Сурогатното майчинство в България

• 149 103
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 645
Жаве, така е.
То и анкетата е ясна, защото е на база близо 570 мнения.

Дори и тези 7-8 редовни потребителя да изпишат още 200 страници по темата, някои от които (страници) здраво напоени със злоба, ненавист и жестокост, просто определени неща се случват и ще се случват.

Скачането върху клавиатурата, чесането и пъченето на егото с определени морални разбирания (къде криво-разбрани, къде - не) няма да промени нищо. Би променило, ако точно тези жени са реално пострадали по някакви причини и те сами за себе си са решили да не поемат по този път. Но според мен това са жени, които не са се сблъсквали челно с проблема и поради тази причина са толкова словоохотливи и наточили ноктенца за брутална критика и хулене. От инакомислещите единствено Таис косвено се е сблъскала с проблема и съответно е провело необходимото проучване. Останалите просто си масажират пръсченцата по клавиатурата.

Чак и робството се намеси като морална категория... А тотално се отричат вариантите за чист алтруизъм. Робство има, алтруизъм в чиста форма няма. Добре, след като последната категория е извън вашия мироглед - така да бъде.

Ето друга гледна точка върху моралната категория "робство": вие като сте станали роби на банките примерно и отделяте ежемесечно от своя залък за плащане на ипотеки - това не е робство. Не сте против това. Не го хулите със същата страст и постоянство... Не разбирам.

# 3 646
  • Куциндрел
Magdalena1978, не ти е дадено да разбереш. Crazy
Ти ще станеш ли СМ за Елица?

# 3 647
Ох, за втори път отварям статия днес, написана неграмотно. Признавам, тази е по-добре.

По въпроса, винаги съм смятала, че големите пари, спечелени сравнително лесно, изпиват мозъка на хората.

Аз съм съгласна, че няма нищо по-хубаво от това да си имаш свое дете. Сигурно преди да имам деца, бих се съгласила, че има ли възможност човек трябва да се възползва. След като знам каква връзка се изгражда с бебето, знам през какво се минава при безпроблемна бременност и раждане, знам как всяко едно от децата ми очевидно ме разпознаваше след като се роди, категорично мога да кажа, че е неморално спрямо СМ и детето описаната процедура.
Отделно има прекалено много неизвестни, които не е ясно как ще се отработят. Кандидат-поръчителите не дават друг отговор, освен 'моят интерес, независимо от цената'. Мен това още повече ме отблъсна.

# 3 648
  • София

Е, да, разбирам - тя не иска да си разваля фигурата и затова "със съпруга й се спрели на такъв вариант" - все едно си избират цвят на тапетите в хола.
Интересно, как сред всичките тези звезди имаше много поръчители... и нито един доброволен, високоморален изпълнител на поръчка!? Можете ли да си го обясните това? Понеже е напълно безпроблемно, но същевременно високоморално деяние? Ей така, като се събудят жените, и си казват - сега какво ли да направя днес, дали да отида на маникюр, или да взема да износя нечие бебе?..  newsm78
Трудно решение, наистина...

# 3 649
Ceca, здравей "брутално реалистичната"!
Ако възрастта ми го позволяваше, защо не. Дори ми мина през главата поне финансово да й помогна, ако има нужда от това. То алтруизмът не е като да си масажираме пръстченцата по клавиатурата.

# 3 650
  • София - Рим и обратно
Цеце, няма да намериш кандидатка за Елица от така алтруистично настроените потребителки тук. Откажи се, мило bouquet

# 3 651
  • София
Жаве, така е.
То и анкетата е ясна, защото е на база близо 570 мнения.

Дори и тези 7-8 редовни потребителя да изпишат още 200 страници по темата, някои от които (страници) здраво напоени със злоба, ненавист и жестокост, просто определени неща се случват и ще се случват.

Скачането върху клавиатурата, чесането и пъченето на егото с определени морални разбирания (къде криво-разбрани, къде - не) няма да промени нищо. Би променило, ако точно тези жени са реално пострадали по някакви причини и те сами за себе си са решили да не поемат по този път. Но според мен това са жени, които не са се сблъсквали челно с проблема и поради тази причина са толкова словоохотливи и наточили ноктенца за брутална критика и хулене. От инакомислещите единствено Таис косвено се е сблъскала с проблема и съответно е провело необходимото проучване. Останалите просто си масажират пръсченцата по клавиатурата.

Чак и робството се намеси като морална категория... А тотално се отричат вариантите за чист алтруизъм. Робство има, алтруизъм в чиста форма няма. Добре, след като последната категория е извън вашия мироглед - така да бъде.

Ето друга гледна точка върху моралната категория "робство": вие като сте станали роби на банките примерно и отделяте ежемесечно от своя залък за плащане на ипотеки - това не е робство. Не сте против това. Не го хулите със същата страст и постоянство... Не разбирам.

Ами първо трябва да прочетеш Библията, за да го разбереш. Трудно е да се обсъжда текст, с който не си запознат - разбирам те. Обикновено добрата стратегия в такива ситуации е просто да замълчиш и да пропуснеш участие в конкретния разговор, а после тихичко да разучиш текста - и тогава, евентуално, да си съставиш мнение.

А по другия въпрос - защо никой не се хвана на идеята да се разреши да отдават матките си само на жени, които могат да докажат доход от поне $1мил. за всяка от предходните 5 години?:Те не биха били матитутки. Не биха имали нужда от заплащането. Напротив, биха направили възможно най-доброто за нероденото, понеже могат да си го позволят. Чиста проба 100%-ов сок от алтруизъм. И никакъв и намек за робство. За лека лудост може би да, но не и за робство и принуда - от какъвто и да било характер.

Това като задължително изискване би ли ви устроило? Wink

# 3 652
Ако възрастта ми го позволяваше, защо не. Дори ми мина през главата поне финансово да й помогна, ако има нужда от това. То алтруизмът не е като да си масажираме пръстченцата по клавиатурата.
Ти си на 37. Какво те спира? Можеш съвсем спокойно да си износиш, не едно, а поне още две деца. Действай!

# 3 653
  • София

Че к'во ти е на възрастта? Да не си над 100? Може, както се доказа, медицината е достатъчно напреднала. Никакви проблеми нямаш. Дори в България беше постигнато - в Плевен май или нещо подобно. Предлагам обаче да побързате, да не вземат да се откажат от подобни неща...

Те ти и малко нинформация:

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/57-godishna-zhena-rodi-b … -v-burgas-6011967 - 57, инвитро

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=527110- 62, инвитро.

http://www.burgasmedia.com/news.php?cat_id=8&id=144 - 69, инвитро.

Не ми се вярва да си по-възрастна... така че - действайте!

# 3 654
  • Куциндрел
И ас та либя, пиле. Sunglasses
Ти си на 37. Какво те спира? Можеш съвсем спокойно да си износиш, не едно, а поне още две деца. Действай!
Joy Joy Joy Joy
Сериозно ли те спира възрастта? То вашето алтруизъм ли е, аутизъм ли... по скоро е лицемерие.

Кафе, ясна ми е картинката, ама все пак някоя може и да ни позалъже, дет са вика, все пак обещаното не е като даденото. Mr. Green

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 11:33 от Ceca

# 3 655
  • София
Може ли линк? В Турция ДЯ са забранени. В Кипър са разрешени.
http://worldnewsdailyreport.com/101-year-old-woman-gives-birth-a … ovary-transplant/

# 3 656
Не се усещате, че използвате една изключително болезнена за определени жени тема, просто за да си чешете езиците.

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 11:42 от Magdalena1978

# 3 657
  • София

На нея направо са й присадили яйчник, не донорска яйцеклетка.

# 3 658
  • София
Не се усещате, че използвате една доста болезнена за определени жени тема, просто за да си чешете езиците.

Всъщност, не. Ти го правиш - понеже все още не си дала тържественото обещание, което всички очакваме, че ще родиш дете за Ели, която очевидно наистина много го иска. Ти, от своя страна, го намираш за напълно нормално, естествено и приемливо - и би следвало да дадеш пример като го направиш.

# 3 659
  • София
А може пък и мен лееко да ме касае темата? За второто дете правихме почти година опити и какви ли не мисли ми минаха и какво ли не прочетох. Накрая забременях и родих леко, но след това получих кръвоизлив, който толкова ме уплаши, че не бих забременяла повече. Но може би съм мислила върху опциите за трето дете. Може би, ако милионите ме биеха по джоба, можеше и за сурогатна майка да помисля. Всъщност не, не бих го причинила на която и да е жена! Никога и при никакви обстоятелства

И от другата страна. Имаме 2-3 близки семейства с проблеми. Въртяла ми се е мисълта за тях. Е, егоист съм и не бих го направила.

Да не говорим за духовната страна на нещата. Обичам да чета за душата, децата, родителите и т.н. Според мен с тая бъркотия със СМ тотално се обърква вселенския ред на нещата.

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 11:50 от Free Agent

Общи условия

Активация на акаунт