Дълго не съм писала в темичката, имах гости последните 2 седмици и бях доста ангажирана.
Иначе бебка си е добре, единствено ме притеснява малко че е в седалищно предлежание, но лекарката ми каза че има още време да се обърне ,а и упражнения правя,дано помогнат. Все пак мъничето е малко по дребничко и може би и  затова има още доста място в коремчето да се обръща.
Отивам да ви чета  Hug

# 76
  • София
Здравейте и от мен!
Аз сутринта драснах няколко реда за урината на Диткинс, но видях, че шоки е написала едно към едно с моя пост,  и го изтрих. Това, което мога още да те посъветвам е да си пуснеш и стерилна урина,т.е. купи си още днес контейнерче, за да можеш още утре сутрин да дадеш.
Иначе за подаръците - Събираме пари и купуваме ваучер от някой от големите вериги детски магазини за стойността на събраната сума и оставяме избора  в ръцете на бъдещата майка - тя да си купи каквото иска! Мисля, че така е най- добре.

# 77
Здравейте и от нас! Честита нова темичка, дано тук си обсъждаме много хубави неща и нека имаме много добри новини!!!
Make a pregnancy ticker

# 78
ditkins, на обикновена урина ли са ти открили белтък в урината? Аз също го имам от известно време, някои от бременните жени го имат и не стигат до преекламсия, но задължително трябва да се следи кръвното налягане, отоци по тялото и количеството на белтък в урината...Както казва моят доктор, после тези бъбреци на теб пак ще ти трябват. Така, разбира се консултация с наблюдаващия те гинеколог, но за мен задължителни изследвания са количество белтък в урината за да се определи до каква степен се изхвърля белтъка чрез урината, урокултура , тези са уринни. От кръвните, общ белтък, албумин,ASAT,ALAT, последният път док ми назначи и хемостаза с включен фибриноген. АЗ лично посетих и нефролог, за да ми огледа бъбреците, тя също ми назначи някои изследвания. А събудиш ли се сутрин с отоци по краката и лицето веднага звъниш на наблюдаващия те гинеколог . Ако белтъкът в кръвта ти е в по- ниски стойности най-вероятно ще ти изпишат протеин повечето доктори препоръчват този на биогейм.
Но задължително трябва да се следи стриктно и белтъка и кръвното налягане... Ох, аз малко неясно май съм се обяснила, но ако има нещо питай, много е неприятен и притесняващ този  белтък, но ние ще гледаме да го държим в рамките на нормалното, доколкото е възможно разбира се. Ако има нещо питай...

# 79
...Обаче от два дни ме стяга коремът. Не е точно както описвате контракциите, не е твърд, ама ме наболява, като подръпване от вътре, ама малко по - болезнено, отколко до сега и на спазми. Абе не мога да го обясня, ама взех да се притеснявам...
Подобни болки имах и аз доста време, даже на моменти не можех да мръдна. Оказа се, че бебето е застанало напряко и от там идват. д-р Марков го поразбута онзи ден с "четеца" на ехографа (знам ли го как се казва, сещате се с какво Simple Smile), дребният се обърна с главата надолу и от тогава изобщо не ме е боляло. Може и при теб така да е застанало бебето и от това да те боли.
Забравих да пиша сутринта, че ако времето позволява, още от първия ден вкъщи ще изнасям малкия на въздух. Дори и под нулата да са температурите, стига да не вали, да няма мъгла и да не духа силен вятър, нищо не би ме притеснило да го извеждам.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 18:28 от Марету

# 80
  • София
Уф от това било значи  Laughing Ние 6-тия месец бяхме главично, после наопаки на всичко в 7-мия се обърна с дупе (бащичко  Mr. Green ) и дори не усетих кога. И сега имах чувството че е напреки, ама не мислех че е визможно  Laughing Шутовете от ляво станаха значителни и ме приболяваше като се въртя в леглото и чат пат като стана. Точно като натъртено отвътре си боли  Laughing

По повод бебешкия смях - ето нещо което ме събори от стола  Laughing

И малко втрещяващи кадри

REALLY BAD PARENTS

# 81
dobrata_lamia_spaska Това с малките смехурковци ме накара да се усмихна широко LaughingСигурно им е много забавно на тези родители.
 Здравейте и от мен мамчета,не бях писала скоро ,но сега вече има с какво да се похваля.
 Ние сме вече почти както каза док, 2кг.- 1928гр.Вървим напред в седмиците и то най-вече по главичка-2 седмици напред.Направихме изследване за гест.диабет и всичко е в норма."Явно каза доки ще има голямата глава на майка си" Shocked.Здраве да е само,за нас и за всички Вас.
 Иначе водите все още са си така в повече,което от време на време ме вкарва в некви мисли Confused,ама хайде да не говоря много.
 Момичета имам един въпрос.Аз съм 0+ кр.група, моят мъж е А+ кр.група.На някои от Вас ако са с такива групи,назначили ли са Ви някакви допълнителни изследвания за съвместимост.Че лекаря ми по ЗК ,ме кара да изследвам А антитела с титър и ми говори че от там може да излезе нещо свързано с повишеното количество води и даже ако се наложело щели да ми предизвикат по ранно раждане.Аз четох,търсих в интернет не намерих нищо,той ме вкарва в некви филми,направо умирам от ужас Sad
  Иначе  бебка пак се е завъртяла и за пореден път сме главично newsm32
  Приятен и усмихнат ден Ви желая:)))

# 82
Марету, благодаря, че сподели. Съвсем възможно, защото вчера на бебето главичката изскочи на страни и направо ми изкара акъла. Коремчето ми щръкна адски много от дясно, хлътна от ляво, абе направо ми изхвърчаха ангелите, хем ме бяха предупредили, че може да видя такива неща Wink Цялото нещо беше за 3 минути и после пак си стана на топчица коремчето...

Леле, момичета, чета за килограмите и се кокоря. На нас последно ни казаха кг на втората ФМ, бая отдавна беше, като беше малката 600гр. Сега на десети съм на трета ФМ, пак във Фемина и сигурно и на мен ще ми кажат някаква такава цифра.

# 83
  • Габрово
mimentzeto, аз съм 0+, а мъжът ми е А-. Нито с първата бременност, нито сега са ми говорили за някакакъв проблем в съвместимостта. Тоя твой лекар доста ме учудва. Сега се сещам, че майка ми е 0+, а баща ми А+, майка ми е имала две безпроблемни, леки бременности, завършили с леки раждания, когато бебетата /т.е. аз и брат ми  Mr. Green/ са тръгнали сами.

Диткинс, смятам че, е изключено Биозин-а да ти предизвиква белтък в урината.

# 84
Момичета имам един въпрос.Аз съм 0+ кр.група, моят мъж е А+ кр.група.На някои от Вас ако са с такива групи,назначили ли са Ви някакви допълнителни изследвания за съвместимост.Че лекаря ми по ЗК ,ме кара да изследвам А антитела с титър и ми говори че от там може да излезе нещо свързано с повишеното количество води и даже ако се наложело щели да ми предизвикат по ранно раждане.

Миме, несъвместимост има САМО, ако майката е с резус минус, а бащата резус плюс. Не зависи от кръвната група, само от фактора. Тогава, ако плодът е с резус плюс (а за това има голяма вероятност, защото бебетата в над 50 % от случаите наследяват кр. група на бащата), се изследват антитела при майката, която може да регистрира плода като "враг". Казвам го съвсем лаишки, сигурно тук има момичета, които повече разбират или лично са го изживели и ще се включат. Аз поназнайвам нещо си, защото съм била точно такъв случай в корема на мама.
Вече не знам какви са модерните методи за решаване на този проблем. Едно време са биели някакъв глобулин веднага след раждане.
Мисълта ми е, че твоят случай не е такъв, докторът ти не знам защо те кара да се изследваш.
Ето една статия по въпроса:
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_612_0.html

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 16:18 от Анонимен

# 85
Аз зная, че има проблем само, ако майката е 0- кръвна група и по-точно, по-голям проблем е, ако и двамата са отрицателни кръвни групи. Даже мисля, че в началните теми го разисквахме това.

# 86
  • Габрово
Аз зная, че има проблем само, ако майката е 0- кръвна група и по-точно, по-голям проблем е, ако и двамата са отрицателни кръвни групи. Даже мисля, че в началните теми го разисквахме това.

Няма такова нещо. Венуш го е обяснила  Peace

# 87
Момичета здравейте , искам да споделя ефикасно /поне за мен/ лекарство за кашлица.
Взимате една черна ряпа , разрязвате я наполовина и издълбавате дупка в половинките .В самите дупки слагате по малко мед.След около час в дупките се образува сокче , по около 1 супена лъжица .Пие се , и пак се слага мед .Вчера го направих и днес вече няма помен от кашлицата Grinning

# 88
  • Варна
Мименце, и ние сме същите групи, но нашата лекарка нищо подобно не е казвала. Пусна ми само за антитела и аз не знам защо, на 2ри съм на преглед и ще и нося тези изследвания, ако каже нещо ще пиша...

# 89
ivap ,venush ,shanny29 ,много Ви благодаря за бързите отговори,явно в понеделник ще ходя пак да ми взимат кръв за поредните изследвания.Като ги иска доктора май по-добре да ги направя Confused

Общи условия

Активация на акаунт