Тупуркат мънички крачета, ОКТОМВРИйче вече навсякъде шета.

• 27 793
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Марта, супер инициатива. Включвам се всяка година в подобни, тази година, ще се включим и в тази.

Орхид, честита книжка. Трябва ли да се притесняваме като пресичаме улиците?  smile3534 А тортата ти е страхотна!   chef

Буболече, забравих да отразя мъжа ти. Честито! Да е доходна дипломата  Laughing

Лурдес, не си единствена и не смятам, че това е повод за терзания. Когато и да съм пренебрегнала Симона или Радо за да изчистя нещо, или са падали или друга поразия. По-добрия вариант май е разхвърляна къща, здрави и щастливи деца.  Simple Smile

# 496
Здравейтееее,

Честити хубави поводи на всички, Орхид страхотна торта!

Нашия прщапулник мина еми хвана сметалото/хихихихи/

искам да кажа за детската палатка защото точно тогава ни подариха от икеа е и е много сладурска прилича на циркова шатра със сини завески на входа даже се бъзикаме с мъжа ми че вече си имаме циркаджийка:))))))))) Доста е стабилна щом Еми се мята вътре и не е паднала...... само пода е доста тънък и съм сложила едно меко килимче да не и е твърдо:)))

Хейли и аз да те успокоя че преди време и Еми така се будеше като по часовник! но вече не споко ще му  мине! Wink

Хайде хубав ден днес!

# 497
Орхид, честито и безаварийно шофиране )))
Краси, Алекс до скоро винаги ми се будеше половин час след като заспи, особено вечер и веднага му давах да цокне. А през нощта като се събуди винаги е или мрънкане или рев докато го взема и си цокне. Да не би някой зъб да го тормози Монката?

# 498
Добър ден!

Много благодаря за надеждата, която ми давате, да спре да се буди малкия.  Grinning    bouquet

Орхи, честита книжка! Приказна торта! newsm10

Буболече, честито дЕпломиране на мъжа ти!   bouquet

Marvelous, малко ти завидях, че госпожицата ти спи по 2 пъти Mr. Green Hug А за ходенето - първо честито!, и второ - Симеон си направи първите стъпки на 10м. и повече от месец не искаше! Как го пусна или загуби упора веднага сядаше. Но започна да се пуска по малко, по малко и вече ходи самостоятелно Wink Hug

Скорпи и аз в зъбите се съмнявам, но това, че е все по едно и също време ме притеснява... Иначе горния венец е ужасен. Тръгнали са всички предни зъби едновременно и....

Мила
, и аз за такива пръчки си мислех по-скоро... Ще ходим пак до Икеа.

# 499
буболече, честита ви дипломка в семейството!   Hug

орхид, честита книжка, безаварийно каране и златен талон след 6 години!  Hug

марта, готина инициатива с книжките, мерси за линка, ще се включим.

въпрос: до мамите със заспиващи сами мъници, моля да споделите сами ли се научиха така мъниците или ги оставяхте да реват, въобще какви подходи са използвани, че ми се ще да не заспива все на ръце, но сърце не ми дава да го оставя да се дере. пробвала съм да излизам от стаята - настъпва як рев, ако остана в стаята, той само иска да играе, става си от леглото и се започва игра. само 2-3 пъти ми е заспивал сам като сме били по разни хотели, защото го оставят да се наиграе, да се навърти на леглото между нас и накрая заспива, но аз не искам да спи при нас, а заспи ли на нашето легло после няма как да го пренеса без да се събуди, спи явно доста леко.  Peace

# 500
Момичета, благодаря ви за пожеланията за мъжо. Hug ..въпреки че в БГ няма изгледи да е удовлетворяваща и/или доходна работата му Tired

пашик, честито телефонче, да ти служи вярно и дълго Simple Smile Хартиените ми се струва и те ще залепят, но поне няма миене и триене Joy

Хейли, дано да е само период. Аз също мисля, че е от зъбки.

Марвел, проходило Евето! Heart Eyes Не се безпокой до десетина дни ще почне да се пуска и да върви по стабилно, и при нас беше така.

Орхид, брей че професионално направена торта:) Браво на теб!

Блур, моя заспива сучейки или ако не суче почва едно въртене из нашето легло, едно просване по чаршафите, една игра.... И така докато се просне за последно и заспи hahaha Гледам, скоро изгледи да заспива сам няма. Аз мисля, че е много важно да се уцели момента да се сложат да спят и да се повтаря някакав дейност преди това - миене на зъбки, преобличане...знам ли.

# 501
Oтдавна не сме се вясвали, та викам да не ни забравите Simple Smile

Орхид, нямам думи просто!   bouquet  Великолепна украса на тортата! Определено имаш гооолям талант! Гледам и се възхищавам!

Пашик, аз правя мъфините в хартиени формички и нямам проблем със залепването, поне не и по самата форма  Wink
ето тези рецепти съм опитала и много ми харесаха:
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/1060/%D0%91%D1%80%D0%B0%D1%83%D … 0Mocha%20Cupcakes
http://sunshineskitchen.com/pumpkin-cupcakes/
http://www.supichka.com/2011/05/blog-post_20.html
http://honeyandmilk2.wordpress.com/2011/10/26/t%D0%B8%D0%BA%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B5/
http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_11.html

За спането - моят убавец заспива само и единствено на гърда, съответно когато сме го оставяли на баба му, е било яко реване. Да не говорим, че през деня не само, че спи по веднъж за по час-час и нещо, ами вече имаме 4-5 дни, в които изобщо не е мигвал през деня. Ама изобщо! Днес е един от тези дни  Confused

За общият РД, моля да ни имате и нас впредвид, само не съм разбрала къде ще бъде..

# 502
аз като ви чета и се замислям-тези мами на които дечицата заспиват все още  докато сучат и спят при тях.Как точно става, имам в предвид, когато лягат децата , лягате да спите и вие ли?Сори ,просто не мога да си го представя затова питам Peace

А иначе да споделя опит-дано да е от полза.Алекс заспиваше докато суче(обед и вечер) до 7-8 мес някаде.После започна да сучи само сутрин и вечер и през деня започна да заспива сам,вечер докато сучи.През деня започнах да го слагам в кошарата ,той почваше да мрънка , да се изправя, но не да реве.Ако е имало някой път да се разтрои и да реве , в никакъв случай не съм го оставяла, гушвам и заспива , но само ако се разреве. Всеки път, може и до 10 да е стигал, влизах слагах го да легне и тихичко му говорех.Излизам от стаята и пак същата работа няколко пъти, докато накрая като вляза пак мрънка, прав е , но вече е мн изморен, слагам го да легне и започвам да му галя ръчичката или главичката, започва да ме гали и той и се унася.След  месец,като го слагах да спи ,той просто не започваше да мрънка, аз чаках , чаках , и като отивам  да го видя -той вече спи.Като че осъзна , че когато е в кошарата ,сам в стаята  е време за сън.Кошарата я ползваме само за това откакто се е родил.После като го отбих ,същото се повтори , но може би за седмица и с вечерното заспиване.Вече заспива сам в кошарата и мн рядко ми се налага да ходя да го слагам да легне ,ако се е изправил.Пускам прожектора на Фишър прайз и той се унася.

Май стана мн дъло тва обяснение , ама викам дай в детайли.

# 503
Мда, заедно си лягаме  Mr. Green
Аз таквоз...  Flutter може ли рецептата за тиквения кекс? hailie, твой специалитет ли беше?  Praynig

# 504
Мда, заедно си лягаме  Mr. Green
Аз таквоз...  Flutter може ли рецептата за тиквения кекс? hailie, твой специалитет ли беше?  Praynig

Кекс с тиква

Продукти:
1 ч.ч. захар (аз ги правя с кафява захар и стават екстра)
3 яйца
1/2 ч.ч. олио (зехтин)
1 бакпулвер
2 пак. ванилия
1/2 пак. канела (аз слагам около 1 ч.л., че не обичам да ми е много канелено)
1 ч.ч. пюре от тиква (сварена и пасирана).  Понеже имам сума ти и сварени буркани тиква от миналата година, та слагам на воля.
1 1/2 ч.ч. брашно
1 шепа накълцани орехи

Омесвате всички продукти и ги изсипвате в намазнена и набрашнена тава. Печете около 40 мин на около 180 градуса. Аз го пека в конвекторната фурна на 185 градуса. Като го извадите го поръсвате със сиропче от 2 с.л. лимонов сок с малко пудра захар. Става разкошен (казва ви го човек, който не го бива много в тия неща)!!!! 

Мое беше творението! Wink Да ви е сладко!

# 505
Anik_bg , благодаря ти много  Hug

# 506
Тини, не си лягаме по едно време... Crazy Като дойде време за спане го слагам малкия, лягам до него, кърмим се, после той заспива и аз се изнасям. Проверявам го от време на време, че много се върти, да не е стигнал до края на леглото, ако е почти на ръба го местя навътре. Като си залягаме с мъжа ми, го местя между нашите глави, че да има място и за нас. Така всички спим без драми, без съзли и най-вече спим Grinning .

Барбалетка, още никой не знае кога и къде ще е общия РД Laughing . Ама вече трябва да има някаква яснота по въпроса...

# 507
  • София
Мацки, аз няма да гласувам за дата, защото за мен всеки ден е удобен. Ако може някак да нацелим слънчев ден, ама.......
Краси, и Ева се пробужда, но аз леко я поклащам или взимам и гушкам и тя пак заспива.
Пашик, с хартиените кошнички няма да имаш проблем  newsm10
Отидох в Германос и помолих да ми изключат нета. Благодаря ти  Hug
Краси, Ева има подобна палатка-къщичка. И ние с бате я сглобихме келяво, но после разбрахме че трябва да се сглоби с мааалко сила, докато щракне и е здрава.

Имам още, но ще довършвам после.

# 508
Блурмой, наш бебок е от децата дето си заспиват сами, и денем и вечер. Това което Тини е написала важи с пълна сила и за нас, с изключение на това, че Петьо не е заспивал като му галя ръчичката или сучейки. Ние също ползваме дървената кошара в спалнята само за спане, и той знае, че сложа ли го там по обяд или вечерта с пижамката - ще се спи  Peace През другото време сме в кухнята и хола, ходим и в спалнята но си играем на пода или върху спалнята. А относно как го научих да заспива сам, ами от само себе си стана. Една вечер го сложих с пижамката, изкъпан, нахранен, с бибата, на нощна лампа, излязох за нещо от стаята, и когато се върнах го видях че се беше загледал в една точка, той така се унася, и пак тихичко се измъкнах....след няколко минути беше отнесъл плувката  Wink но това беше доста отдавна. Та така.....

# 509
За приспиването - слагам го в леглото му, давам му биберона и лягам на спалнята, пускам baby tv и гледаме. Ники се върти, катери се, търкаля се, хвърля си биберона, но след 20 минути се уморява и заспива. Пускам бейбифона и изчезвам.  Mr. Green
Не смея да го оставя сам, пък и ми е кеф да го гледам как заспива.

Общи условия

Активация на акаунт