Хормонални изследвания :-((((

• 78 355
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
гинеколога ми ме посъветва да си ги направя,на 6 ден от цикъла си съм,,,когато излезнаха резултатите веднага му се обадих и той пожела да се видим и да поговорим,,,нищо друго не ми каза,,,поради тази причина съм много притеснена и си мисля най-лошото

# 31
  • Живее на Луната
Тези изследвания по принцип се правят 3-5 ден, може и затова ЛХ да е малко по-високо. Предполагам иска да те види на УЗ за да провери за кисти (повишеното ЛХ може да говори за поликистоза, но не е задължително). Не се притеснявай излишно, изчакай си прегледа и слушай какво ти казва лекаря. Мини после да кажеш какво е станало. Има и възможност пролактина да е виновен за високото ЛХ, но си има препарати с които това се регулира.

# 32
благодаря наистина ми помогнахте,утре ще споделя новините,силно се надявам всичко да ми е наред,,,,

# 33
здравейте,мина ми часа...поуспокоих се малко...доктора каза че причината за високите стойности може да е и от висок стрес (което при мен е всекидневие) за сега нещата остават недовършени,защото ще се консултирам и с ендокринолог...когато го попитах как се коригират стойностите,той пожела да ми изпише противозачатъчни,но аз отказах....мислила съм си преди  че ако стигна до тях,ще ги заменя с билки при хомеопад.... newsm78 но на доктора много не му хареса идеята и за сега така остават нещата Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 34
  • София
Здравейте, момичета!
Днес вече е денят ми в който се отчаях. Моля Ви за помощ, защото часът ми за лекар е чак в петък и до тогава мога сама да си измисля всякакви диагнози  Praynig

Пуснах си следните хормони, за да видя как е положението с яйчниковия резерв. На 36 год.съм

Други данни: Фоликулинова фаза - 4 ден

Група  -  Показател - Резултат- Измерителна - Референтна  -     Метод
Хормони                                         единица            област
LH     S       6.59              U/l                 2.40 - 12.60        ECLIA
FSH      S        9.19              U/l                  3.5 - 12.5            ECLIA
Пролактин S              419.5            µIU/ml   102 - 496            ECLIA
Естрадиол S      31.02           pg/ml                  12.5 - 166            ECLIA

Labor Limbach, Heidelberg Germany
Inhibin B
   S     56.0           ng/l                  10 - 200            ELISA
      Нормални граници: Пременопауза: 10-200 ng/l
(около овулацията стойностите са по-високи) Постменопауза: < 10 ng/l
Anti-Muller Hormon   S     0.49       µg/L     1 - 8     ELISA
      При нива на АМН под 0.4 ug/l се прилагат по-високи дози rFSH при овариална стимулация.(La Marca, 2006)
Притеснява ме стойността на АМХ, която е под референтната граница Cry
Надявам се някой да може да коментира ситуацията.

# 35
  • Живее на Луната
TitkaBanditka, бъди спокойна. Според мен няма нищо трагично в твоите иследвания. Хормоните са ти в референтните граници, което означава че нямаш проблем.

Относно АМХ, при мен беше малко по-висок от нормата. Док каза че всичко е наред, даже не се и замисли че това може да означава нещо. Важното е че Инхибин Б е в нормата, ФСХ също ти е ок. Тези хормони са свързани и ако имаше някакъв проблем, щеше да се отрази на стойностите на всичките. Доктора ще ти обясни най-точно, но според мен нямаш повод да се притесняваш. Успех и пиши след прегледа какво е казал.

# 36
  • София
Благодаря, Белла за бързия отговор Simple Smile

Ще пиша след консултацията! (Ошашках се, защото и "чудна" СГ изкарахме и сега и това ...дойде ми в повечко )

# 37
  • София
Bella, разликата нещо да е над нормите и под тях е голяма.

# 38
TitkaBanditka, по-добре иди на втори ден от цикъла при лекаря за да може да ти изброи антралните фоликули.
Доколкото разбрах от турската тема, там въобще не се интересуват от стойностите на точно тия два хормони. Гледа се ФСХ-то + антралните фоликули.

# 39
  • Живее на Луната
Bella, разликата нещо да е над нормите и под тях е голяма.

Абсолютно съм съгласна с теб. Както виждаш не съм изказвала мнение каква е причината. Дадох за пример моята ситуация, като пример как нещо за което съм се притеснявала се е оказало без значение в последствие. Ако не друго то поне ще се успокои жената и няма да се шашка излишно преди да е отишла на преглед за мнение от специалист. Което в случая е и най важното. Тук във форума можем да си даваме кураж, да споделяме опит, да се успокояваме но да не забравяме че не сме лекари.  Peace

# 40
  • София
Здравейте, момичета!
малко помощ ако може - утре сутрин ще ходя да пускам прогестерон. Трябва ли да съм яла преди това или не. Вече се обърках. Последния път ми се скараха за другите изследвания, че не съм яла, защото ми падна кръвното. Какво ще ме посъветвате?

# 41
  • Живее на Луната
Titka, аз като ходих последния път да давам кръв за хормонални изследвания, специално попитах лаборантката за това дали трябва да съм яла или не. Тя ми обясни, че само за някои определени изследвания на кръвта имало значение (например при кръвна захар и др), а за хормоналните нямало значение. Нека и другите се включат.
Даже ако не се лъжа прогестерона ми го пускаха следобед, естествено че съм яала и пила кафе преди това. Simple Smile

# 42
  • София
За прогестерона няма значение.

# 43
Здравейте,

Днес, 5ти ден от цикъл по предписание на АГто ми си пуснах хормони ( стандартните ). Забравила съм какво трябва да е съотношението между LH и FSH, бихте ли изказали мнение за резултатите ми, благодаря предварително:

Prolactin   334.40   mIU/l   М(86.0 - 324.0); Ж(127 - 637)
LH   5.35   IU/l   М(1.7-8.6) Ж(фол 2.4-12.6, овул 14-96, лут 1.0-11.4, мен 7.7-59
FSH   6.84   IU/l   М(1.5-12.4) Ж(фол 3.5-12.5, овул 4.7-21.5, лут 1.7-7.7, мен 25.8-134.8
Estradiol   229.40   pmol/l   М:28-156;Ж:от1-10г.22-99.1,фол 46-607 овул.315-1828,лут161-774,мен. до201)
Testosteron   1.52   nmol/l   Ж(0.22 - 2.9); М>17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12
DHEA-S   9.120   µmol/l   10-14г.Ж:<7.6;M<6.7;15-44г.Ж<9.85;M<12.65;над 45г. Ж<6.4, M<7.92

Имам странното усещане, че тестостерона е завишен, въпреки, че е в референтните граници.  newsm78

# 44
  • Живее на Луната
Съотношението LH:FSH е хубаво да е 1:1. Според мен хормоните са ти супер. И тостостерона също е добре.

Общи условия

Активация на акаунт