Любители на котки тема 55

• 46 917
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
О, ама аз изобщо не се оплаквам от дългото съжителство! Просто се шегувах че вече съм я снимала във всички възможни пози, във всички сезони и по всички празници, и не мога да покажа нищо ново  Laughing Иначе много си я обичам животинката и искам да си съжителстваме възможно най-дълго.

St., много мила история. Обичам да чета разни историйки за любимците ви, разказвайте повече  Grinning И ние Богданка сме я местили доста и сега това й е трети апартамент. Но тя като че ли обича местенето, много й е интересно като тръгнем да опаковаме багажа, завира се по кашоните, катери камарите покъщнина, въобще детска радост. Много бързо покорява новата територия и за нула време се чувства като у дома си. Не съм забелязала да се е привързвала много към конкретен апартамент, или да й липсва стар, или да й е некомфортно в нов. Тя си пада малко кучешка душа, страшно е привързана към нас и ако ние сме с нея, не й пречи къде се намира. Но пък няма ли ни... настава рев и покъртителна тъга. Когато викаме някой да я храни като сме в отпуска, било то хазяин или гледачка, като се върнем все ни посрещат с репликата "ох добре че си дойдохте вече, скъса се да плаче за вас котката"  Laughing

Купичките - съгласна съм, че е най-добре да е порцеланова, но внимавайте ако сте с малки деца, защото редовно стъпват в тях докато тичат и играят. Аз затова ги махнах. Представих си порязани детски крака.
Металните също вършат работа - от неръждаема стомана - не се чупят, не развъждат бактерии, и ако са с такава форма не се преобръщат лесно.

# 256
П.П. Забравих да изкоментирам разкошните котешки части! Танче, какъв апарат имахте вие? Още някой имаше с Pentax освен мен и Теди, но не си спомням вие ли бяхте. Или май беше Nikon? Много ги обичам тия близки планове. Ние обаче пак сме в мрачен апартамент и се скъсвам от яд. Единственият слънчев прозорец е в тоалетната  Tired и без светкавица нищо не става като хората. И да, дори улични котки си нямаме да поснимам, ще трябва да дебна катериците.

# 257
  • София
С което исках да кажа, че продължителното съжителство с животинка натрупва приятна топлина на спомените.

Това е за 7 години. Повярвай, за 14 става още по-мило. С Дидитка се шегуваме заради снимките. Снимам Мъро, показвам го, а снимката е същата като тази, която съм показала преди месец или два  hahaha. Освен това нали вече остаря и снимките са все на спящ Мъро  Wink. Другите показват разни малки щурчовци във всевъзможни пози, а ние все спим  Laughing.

Дидитка, Никон е.  Grinning  Този път аз щраках Мъровите части от скука. Той отново се беше настанил в любимия зелен леген и дремеше на слънце.  Grinning  Действа му точно както кутиите действат на Мару. Види ли, че се е изпразнил и веднага се настанява в него (това е легена, в който нося прането до простора).

Никона има някакъв комбиниран режим със светкавица. Снимките на Черньо и братчетата му са направени с него и са станали добри. А са снимани в доста тъмен склад.

# 258
А, Никонът е супер. Аз обаче хич не обичам светкавица. Особено за котка с големи бели площи, убива се всякакъв детайл по бялото и излиза като светещ призрак  hahaha Но без светкавица у нас мога само ако глезла е напълно неподвижна и аз съм с триножник. А тя освен че шава, ами на всичкото отгоре много обича да ми саботира снимките. Тъкмо я хвана в интересна поза, и като ме види че се прицелвам идва до мен да ми се жули  ooooh! Мъкааа.

# 259
  • София
BlaCk RoSe , много благородно! Трогателна история! ,..

Ros4enka, честито попълнение на семейството! И аз мисля, че Моли е за котешка хумана

buttinsky , дървото е суууперр! Разнообразните играчки са много важни за котетата, а Вашата е даже натЮр Wink

Seti Beti , как е котето? Ние в самото начало когато гледахме първите бебета на маца (Принци е от тях) ползвахме силиконова тоалетна. Трудно се почистваше, а и  котенцата буквално полепваха гранули докато клечаха с нея,… Сега сме на Бенто икономик  Peace

За водата – чиста и се изпива сякаш по-бързо. Но нашите обичат една кофа в банята – случайно имало вода един ден и всичките се изредили да пият -  надвесвайки се в кофата! Майка ми сега оставя тази кофа нарочно с вода и при всяко отваряне на банята – опашка! Първо обаче – лапата се потапя – да се види до къде точно е нивото на водата  Mr. Green После - мокри стъпки по целия под!

За кастрацията – ние сме кастрирали всичките (около 15)  котета на около 6-8 месечна възраст без да чакаме първо разгонване – и мъжките, и женските! От прочетеното в нета и мнението на вета – стигнах и аз до този извод, че е най-добре преди първо разгонване

Ааа,.. тези ‘аранжировки’ на Трепет  и Делфина фон Ю ми идват като идея за Коледен котешки подарък!  Wink

Таня, разкошни кадри, както винаги! И аз съм с Nikon, но май е и до моделите

Момичета, никой не ми се обажда за рижия кот пред блока,.. Сигурно е нарочно 'изгубил се' Cry Боже, какви хора,..!  ooooh!

Гуш-гуш на пухчетата за лека нощ!  Hug

# 260
  • на морето
Здравейте,  писета и мацки !  Hug Hug Hug Hug HugАз от много отдавна не съм се разписвала  тъдява , ама ви хвърлям по едно очо на верев ....    Има новости при мене ...ще пиша по -подробно , ама нека първо да влеза " в час"  със събитията тук по -подробно .Колкото до другото, не знам за бой ли съм или  Naughty Naughty.... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Ето едно четиво , съдържанието на което ни е принципно познато , но пък е добре написано ...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4276371#.TrbfM5K9j61.facebook

ahasver, ако позволиш и приемеш - на дълга патерица  newsm59 newsm59  Жива и здрава ! Както ти , така и околните ти -дву и четирикраки  Mr. Green Mr. Green Mr. Green!

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 09:12 от asha

# 261
Добро утро .Много ми е тъжно хранех си един бездомен котарак ,тази сутрин го намерих убит.Какви хора има на този свят не знам.

# 262
  • на морето
Съжалявам за котето!   Cry  Cry Cry Cry За какви хора говориш -това не са хора ,а двукраки човекоподобни .... #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 263
Светле, съжалявам за котака!
Исках само д ави покажа корема на моята "бременна" маца. Ми всеки би могъл да се заблуди  Crossing Arms

# 264
мерси, момичета Simple Smile страхотно ми е новото попълнение- трети ден и вече съм влюбена до уши и малко над тях даже Laughing Доста съм болна и ми се лежи, а тя все скача отгоре ми, катери се по мен...луда!:)
ahasver,  Hug ами започнали са да я хранят с пастет на уйскас (джуниър...ако не греша се казваше). Абе доста храничка пое вчера цял ден и предната вечер...пък и днес вече 2 малки порцийки досега... ама няма още. Поне пишка 4-5 пъти- по малко,ама...доволна съм Simple Smile
Иначе е мн свежа и дива. Като не спи- няма равна- катери се навсякъде( дори на места, на които е непосилно според нас при нейният ръст Grinning)
Утре сме на вет- та той ще каже, може би наистина тр да вкл и АМ  newsm78 Дано вс е ок. утре ще дам отчет как е минало и как се е държала при док Simple Smile
Таняяяя,  Laughing като прочетох поста ти на секундата разместих диваните Laughing оф, да- страхотни снимки правиш!  bouquet
Тедка Hug голяяяяяма мекааа маца:) аз не се заблудих Grinning
grigori, мн тъжно за котарака... Sad мн мразя такива истории и се вбесявам, че има такива хора

бай за сега- поздрав с маймунската лапичка на Моли Grinning

# 265
  • град-държава
О, не ще се застрелям писах, писах и накрая сесията ми изтекла... doh hahaha

asha   bouquet

buttinsky , честно ти казвам, сега само ми пили - виждаш ли, виждаш ли, аз откога ти казвам, ама само дърво ми трябва, а и това каквото е опасно само за себе си.. Crazy
офф: Видях вчера, че си ме уважила в номинациите, тенкю...  bouquet

Танче, супер са снимките, само да му щипнеш лапката.  Heart Eyes
Мис, не знам и аз вече - не е доволен моя мъж от мене нещо...  hahaha

За купите  гевезето ме е съсипало - имам един шкаф с котешки хранилки дето си седят така, минахме през 100 вида вода, последно си хареса една порцеланова купичка за суфле и изворна вода Михалково (това малко реклама), та я караме така и да видим колко ще му се задържи интереса, че ми къса нервичките.  Crazy

# 266
Моли и Мъро имат много красиви котешки части Laughing
Ето какво правят моите момчета в това мрачно и дъждовно време
, тук точно преди да се настани да спи,ръбаше на Бекс ушите.

Снощи за трети или четвърти път ходих да купувам бебешко човешко мляко за моето сукалче.В магазина работи наша съседка и вече ме гледа подозрително, сигурно си мисли, че тайно съм родила и тя не е разбрала Joy.Даже вчера ме попита,дали не трябва вече да купувам за по-големи бебета hahaha.

# 267
  • Варна
Малчо наистина прилича на Богданка по физиономия Heart Eyes Много са сладки.
Теди, същата е като Ленчето Mr. Green
grigori, много съжалявам за кот Sad

# 268
  • София
Танче, само да му щипнеш лапката.  Heart Eyes

По онази с ноктенцата ли?  Mr. Green  На теб стиска ли ти?  hahaha

Толкова години се каних и така и не се наканих да снимам на Мацо лапите, които се показваха под вратата, за да докопат Мъро.  Sad  Бяха като в някой вампирски филм - едни дълги, остри и страшни нокти, излизащи изпод земята  newsm43

ros4enka, тази лапичка е по-безопасна  Wink

asha, ново коте/та ли прибра?  Laughing

Теди, ако вдигнем черно-белия котарак от Бенковска и той ще е с такова пухкаво коремче, само чакащо някой да го мачка  Mr. Green. А ако повдигна Мъро, ще е като бременна котка не във втория , а в четвъртия месец  hahaha.

Герче, много ми е приятно като им гледам разбирателството!  Heart Eyes

grigori, много съжалявам!  Cry  Уж вече и закони има, но няма кой да ги прилага Sad. Ако поне един идиот бъде наказан, все пак може следващите да се замислят преди да посегнат на животинче Sad

Какво стана с котенцето, което беше яло от силиконовата тоалетна?

# 269
  • София
Герче - страшни са ти момчетата Simple Smile
Момичета, имам голяма дилема какво да правя. Моята маца става скоро на 6 месеца и не знам дали да я кастрирам. Чистокръвна британка е, ще е хубаво да имам бебета от нея, но не ми е мисия това! А и разгонванията... #Crazy
А и най-важното - докторката каза, че кастрацията преди първото разгонване предпазва от развитие на млечните жлези и матката, а от там и от тумори.
Ама пък това ще й причини болка  Sad... направо не знам!
Дайте ми съвет!

Общи условия

Активация на акаунт