Сурогатното майчинство в България

• 149 068
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 180
  • София
от миналата година, в съседна Гърция е разрешено сурогатно майчинство и за чужденци.

просто за информация...

# 3 181
  • България-Швейцария
Изтриха ме предния път, но пак ще го напиша - благодарна съм, че не живеем в Средновековието.
Със същия хъс, с който спорят и са убедени в правотата си, някои съфорумки биха намятали по кладите останалите, които са на срещуположното мнение.
Много грозно изглежда отстрани, дами Naughty

# 3 182
  • София
добре де, зпоне кажи за кои потребители какви роли си разпределила в играта на клада! Така хвъърляш някакви обвинения и когото улучат, а ти отстрани излизаш цялата в бяло. Като казваш А, поне кажи и Б.

# 3 183
  • Варна

Много грозно изглежда отстрани, дами Naughty

А, грозно, нищо не си разбрала! Морални стожери са те.

И затова бих искала да те попитам как тълкуваш фразата от Господнята молитва "Да бъде волята Ти" и как я съвместяваш с каузата, която защитаваш?

Ако може и аз да попитам- ако Господ е решил да се разболееш ще се лекуваш ли или ще оставиш "да бъде волята Му"?

Така се увличате понякога, че започвате да ръсите откровени глупости.

# 3 184

Ако може и аз да попитам- ако Господ е решил да се разболееш ще се лекуваш ли или ще оставиш "да бъде волята Му"?

Безсмислено е да питаш мен- многократно подчертах, че АЗ НЕ СЪМ РЕЛИГИОЗНА (сега с големите букви по-лесно ли е за схващане?). Питай НАТАКА, която е религиозна и нееднократно е подчертавала православната си вяра. Повече от интересно ми е как се съчетават двете неща.

# 3 185
  • Варна
Това си е неин проблем и теб не би трябвало да те интересува. Не мислиш ли?

# 3 186
Натака, децата нямат собственици, а имат родители. Има разлика.

# 3 187
Това си е неин проблем и теб не би трябвало да те интересува. Не мислиш ли?
По твоята логика, това за което ме питаш си е мой проблем и не би трябвало да те интересува. Мислиш ли?

# 3 188
  • Варна
Да, но питането ми беше предизвикано от твое същото такова отправено към Натака.
Опитайте са да погледнете неща отстрани, сменяйки гледната точка. Може и да коригирате мнението си.

# 3 189
Нормално е, човек който твърди, че е религиозен да бъде помолен да отговори на поставения въпрос.
На Уишмастър мотивацията е друга.

# 3 190
Опитайте са да погледнете неща отстрани, сменяйки гледната точка. Може и да коригирате мнението си.
Съгласна съм, че да влезеш в нечии обувки е много трудно. Дори да се опитам да си представя какво им е на хората, които не могат да имат деца, сигурно няма да успея да си го представя и почувствам напълно. Мога само да допускам, че това е голяма трагедия за повечето от тях. Колко голяма, те си знаят. Но не мисля, че има трагедия на този свят, която заслужава да бъде лекувана чрез използването на друго човешко същество все едно то е бездушна машина. Още по-малко заслужава за лечението да бъде заложена на карта съдбата на едно дете. Сурогатното майчинство е процес, в който са замесени много разнопосочни интереси и който е уязвим за множество случайности. Всички те могат да доведат до още по-голяма трагедия. Дадоха се много примери. Ще дам още един. Бебето се ражда преждевременно, в резултат на което се оказва с различни увреждания. Налице е трагедия за всички въвлечени страни- поръчителите, сурогатната майка, бебето. Кому е нужно всичко това? Затова писах за "да бъде волята Му", за да припомня, че не е никак добре да се иска нещо НА ВСЯКА ЦЕНА.

# 3 191
  • София
Не разбирам защо разглеждате евентуалните сурогатни майки като някакви абсолютно невменяеми същества с нулева емоционална зрялост? Кое ви дава право да смятате, че имате по- добра преценка на ситуацията от тях? Защо мислите, че е ваша работа какво те ще правят със собственото си тяло?
Защитавате нещо, но какво? Правата на бъдещото дете, на генетичната майка или на сурогатната?

Рядко ми се е случвало да се изкушавам да напиша "+1000", но в този случай го правя с чиста съвест.

# 3 192
  • Варна
Още по-малко заслужава за лечението да бъде заложена на карта съдбата на едно дете. ........................
....................................................
 Бебето се ражда преждевременно, в резултат на което се оказва с различни увреждания. Налице е трагедия за всички въвлечени страни- поръчителите, сурогатната майка, бебето. Кому е нужно всичко това? Затова писах за "да бъде волята Му", за да припомня, че не е никак добре да се иска нещо НА ВСЯКА ЦЕНА.

Как съдбата на детето зависи от това в чия утроба е износено?

С какво ситуацията на раждане на дете с увреждания от сурогатна майка е по- различна от тази на родено от биологичнта си майка? Трагедия винаги има и няма никакво значение в чия матка е износено.

# 3 193
  • София
В заключение, от защита на правата на "нероден Петко" той си остава нероден.

Иначе в Стария завет има няколко случая на естествено СМ, но очевидно не е нужно да го знаем, за да сме моралисти.

# 3 194
С какво ситуацията на раждане на дете с увреждания от сурогатна майка е по- различна от тази на родено от биологичнта си майка? Трагедия винаги има и няма никакво значение в чия матка е износено.
Ако аз родя дете с увреждания, това ще бъде мой проблем и моя грижа. Ако сурогатната майка, на която аз съм платила, роди дете с увреждания, това ще бъде трагедия и за нея. Освен това, в такъв случай, боя се, че поръчителите ще бъдат изкушени да хвърлят вината на сурогатната майка за случилото се. Но това е изключение. А генерално, аз не мога да приема човешко същество да се използва като фурна без чувства. Дали една жена е способна да носи в себе си бебе и да не изпитва чувства към него? Прилича ми на отварянето на кутията на Пандора.

Общи условия

Активация на акаунт