От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 36 291
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Естествено, че не е вярно, че пристигат 1-2 дни след датата, която пишат в Колисимо. Ако случайно 2 дни след като са написали, че пратката е предадена отидат до адреса, а там няма никой, ще поправят статуса на недоставен ли  Laughing

Специално за Ларедут ще кажа, че от там имам най-много личен опит и по опит на останалите момичета твърдя, че:
преди да стигне до адреса, пратката минава през пощенски офис, но в суивито и сайта на Колисимо тя вече е отбелязана като доставена.
Това е в случаите, когато всичко е наред. Когато  има промяна в надписа, както зачестилите напоследък, промяната идва не от сайта а от  куриерите/пощальоните.

# 571

Притеснявам се само, в края на сагата да не се предприемат законови мерки към момичета/момчетата, незаплаитли по един ли друг начин... Знаете, Балгария е член на ЕС.....

Аз пък не разбирам какво значи "незаплатили"  Поръчала съм дала съм си данните от картата  ,единствено това се иска от мен относно заплащането, те са я приели и те трябва да си изтеглят парите.
Аз за себе си идея нямам какво са ми изтеглили и какво съм получила /това за Ив роше/ .Поръчвам с няколко карти, в които винаги има пари . Не мога да вляза в суивито си въобще .Тъпо е ,че не си следя нещата ама разчитам на коректност .
България е член на ЕС ,знаем го това и не смятам въобще някой от нас е направил нещо нередно .Некоректността е изцяло при тях.
Обаче дълбоко се съмнявам ,че проблема е в това .

# 572
  • София-Лагера
Цитат
И представете си сега следната картинка: хорицата, които са отишли там заради едната заплата да приемат нашите пратки на този адрес са заловени на място, с всички последствия от това-може да си загубят работата, да се размотават по съдилищата, че дори и да имат проблем с престоя си във Франция, щото са емигранти.
Ние виновни ли трябва да се чувстваме?
Плащаме си за тази работа.
А те ако искат и пакистанци да сложат.
Ако всичко е законно няма от какво да се притесняват.
Тука става въпрос ,че ако не беше Ева да каже две,три изречения още щеше да се гадее.
Което смятам за некоректно от тяхна страна.

# 573
  • София
Цитат
И представете си сега следната картинка: хорицата, които са отишли там заради едната заплата да приемат нашите пратки на този адрес са заловени на място, с всички последствия от това-може да си загубят работата, да се размотават по съдилищата, че дори и да имат проблем с престоя си във Франция, щото са емигранти.
Ние виновни ли трябва да се чувстваме?
Плащаме си за тази работа.
А те ако искат и пакистанци да сложат.
Ако всичко е законно няма от какво да се притесняват.
Тука става въпрос ,че ако не беше Ева да каже две,три изречения още щеше да се гадее.
Което смятам за некоректно от тяхна страна.
мисля така

и не разбирам, защо се изравнява Ева и Даниела?

Мога да недоволствам от Франсето и съм права, това не значи, че обиждам Ева, е това не мога да разбера - излиза, че трябва да съм доволна, че пратките ми са неясно къде, да се примиря, да вярвам и т.н., е не съм яростна, но не съм и доволна, още по-малко спокойна

# 574
  • София
Деси, права си Peace Яснота трябваше да внесе Франсето.
Илиана, ти си поръчала, платила, държиш наличност в картата. Друг след 3 седмици може да му писне и да поръча нещо друго, като опука картата до 0 Peace
До преди 3 часа бях бясна, ама няма да си развалям вечерта- каквото, такова...чакам и това е!

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 22:19 от Ms.Gorgeous

# 575
Аз изводите си ги направих за себе си, както и 99.9% мога да предположа за какво иде реч, но няма да споделям тук  Stop ФТБ със сигурност също няма да ги съжаля нито да ги "разбера".
Относно спора за колисимо и статуса в Редут - за последните ми две поръчки от вчера и днес, първо се променяше статуса в сайта на Колисимо, т.е. първо там излизаха като доставени, и после, след няма и 1 цял ден статуса в Редут беше на 7-ма стъпка - LIvre Peace

# 576
Деси, права си Peace Яснота трябваше да внесе Франсето.
Илиана, ти си поръчала, платила, държиш наличност в картата. Друг след 3 седмици може да му писне и да поръча нещо друго, като опука картата до 0 Peace
До преди 3 часа бях басна, ама няма да си развалям вечерта- каквото, такова...чакам и това е!
Което пак не ги прави виновни и неплатили .Да си изтеглят парите веднага .Да блокират акаунта да пишат на клиента си .
Причината обаче според мен не е в това.
И не е редно да задържат пратките ,които са получени в БГ .Няма как превозвача да ги задържа в себе си .Били го помолили  ooooh!

# 577
  • София
Да, точно така, Даниела си е Даниела... аз съм си аз.
Споделих това, което аз знам по случая, с мои думи и донякъде с мои интерпретации.
Не мога да се сърдя на никого , а на нападки удържам... Mr. Green
Аз нищо не съм заложила в тази ситуация, освен бленуваните поръчки от ИР.
Нищо не губя, нито клиенти нито рейтинг във форума.
Застанах и се опитвам да обясня на всички каквото мога и зная. Все пак затова е форума...

А вече относно официални изявления и подробности ще чакаме Дани.

Напълно съм съгласна с негодуването ви, всеки има право на това, защото това са вашите поръчки и вашите пари. Но при толкова шарен свят и различни хора  е трудно да има баланс  и то в такава ситуация.

А на трети да закрие сметката си...

Хриси, сподели, моля!  Peace

# 578
Незнам защо си помислихте, че обвинявам безпочвено. До момента няма никакво доказателство, черно на бяло за арестуване на когото и да било, конфискуване на стоки и пр... Би трябвало френската полиция да им даде документ, който да покажат за доказателство, нали? Единственото, което получаваме са празни приказки от Даниела, която дори не е убедителна в това, което казва.  Не не знаех имато на фирмата в Лил и да, ще проверя това в което се съмнявам.  Невиждам защо толкова се дразните от яростта, която изпитвам към некоректното поведение на бг фирмата??!!  Надявам се всичко да свърши добре и за нас и за Даниела и фирмата и. Искрено се надявам!
Ами, обвиненията, че хорицата от адреса препродават поръчките ни какви са?
Може и да има документ, не знам. Силно се надявам в най-скоро време да има и черно на бяло.
Но това едва ли ще стане преди понеделник.
Дотогава безсмислени и яростни обвинения във всички пъклени грехове наистина са безпочвени.

Признавам, че обвинението ми беше малко крайно! Embarassed Но какво  друго да си помисля в началото, когато от отсрещната страна ми се дава глупаво и неадекватно оправдание! Не съм искала да съм толкова остра и най-малкото,  да обидя някого от форума!

# 579
  • София

И не е редно да задържат пратките ,които са получени в БГ .Няма как превозвача да ги задържа в себе си .Били го помолили  ooooh!

Превозвача не задържа пратките ни, по нареждане на полицията са задържани за опис, предполагам.

# 580
Къде са пратките ни последно ?

# 581
  • София
мисля, че никой не знае, само може би Даниела, но тя не иска да каже Peace

аз съм фен някой френскоговорящ да пише на Со... не помня името на фирмата в Лил, някой може ли да се наеме да го направи и после да ни уведоми?

# 582
Как се разгоряли страстите тук!!!
Напълно подкрепям мнението на Avgusta!

За неплатените поръчки вина имат само търговците, затова, че системата им го позволява. Помните ли дебитните ноти на ЛР за поръчки под 10е? Историята беше подобна и най-вероятно затова ни резнаха от там. Недобросъвестни има и винаги ще има! Лечението - да си блокират парите веднага! А може би нарочно е такава политиката на такива търговци....спокойно можеш да се отнесеш и да направиш повече поръчки, отколкото финансите ти позволяват и щеш-нещеш после ще ги платиш.

Дано по-скоро се реши проблема и пристигнат подаръците за Коледа!

# 583
  • Там....където всичко е възможно ....
Имам пратка от Laredoute  доставена на стария адрес още на 16.11.2011, но не виждам името си сред пристигналите пратки. Виждам ,че и с други се е получило по същия начин...
 Не мога да разбера защо в цял един курс има само 7 пратки от Ларедут ,като най много се поръчва от там?!
Това е стария адрес на който пращахме поръчките си : http://www.mustangv8.com/fr/liens-utiles/trouver-l'entrepot-sogetra-a-lille/

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 23:04 от kras8204

# 584
 Peace Peace Peace Ехооо, Евка като "ходи да вади кодове" от какви ли не сайтове ни е екстра, сега пък наистна тръгнах(ме)(те) нея да обвинявате, не стига, че се е свързала по някакъв начин с представителя на фирмата в Б-я - Даниела, Нали се каза, че това момиче няма как да пише във форума (вероятно я определят като търговско лице, правещо си реклама). Ева просто ни предава какво е разбрала, едва ли не на нея тръгват някои да си излизат недоволството.  Tired

Признавам, че и аз не разбирам защо и какво, нищим си тук, пишем си предположения и това е.
Прави сте само, че фирмата в сайта си черно на бяло би трябвало ясно да обясни какво и що.
Чии пратки там са взети от полицията? На какво основание са взети?
Защо, ако даден сайт не е усвоил парите, които сме му превели, не ги е взел (те тук ми обяснете ПАК как може да са такива наивници). Това, което пък  Iliana__ е написала напълно го подкрепям с незнанието на кой какви пари има...ее, повечето имаме банкирания, но има и хора БЕЗ!! и едва ли плащаме само в 1 сайт Wink

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

Общи условия

Активация на акаунт