Тупуркат мънички крачета, ОКТОМВРИйче вече навсякъде шета.

• 27 749
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Ноел, за какво? newsm78
Или за спането, хихи.

# 601
  • София
Milla Elaine, и аз ти завидях  Mr. Green Без деца в спалнята си е благодат...
Ние с Ева май ще пропуснем РД  newsm45 Не само че не спират сополите, ами и кашлица се появи  #2gunfire Изкарахме гадна нощ с много рев и нерви  #Cussing out
След малко отиваме на лекар.

# 602
Milla Elaine, да, за отделното спане на децата!  Wink Даже завиждам ти е меко казано, направо се пукам от яд.  Crazy Laughing

И забравих да ви кажа, че вчера бяхме на консултация.
Ева е наддала цели 800 гр.  Shocked 5-6 месеца качва по 100 гр. и сега изведнъж 800! Вече тежи 9,400 кг.
Биха й и ваксината - ПРИОРИКС против морбили, паротит и рубеола. Много леко я понася. Първо, изобщо не я заболя /а досега ореваваше света/ и второ - никакви реакции, мястото на убождането е напълно спокойно, няма температури, жизнена и весела е, все едно нищо не се случва. Така, че мацки СПОКО!

Айде лек ден!

# 603
Мирче,дано се закрепите до петък Simple Smile Имате 4 дни да преборите гадовете  Hug Гушки на Евка,дано не е нещо упорито!

Мила,аз принципно за всичко ти завиждам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Party Това в добрия смисъл разбира се  Mr. Green

И ние сме така със спането,дупене,сучене,въртене,катерене по главата ми,бъркане в устата по 100 пъти на нощ  Mr. Green залепили сме си креватчетата ама тя иска все в нашето,аз я връщам в нейното тя пак в нашето,та лежа наполовината на 2та кревата само и само да не е в нашето легло  Mr. Green

Възглавница не ползваме и аз като Ноел не виждам смисъл в дадената ситуация Simple Smile Коко го отделихме като се преместихме да живеем сами преди 1 година,демек на почти 5,мисля да ги приуча да спят в една стая,когато я отбия,демек поне до пролетта няма как да стане  ooooh!

Велина  Hug

Кат,дано малката не плачка и се приспособи бързичко към яслата  Hug представям си какво ти е  Hug

Ноел,браво на Ева  Hug Само да ти кажа,че реакциите от Приорикса са между 10тия и 21вия ден ,изразяват се във висока температура и обрив мисля  Peace HugДано ви пропуснат  Hug Аз идея си нямам кога ще я водя да и я бият  Mr. Green

# 604
Ноел,браво на Ева  Hug Само да ти кажа,че реакциите от Приорикса са между 10тия и 21вия ден ,изразяват се във висока температура и обрив мисля  Peace HugДано ви пропуснат  Hug Аз идея си нямам кога ще я водя да и я бият  Mr. Green

А, е това се опитвам и аз да обясня вече за трети път май, ама мене не ме четат.  Rolling Eyes  Simple Smile

Някакви зелени сополи са на мода у нас. И двамата ги имат в изобилие.  Confused

# 605
Боболеч, не забравяй да го залепиш с корега  hahaha
Права си, подхващам нещата.  Hug

Да ви ревна малко - Радо напоследък след като си изпие млякото и задължително иска да се помота из всички забранени ъгли и техники, да потърчи на сам на там, да ме изнерви тотално и чак тогава е готов да заспи сучейки. От млякото ли му идва енергия незнам. Докато го пие все е заспал, даже го пие със затворени очи. Реших, че може би още малко му трябва ама и това не е. Дреме докато го пие и след това куква. Симона също никога не е заспивала с млякото, ама след като го изпиеше веднага заспиваше (по един или друг начин). Други деца има ли така? Тини, Алекс май така беше, а?

Оле- алекс си пие млякото разхождайки се из къщи и играейки, от шише със сламка.Не го пие  в леглото- незнам заРадо.Пие го към 20-20,30 и след това към 21 го къпе баща му и така си ляга.Не мога да преценя дали му идва енергията от него , той си ляга приблизително в едно и също време към 21,30 22 е отнесъл плувката

# 606
Благодаря ви, момичета, за отговорите за спането! Ние явно ще си се приспиваме докато... и аз не знам. Няма начин да го оставя в леглото му и той да заспи, веднага става да се размотава из леглото, въпреки че и ние го използваме само за спане, не си играе в него никога.  Tired Имам чувството, че не обича да спи и това си е. Ако пък го оставя да се размотава из леглото си докато се умори, пак не заспива и пак се налага да го взема да се приспиване, но тогава е още по-ужасно, защото вече е изморен и изнервен и приспиването е по-трудно...

На софийските мами - приятно прекарване на празника! Ако нямаше работа щяхме да отскочим да се повеселим с вас.

Велина, честита новинка! Вие ще се справите с каквото и решение да вземете!

За яденето - исках да ви попитам дали давате запържени храни, защото аз въобще не мисля, че е добре за коремчетата на мъниците. От време на време правя по нещо от сайта, който Хейли беше пуснала (мерси за което   bouquet ), но ми прави впечатление, че почти всички рецепти са със запръжки разни и аз не ги правя, но реших да питам дали вие давате, че ако толкова често ги пишат, явно не са толкова рядко срещани за деца на тази възраст...

# 607
Блур, у нас пържено не се яде, пък камо ли за децата. Вместо да запържа лук например, леко го задушавам.   Peace  (готвиш ли се за божолето? )  Laughing

Ето още един материал, който наскоро ми попадна за ваксините.

# 608
Мараба мацкииии  bowuu
И у дома нищо не се пържи хе хе, опитвам се да готвя здравословно и полезно  Peace а за детето още повече  Heart Eyes
За анкетата - около 2 год. отговорих, тогава ми се ще да е отделно и самостоятелно, но това зависи кога ще направим ремонта на детската  Peace
За спането в яслата и аз не знам как ще стане с Пецата.... Rolling Eyes дано лесно привикне да спи там, инъче има случаи в които не му давам бибата и си заспива без нея, не е проблем, но ако се пробуди по-рано а му се спи още, само тя спасява положението....дали ще му я дават там не знам.....
Аз пък изпадам в ужас що се касае до биби и пиене на вода в яслите ??? Да не би някое друго хлапе да му я лапне, или да пие от шишето му ....ако падне на пода, дали ще му я измият например..... абе такива неща ме тревожат много....
Мамите на които децата им са вече в ясла, моля Ви споделете за тези подробности Praynig

# 609
Взех малката и съм малко ядосана. Не е плакала,докато не дошъл обеда и не я сложили на стола да яде. Не е яла нищо,ама нормално,докато пищи как да нахраниш детето,не може ли да е успокоят пътво Twisted Evil???? Давали и вода с лъжица,понеже не искала да пие от чашка,а аз като и давам вкъщи пие Thinking После ми викат,ама госпожо,то вашето дете не реве,то пищи,тук такива работи не са разрешени,вземете си го научете. И аз побеснях. И така изпратиха ме да си уча детето,как да плаче тихо, да стои на стол и да пие от чаша. Иначе била много контактна и си играела с децата, само като е сложили да яде,започнала да пищи. Веси ,тук в никоя ясла не дават да се внасят биберони и шишета,точно поради тази причина да не си ги лапат и имат забрана от ХЕИ. Ако може да им закараша научено дете и то по техния график ще им е най-добре!!! Ще изчакам да видя какво ще стане до края на месеца и ако се държат така ще е отпиша. Детето ми е по-важно от всичко друго и не мисля да го мъча. ТЕ ако знаят как пищи като заспива,сигурно ще ме викат да си е взимам или ще е изключат. Много ми е притеснено. ooooh!

# 610
Здравейте нямам много време да чета и се движа по-диагонал Rolling Eyes сори....
Ама с нашето щракалце няма как,ходим постоянно няма спиране newsm68
ДА ПИТАМ утре ще раздаваме пита  Peace   дали се дава нещо друго с нея newsm78

# 611
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Vessi, по принцип има изискване от РИОКОЗ касаещо яслите и детските градини за водата. При нас е на диспенсъри и им дават от чашки. Но за най-малките /където попада Нестор/ разрешават шише,докато го научат. Peace Слагат етикетче с името на детенцето на шишето. За бибата едва ли ще избегнеш подобни ситуации,така,че просто не се вкарвай във филми.  Whistling Аз бибата му я слагам в раничката и е нещо като краен вариант за действие  Mr. Green
kat,много е неприятно това,което казваш...Все пак няма ли вариант ,в който да можеш да поговориш с тях и да обсъдите възможни алтернативи? Thinking..Нали работят и с педагози все пак?! Peace

Хайде изчезвам да взимам господина от ясла...до после  Hug

# 612
Кat88 стана ми много мъчно за малката и за теб  Hug Абе какви са тез изисквания - че по-голямата част от децата плачат в яслата и е нормално първите дни да проявяват нежелание да вършат разни неща - все пак за тях си е стрес отделянето от семейството. Че то ще се окаже, че като ги дадем в ясла вече трябва да сме ги научили да се държат като възрастни  ooooh! Аз още не съм решила кога да пускам Светлозар на ясла - тук искат само 3-4 месеца предварително да подадем молба, но като слушам майки кварталната ясла хич не е много добра и всеки ден имат нови изисквания - преди искаха само детето да е проходило, а сега и да ходи на гърне и да яде само. А малчо е много далеч и от двете умения, а заспиването става само с биберона.  Rolling Eyes
Mishana съгласна съм с теб - в яслата нали са педагози, би трябвало да знаят как са контактуват с малките и да решават проблемите  Thinking
А пържено и аз не давам на детенцето - основно варено, но вече мисля да включа и печено - да му разнообразя вкусовете. Ако в някоя рецепта има запръжка просто заменям със задушаване.

# 613
Кат,много ми стана мъчно за милото Гери Sad,те пак кви са тези хора в яслите #Cussing out ,не им ли се къса сърцето като гледат как малко детенце плаче,или от много деца се претръпнали.Аз също знам,че и в нашите ясли не дават биби.Аз пък не искам Ники да го пускам на ясла,защото всеки път когато минаваме,за да вземем храната(кухнята се намира в двора на една ясла) и виждам как дечицата седят по оградите и плачат за майките си,много криво ми става.Вчера видях,че имаме 4 появили се кътника,мале то затова не му се яде на НИки и е крив.
За протокола ние всяка нощ пием мляко-без пропуск.Днес взех на Нестле,защото досега бяхме с Фризо3,та да видим дали ще го хареса.

# 614

Общи условия

Активация на акаунт